icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

sheila2004
23. júl 2013

Ranecko, dievcata 🙂 chcem sa opytat, planujete niektora dovolenku mimo slovenska? Ja by som aj sla, ale doma.o.tom nechcu ani pocut. Aky je vas nazor? Ved v auguste je este daleko do porodu...

trish31
23. júl 2013

Kocky chystam sa na poradnu,poviem Vam ja mam uz vazne problem oholit sa,to co budem robit pred porodom a este v tej rychlosti?

trish31
23. júl 2013

@sheila2004 zalezi kam a ako,ja som bola a vratila som sa tusim cca v 24.tt.Dalo sa

trish31
23. júl 2013

Inak,mne sa asi vsetko vracia z I.trimestra,tocenie hlavy a najnovsie aj bolesti akoby menstruacne v krizoch....dufam ze je to OK,uvidim na poradni

sheila2004
23. júl 2013

@trish31 chcela by som chorvatsko na 8 dni, bud autom, alebo autobusom, aj ked som.si vedoma ze ta cesta by nemusela byt pohodlna, ale dalsi rok sa na dovolenku urcite nedostaneme s miminom. Vsetci sa boja, ze sa mi tam moze hocico stat.

trish31
23. júl 2013

@sheila2004 ked sa citis dobre preco nie?Stat sa Ti moze aj doma v posteli

vavrenka
23. júl 2013

@sheila2004 jasne, ze sa ti tam moze hocico stat. ale vobec nemusi 😉 a hocico sa ti moze stat aj doma. ak sa citis ok a vsetko je ok, tsk preco nie? toto je idealny cas na dovcu, uz od 30tt to nie je ani pohodlne a je tam uz nejake riziko..

vavrenka
23. júl 2013

@trish31 😀 😀 neboj, neporodis od prvej konrakcie do 5min. ja som to vyriesila depilacnym sprayom a mm dokoncil ziletkou, sice som trpla, ale mm sa to veelmi pacilo 😀 😀
kedy mas poradnu? dufam, ze tie bolesti su z namahanym krizov.. a nie z maternice! daj potom vediet.

peka13
23. júl 2013

@sheila2004 my sme boli na dovolenke pred dvoma tyzdnami...v Slovinsku...a autom 🙂 ...je to dost ked je teplo ale ja mam este 15mesacnu dceru a ta mi davala zabrat viac. Zalezi kam pojdete a ako sa citis.
@trish31 no neboj, mne to pri prvom porode, trvalo dve hodinky v kupelke...medzi kontrakciami je to fakt sranda...musel dopomoct aj mm. 😉 ale je to lepsie ako keby ma museli v nemocnici 😒 a ked zacnes citit kontrakcie, mas kopec casu 🙂

kwetinnka
23. júl 2013

@kleopatris preco len 34 dni? a potom co? dovolenka?aha uz vidim mas vela dovolenky
@jaja018 gratulujem k dievcatku,tak konecne viete ze to bude slecna...
@januska010 debili na cestach su kazdodenna rutina,mne takto skoncil na kapote motorkar a este sa tvaril ze ja neviem ktora uje prava strana
A teplo,zatial zvladam dobre...len mam taku zvlastnost..ako nahle dojdem do klimatizovaneho priestoru...nakupne strediska,obchody....mi opuchnu ruky..len ruky..ale toto sa stavalo aj pri Lili..dojdem domov aje to fajn
@sheila2004 my sa chystame 3.9 na Rhodos...a velmi sa tesim..a myslim ze by som to mala zvladnut,ak sa budem dobre citit urcite pojdem.Ale mi ideme letecky...autobusom by som asi nesla....

kleopatris
23. júl 2013

@kwetinnka hej chvalabohu mam dovolenku, odkedy viem ze som tehu setrim kazdulinky den :D

och aj ja by som isla na dovolenku, ale staviame dom takze nie su prasule tento rok :-b aspon ze Slovensko to v auguste isti 🙂 tak nam nachystajte pekne pocasicko 🙂
Inak vy nepojdete buduci rok s mimcami na dovolenku? To je moja jedina utecha, ze buduci rok na par dni vypadneme. Sak to uz budu mat drobci okolo 8-10 mesiacov, to sa da, ci?

