icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

katyka11
3. jún 2013

@andy09 Aj ja ju mam....ale toto som sa nedocitala... vidis???????

Co Vam baby pomaha na kyselinu???

katyka11
3. jún 2013

@andy09 presne tak si to vravim aj ja... vtedy toto...to uz za dva dni...potom hento.... a uz je pol mesiaca prec.... ale november mi este daleko......................................

andy09
3. jún 2013

@katyka11 mne zčala kyselina asi pred 2 týždnami dovtedy som to nikdy nemala, vraj pomáha mlieko ale ja ho nelubim takže mne bolo povedané že mám jesť častejšie po malých dávkach a zatial mi to pomáha akonáhle ma začne páliť záha dám si niečo maličké a o trochu neskôr znova ale naposledy jem okolo 19:00 lebo ked sa najem na noc tak mi nie je dobre a mám divoké sny....ale to mám od začiatku tehotenstva 😀

andy09
3. jún 2013

@katyka11 no ved to že aj tak je to daleko ale som aj tak rada že nemám termín niekedy po novom roku lebo ten prelom roka tiež je dlhý a vyčkávať vianoce a ešte dalej...zlatý november

matrix87
3. jún 2013

@katyka11 mne dala sestrička na skúšku Gastrotuss na kyselinu, lebo mne je z mlieka niekedy zle teraz... a to mi celkom pomohlo... a ked som bola v nemocnici, tak tam jedna baba mala Renie pastilky...

matrix87
3. jún 2013

@andy09 no ja mám poradňu až v 22tt aj so sonom... tak ja ešte musím počkať, podľa mňa dosť dlho... ale nejako to zvládnem 🙂 a leto dúfam, že tiež rýchlo ubehne, toto bude prvé leto, čo nebudem nič robiť. vždy som chodila do táborov, bud ako dieťa alebo ako vedúca, a vlani sme mali svadbu, tak sme stále niečo plánovali... a teraz budem robiť nič... asi budem len grilovačky na záhrade u našich vymýšľať, aby som sa nenudila 🙂

andy09
3. jún 2013

@matrix87 ja mám 12.6.poradnu a pojdem aj na morfologické sono tak sa teším už. Toto leto bude také zvlášne ani na dovolenku nejdme nikde len na pár dní ku svokre pôjdeme a potom doma max. nejaký víkend, malá bude po prázdninách muž v robote tak v podstate budem sama a tiež len nejaké vymýšlačky ked bude mať volno. Ale to zvládneme a budeme bližšie k novembru. Ked sa oteplí chcem začať prať vecičky po malej čo mám potom vyžehliť a chystať si všetko pomaličky tak mi aspon čas prejde.

matrix87
3. jún 2013

@andy09 no, ja tiež čakám na teplo, aby som mohla začať pomaličky prať vecičky nové...

andy09
3. jún 2013

@matrix87 minule mi už muž dal dole pár vecí čo som si pozerala aké sú zbytok dám neskôr nech mi to tu nezavadzia lebo nechcem to prať v tomto počasí a pomaličky si to preberám a nakupujem podla toho čo budem potrebovať. To mi robí aspon radosť ked vidím tie vecičky že si ani vybrať neviem 🙂

matrix87
3. jún 2013

@andy09 ja takto chodím po obchodoch a teším sa z toho oblečenia a sem tam niečo kúpim 🙂 postieľku som už prinútila chlapa rozložiť, aby som videla aká je, a či ju netreba nejako upraviť a tak... tak sa tak zvláštne na mňa pozrel, že či to vážne myslím, ale potom pochopil, že to je vážne 😀
a ma teraz napadlo, že síce ešte neviem, čo to vlastne v sebe skrývam, ale že o dievča sa viem asi viac postarať ako o chlapca 🙂 a že čo vlastne treba takému chlapcovi obliecť v zime, ked babe dám pančušky a chlapcovi dám... neviem čo 🙂 je to celkom vtipné, aké veci ma niekedy napadajú... 😀

vavrenka
3. jún 2013

@kajca84 tak poradna dopadla dobre, babatko zije 😵 😵

prahaxx
4. jún 2013

@katyka11 ja mam kyselinu od zaciatku spojenu s nechutenstvom a grcanim, chladnicku ani vidiet ☹ pomaha lezat, vylucit rizikove potraviny a nosit volne oblecenie, aby ani trosku netlacilo na brusko.. asi to posledne pomaha najviac

andy09
4. jún 2013

@matrix87 no ja postielku ešte nemám doma mám ju ešte u našich. Mne dal drahý dole len jenu krabicu s vecičkami po Miške a vravím nedávaj ju už hore ved sa oteplí poperiem , nechala som ju u malej v izbe a aj dnes ráno mrmlal na čo som to dával dole zavadzia to tu a vonku prší prať sa to nedá, chlapi 😀 Ja ked pozerám v obchode vecičky tak tiež stále len po dievčenských je toho obrovský výber, tak snád mi na druhý týžden povedia, že to bude dievčatko a môžem sa do nákupov pustiť naplno 😀

andy09
4. jún 2013

@vavrenka super a tak si sa bála

cobinka
4. jún 2013

Dievcata ja som na MDD dostala najkrajsi darcek 🙂 taky maly kopancek priamo do dlane 😉 a odvtedy uz sem-tam cez den drobca citim...este to nie su tie velke presuny a kopance 🙂 ale take mini pohyby, ale silno pochybujem ze su to creva 🙂

mimajka
4. jún 2013

@katyka11 pitie v malych davkach mineralky Fatra

matrix87
4. jún 2013

ja som sa dnes rozhodla, že konečne zahájim ten kľudový režim... dúfam, že aspoň do 16:00 mi to vydrží.... potom si dám hodinku pauzu a budem pokračovať v kľude 😀

