icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

sudabe
24. jún 2013

@nanuska123 polez si a ked ti nic nebude tak chod do prace pokial nic take tazke nerobis.

majushka122
24. jún 2013

ja mam v poslednom čase strach..neviem prečo..nie je to nic konkretne. Už som príliž na malinké naviazaná a teraz sa bojím aby sa nám nič nestalo..mám z toho aj nočné mory..nemozem spavat...asi som trafena 🙂

norosko
24. jún 2013

@nikky81 ok ,dakujem za radu 🙂

norosko
24. jún 2013

@kajca84 Ahoj!takže ides do KN,ja som tiež rozmýslala,ze kam,ale kedze v NZ je najlepsia starostlivost o predcasne narodene deticky,tak idem radsej tam,lebo veru u mna to hrozi,vacsinou sa dvojicky rodia predcasne,tak uvidim ako vydržime,dúfam ,ze co najdalej 🙂

norosko
24. jún 2013

@eevicka83 Ahoj 🙂 ano,cakam dvojvajecne dvojicky,pohlavie este nevieme,o týzden ideme na 4d,tak až budeme mat stastie tak uz budeme vediet.Ako rodila tvoja svagrina? a v ktorom tyzdni?mala nejake komplikacie?ja som uz 2 tyzden na lozku doma,lebo sa mi skracoval krcok.....ale tak lepsie doma,ako v nemocnici.

andy09
24. jún 2013

@jaja018 ja som sa objednávala vyše mesiaca dopredu,

andy09
24. jún 2013

@sudabe ak má Tvoj gynekolog certifikát na to morfo tak Ti ho urobí on ak nie pošle Ta niekde inde. Mna moja posiela vždy do nemocnice na tie povinné soná aj v 10 tt aj v 20 tt som bola v nemocnici na sono inak mi ho robí ona v ambulancii.

andy09
24. jún 2013

@hrustik1 Tak som zvedavá čo dnes ja ako dopadnem, sa tešíme ako malé deti 🙂

eevicka83
24. jún 2013

@majushka122 vobec nie si trafena toto aj ja prezivam napisala si mi z duse...presne aj ja som na nu uz taka naviazana ze si vobec neviem predstavit ze by nebolo nieco o.k. preto aj teraz sa bojim ze nekopka silno a casto a tak stresujeeem az az..

ewca
24. jún 2013

dievcata dnes som svojmu synatorovi za odmenu ze tak kope kupila prvu vec...paradny tmavomodry overal tommy hilfiger, v sekaci, uplne novy, este s vysackou za 7 eur, juch tesim sa...bude riadny fesacisko

eevicka83
24. jún 2013

@norosko moja svagrina rodila cisarskym hlavne kvoli ocnemu tlaku..kamoska ale rodila normalne dvojicky v banskej stiavnici..mala podla mna ukazkove tehotenstvo na to ze to boli dvojky len ju hrozne palila zaha a nevedela v noci spavat lebo sa jej nijak nedalo ulozit ale to je normalne...rodila v 36tt lebo uz aj nevladala a odtiekla jej ta hlienova zatka tak jej spravili cisarsky lebo dr.povedal ze aj tak by uz za par dni porodila. Termin mala 30.10. A porodila 30.09. Deti vazili 2500g chlapcek a 2460g dievcatko. Pridaj foto dvojickoveho bruskaaaa. Ona ho ku koncu uz mala riadne...

sudabe
24. jún 2013

@andy09 dufam ze mä certifikat a ze mi ho spravi u seba a nebudem este behat dakde.
@norosko gratulujem k dvojickam, a ten krcok sa ti skratil o kolko? zaujima mä to lebo aj mme sa skratil o 0,6 cm a bola som aj v nemocnici teraz som doma ale len lezim a nic nerobim, povedali ti z coho sa ti skratil?
@eevicka83 ten strach je normalny aj ja ho mam uz sa neviem dockat ked pojdem nä sono aby som vedela ze je vsetko ok kedze este necitim kopanceky.

kwetinnka
24. jún 2013

Dievcata ako ste tu rozoberali to oblecko z porodnice.Este som do teraz nad tym neuvazovala,ale moja prva dcera do jedneho roka pancusky ani nenosila.Ved ho dam do fusaku ,a sup ho do auta ved nepojdem autobusom....niektora z vas spominala ze sestricka vam povedala ze staci....a s tym aj suhlasim...
Kocik nastastie nerieism,na morfo idem az 15.7 ale dufam ze v stredu na poradni uz bude vidno kto to je 🙂

sudabe
24. jún 2013

@kwetinnka tiez si myslim ze to je skoro uvazovat nad oblecenim, a jak to ze kocik neriesis?

