Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@matrix87 a nevies z coho to bolo?
@jaja018 - ja mám novembrové prvé dieťa, narodil sa 8.11., o 4 dni neskôr sme šli domov a veru už bola zima, mrzlo, takže snáď si to dobre pamätám, ja som mu dala taký ten bavlnený overalík na zapínanie z Tesca, tie overalíky sú úžasné, na tom mal bavlnený kabátik, bavlnené gate si veru nepamätám, či mal, či nie, čiapočku, bol v zavinovačke a ešte v deke. Šli sme domov autom, ešte som ho nedávala do autosedačky, bol len vo vaničke od kočíka, domov to máme 5 minút autom. Myslela som, že ho oblečiem viac, ale sestrička na novorodeneckom mi ho pomáhala obliecť a vravela, že to má akurát, netreba nič viac. Neboli extrémne mrazy, ale už mrzlo. Bývame na Kysuciach 😉
@beatka1988 vôbec, ono to samo prišlo a samo to aj odišlo... takže som to potom už ani neskúmala... a kedže som na PN, tak sa celý deň dakedy sledujem, ale pôvod bolesti v krížoch som nepostrehla... možno mi len kríže niekde zachladli, alebo ako sa maternica rozťahovala, tak ma to tlačilo aj na krížoch, alebo som to mohla mať aj z toho, že v tom čase som mala problém so zápchou...
ked som ležala v nemocnici, tak sme sa pýtali aj na tvrdnutie bruška, aj na bolesti v podbrušku aj na kríže.. a doktori všetci povedali, že to je normálne, že sa to tam všetko rozťahuje a tlačí kade-tade... a na tvrdnutie nám povedali, že pokiaľ to nie je pravidelné a moc bolestivé, tak je to tiež v pohode, lebo maternica reaguje na pohyby dieťaťa, a niekto má tenkú stenu maternice, tak cíti fakt každý pohyb a niekto má hrubšiu, tak to cíti len dakedy, čiže aj to tvrdnutie...
mne to ale príde tak, že podľa lekárov je asi všetko normálne, ked je žena tehotná 🙂 pokiaľ nekrváca silno alebo sa nekrčí od bolesti 24hodín...
@matrix87 presne tak,zaujima ma co to moze byt,ale pokial nekrvacam(klop klop klop) tak nestresujem...dakujem ti za odpoved!🙂
@matrix87 no mojej sa tiez vcera a dnes vobec nechce vystrajat 🙂sem tam sa jemne zamrvi a to je vsetko..tak sa uzvhadam podvecer alebo zajtra zaktivni trochu nech je maminka kludna 😀 za to predvcerom ma kopala vecer tak ze som 2x az vykrikla au.. lebo neviem ako sa tam natahovala ale bolo to silne riadne..
objavila som spôsob, ako bojovať s teplom v byte 🙂 zavrieť všetky okná a zastrieť žalúzie... síce tu mám teraz taký menší bunker, ale chládok... takže, kto ešte nevyskúšal, tak odporúčam, možno si aj dlhé nohavice nahodím 😀
@eevicka83 no, ja som sa tiež predvčerom len smiala na tom, ako sa tam hýbal stále ten zázrak, včera sa len vzpriečil, akože: Neboj mami, ja rastiem, ahá pokiaľ už mám nohy 😀 a dnes mi len sem tam do mechúra šťuchne, ked mu zavadzia... a tiež dúfam, že začne troška vyvádzať aspoň cez víkend, lebo neviem neviem... 🙂
@matrix87 Je to poriadny skok, ale je to supéééér 🙂 Milujem leto, teploty 30 +, ale spolu s tehotenstvom sa mi to nepáči. A drobcovi tiež nie, včera sa celý deň ani nepohol a dnes ráno kopal o 106 😀
Tak kočík je už objednaný, dodacia lehota je až 2 mesiace, musia ho dať vyrobiť na zakázku, takže v septembri by sme ho mali mať. Som nečakala, že niektoré farby treba dať na zakázku robiť, ešte ,že som sa na to pýtala, lebo by som v septembri nabehla ako na hotové 🙂
