icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

hrustik1
18. júl 2013

@eevicka83 ano evi, I ja to mam. Je to taka priesvitna az jemne zlta tekutina - kolostrum. Ja som sa minule zobudila rano s tym, ze som mala mokre tricko. To uz sa telo chysta na prichod dietatka 🙂

ivica1982
18. júl 2013

Ahojte baby je tu niektorá(e) z Košic?
🙂

jaja018
18. júl 2013

@eevicka83 presne tak isto to mám aj ja 🙂

euka210
19. júl 2013

@jaja018 nie je to skoro, lebo kolostrum sa zacina tvorit uz v 16t.

alexi333
19. júl 2013

@kajca84 Ahoj a ďakujem - dcérka Lilianka mala teraz 1 - 1/2 roka a akurát ju učíme celkom úspešne cikať do nočníka 🙂. Keď sa náš synček narodí Lilianka bude mať necelé dva roky, tak sa ju snažíme naučiť čo najviac. Aj tak sa niekedy tie staršie detičky z obavy keď sa narodia súrodenci začnú pocikávať, alebo si vyžadujú aby boli zase kŕmené, ale už bude mať dobré skúsenosti, že už veľa vecí vie 🙂

jaja018
19. júl 2013

@euka210 diky to som nevedela ze az tak skoro sa začína tvoriť.

trish31
19. júl 2013

@jaja018 ty mas riadne brusko ale krasne 🙂

alexi333
19. júl 2013

@jaja018 krásne bruško 🙂

alexi333
19. júl 2013

@jaja018 ja mám ešte väčšie bruško lebo som drobnejšia. Niekedy sa ma pýtajú kedy budem rodiť, že určite čoskoro 🙂 Ja sa smejem, že vyzerám, že rodím zajtra, ale až v novembri 🙂

libertine
19. júl 2013

@alexi333 no hlavne, ze sa chce naucit. nasa ma 2 roky a protestuje, ani za svet sa nechce oducit od plienok, ja budem prebalovat dve deti, to tak vyzera, brrr.

libertine
19. júl 2013

@alexi333 ja som v minulom tehotenstve mala nejake nenapadne brucho, stretla ma suseda raz, ze jeeej, vy ste tehotna? a kedy mate termin? a ja ze dnes 😀 zrovna vtedy som mala uz termin, aj ked dcere sa nechcelo von.

kajca84
19. júl 2013

@libertine mne sa moj nechcel oducit od plienok do 3 rokov,potom zacal vraviet,ze mu treba,aj sa pekne posadil na nocník,este má plienku na spánok ale som rada,ze uz iba tam potrebuje,lebo jeho to naozaj vobec nezaujímalo.

kleopatris
19. júl 2013

Baby ja som citala, este jak som maleho cakala, ze sa bradavky nemaju pocas tehu stlacat, lebo to kolostrum je velmi vzacne a je ho len obmedzene mnozstvo a je dolezite pre miminko. Len tak pre info 🙂
A nic si z tych plienok nerobte, nas maly sa odplienkoval este len pred par mesiacmi a na noc pred dvoma dnami :D A to uz je stary chlap, ale lenivy :D a kedze je v jaslach cely den ani som to az tak nemala ako ovplyvnit, tak sme to nechali az na to sam dozreje 🙂

A brusko mam asi aj ja dost velke, kamoska je o dva tyzdne po mne a ta nema skoro nic. Ja stale hovorim, ze ja mu ponukam business class nech ma komfort v brusku :DD

trish31
19. júl 2013

Baby ja mam blbu otazku asi ale poradte mi.Do auta mi staci vajicko alebo musim kupit aj autosedacku?Lebo ked pozeram na nete tak ja nevidim nikde vajicka v ponuke ku kocikom..ako to am vlastne vyberat?

