Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@jaja018 To je milé - je to krásne meno 🙂 My sme tiež tak začínali a zdalo sa mi, že bohvieaké pokroky nerobíme a zrazu sa to začalo lámať, hlavne vtedy, keď som sa sústredila len na ňu už keď začala cikať rýchlo som ju posadila na šerblík tak aj za tri kvapky som jej tlieskala a tešila sa, hihi No a teraz normálne nechápem sama si sadá na šerblík a trafí aj presne čas kedy potrebuje cikať, alebo kakať, vždy sa snažím pri nej v tú chvíľu byť a potom tlieskame a vylievame do záchoda a kývame na rozlúčku 🙂 tak je z toho celá nadšená 🙂 Držím palčeky
@kleopatris ja som tiež druhorodicka. Mala mala takmer 4 kg a nastrih som mala obrovský a dlhé hojenie. Myslím si ze ani epino by ma neuchranilo od toho nastrihu. Ja by som sa tiež najradsej nastrihu vyhla ale ako pises neviem či sa to za toľko peňazí oplatí. No u mňa to zatiaľ vyzerá tak ze babo bude menšie ako prvé tak uvidíme. Aj ja som na vážkach či ano alebo nie ale este máme trochu času 🙂
@prahaxx ja som masirovala, pila malinik, lanove semienka jedla a som si ista, ze mi to porod ulahcilo, u mna porodna asistentka cakala a masirovala hradzu a ja tlacila jak diva, lenze nepovolila ta hradza a ked uz som nemala kontrakcie a malemu sa spomaloval puls tak sa muselo nastrihnut a to vyslovene vyletel do jej ruk. Inak mam na porod tiez krasne spomienky, ale to hojenie sa potom...tak asi do toho investujem, sak vyhadzujem prachy aj ta ine "kraviny" a toto mozno ozaj pomoze 🙂
@libertine To je super, tak by som to urobila aj ja. Keď dieťatko nie je ešte úplne pripravené, tak to je akurát stres pre Teba aj pre dieťatko. Každé má ten svoj čas na také veľké veci 🙂 A tiež naše detičky cítia, že sa niečo deje, tak to môže byť tiež reakcia na to, že čaká súrodenca. Tak sa držte určite sa to naučí.
@jaja018 no moj mal 4,20 kg, takze tiez slonik a este aj obdvod hlavy velky a teraz este netusim aky velky bude tento drobec 🙂 Ja som mala nastrih velkostne ok, ale zle sa mi hojil a ako vravim, este ho sem tam citim...a teraz s dvoma detmi, to nebude ze 6 tyzdnov "valat sunky" v posteli a sprchovat sa kazdych 15 minut...budem musiet byt na nohach za dva dni :(
Baby ja idem rodit treti krat a vobec neviem o com tu hovorite..co je to ?
@kleopatris presne ako hovoris. Kým máš len to novorodeniatko tak to nič nepotrebuje lezis pri nom a len na cicik napojis 🙂 ale ja si tiež neviem predstaviť pri dvoch detoch váľať šunky. Veď mala furt niečo potrebuje. Ja sa furt upokojujen tým ze tento pôrod budem mať ukážkový. Prídem odrodim odídem bez nastrihu bez problemov a na druhy deň nebudem vedieť ze som rodila. Krásna predstava, len neviem či reálna 😀
@jaja018 taky porod si aj ja predstavujem 🙂
@jaja018 taky porod by si asi zelala kazda
@alexi333 dieta ti do skolky s plienkami nevezmu
@kleopatris ja som nemasirovala velmi,len obcas,a posilovala dno a nastrihovana som nebola...asi je to velmi individualne
Ale tento krat chcem skusit aj ten malinik...a na co su dobre lanove semiacka..nestaci olej?
baby, mna nastrihli, lebo som sa uz zacla trhat, ale mala som epi, tak som necitila ani nastrih, ani sitie a tazky porod, takze nejaky nastrih mi bol uz uplne jedno. zahojila som sa rychlo, prvy den po porode sa mi velmi sediet nedalo, ale potom uz to bolo v pohode, ja som to ani nejak nevnimala. jedine, co mi dost vadilo, boli tie velikanske poporodne vlozky, oni su take obrovske, ze s tym ked som si sadla, tak ma to do tej rany tlacilo, zachytavalo sa o stehy... ked som zacla pouzivat normalne tenke vlozky, tak to bolo ok.
@jaja018 no moze to byt dobre ako pozeram ale je to dost smiesne. ..ja kebyze mam iba taky nastrih ako u druhej dcery tak by som epino teda nepotrebovala. .no ale to nevie asi nik ake to bude...boooze baby ja sa modlim aby som mala porod ako pri druhej. .. prisla som do porodnice o 17.05h. A o 17.50 bola na svete.. mohlo by sa to tak bezproblemovo podariiit..
