icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

jaja018
28. máj 2013

dúfam ze som ta nevistrasila ono to koniec koncov nebolo take hrozne ked po roku som chcela druhé mimi🙂

jaja018
28. máj 2013

@trish31 lebo som bola v nemocnici otvorená na tri bez kontrakcii a išiel víkend a cez víkend by sa im nechcelo pracovať

jaja018
28. máj 2013

@trish31 pri nastrihu určite neumrtvil ale to necitis a pri siti áno

trish31
28. máj 2013

@jaja018 pretoto si zaplatim mojho dokyho..lebo nie si prva co takto pise

mummyofthree
28. máj 2013

@jaja018 mne bolo vcera napr hrozne zle 😀

katyka11
28. máj 2013

@andy09 Taaaaaak dievcataaa...zase nic... 😢 takze az v 20 tyzdni mozno budeme vediet co to je....zase RITKA a ani za nic nozicky od seba 😀 ale tak na stitnu sme lieky nedostali ........ ze az po tehotenstve nabehneme na liecbu.... a dalsia novinka........... pan dr... mi ukoncil PNku.... ze vyborne vysledky mame...tak nieje dovod ma drzat na PN... takze od 1.6. opat praaaaaaaca... uz sa tesim.. hehe
jo a tripple testy mi dopadli zevraj ukazkovo.... 1:100 000 paraaaaaaaada

kleopatris
28. máj 2013

@trish31 ono sa to podla mna da zvladnut aj bez nastrihu, ja som masirovala poctivo weledou a robila vsetko pre lahky porod, malinovnikovy caj, lanove semienka. Ja si vazne myslim, ze mi to pomohlo 🙂 a maly uz bol uplne na konci, ale ja uz som nemala kontrakcie aby som ho dostala uplne von a prestaval dobre dychat tak porodna asistentka ze ci moze nastrihnut a ja ze radsej hej, nebudem riskovat maleho zivot len kvoli jazve 🙂 a jak nastrihla, co som vobec necitila, vyletel maly von jak strela 🙂
Len sitie bolo blee, teda ja som nevnimala nic, som mala oci len pre maleho..len mm videl, co nemal a sa z toho dost dlho spamataval 🙂 takze baby ked vas budu sit a nahodou zabudnu mm vyhodit, tak nech sa aspon otoci chrbtom :DD
Inak ja teraz uvazujem nad tym epi-nom, fakt uz nechcem nastrih, mne sa strasne dlho hojil, aj ked som mala v podstate maly...

kleopatris
28. máj 2013

@jaja018 to je strasne! Si si fakt vytrpela!
Ja som rodila v rakusku, tak asi preto bol porod fajn, poporodna starostlivost sice des ale porod ok.

hrustik1
28. máj 2013

@kleopatris
@trish31 mna tiez nastrihli, ale to vobec nebolelo ... oni to robia pocas kontrakcie a vtedy ta boli vsetko a toto neriesis ... A sitia ma nebolelo, asi za 5 minut som bola zasita a hotovo. A manzel zatial bol s bambulkou pri umyvani a merani ... a ked uz prisli spolu na salu uz bolo po vsetkom 🙂
@trish31 a ty sa nicoho neboj, zvladli ine-zvladnes i ty. Kamoska napriklad nechcela nastrihnut a tak sa im nakoniec potrhala az po konecnik ... a to sa i velmi zle hoji i to velmi boli. Ked ta nastrihnu je to chirurgicky rez, ktory sa lahko zceli. Ked sa zena potrha, zle sa to sije a su s tym spojone same komplikacie. Napriklad ta kamoska mala potom hrozne problemy s kakanim, lebo sa jej poskodil i zvierac ☹ Chvalabohu casom sa to upravilo, ale fakt si riadne vytrpela ☹

andy09
28. máj 2013

@katyka11 tak Ta zasa odignorovalo riťkou 🙂 To čakáš na mna neviem ja tak ani ty🙂 Mne presne toto isté robila Miška naschvál sa na sone otočila alebo skrížila nohy a nič sme nevideli až do konca. Takže je možné že to bude dievčatko a sa hanbí 🙂 To sa tak vraví🙂
A testy super 🙂 Tak po dlhomčase ideš do práce...to aj energia Ti príde 🙂

eevicka83
28. máj 2013

Ja som mala obidva porody dobre ..prvy asi 4-5 hod. Mala mala 3700g a 51cm. Nastrih som necitila a sitie len mierne...na tuto cast porodu nemam ziadne spomienky..vobec to nebolelo neviem preco zeny pisu ze to boli hrozne..a druhy porod trval 45 minut od momentu prichodu do porodnice.. 🙂 A skutocne bolesti az po prepichnuti vody a trvali aj s tlacenim 20 minut.nastrih maly a sitie nebolelo!

