Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
mna tiez trapilo v prvomaj druhom tehu krvacaniedasien a myslelasomsi ze je to tehotenstvom ..ano je lebo dasna su citlivejsie ale za vsetko mohla nespravna hygiena ustnej dutiny. ja si toteraz na ludoch vsimam lebo som to vtedy videla na sebe a potom ked som sa zacala star
starat o zuby ako mi kazala zubarka tak vsetko preslo. dasna som prestala mat prekrvene a zacervenane a hlavneprestali krvacat. len som si musela zacatspravne cistit zuby a poriadne cistit medzi zubne priestory dentalnymi kefkami.. teraz jeto zbytocne v tehu uz zacat ale potom je to velmi potrebne neviete si predstavit co este mate v medzizubnychpriestoroch po umyti zubov kefkou... a to este nie je jedno ako sa tou kefkou zuby umyvaju...pisem to preto lebo mna vtedyvelmi znosila zubarka ze nech sa necudujem ze mam v tehu dasna v takom stave...
@cobinka @katyka11 tak pridávam sa k Vám, ja si všetky dátumy musím písať do diarika len čo vyjdem od lekárky lebo by som zabudla a včera ráno mi volá muž z práce a vraví mi že vytiahni mäso z mrazničky, že večer chce z neho niečo urobiť čo čítal recept na nete a ja že dobre, na obed mi volá a že vybrala si to mäso a ja že jasnéééé ( pritom mäsko ešte v mrazničke) a večer prišiel z roboty a vraví jáááj čo som si to vymyslel s tým mäsom sa mi to nechce ísť robiť a vtedy mi zasvietilo, že som ho vôbec nevybrala z mrazáku 😀 Takže nakoniec bol aj rád , lebo ho nemusel ísť robiť 😀
Ja som kupila tie mini kefky na medzizubne priestory, ale aj tak su prilis velke...raz som skusila, pustila sa krv (to nebolo v tehu) tak som to nechala.
Mna zubarka pri prvom pochvalila, ze dobra hygiena...ale mala som pri prvom 4 male kazy...pre mna co nemam problemy velmi so zubami hrozny pocet. Teraz v druhom tehu som isla s malou dusickou, ze kolko najde, lebo mi bolo ovela horsie, viac som grcala a bol cas, ze som umyvala iba s kefkou, lebo z pasty som grcala....povedala, ze mam lepsie osmicky cistit (ved tie kefku nevideli par tyzdnov tak ma napinalo), ale kaz ziadny....normalne sa mi verit nechcelo 🙂
@euka210 to sa dialo aj mne a krvacali ti preto ze dasna su zapalene ked sa dobre necistia tieto priestory.mna zubarka upozornila ze prve dva tri tyzdne po zacati pouzivania tychto keefiek mi mozzu velmi krvacat dasna ale ze hned ako sa preliecia tak prestanu. a este ani mne sa tam nezmestila ziadna medzizubna kefka ale potom mi presne ukazala zubarka ako ju tam pchat a zrazu to islo...
tak, konecne je dnes aj na Orave teplo, celu vychadzku som stravila von, len keby mi cikat nebolo treba 🙂 aj svoju balkonovu paradajku som mohla vylozit na balkon na teplo 🙂 len dufam, ze to tak ostane, a ze aj tie zaplavy pominu z ostatnych miest... a uz len cakam na prve ozajstne kopance od maleho podnajomnika 🙂
@jaja018 aj mne krvácajú,havne keď si umývam zuby ☹ kamoška mi hovorila že si mám jemnejšie masírovať kefkou a nie tak silno ako normálne keď si umývam......mne v lekárni odporučili FORSALMIN,je to taký roztok v spreji z nejakých bylín a môže sa počas tehu 🙂 a je to na zápalové ochorenia dasien a afty a tak.....mne tu skvele pomáha 🙂 dnes ráno som zase mala napuchnute ďasno okolo dvoch 🙂 zubov a už som si dva krát nastriekala a už mi je lepšie 🙂
@cobinka tak touto tehotenskou sklerozou trpim ,tiez kazdy tyzden sa aspon raz vraciam zpred prace domov lebo nieco zabudnem.A rozptrzitost...hroooznaa...
@eevicka83 a presne ako hovoris...uz nepadam na hubu od unavy,aj ked bcas ma napne cez den....ale unavena uz tak niesom...vlastne sa citim skvelo..
@euka210 mne sa ta plet zhorsuje nejak az teraz,este som si na zaciatku hovorila,ze jej aka pekna,nikde nic...a teraz...noo snad sa to zlepsi.
Ja idem na D az okolo 22 tt,ked som tam volala povedala mi Dr ze vtedy je to idealne.A co sa tyka morfologickeho,Moja Dr mi povedala ze sa tam mam objednat od 25.6 do nejakeho 15 jula...a to budem akurat 20-23tt..takze je to asi v pohode v ychto tyzdnoch.A co sa tyka zubov...boleli ma len na zaciatku,teraz ma uz neptrapia.
A to pocasie je super,mohla som sa trosku v zahrade rypat.A mm zobral Lili zo sebou k svokrovcom..tak mam veget.jupiii
@sudabe to krvácanie máš z toho, že sú ďasná viac prekrvené, je to normálne. Ja som mala v 3. mesiaci ťahaný zub múdrosti a teraz som bola na preventívnej prehliadke v tehu, tak mi opravil 2 zuby. Ale krvácanie ďasien mám iba občas 😒
baby a to všetky idete na ten morfologický ultrazvuk? Ja som pri prvom nebola tak som veru teraz musela naštudovať, čo to vlastne je 😕 , mne dr. nič veru nespomínal, ani som sa ho teda nepýtala... To je povinné, či prečo tam vlastne idete?