@andy09 my máme postieľku od švagra a potreboval garáž vyprázdniť, tak nám ju hneď dal 🙂 a som celkom rada, aspoň nemáme prázdnu izbu 🙂 a tento dážď veru asi každému chlapovi vyhovuje, sa môžu na to vyhovárať 🙂

vavrenka
4. jún 2013

@mimajka ja mam riadnu kyselinu a tiez mi fatra (ta koncentrovana 1litrova) pomaha. staci mi jeden dva glgy. je to sice slaneee, ale ucinne.

jaja018
4. jún 2013

@mimajka mne pri prvom tehu tvrdlo bruško od 16tt. bola som kvôli tomu aj na PN. Môj dr. mi dal najprv magnezium to pomáhalo ale nie úplne tak po čase mi dal k tomu aj guajacuran. Potom to už bolo ok.

kajca84
4. jún 2013

Ahojte,mna dnes caká popoludní 1.rodicovské zo skolky,potom ideme na vlak a zajtra skoro ráno do poradne a pojdem aj k obvodnej a po 100 rokoch aj ku kadernícke.Este musím nieco navarit tomu mojmu chlapovi,aby mi neumrel zajtra od hladu 🙂
My sme len nedávno rozobrali postielku po prvom krpcovi,este ju bude treba premalovat,lebo si maly na nej brúsil zuby 😀 a vecicky budem musiet dost kúpit,kedze maly je májovy a bábo bude novembrové,no aspon sa pri tom potesím 🙂

eevicka83
4. jún 2013

Baby ja idem zajtra na 3d/4d a dost sa zacinam bat...lebo to bude vlastne prve sono kde budu pozerat vsetky organy babetka a vlastne vsetko ci je o.k...takze uz zacinam stresovat...a este sa chcem spytat tie co uz dlhsie citite pohyby uz vam aj nejak silnie stale to kopkanie? Lebo ja uz citim mesiac a su sice ovela castejsie ale ta sila kopancekov je stale rovnaka a stale iba uplne dole v podbrusku..je to dufam o.k.

euka210
4. jún 2013

od dnesneho rana s urcitostou viem, ze su to kopacneky a nie creva 🙂 ...hned je lepsi pocit, ze nieco sa tam hybe 🙂

mia1111
4. jún 2013

@matrix87 - aj chlapcovi dáš v zime pančušky 😀 . Ja mám prvého syna novembrového, tak neboooooooj, poradíme si 😉

Ahojte babulky, idem vás trošku prečítať.... ako sa máte? Ja fajn, len posledné tri dni som mala veľké bolesti žalúdka, nie nevoľnosť, ale takú pichľavú bolesť, zdá sa, že dnes už je dobre, tak nech to tak aj ostane.... ja pohyby zatiaľ necítim, ale ešte je čas 😉

eevicka83
4. jún 2013

@euka210 ahoj chcem sa ta opytat lebo sa mi zda ze toho dost vies o tehotenstve 🙂 ze mam este nejake tabletky duphastonu.. a ja neviem cije este v mojom tyzdni tehotenstva nutne ich dobrat? lebo dr. hovoril ze od nejakeho 15tt uz prebera funkciu placenta a vtedy uz nepotrebuje telo tie hormony z duphastonu? dr. mi ho dal na zaciatku tehu iba preventivne lebo som mala nizke hladiny hormonov pred tehu. neviem ale aj tak uz nejem 2x denne 1tbl ale len 1/2 tbl. denne ... nevies o tom nieco nahodou?

eevicka83
4. jún 2013

Inak baby ja podla poslednej ms uz koncim dnes 20tt.. 🙂 no ale som zvedava na zajtra ake bude babetko velke... ze na aku tyzden bude zodpovedat... je to jedno +- tyzden ale iba som zvedava.

euka210
4. jún 2013

@eevicka83 neviem Ti v tomto poradit, ja som chvalabohu nebrala ani pri prvom ziadne hormony, ani magnezium...dufam, ze aj teraz to bude ok. Ale vedomosti a zdravy rozum mi hovoria, ze je zbytocne ich brat, lebo placenta je plne vyvynuta ako hovoril lekar a su to zbytocne sajrajty co ked nemusis, tak neber. Viem, ze svagrina brala nieco pri prvom, lebo predtym potratila a bolo jej strasne zle...a ked to dobrala, tak zo dna na den prestala grcat.

eevicka83
4. jún 2013

@euka210 no ved aj ja rozmyslam ci mi nie je z toho zle.. aj ked teraz uz beriem menej a niekedy mi je aj tak dost zle a pritom som si davku znizila uplna na 1/2tbl denne

eevicka83
4. jún 2013

no je mi uz aj menej zle iba niektore dni su take blbe ze mi je horsie

eevicka83
4. jún 2013

baby a nepridate foto bruska ja som si uz spravila album ale nemam tam teraz aktualnu foto musim pridat ale nejak sa nezvacsilo oproti poslednej

dadenka111
4. jún 2013

@eevicka83 ahoj, Duphaston sa berie max. do konca 20tt, takze ak si uz znizujes davky a vsetko je v poriadku nevidim dovod dalej brat. Urcite sa ale porad so svojou doktorkou(gyndou). 😉