A moje druhe dieta bolo mensie ako prve mala 3030g a 49cm.takze nie je pravidlo ze druhe a tretie deti su vacsie vzdy.

trish31
28. máj 2013

@kleopatris ja som muza chcela pri porode ale uz rozmyslam,ze ostane na chodbe 😀

euka210
28. máj 2013

@jaja018 ja som grcala este v nedelu rano, ale cez den je uz dobre

hrustik1
28. máj 2013

@eevicka83 presne i ja hovorim, ze preco robia z nastrihu taku traumu ... robi sa pocas kontrakcie a vtedy to fakt neboli a i site kym nie je rozsiahle neboli, lebo mas strasne prekrvene tkanivo.

@trish31 A muza nenechavaj stat na chodbe, uvidis ze ocenis jeho pritomnost. Ja si to neviem vynachvalit, a neviemsi predstavit, ze by tam i teraz so mnou nemal byt 🙂 CHlap je na sale pre teba a ma stat pri tebe a nie pozerat tam dolu... i ked i taky su, co si to radi obzru vid mojej sesternici muz a potom o tom vsetkym rozpraval, ake uzasne to bolo 🙂 No toto by som mojmu muzovi nedovolila.

peka13
28. máj 2013

neviem ci ste to tu uz nahodou nedavali ale prave som sa dorevala pri tomto videu...aj ja chcem take 😢 😢 😉 https://www.facebook.com/photo.php?v=4627768671...

peka13
28. máj 2013

@hrustik1 @trish31 ja by som isto bez mojho muza neporodila...on ma stale podopieral, ked som chodila v kontrakciach, stale mi pripominal dychanie, masiroval ma a pri sprchovani ma pridrziaval lebo som uz nevladala...bol super, a ked som tlacila tak mi pomahal, aby som si hlavu nezaklonila a stale pripominal, co mam robit. 😉 vlastne sme to odrodili len my dvaja, do nemocnice som prisla na 4 palce otvorena s 1min intervalom medzi kontrakciami...mali sme predporodnu pripravu, takze mm vedel co ma robit...hned sme sli rodit, na chodbe pockal asi15min. potom sme este 3hodky predychavali spolu na sale. doktorka prisla na posledných 5 min porodu a zacali sme tlacit..Ja mam velmi silny zazitok z toho, aj ked bolest riadna, ale chvala bohu za mojho muzika 😉 .

matrix87
28. máj 2013

@peka13 to je super video 🙂

katyka11
28. máj 2013

@andy09 Sak toto.... hlavne nech je miminko zdrave...a nech uz je to co chce.... ale dievcatko by bolo super... to chce aj mm... 😅 takze....ja teraz najblizsie idem az 13.6. na morfo tak zeby ?????? no nechajme sa teda Andy prekvapit.... ale nenahnevala by som sa, keby sme uz konecne vedeli pohlavie...
no do prace po skoro sto rokoch... este mi nedosla ani prva socialka....a uz aj hnogat mam ist.... fuuuuuuuu to buduuuu tazke zaciatky....no som zvedava...ako sa zamestnavatel zatvari...ked dojdem ze dobryyyyyyyy idem do prace.... hahaha len aby bol ustretovi voci mne.... 😢

mimajka
28. máj 2013

Baby, ktore ste v BA a okoli, kam sa chystate na morfologiu plodu, pripadne ked ste uz boli, boli ste s vyberom spokojne, ake su vobec poplatky za vysetrenie?

