Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@dadenka111 no mne povedal ze mam dobrat co mam predpisane.len mne povedal ze ho mam proste potom len prestat brat a ja som sa bala naraz vysadit tak som zacala znizovat davky a teraz uz asi tyzden beriem len1/2tbl denne.
@eevicka83 neboj sa a hlavne sa nestresuj všetko bude v poriadku uvidíš. Tie kopančeky aj ja mám stále rovnaké teda nemám ich nejaké silnejšie. Niekedy cítim častejšie niekedy menej občas aj vôbec, to je teraz ešte normálne, ono sa to zosilnie neboj a potom budeme už len spomínať aké to bolo fajn také jemnučké, hlavne také kopance pod rebrá ako mi moja Mišká dávala, to bolo niečo 😀
Žienky, ako ste natom s výbavičkou, menom a tak ? 🙂 Ja už niečo mám, ale stále čakáme na pohlavie, hlavne ,čo sa týka izbičky.
@januska010 výbavičku pomaličky kupujem, ale ozaj pomaličky lebo čakáme kým nám povedia čo to bude snád na buduci týžden🙂 A meno je u nás tažko, dievčenské nie je problém ale chlapčenské je každé čo poviem buzerantské a podobne🙂
@januska010
@andy09 ja oblecko vobec zatial neriesim, mame po prvom a nemam na take "radosti" akosi cas ako to bolo pri prvom 🙂 Nedavno ma chytilo pozeranie kocikov, ale skor som mala z toho hlavybolenie 🙂 Ked sme prisli domov, tak ma to uz preslo 🙂 S menom cakame na USG, nam robi problem dievcenske 🙂 Co sa nam obom pacia, su jesenne a tomu sa chcem vyhnut 🙂
@januska010 ja som si uz kupila nejake vecicky neutralnej farby, ale nechcem nic kupovat uz lebo neviem Co to bude. v piatok idem nä poradnu no myslim ze mi asi nebude robit sono. kocky vt uz postielky vitiahnute super. moj mm ked my poviem ze podme daco kupit tak len mi povie ze casu dost .
@sudabe ja tiez este neviem, co budeme mat, ale je jasné, že to bude náš poklad. kúpila som si len pár neutraálnych vecí, biele body a nejaké overaliky. ale vcera som si objednala postielku s matracom a komplet vybavou. moj priatel tiez hovori, ze je este cas, ale aspon ma to nebude stat naraz tolko penazi. 🙂 ostatné sa zatial kupovat nechystam. moja sestra je tiez tehotna, s terminom cca 2 tyzdne predo mnou a to bude jej druhe. prva je dcerka, teraz este neviem, mozno zajtra na sone sa dozvie a veci ma kopec, a ked budeme vediet, co cakame tak budeme rozdelovat a dokupovat 😀
@andy09 joj s tymi menami je to i u nas riadna dilema ... co sa paci mne - nepaci sa muzovi 🙂 Dievcenske mame na 95% vybrane - Linda a muz este vymysla Juliette ( no ale to neviem skratene je to "Žuli" - minulý čas od slovesa žuť????? No neviem) ... No a chlapcenske je uplna katastrofa . Mne i Karolinke sa pacil Benjamin - ale ze je to "pupuš" meno a ze ako ho budu volat ked bude dospely. Mne sa paci i David alebo Mathias, ale to je podla m vsetko biblicke. No a relativne spolocnu rec sme nasli pri Riškovi 🙂 Len KArolinke sa zase nepaci ☹ Je to teda riadny problem najst meno, ktore sa paci nam trom 🙂
Inak uz som povedala, ze nebudem hovorit nikomu mena, ktore zvazujeme, lebo vzdy ho niekto ofrfle alebo prida nejaku blbu poznamku, ktora ma zacne nahlodavat a nakoniec sa mi nepaci ☹ A dokonca som povedal, ze nepovieme nikomu ani pohlavie, ked h budeme vediet. Lebo nikto neriesi nic ine, len co to bude??? Ani mú ani bú, ani ako sa mas len hned "co to bude"? No BABATKO predsa 🙂
@sudabe Mozes mat slabsie zvieranie a tym, ze sa maternica rozsiruje tlaci na brusko a staci len ked sa trosku pootvori zvierac a mozes to citit. Prostredie v zaludku je prirodzene kysle, a pocit palenia ustava ked sa prijima zasada. Fatra je zasadita a je primarne urcena na tieto problemy. Existuje aj v koncentrovanej forme, co ma rychlejsi ucinok. Urcite Ti odporucam vyskusat. Neriskovala by som nic, na com je primarne uvedene, ze to nesmu uzivat tehotne. V tomto obdobi babetko pracuje na kvalite, az ku koncu tehotenstva zacina pracovat na kvantite.