Baby tak ma napadlo,vy ste mali ake vysledky tripple testov?Pomer?
eevicka83 jooj ani nevrav o farbe kočíka...ja tiež mám pochybnosti, že v zime budem s červeným behať a v nom chlapca aj ked to mi akože nevadí , ale tá pochybnosť ma zhrýza, ale musím čušať a nevravieť nič pred mužom, lebo nám dali zlavu ked do konca júna objednáme a modrý sa mi naživo nepáčil tá látka bola ako špinavomodrá, a to sme ešte ani nevedeli čo čakáme. Ale ked ho budeme mať doma tak pohybnosti snád zmiznú a už radšej ani nepozerám kočíky, len ked idem cez mesto vidím samé čierne a béžové a tak si vravím že budem svietiť 😀 A tiež čo sa týka deky tiež len béžovú alebo bielu deku a fusak to som videla čierno červený ...alebo len červený či čiernobiely ...snád to nejako nakombinujem 😝
@trish31 - ja veru ani neviem, sestrička mi len povedala, že všetko je OK, tak som sa podrobne nepýtala na výsledky 😕 😅
Riešite kočíky, ja som mala pri Miškovi modro-čierny, potom som predala vaničku, keď sme prešli na šporťák a keď mal Miško 2 roky, tak som predala aj šporťák, že kúpim golfky a hotovo. No žiadne sa mi nepáčili, tak som na inzerát kúpila ten istý kočík, čo sme mali dovtedy, len sivo-čierny 😀 😀 😀 😀 a vaničku sme kúpili takú zvláštnu - na slnku je hnedá, inak je taká tmavá, skoro až čierna, zaujímavá farba, ale zvnútra je svetlá-sivá 😉 . Tak máme neutrálnu kombináciu, nech by sme čakali chlapca, či dievča, tak neriešim 😀
Boze baby ja ked pocuvam tie historky o porodoch uz teraz sa bojim.....
@libertine moj nechcel od marca sadnut na nocnik ani za svet, ale uz par dni sa spolahlivo pyta. Prvy tyzden som myslela ze zrusim nervy a budem plienkovat dve deti, ked bol mokry 3x za hodinu....furt po troche. Bol ochotny si sadnut na nocnik az ked sa scural 🙂 Po 2t sa zacal pytat kakat, hoci to stale dlho trva, a az skoro po 4t sa pytal curat. Vo vnutri som to po 2t uz vzdala a len po dvore bol v slipoch ci holy. A postupne mu to dochadzalo. Ale stale posedi na nocniku len chvilu ked ide kakat a tak aj na 10x. A tiez vsetci okolo musia tlieskat 🙂 To je vecsia motivacia ako sme skusali sladkosti, to nemalo u nasho efekt. A tiez si sam odnesie nocnik, ja vylejem, on zavrie a splachne. Takze len trpezlivost a vytrvat. NEbyt mojho mm tak to asi vzdam :(
baby, ja kukám na nete nejaké sady do postieľok, len mantinel a obliečky na vankúš a perinku, som úplne zúfalá, čo sa mi páči, stojí kopec peňazí a z tých lacnejších si neviem vybrať ☹ 😅
posielam nas kocik, poradte lebo mne sa velmi paci aj ta druha verzia..vanicku uz menit neviem ta je taka pieskova ako na foto ale nastastie sa daju menit potahy ze okrem ruzovych by som mala este aj tie svetlo kremove...
ten prvy je nas a ten druhy je ten co by som si mohla dokupit striesku a kryt na vanicku.
jaaaj do frasa dala som to sem zbytocne lebo neviem ako to spravim aby to nebolo naopak..
pridala som ich normalne do mojho albumu...
@trish31 nepocuvaj :P ja ich tiez nepocuvam a ked ma kamoska chce strasit tym, ake to bude, tak jednym uchom dnu a druhym von... ja nemam rada, ked si niekto mysli, ze to co zazil on, bude automaticky platit aj pre mna... a strasne ma to vzdy nahneva, ale uz som sa obrnila voci tomu, uz to nepocuvam.... uz si len poviem, ze hej hej, aj take sa stava alebo vyskytne, ale neplati to automaticky pre vsetkych.... takze, NEPOCUVAJ ICH 🙂

este existuje aj Dianatal - pôrodnícky gél, vlastne nahradí tie masáže a cvičenie http://www.dianatal.eu/slovakia/preco-dianatal-...
ale tiez ta cena a u mna by sa to ani nestihlo aplikovat :-/