Uz nebudem spekulovat a vezmem bud CAm alebo Peg Perego ale nechcem im tam stale debilne otazky vypisovat do shopov 😅

mia1111
19. júl 2013

@trish31 - vajíčka bývajú do nejakých 13kg, nám vydržalo vajíčko CYBEX ATON do jedného roka, presne na narodky sme kupovali sedačku 9-18kg. Takže teraz pre bábo určite vajíčko, sú pohodlné a bezpečné, moje sa dá nakliknúť aj na konštrukciu nášho kočíka X-Lander, na jar som tak chodievala s drobcom von, bez vaničky, len vajíčko som naklikla a šli sme do obchodu atd.

trish31
19. júl 2013

@mia1111 tak mne staci teda len dvojkombinacie pozerat a k tomu dokupit vajicko?

mia1111
19. júl 2013

@trish31 - áno, ale niekedy dávajú akciu, že výhodnejšie Ťa vyjde, ak berieš dvojkombináciu spolu s vajíčkom, ktoré ku kočíku ponúkajú 😉

alexi333
19. júl 2013

@libertine My našu malú strašne chválime keď sa vyciká a vykaká do šerblíka, potom zoberieme šerblík spolu s ňou do záchoda vysypeme, čo tam je zdvyhneme ju ona sama spláchne a ešte tlieskame a chválime. strašne ju to baví a stále si sadá na šerblík aby sme ju zase chválili a mohla splachovať 🙂 Ide to teraz celkom rýchlo. Je to trošku náročné, ale oplatí sa tento týždeň som ani raz neutierala doma podlahu 🙂 Ale každé dieťatko je individuálne vôbec si z toho nerob ťažkú hlavu niektoré deti sa odučia až v škôlke. držím palce

alexi333
19. júl 2013

@libertine Hihi to ja nezažijem také malé bruško mne vyskočilo hneď v prvom týždni 🙂 ja keby som žila v minulom storočí a otehotnela by som nevydatá, tak by to hneď všetci vedeli a šuškali by si poza môj chrbát, že čo som to za dievča... 🙂

libertine
19. júl 2013

@trish31 vajicko je "nazov" pre autosedacku skupiny 0, do nejakych 11-13 kg, od narodenia. do auta ti staci to a byva to v trojkombinacii s oovikom, alebo aj zvlast. nam vydrzalo to vajicko asi do 8-9 mesiacov, potom uz dcere z toho trcali nohy a bolo jej to nepohodlne. dava sa vacsinou v protismere jazdy, tak my mame k tomu este aj take spatne zrkadielko, aby clovek videl na to dieta. ked je novorodenec, tak casto treba este nejku vlozku do tej sedacky, aby tam to dieta nelietalo, hlavne hlavicka aby nepadala.

libertine
19. júl 2013

@alexi333 my sme skusali aj toto, pochvaly, odmenu, hocico, bsetky akoze zarucene rady. ju to bavi patkrat a potom ju to zacne otravovat a zacne vymyslat naprieky. ze zadrziava a nechce sa a i za svet vycikat na nocniku, jeduje sa, cele dni su potom hrozne. tak to zase chvilu necham a skusim za par tyzdnov. teraz jej ideme kupit novu postel, uz pojde prec z detskej postielky a nech si do novembra zvykne, nech to nema ze nahle, ze jej babo ukradlo postielku. tak zase potom po case skusime nocnik, nech toho neni mic naraz.

kleopatris
19. júl 2013

Aj my sme chodili s vajickom na prechadzky, lebo v kociku nic nevidel, tak reval o dusu. Ja som len kvoli vajicku dokupila quinny zapp aby mi to tam pasovalo a tak sme chodili von :D nastastie som vtedy vymakla na ten quinny super akciu a teda normalny kocik sme nevyuzili absolutne, az sportovu cast.
Inak my sme mali vajicko so zakladnou a to bolo super prakticke, len klik klik a bolo "namontovane", lebo stale priväzovat pasom je asi o nervy...