@kwetinnka - no nebola, celé prvé tehu som chodila len k môjmu dr. na poradne a na konci tehu do nemocnice na pásy, toť vsio. A teda bola som z vlastnej iniciatívy na 4D, ale o tom môj dr. ani nevedel, to som mu povedala až na konci tehu. A veru ani doteraz pri tomto tehu mi dr. ten morfologický nespomínal, jedine, žeby ho robil on sám, ale veru neviem o tom 😅
@libertine tak to mas dost blbe ty nasi doktori su strasni ......
@prahaxx joj moja to si si dost vytrpela mojej mame sa tiez po tehotenstve zhorsili a pokazili zuby tak predpokladam ze mozno aj mne no nechcela by som doteraz som ziaden problem nemala zo zubamy.
@elebe a kto ty odporucil ten sprej zubar??? tak to je fajne ze na to nieco je asi pojdem do zubara, inac v tehotenstve mame narok na 2 preventivne prehliadky.........
@katyka11 taze je to tehotenstvom...... chvala bochu ze uz nemas tie bolesti ale 2 tyzne? nic ti zubar nedal na bolest alebo v lekarni nic nie je ? hrozne ze skoro nic sa nesmie v tehotenstve a treba si to vytrpiet...........
@sudabe tak tak ...na bolest Ti tak max odporucia paralen... ten ked som si dala tak som sa budila za 3hod...na bolest...a ked som si dala panadol...co mi odporucili v lekarni tak som sa budila po 4-5hodinach...tak to mas za jedno.... ale chvalabohu, musim si zaklopat na drevo..uz je vsetko oukej....teda zo zubamy 😀
Ahojte dievcatá,tak v stredu som bola na poradni a brali mi krv,dostala som zelezo a kedze som vravela lekárovi,ze by som rada videla baby,tak mi spravil aj sono 🙂 bola som rada,aspon som videla,ze je vsetko v poriadku,malé rastie,má 170 gramov,nebolo prílis culé,tak ale okolo pol 8-mej ráno bolo,tak sa ani necudujem 🙂 A povedal,ze to bude pravdepodobne dievca ale este to nemám brat na 100 percent.Dúfam,ze dobre videl,aspon by sme mali párik 🙂
A potom som si behala vybavit PN-ku,lebo tu u nás mi ju nechcel lekár dat,zaujímavé je,ze moj stary lekár mi ju dal bez otázok 😠 Svokra ma strasila,ci sa dostaneme domov ale v pohode sme dosli.Dnes sme boli pozriet vodu a kedze sa nase mesto volá aj mesto riek,vody je tu pozehnane a vidiet to nazivo bolo hrozné.
Dasná mám aj ja citlivejsie,aj mne krvácajú.
A dnes som si spravila malú radost,kúpila som jedno mini body,viac mi syn nedovolil pozerat 😀
Tá energia by mohla navstívit aj mna,lebo takmer kazdé ráno mi trvá vecnost,kym vyleziem z postele...
jaj baby mna ta chora riadne prevalcovala...co sa hrdla tyka uz je to lepsie, ale ta nadcha je des... mam upchaty nos a z toho ma boli hlava, oci, usi, zuby...vsetko, uz som to nezvladla a dala som si paralen :(
@kwetinnka heeeej, ja viem...ale ja sa nezvyknem ani za normalnych okolnosti dopovat klasickymi liekmi, len ked teraz nemozem skoro nic z tych olejov co mam , aj ked vcera som uz pouzila aj tu matu, lebo som nevedela dychat... a uz chvalabohu mozem aj diacom, len to kym zaberie naplno, tak by som bola asi umrela
@kwetinnka no ja viem, len je rozdiel mata a mata... toto mam 100% bioorganicky terapeuticky olej, to je tam aj napisae, ze tehotne by nemali...to mas cisty matovy vytazok, to sa neda s cajom alebo inym olejom porovnat, ti poviem muz si to minule dal kvapku do dlani a nadychol sa, lebo mal nadchu, slzy v ociach v sekunde a vravi, ze keby sa nadychol dvakrat, ze hadam aj odpadne 🙂, ale na druhy den bolo po nadche
Ahoj kocky,tak piatkova kontrola dopadla OK,malicky rastie do krasy robi mi radost,mame 290 gramov,9.7. som objednana na morfo sono

@matrix87 @katyka11 @andy09 @libertine @sudabe @euka210 baby, je to tak, kazdy dr. si robi podla seba obzvlazd taky starsi, proste ma svoj postup a aj vysetrovanie...co uz, to nic ale vcera vecer a aj dnes uz citim aj kopanceky, prvy krat...som nieco aj predtym uz citila ale to bolo take nejasne, nebola som si ista ci to bolo babo alebo creva 😅ale toto je uz jasne jasne 😀tak som si odfukla, ze teda asi sa ma dobre tam dole drobec maly. nejako to prezijem tych 5 tyzdnov a hadam sa potom aj ukaze kto to tam kopka, ci chlapcek alebo dievcatko 😉