Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Dievcata...teraz som si opat zobrala kalendar do ruky.... ze si pozriem menaaa..... a som v koncoch....... asi je lepsie nad tym nepremyslat...necham to tak...ved aj tak este pohlavie nevieme... ☹
Pohyby babatka citim najviac vecer ked idem spat a neviem sa ulozit spat ...... dnes som sa na to aj obudila o 4tej... cez den malo krat sa pristihnem ze citim pohyb... hlavne ked som v klude citim vlny... 😀
moja mala ma dni, ked ju skoro vobec necitim. ked ju citim vecer tak je take vlnenie, ale zaspim v pohode. v noci sa som sa zobudila asi len trikrat, ale to ma kopla do mechura a to ma teda dost zabolelo. no a dnes od rana ju citim, ako som sadla o po siestej do auta, tak aj teraz kazdu chvilu dobka na lavej strane pri lonovej kosti, a presne tam bola aj v piatok na sone ked sme boli 🙂. a prival energie urcite nemam 🙂, som rada ze vydrzim 8 hodin v praci a ked pridem domov, nieco zjem, umyjem riad, nachystam si na dalsi den jest :D a vecer som schopná zaspat aj o osmej.
a co sa tyka mien pre deti, vzdy som mala pocit, ze dievcenske sa lahsie vybera. my budeme mat asi Maximu (29.5) alebo Veroniku. ale vzdy sa mi pacila Lea, Laura, Ema, proste kratke mena a aby sa im nedalo povedat skaredo (ako napr. pri Zuzke Zuza a pod.) pri chalanskych by to bolo horsie, ale asi Filip, Marek, Roman, Tomáš. Sestra teraz tiez caka chlapca, tak som zvedava, co vyberu 🙂, lebo pri dcere bola jasna Nina 🙂
@eevicka83 mna teda kope poriadne, normalne to az vidno, mm som vcera ukazovala a ani verit sa mu nechcelo...ale ja som taky vychrtly pavuk, takze mozno aj preto. A zle mi je stale, par dni ked bolo teplo sa mi zdalo, ze uz lepsie a tieto dni musim zase rano utekat na wc :( a cely den mi je akoby som bola na lodi :(
baby inak vazne tu ziadna netrpi na krcove zily? to som tu uplne jedina :(( sa tu trapim v tych hnusnych stahovacich pancuchach a ked si predstavim, ze este minimalne 21 tyzdnov a v lete az plakat sa mi chce 😢
Malý je v poriadku !! 🙂 🙂 🙂 Môj tlak je už v poriadku, tak dúfam, že som zajtra doma.
@januska010 a co sa stalo? Ja som vobec nezaregistrovala, ze ti bolo zle. Ale fajn, ked sa ma malinky dobre 🙂
@kleopatris Nízky tlak ma potrápil. Tak som skončila v nemocnici, už to bolo extrémne. 😒 😒 😒
@januska010 co je herecka,ty si v nemocnici???
@januska010 boze chuda a kto sa ti stara o deticky? Tak snad ta zajtra pustia.
@kleopatris nie zatial klopem ze krcove nemam
@sudabe - no nechcem dať Mišku, lebo už teraz sme riadna "myšacia" rodinka, to už by bol asi extrém 😀 . Ale tak možno ma mm ešte ukecá, som zvedavá, aké meno nakoniec dáme 😅
@eevicka83 - mne Miša povie fakt málokto. Kedysi mi tak šéf hovoril, keď bol vytočený, alebo ešte na základke chalani puberťáci, to si pamätám, ale nejako mi to nevadilo, lebo všetkým babám tak tvrdo hovorili (Zuza, Mira, Jana, ...) a teda my sme chalanov tiež tak oslovovali, teda v tom lepšom prípade, v horšom sme ich volali priezviskom 😀 😀 😀 😀 . A na Mišku si ľahko zvykneš, ked bude malinká, tak jej stále budeš len Miška-Mišička hovoriť 😉 a potom už jej to ostane 😀
Mne je dnes divne, neviem, či tlak, či čo, ale som rada, že už som doma... A ja mám kŕčové žily, ale zatiaľ sa na ne nijako neliečim, občas pobolievajú, ale nie je to nič neznesiteľné, tak som zvedavá, kedy sa odhodlám k dr. a začnem ich riešiť.... 😅
Baby, ja asi v bruchu nosím malého obra...v pondelok 17.6 ked som bola v poradni tak mal malý 349 g a v nedelu 23.6. ked som bola naplašená v nemocnici tak ho všetko merali, kukali a to mal už 436 g....to mohol tak rýchlo narásť????