kleopatris
19. júl 2013

@libertine aj my sme skusali vselico, ale ked dieta nechce mozes sa aj na usi stavat a nic s tym neurobis a metodu trestania neuznavam 🙂 kazde dieta zreje inak, jasne leze to do penazi a je to aj na nervy stale len plenky kupovat, vyhadzovat atd...inak skuste zachod, nas maly nejak nocnik neuznaval, on radsej hned na wecko 🙂

libertine
19. júl 2013

@kleopatris skusali sme uz aj zachod, tiez nic, tam bola v uplnom krci. vravim, my sme skusili naozaj uz vsetko, nejde to zatial, tak nic sa neda robit. ona je tvrdohlava.

jaja018
19. júl 2013

@alexi333 ahoj aj ja mám Lilianku ma 14 mesiacov. A tiež sa snažíme odplienkovat. Ked ju dám na ročník tak sa vicika ale ked behá a potrebuje cikat tak to pustí hoci kde 😀

hrustik1
19. júl 2013

@trish31 ten Peg Perego i CAM zvycajne predavaju ako 3-kombinaciu, takze tam uz to vajicko ( autosedacku) mas a nic nemusis dokupovat. Pozerala som ten Camarelo, o ktorom si pisala a ten je len 2-kombinacia. ALe vajicko kupit tak max. do 100€ a mas to cele.
Moja Karolinka bola tiez vo vajicku asi do 8 mesiacov, potom jej z neho trcali nohy a nevidela von oknom tak v aute vrieskala ako maly pavian 🙂
Inak k tomu Peg Perego predavaju i AutoKit - vtedy v aute mozes pouzivat i vanicku na prepravu dietatka. Mne sa to elkom pozdava, lebo najma zo zaciatku je to dietatko vo vajicku take poskladane ☹

kleopatris
19. júl 2013

Baby taka uplne pomimo otazka a aj dost skoro 🙂 Uvazovali ste niektora nad tym epi-nom? Oplati sa to? Je to hrozne drahe, ale keby mi to zachranilo hradzu od druheho nastrihu :-b

jaja018
19. júl 2013

@kleopatris ja som rozmýšľala ale tiež by ma najprv zaujímalo či to naozaj pomáha

kleopatris
19. júl 2013

@jaja018 ja neviem ci sa mi to ako druhorodicke vyplati. Pred prvym porodom som hradzu poctivo masirovala, natahovala a nepomohlo. Len ja uz nechcem druhy krat nastrih. Pri zmene pocasia a tak ho este citim a aj kvoli tym krcovym zilam v rozkroku by som uvitala bez nastrihu...lenze ked sa tade maly nezmesti, nepomoze asi ani epino :(. Keby to stalo dvacku, kaslem na to a skusam, ale tolko penazi..

prahaxx
19. júl 2013

@kleopatris mam skusenost, a musim si len chvalit, v rodine same komplikovane nastrihy, mama vsetky styri porody, no hotovy Frankenstein, ja som mala perfektny rychly porod, dost som krvacala uz pred porodom, tak aspon to tlacenie mi trosku ulahcilo, silne kontrakcie prisli v 33 tt, uz som cca tyzden cvicila a masirovala hradzu olejkom od Weledy, potom som bola tyzden v nemocke bez cvicenia, len s masazou a este tyzden intenzivneho cvicenia doma.. kupila som ho v bazare a pouzivala s kondomom
potom nepodcenit aj konzumaciu lanovych semienok a pit caj ostruziny malinovej, no a vysadit magnezium, tie porodne cesty sa pripravia, aby sa dobre otvorili, babatko potom doslova vypadne, u mna bol skoro az problem, ze dcerka doslova preletela porodnymi cestami na jedno zatlacenie , len mala plne ustocka, tak som musela drzat, kym jej vycistili pusinku a mohlo sa pokracovat na druhe zatlacenie bola cela vonku, placentu som ani netlacila..
moj porod teda krasny zazitok, horor prisiel az potom ked bolo krvacanie neustale silne, co som citala, ze by mohli pomoct svedske kvapky, tak budem pripravena aj na to