@hrustik1 my uz mena asi vieme, hoci sa to este moze zmenit ale tiez nikomu nehovorime 🙂. a pohlavie tiež nevieme a ked aj budeme vediet, tak mozno len svojim rodicom a sestre poviem 🙂, lebo ta tiez caka o dva tyzdne skor ako ja :D. A Linda je velmi pekne meno 🙂. A chlapcenske mena su asi vacsinou problem 🙂 u vsetkych mamiciek :D
baby tak jasné "kopančeky" cítime už aj my, od nedele sa nám takto prihovára náš drobček každý deň 🙂
niečo pre nás: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a4203-Strucny-s...
@hrustik1 Linda je krasne meno,prvu dcerku som chcela Lindu,lenze lindy je 2.9 a mala som termin na 5.9 tak mame nakoniec Lili,tak aby sme nemali podobne tak linda nebude.A chlapec..tiez dilema ale asi Tomasko.
A veci nekupujem este vobec..nekupila som nic,a do tehu obchodu ma to uz taha ,lae este si pockam.
@nanuska123 tricko paradne,to si kupila v nejakom vacsinom obchode,alebo ??
@matrix87 mala som pri dcerke taku,ale nakoniec sme ju v tom nosili bez tej kokosovej vlozky...ma to rozculovalo 😀 ,ale mohla by byt trosku vacsia
Caute baby včera som cítila prvé kopanceky a dnes ráno tiež 🙂 Ja mám vecicky pre dievčatko po malej a ak bude chlapček budeme kupovať az po 4D ultrazvuku. Ja som cez víkend vyprala a vyvonala hlbokú časť kocika. Športová je este v používaní ☹ A meno pre chlapčeka je vybraté Jakubko len na dievcenskom sa nevieme zhodnúť či Jazminka alebo Zuzanka. Ktoré sa vám viacej páči?
Mne sa strašne páčia zavinovacky čo robí tiramiska. Ja budem od nej objednavat aj cenu ma podľa mňa fajn a sirokyyyy výber vzorov 🙂
@sudabe skus papat mandle, tie by mali tiez pomahat, ja som ich tiez v prvom tehu ku koncu jedla a este k tomu su aj zdrave ;)
My tiez este neriesime ani oblecenie ani kocik, vsetko mame po malom a v postielke este spava, takze budeme musiet pre neho kupit velku a mimco dostane malu 🙂 a kocik takisto, len dofukame kolesa a ide sa :D aj mi to je luto, ze nic nemusim kupovat, ale aspon tu minipostielku hojdaciu na kolesach si kupim, nech ma aj drobcek nieco nove 🙂 po nej som tuzila uz pri prvom, ale v byte nam to nebolo treba 🙂.
A meno tiez nemame :( dievcenske sme mali asi 3, ale potrebujeme chlapcenske a ziadne sa nam nepaci :(
baby, aky mate nazor na tie ulitky, co sa teraz predavaju? ulitka.sk napriklad, ale tam su dost drahe... dakujem 🙂
@kwetinnka https://www.modrykonik.sk/fotoblog/tiramiska/al... mailom mi poslala vzorkovnik látok a ma ich fakt neurekoooom len musim počkať na pohlavie ☹
noooooooooooo teeedaaa...kraaaasne.a za kolko to predava?? su fakt kraasne....
@januska010 ja este vybavicku neriesim -i ked sestra mi uz pomaly odklada po Jakubkovi take neutralne farby aby ich mohla aj nasa babulka 😉 a uz mi kupila rifl.saticky a ruzove leginky 😉
Ja som akosi od zaciatku nastavena na to, ze to bude dievcatko (co mi napokon aj Dr.predbezne na 90 %potvrdil) 😉 a od zaciatku ju volam Emka 🙂 dokonca uz aj ked sa doma bavime o drobcovi, tak ju oslovujeme Emka 🙂 i ked mm s tym zatial moc nesuhlasi, lebo vraj som si to meno vybrala sama a vobec som mu nedala sancu nesuhlasit 😉 tak mi este navrhol mena ako Laura a Petronela..ale tie sa mi moc nepacia 😉
no a ak to bude velke prekvapko a narodi sa nam chlapcek, tak som uplne v hmhmh lebo netusim ake meno vytiahnem na porodnom stole 🙂
@kwetinnka kúpila som to v jedinom obchode s tehotenskou módou v LM...majú aj eshop, ale tam som ho nevidela...

@eevicka83 zatial nieje coho....ale pri prvej som mala tiez bruskove fotky