Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@malaberuska super my tiez cakame chlapcurika ale az 30.11. uz mate vybrate meno?
@lucyliena nie.. mne sa paci Kristian alebo Samuel.. ale drahemu nejako nie.. tak neviem 😕 a vy?
@malaberuska my budeme mat Damianka...sme sa dohodli uplne rychlo a bez problemov na chlapcenskom aj dievcenskom mene...😉
@trish31 kolký si teraz týžden??? lebo v 24 tt je podla knihy hmotnosť 500 g...ja predpokladám, že tiež bude taký velký, keď pôjdem budúci utorok do poradne..uvidíme...
ináč včera sranda, ležíme si večer pri telke a zrazu také kopance, že som si myslela, že mi dáky orgán odrazil...tak sa mu prihováram, že by mohol trošku maminku šetriť a hneď na to ďalšie tri šupy....tak príde ocko k brušku a pošepne mu, že nech sa kúsok krotí a on ho asi normálne aj poslúchol...potom už iba také kopančeky boli...ale že deti v brušku lepšie zachytia mužský hlas,lebo ženský je pre nich vyšší a pisklavejší...
Boženku akurát čítam že Zuzana Hásová prišla o bábätko v 8 mesiaci......ach jaj!!!!!
@nanuska123 Ja som začala 24.tt,ale záver na morfo bol,ze je o 5 dni vacsi oproti gestacnemu veku.Takže budem mať asi valibuka.Moj muž ale ked sa narodil mal 4 kilá aj niečo Tak asi bude po nom.Som zvedava,kto to vytlaci...Podotýkam,ze som zatiaľ pribrala 3 kilá Tak neviem kde to malý berie🙂
@trish31 to som mala naposledy aj ja, že bol väčší....ale možno to bol len zle vypočítaný môj termín, pretože ja som MS posledne 3.1. a to nesedelo zo začiatku dokimu...tak do knižky od oka napísal, že posledná MS bola 26.1...takže nik nevie...nemôžeš mať aj ty zle vypočítaný týždeň?
@lucyliena my sme mali dievcenske Emmu. Ja som bola 5 mesiacov v tom, ze to bude isto baba 😀 takze chlapcenske musime vybrat 🙂
@94 tiež som to ráno čítala..je to smutné.. ale treba myslieť pozitívne...mojej susede tiež zomrelo bábo a to prenášala 16 dní...Haasová bola cukrovkárka a to myslím, že je tiež rizikové tehotenstvo s týmto zdravotným stavom...na každom prípade je však nejaké ALE a to človek nikdy nevie čo sa stalo...
@malaberuska no ako tak sledujem tak november bude v totálnej prevahe chlapčekov 🙂 aj ja som si myslela, že bude dievčatko a dosť rýchlo ma vyviedli z omylu...navyše otecko neustále tvrdil, že je to chlapík a nakoniec sa mu to aj potvrdilo 🙂
@lucyliena to aj moj manzel sa smial, ked sme vzdy s babami hovorili, ze Emma sem a Emma tam, ze sak pockajte 🙂 ale sledujem, ze nejak vela chlapcov bude..
ja uz cakam na glukozu 😒
@malaberuska uff to bude zábava tá glukóza, snáď mi dajú aj kýblik 🙂 - to sa v ktorom týždni robí? my máme zajtra morfo + 3D tak sme zvedaví čo sa dozvieme 🙂
@mia1111 bola som v Cadci, robil MUDr. Tavac, ked by bolo nieco zle, potom by som sla do Jablunkova, alebo Ziliny, nastastie babatko je v poriadku, len placenta mi prekryva krcok, ak sa to nezlepsi, babatko nema sancu sa narodit prirodzene a este je tam vela dalsich rizik - predcasny porod, udusenie babatka, vykrvacanie, ale zas mi nepovedali, co by pomohlo, len ze treba pozriet este o 2 tyzdne, ci sa to nezlepsilo, ak nie, tak ze sa uvidi.. este s dcerkou zajtra na kardiologiu, ja uz som zo vsetkeho taka vytrasena, ze mi to asi nerobi dobre
@lucyliena od 24 do 28 tusim.. vies co, dalo sa to vypit. aj citron nam do toho dali.. horsie bolo to pichnutie do prsta.. a uz len cakat dve hodiny..