No a v pondelok o 15:00 ideme na 3/4D takže konečne sa aj my snád dozvieme čože sa to skrýva a po nociach tak kope v brušku 🙂
@kleopatris na krcove zily musis vela vykladat nohy hore, nestat dlho ale skor chodit a skus nejaky krem, moj brat ich mal a pouzival krem Venitan, ja som si ho pri prvom kupila lebo ma boleli nohy. Tak skus nieco najst u vas. Mna obcas bolia, vcera sme do noci este robili s mm dzem, tak som skoro zaspala s nohami opretymi o stenu 🙂...fajne sa ale odkrvili 🙂
@euka210 ja sa snazim ich vykladat, ale dostanem sa k tomu az vecer a ako v robote cely den sedim je to uz na nevydrzanie a to mam este tu horsiu polku pred sebou :( na krem som uz aj ja myslela, musim dnes pokukat nieco co by mi pomohlo...si fakt neviem predstavit, ze by som bola tehulka az okolo styridsiatky :(
@kleopatris a nemas v praci moznost sa kazdu pol hodku trochu poprechadzat? Lebo to moze byt prave od dlheho sedenia
@euka210 sak ja chodim stale na wecko, do kuchynky a tak, ale neni to ono. Ked som bola tyzden na pnke aj ta noha vyzerala dobre, ale teraz aj tie tepla, mi ide svina az do rozkroku..co uz narobim, musim vydrzat a potom si to dam vylaserovat alebo nieco 🙂 sak to aj skarede vyzera...
@eevicka83 a ja som len zo srandy napísala na stránku toho obchodu či náhodou nemajú tú farbu čo chcem lebo som ju chcela vidieť naživo a vtedy mi napísali že tuto farbu na zakázku a že mesiac a pol je doba dodania a dnes povedala že 2 mesiace lebo že v tej výrobe budú mať dovolenku, takže v septembri, ale to je tak akurát. Ale som rada, že už je objednaný.A objednala si si ten krásne bežovo fialkový? Kolko Ta vyšiel?
tak keby mi svišť dnes neskákal po mechúre tak ani neviem, že je tam... 🙂 musí mu byť strašne teplo teda... ale možno silný vietor priveje nejaký dážd aspoň v noci, čo by sa nám lepšie spalo...
a čítam, že vy už objednávate kočíky, to už mám aj ja? 🙂 sa mi to zdá skoro, že ak za mesiac príde, ale asi ked som našla za dobrú cenu, tak sa mi neoplatí čakať, čo?
tak aj my budeme mat dievcatko 🙂 vsetko vyzera byt ok. mam teda sice mierne vcestnu placentu, ale snad nebude problem a upravi sa to,
ahojte kocky no som konecne doma ale mam rizikove a som nä pn. ale to nevadi spravim vsetko len aby bolo babo zdrave. trosku vam zavidim ze si uz objednavate kociky a viete co to bude. 1.7 idem na poradnu tak dufam ze nä sone bude vidno uz. ide niekto kupit kocik do polska?
@sudabe ahojte, my plánujeme ísť pozrieť kočíky do poľska cestou k svokrovcom na východ, ale už mám vybratú značku, ktorý sa mi páči, nie je drahý ani tu na Sk, ale keďže to bude len 30 km navyše tak to skúsime, tiež nevieme čo budeme mať a manžel ani nechce vedieť, že chce prekvapenie...
@nikky81 Objednávala som peg perego book plus sportivo &modular a farbu MARTE mám ho v albume. A u nás v Topoľčanoch ho majú za 680 € a v Parizánskom mi písali že majú do konca júna akciu za 560 € takže aj za to sme ho objednali a hlavne túto farbu čo som chcela tak musia dať na zakázku vyrobiť do Talianska k výrobcovi a trvá to 2 mesiace, takže akurát to stíhame 🙂

@matrix87 ja som sa dnes v noci o jednej zobudila na pravidelne stretko "ja a WC" 😉 a kukam na teplomer a vonku 25 st. 😲