norosko
24. jún 2013

@sudabe Ahoj!Mne lekár povedal,že je to z toho,ze maternica sa pomalšie roztahuje a tym pádom detičky tlacia na krčok lebo sa neposuvaju smerom hore,kade by sa mala maternica rozširovať.Presne nepovedal v cm jak tebe,ze o kolko mám skrátený,len že je to tak,a ze je ten krčok je aj mäkší,dal mi cervikalne score 2, dal mi magnezium a mám lezat koľko sa len dá....tak asi toľko. ty máš aké cervik.score?

kwetinnka
24. jún 2013

Neriesim,lebo mam kocik po malej.Akurat som chcela nove vajicko..a to budem mat romer od kamosky,a oni maju teotoniu ktoru uz tiez nebudu potrebovat.A chcela som nieco co lahko strcim do auta a tu romerku na to nakliknem.
Nemozem povedat ze by som novy nechcela kupit,ale na co? takto budem mat jeden doma a druhy v aute,Pominam peniaze na ine

jaja018
24. jún 2013

Môje bruško fotene na rýchlo dnes ráno 17+4tt 🙂

kwetinnka
24. jún 2013

@jaja018 no ty si ale pekna tehulka..mas pekny ten vrch..a som asi podobne pupkata....

inull5
24. jún 2013

@jaja018 pekné bruško..to ja nemám ani polovičné a ľudia si len myslia že som pribrala

kwetinnka
24. jún 2013

velmi zavisi aj do toho co ma clovek oblecene....nie vo vsetkom je to tak vidno...

inull5
24. jún 2013

@kwetinnka hej, to je pravda, že to záleží od toho čo má človek na sebe..ja som ale brucho na začiatku nemala ani pri prvej dcére a vyšlo mi akoby zo dňa na deň v 6 mesiaci, dovtedy som v pohode nosila 36 oblečko, ale brušisko mi potom narástlo riadne, teraz mám pocit že tie 3 kila čo som nabrlaa mám v bokoch a brucho nikde. dnes som bola v meste, v poho si zapnem rifle a keď si na to dám tričko, nikto si nič nevšimne, okrem malej slaniny ktorú má takmer každá žena.

inull5
24. jún 2013

@norosko a si vedela od začiatku že čakáš dvojičky?

jaja018
24. jún 2013

@kwetinnka
@inull5 no mne je už jedno co si oblečem som stale -7kg ale brucho vo všetkom odstava riadne 🙂

inull5
24. jún 2013

@jaja018 si schudla 7 kg? ti bolo stále zle?

norosko
24. jún 2013

Ahoj🙂 áno viem to od 6 týzdna 🙂

kwetinnka
24. jún 2013

@inull5 pri prvej dcere som na tom bola rovnako....rano som sa zbudila a mala som brucho,teraz je to trosku ine...vidim posun tak o mesiac..

kwetinnka
24. jún 2013

inak baby ta kocka tiramiska co sije tie zavinovacky,som jej uz pisala dva krat postu a ani raz sa mi neozvala..nepisali ste jej niektora?

hrustik1
24. jún 2013

@norosko ja mam krcok skrateny na 3cm a cervikalne skore 3, takze o stupen horsie ako ty. Mne moj lekar dal magnezium a utrogestan a mam vela oddychovat s vylozenymi nohami. Tak som sa za to stresovala, a to veru vobec nie je dobre! Vcera sme boli na 3D sone v Hlohovci a tam som sa lekara pytala na kolko je to zavazne a on mi povedal, ze sa nemam nicoho obavat, ze je to este stale normalne, len sa nemam velmi namahat, zdvihat tazke veci a mam oddychovat. Tak ma to potesilo, ze to nie je take strasne ako som si zo zaciatku myslela. Povedal, ze kym lekar nehrozi nemocnicou, treba si len davat pozor, ze to zatial nie je stav ohrozujuci babatko. Ale u teba je to zlozitejsie tym, ze mas v brusku 2 babatka a ten tlak na krcok je tym padom dvojnasobny. Tak si davaj pekne na seba pozor a vsetko bude v poriadku 🙂

kwetinnka
24. jún 2013

@hrustik1 a co tvoje koleno?

jaja018
24. jún 2013

@inull5 schudla som 9kg dve som za posledné dni pribrala alebo to bol iba melónco som jedla pred tým ako som sa vážila 🙂 Bývalo mi strašne zle, posledné dva týždne mi je už ale lepšie 🙂