tak citam, ze vy uz sa idete glukozovat...ja som teraz 15.7. objednana na poradnu, ale o gluk.teste nepadlo ani slovo..uvidim. 😉
@malaberuska juj dôležité nech sú výsledky v pohodke a potom sa zase chvíľku bude bez stresovania tehuľkovať 🙂
@lucyliena sak to.. nech je to v poriadku.. uz som tych stresov mala dost..
@trish31 som sa ta chcela spytat-ze ty si ako behala v Italii po plazi?...aj vas dievcata...ako to mate naplanovane s dovolenkami a pohybom po slnku? 😒 lebo mi ideme 20.7. do Chorvatska a uz som precitala miliony clankov na temu "opalovanie v tehotenstve", "slnko a tehotenstvo"...a je jasne, ze nemam v plane lezat tri hodiny na slnku a tiez mi je jasne, ze v Chorvatsku nebudu 35stupnove horucavy 😒 ale normalne rozmyslam, ze ci budem stale len na izbe zavreta,alebo ako to riesit...
@cobinka ja sice nie som v chorvatsku, ale chodim s malou na kupko aj v horucavach a striedam tien so slnkom, lebo na nom dlho nevydrzim, som ponatierana daylongom kids 30 a uplna pohoda. ale vacsinou mam na plavkach letne tielko.. ak by sme mohli a ja som bola v lepsej fyz. kondicii, v pohode by som do chorvatska sla aj teraz v 23tt 😉 , pokial ti nie je zle a ciis sa fit, tak si to tam uziii 😉 😉 😉
@nanuska123 doktor to dost velakrat prerataval a stale mam ten isty termin ale ja sa tabulkami velmi neriadim ani nerozmyslam nad tym
@cobinka no,ja som sa vobec neriadila niektorymi evcami,co som tu citala,ale mojim telom lebo nidky nevies ako budes znasat slnko v tehotenstve.Ja som doteraz znasala slnko OK a v Taliansku je silnejsie a po 15 min na priamom slnku mi doslo zle.Takze som mala stale po ruke slnecnik na plazi,slnila som sa v chladku a striedala som to so slnieckom,klobuk na hlave a vodu.Inak my sme dost vela chodili pesi a zvladla som to v tych horkach.Plavky som mala cele,lebo mne vadi ked mi na brusko moc pecie slnko,kupat som sa kupala normalne,bez tamponu a vsetko OK.
@trish31 ja som sa tiež presne na to pýtala, lebo teraz sa mi akože posunul TP na 30.10. už podla veľkosti malého...a že či to nejde písať do knižky zmenu termínu...mi povedal, že nie, lebo že stále je tam tolerancia +-2 týždne...
@nanuska123 ale to mas jedno maloktora porodila v den terminu presne,babo si aj tak vylezie kedy si ono povie 😉
Ozaj baby ako mate ulozene babatka?Moj sa totiz otocil dole hlavou....
@vavrenka , @trish31 diky baby 😉 ja doma tiez viac po tieni beham, ale vcera som chvilu skusala lezat na slniecku (brusko zakryte 😉 ) a veru po par minutach som to vzdala 🙂 ale tiez si myslim, ze pokial mi nebude zle, tak aspon to more si uzijem 😉 ..a hlavne by som uz asi mala prestat citat tie "mudrosti" 😎

nemáte niektorá placentu velmi nízko? čo zatiaľ doktor odporúčal?
nejako sa nám všetko komplikuje, ani nebolo vidno, čo to bude, snáď sa nám to polepší