kwetinnka
28. máj 2013

@mimajka Ak ides do nemocnice je to zadarmo,pri pvej dcere som bola na kramaroch.A viem ze tak lacnejsie to robia v petrzalke na zaporozskej.Tam to stoji 30 eur.Mna by zaujimalo aj kam ist na 3Dsono...a tiez nie za 100 eur.Dnes som volala na strecniansku a my povedali ze nech zavolam okolo 22tt a do tyzdna mam termin

kleopatris
28. máj 2013

@trish31 moj mm bol tiez uzasna podpora, sama by som to tak nezvladla a uvidis aky bude potom pysny na teba ;)

@hrustik1 moj mm nepozeral dolu, este to tak 🙂 ale nechtial videl ako pri siti striekla lekarovi krv do tvare a bol z toho dost nanic ;)

dulkagabulka
28. máj 2013

@hrustik1
vieš prečo? pretože môže mat nasledky
niečo k tým nástrihom a spôsobom predchádzania poraneniam hrádze pri pôrode:

http://www.zenskekruhy.sk/prirodzeny-porod/item...

Petra Sovová vraví o preventívnom nástrihu vraví toto:
Predstavte si, že idete na túru. Pred ňou však pôjdede k chirurgovi a poviete mu : " Pán doktor, prosím vás, hrozí mi, že na tej túre spadnem a zlomím si ruku. Prosím vás, zlomte mi ju vy, vy to viete tak odborne a rovno" Nástrih hrádze nie je prevenciou, je to poranenie ženy, často s omnoho horšími následkami, ako prirodzené natrhnutie (ak žena rodí v inej pozícii ako na pôrodnom lôžku a nie riadeným tlačením).

pozri aj tu:
http://www.zenskekruhy.sk/napisali-sme/item/112...
tu
http://www.zenskekruhy.sk/napisali-sme/item/124...
tu
http://www.zenskekruhy.sk/napisali-sme/item/129...

kleopatris
28. máj 2013

@dulkagabulka aj v rakusku vyslovene cakaju, kym sa zena sama natrhne, len mne hradza nepovolila a nastrih bol nutny :(

dulkagabulka
28. máj 2013

@kleopatris ano, niekedy je nutny..s tym suvisia aj odporučania WHO..určite, určite však nie je nutny pri tolkych % pôrodov, ako sa robi u nas

mimajka
28. máj 2013

@kwetinnka prave ze si mam vybrat dostala som zoznam na statne zariadenia a sukromne tak neviem co si z tej kopy mam zvolit, preto by som privitala nejake referencie spokojnosti pri vysetreni

eevicka83
28. máj 2013

@hrustik1 presne ako pises s tym nastrihom niektore zeny z toho robia riadny horor...a

@trish31 a chlapa k porodu si zober..moj bol pri obidvoch a bolo to super...tiez mi stal pri hlave a nepozeral dole ako... vsetko robia...mal z toho silny emocionalny zazitok aj on a to sa neda nahradit ten moment je uzasny kef sa male narodi a vidite ho obaja hned muz ich drzal hned po mne

andy09
28. máj 2013

@katyka11 tak ja idem o den skôr 12.6. na poradnu a že ma hned pošle do nemocnice na to morfologické sono. A ked neuvidia tam tak snád 24.6. na 3D ano 🙂 Už aby to bolo už si len vravím že tento víkend ideme k mojej babke na záhorie to rýchlo ubehne, potom týžden další tiež snád ubehne a další týžden v stredu už pôjdem🙂 Noo tak v robote urobíš prekvapko, ja som dnes bola v robote zaniesť papier na peniaze a Ti poviem pravdu, že som ozaj rada že som doma, personalistka natešená že ma vidí sme pokecali a podaktorí mi pripadali ako keby ma snáď v živote nevideli.

eevicka83
28. máj 2013

@andy09 ja idem o tyzden na 3d a neviem sa dockat...ten cas ide niekedy taaak pomaly..

andy09
28. máj 2013

@eevicka83 a kde ideš na 3 D? Ja idem až 24.6. do Hlohovca. Veru niekedy to ide pomalšie tie dni hlavne ked som doma. Ale ked to zoberiem celkovo tak sme ešte len začínali a už taháme 18 tt. Už sú kočky čo majú TP február 2014. Takže na to všetko to ide fajn.

matrix87
28. máj 2013

pozerám americký film Malí géniovia. Ja viem, že je to staré a možno aj pre niekoho trapne, ale podľa mňa je to celkom vtipné a milé. také detské 🙂 príprava na bábätko 😀