Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
baby, neviem ako vy (teda hlavne prvorodičky), ale ja som strašne rada, že sa to dieťa vo mne hýbe 🙂 je to konečne pocit, že niečo vo mne naozaj žije (a nie je to pásomnica Žofka 🙂 ) Počúvam teraz jeden muzikál a malý svišť sa vrtí, skoro aj rytmus chytil v jednej pesničke 😀
tak ja som dnes skončila iba na gynekologii v nemocnici...strašné bolesti od prebudenia vpravo v podbrušku...ale malého som cítila vlavo...nakoniec bol teda ked robil utz vpravo...ale že tlačit mi nemože...v krvi mám kúsok zápal, ale že s tehotenstvom tento problém nesúvisí....že som musela bud prechladnút alebo nieco s bedrovým kĺbom...zatial mám čípok od bolesti...tak je to v poho....uvidíme zajtra...snáď už tam nebudem musieť íst, lebo by si ma tam už aj nechali....
@matrix87 tak potom napis Co presne to meria.
@nanuska123 zaujimave ze si ta nenechali nä pozorovanie, a hned Mali vysledky z krvy? ja som bola v nemocke a krv mi zobrali az druhy den a vysledky nä dalsi. tak sa setri nic nerob a odpocivaj lebo ked uz tam ostanes tak aj nä dlzsie. nie je nic horsie jak byt v nemocke drz sa.
@sudabe
@trish31 na morfo som bola pred 2 týždnami, tam sa meria stehenná kosť, obvod hlavičky aj váha by mala byť no u mna bolo morfo za 2 minuty hotové a nič som sa nedozvedela už som tu o tom písala prečo...malovali a všetko bolo provizorné...aj ten dr. mi pripadal provizozorny 🙂 Morfo je povinné. 3D je dobrovolné, ked chceš si ho zaplatíš a ideš objednaná som bola už od 17 tt, ideme do HC, pozerajú podrobne všetky orgány preto to trvá tak dlho, robia foto aj videa. Takže ja sa aj teším na to 3D lebo z morfa som nič nemala ani malinké som nevidela. Zajtra ideme celá rodinka tak sa tešíme, na morfo nechceli pustiť ani Mišku ani muža kedže tam bolo všetko rozmalované a bordel.
moja dr mi robila take odflaknute morfo, zmerala vahu, nohu,pozrela placentu. na platenom morfe pozeral vsetko, obvod hlavy, profil hlavy,nosovu kosticku,mozog,mozgove komory,oci,pery,chrbticu, velkosti kosti, kontrolu koncatin,organy-zaludok,mechur,oblicky, podrobne vysetrenie srdca,pupocnik,placentu,mnozstvo plodovej vody,pohlavie,dalej si uz nespomeniem... 😀
@libertine nápodobne moje morfo také bolo čistá katastrofa viem len nejaký udaj čo je obvod hlavičky a kde mám placentu a že mám bábätko o týžden menšie. Nič viac neviem a aj to som si vyčítala len čo mi do knižky sestrička zapísala a ja som si skratky pozerala na nete aby som vedela čo to vlastne znamená. Malovali v nemocnici rovno tu miestnosť kde sono robia a takto odfláknuto to dopadlo. tak som rada, že idem na to 3D.
@trish31 @andy09 @sudabe @matrix87
Morfologicke sono :
- morfologické sono v období od 20-22.týždňa gravidity – pri tomto podrobnom ultrazvukovom vyšetrení sa podrobne prehliada celá štruktúra plodu, a možno detekovať určité charakteristické znaky, ktoré ak sú prítomné pri vyšetrení, modifikujú riziko postihnutia plodu. Jedná sa o podrobné vyšetrenie všetkých orgánov plodu. Jednoducho od hlavy po päty. Záleží ale na tom , kto a na akom prístroji vyšetrenie vykonáva (kvalita zobrazenia 2D/3D/4D)a či vie fetálnu echokardiografiu ( podrobné vyšetrenie srdca).
Toto morfologicke sono je bezplatne povinne v ramci prenatalneho skriningu tehotnej.
Komercne 3D sono:
- v skutocnosti je to morfologicke sono s tym, ze sa predpoklada, ze lekar ma lepsi pristroj (3D,4D), pricom Vam urobi fotky dietatka i CD zaznam vysetrenia. Toto sono je platene priamo tehotnou zenou.
@andy09 bol tam dnes mlady Brestansky 🙂
Ahoj žienky 🙂 je tu niekto kto čaká dvojky???? 🙂 alebo niekto kto pojde rodit do NZ?
@hrustik1 no lenze realita je ina, moja dr. ziadnu podrobnu prehliadku bezplatne nerobi, preto som isla na platene morfo a mne nezalezi na nejakej show okolo toho, ze fotky a videozaznam, chcem poriadne vysetrenie a dr., ktory nie je skupy na slovo, ked sa na nieco spytam. keby som mohla, tak tu moju dr. vymenim, ale chodim tam len kratko, tak nemozem.
Ahojik mocný všem držím Palacký nemáte nekteré zájem o béčko na ditko pa
Baby čo ste boli alebo idete do hlohovca na 3D ako dlho dopredu sa treba objednať?
Ahojte..baby ja uz par dni pozorujem ze mi zacako byt uplne super akoby som ani tehotna nebola...ani brusko nezavadzia krize ma prestali boliet no proste parada...aj vam je tak dobre niektorym? Len ma dost znepokojuje ze mala ss uz par dni nechce hybat...a ked tak iba velmi malicko...a zvykla sa o dost viac...myslela som ze je to teplom ale od vcera je zle pocasie u nas a aj tak nic...teraz uz 10min lezim a absolutne ani mihnutie...myslite ze je to o.k.?srdiecko som teraz pocula ale je mi divne ze ss hybala dost uz s teraz asi 5 dni len maaalinko
@eevicka83 nestresuj 🙂 Mne hovoril lekar, ze v este maju miminka v brusku vela miesta a mozu sa ulozit tak, ze velmi necitime ich pohyby. Staci, ze lezka pozdlz krizov alebo bedier a necitis, ked sa hybe. Dolezite je, ze srdiecko bije ako zvon a obcas predsa nejaky jemnucky pohyb citis. Ten moj mrnus vcera pozeral asi s ocinkom futbal, lebo skoro mi vyskocil z brucha a den predtym nic 🙂
@sudabe výsledky z krvi boli tak do 50 minút...ale len kúsok zvýšený zápal v tele, ale že to može bt z hocičoho aj keby som mala zapálené hrdlo...že to nesúvisí s tehotenstvom...aale dnes ráno klopem na čelo a veru je mi dobre...ale poležím ešte zajtra doma a od stredy do práce...

@andy09 aha a ty ides aj na morfo,aj na 3D nie?