@nanuska123 vsak a lekar co ti povedal?
na stránke pampers, kde je ten tehotenský kalendár a podľa týždnov by malo mať dieťa 480 g na konci 24.týždňa...už síce na poradni ma upozorňoval, že je o čosi väčší, ale kto bude rodiť takého malého obríka??? 🙂
@trish31 no na poradni mi povedal, že je väčší...ale v nemocke nič, len že je všetko ok....tie miery som si kukla len teraz lebo mi ich dal vytlačené ako obrázok, tak som si ich zo srandy išla teraz porovnať...a to je skoro 90 g nárast za 6 dní...
@nanuska123 tak sa nestresuj,ked povedali ze je to OK.Moj je tiez vacsi,aspon tak povedal lekar,o nejaky tyzden,uvidime,co mi povie 9.jula.Kazde babo je ine
baby, ten moj svist sa rozhodol, ze nebude vlnit kozou na bruchu, ale da o sebe kazdu polhodinu vediet stuchnutim do mechura... zacina byt otravny 😀 a to som si rano myslela, ze ako dobre, isto spi, tak ho nejdem ani rusit, som si lahla na gauc a on sa prebral... a kdesi som citala, ze dieta v tomto obdobi je aktivne max. 6 hodin denne, som zvedava, kto nastavoval casovac tomu mojmu dietatu, lebo on ked sa rano zobudi, tak ho stale citim, ako sa tam prevaluje, raz na lavej strane, potom na pravej, a ked ho to nebavi na bokoch, tak v strede mam hrcu... vobec nepozna hodiny... on podla mna len tych 6 hodin spi, co ma byt aktivny... 😀
a zajtra konecne poradna, tak sa tesim, ze ho vidim po 10 tyzdnoch konecne... len aby nespal vtedy a neprekrizoval nozky, nech vieme, co to vlastne za svista mame 🙂
@kleopatris a ako sa to prejavuje tie krcove? Lebo mne pod kolenom akoby praskla zila mam tam modrinu.a ked cestujeme tak mam pocit ze ma bolia nohy taky neklud v nich mam.
Ahojik koceny všem budúcim maminam gratulujem nemáte záujem o oblečie za symbolickú cenu diky
@nanuska123 no inak na tieto merania sa velmi nespoliehaj to sa podla mna neda presne odmerat..ale si xober ja ked sombola na 3d v 20tt dr. Povedala ze mala ma 300g priblizne.a potom som bola o 12dni a ux podla dr mala 422 g. Cize za 12 dni pribrala 120g podobne ako tvoj maly a ked to tak ratam tak teraz som 9 dni po sone a to by mala mat ak vsetko dobre funguje okolo 520g.a podla sona som 23tt.ale to si len ja myslim podla predvhadzajucich vysetreni...ja rozmyslam ci im to len nejak tabulkovo nevyhadzuje takto.
@eevicka83
@nanuska123 mne lekar na 3D sone povedal, ze maly ma 418g plus-minus 62g.... Ono sa to presne neda urcit 🙂 Ked som bola s Karolinkou tehotna, tak pred porodom ma stresovali, ze mala bude mat sotva 2500g, lebo som malo pribrala a mala male brusko a bambulka mala 3300g a 51cm.... Takze uplne super miery 🙂
@matrix87 ja myslim, ze ho citis aj ked spinka ;) predsa len sa prehadzuje aj v spanku a natahuje nozicky aj rucicky 🙂
@eevicka83 ja som to tiez doteraz nepoznala, som mala len zilu co presvitala a asi pred 2-3 tyzdnami mna strasne zacala vecer noha boliet a aj tam dole ma tak akoby tahalo, tak som kukla na nohu, lebo to mam zozadu a take mam skarede hrckate stehno az po rozkrok. A vecer to je taka divna tupa bolest, neviem to popisat. Akoze da sa to vydzrat ale je to neprijemne, mozno ako ty pises, taky neklud, ze neviem kam by som tu nohu dala. Odkedy nosim pancuchy je to ovela lepsie vecer, uz to neboli a ani neopucha, len je to otravne cely den..

My sme sa pri Dankovi rozhodovali medzi Lukas a Tomas (ja som strasne chcela Timotei-ale mm zahlasil, ze to je ako sampon 😒 ) a nakoniec sme dali po mojom ocinovi... Teraz keby to bol chlapec tak mi mm navrhol mena ako Ladislav, Stanislav..vsetko co konci na "slav" - sialenec..on je Rasto, tak asi chcel mat nieco podobne 😉 a pre dievcatko som ja uz mala Emku v hlave asi 2 roky..strasne sa mi paci, ze ked je dlhe priezvisko, bude mat kratsie krstne meno 😉