Ja tak nad tym rozmyslam, ze ani neviem v akom "stave" som tam dole bola, ked som isla rodit :D Cerstvo oholena som myslim nebola alebo hej? hm fakt som si to vobec v tom momente neuvedomovala alebo som uz zabudla.

kwetinnka
23. júl 2013

@kleopatris ja by som chcela ist na rok na dovolenku...ak budu penazky urcite..s malou sme boli ked mala rok a pol..a bolo to super.
A co sa toho holenia tyka...asi 2tt pred terminom som sa s mm pomocou oholila doma,a kedze som mala porod vyvolavany mohla som dokoncit pracu v nemocke.Aj ked sestricka sa ma pytala ci to ma spravit..ale to teda nie...nejak sa potrapim...aj teraz ak to bude nutne

januska010
23. júl 2013

@kleopatris Veď toto, u nás vždy len práca a práca. Miláčik idem do PRÁCE, miláčik prídem o toľkej domov z PRÁCE, miláčik dnes to bolo v PRÁCI hrozné. Ide ma poraziť ked to slovo pocujem . Aj ja som bola vyľakaná, plakala som len s toho stachu, čo je s malým.

januska010
23. júl 2013

@kwetinnka Ja som takto pred 2 rokmi takmer prišla o manžela. ☹ ☹ ☹ A ten debil čo mu vletel do cesty si odišiel po svojich a môj manžel dolámaný ležal si pekných pár týždňov poležal v nemocnici.
Ja už normálne uvažujem, že nebudem šoférovať počas tehotenstva, bojím sa niečo nestalo.

nanuska123
23. júl 2013

tak ja ododnes do piatku dovolenkujem....potom posledné 2 týždne v práci a od 12.8. dovolenka až do materskej čiže 23.9.....takže už len 10 pracovných dní....normálne to rýchlo utieklo....

kleopatris
23. júl 2013

@nanuska123 jooooj tebe je 🙂 v dobrom ti straaaasne zavidim 🙂

nanuska123
23. júl 2013

však mám dovolenky ešte z minulého roka....tak to idem všetko vybrať...lebo aj počas materskej sa tvorí ďalšia dovolenka...

eevicka83
23. júl 2013

@nanuska123 a ty mas kedy termin porodu lebo mne materska vychadza na 20.09 takze sme nejak narovnako...len ja potrebujem vypisat az 04.10 a neviem ci to dr. Bude vediet spravit...uz o tom vie...uvidime

trish31
23. júl 2013

Baby,tak som 4 HODINY cakala u lekara,skoro som tam umrela.Som sa neobjednala,tak mi treba.Dokymu sa nepaci moj tlak(teda ten co som mala v nedelu),mam si to sledovat ☹ Maly je OK,bubliniak ma 850 gramov

nanuska123
23. júl 2013

@eevicka83 ja mám termín 4.11. a na materskú nástup 23.9.....

trish31
23. júl 2013

Baby Ja som uz uplne mimo mne sa snívalo ze bude dievčatko este aj malého som v brusku oslovovala dievčenským menom,zobudím sa a normálne som bola dezorientovana Ci ozaj cakam chlapca.Normálne som vyplasena Ci nemám demenciu🙂

grace
24. júl 2013

Ahojte, nepisem sem velmi ale citam pravidelne. Väcsinou ked mate nejaku temu a ja to citam na druhy den tak uz mi je blbe reagovat. Vidim, ze za chvilu tu budem asi jedina co este bude chodit do roboty ☹ ja mam v auguste dva tyzdne dovolenky, potom par dni v septembri no a na matersku idem az od 11.10.

nikky81
24. júl 2013

@grace aj ja este pracujem a budem do konca septembra, pomedzi to nejaku dovolenku este strcim, takze nie si sama 🙂

trish31
24. júl 2013

@grace a zvladas este prácu?Čo Ti je blbe prosim Ta🙂

jaja018
24. júl 2013

@kwetinnka ďakujeme áno konečne vieme mozem ísť sťahovať krabice s oblečením 🙂

kleopatris
24. júl 2013

@trish31 neboj demenciu nemas 🙂 pokial neobuvas dietatu topanky opacne alebo nohavice, tak demenciu nemas, to by som sa ja skor mala obavat :DD

@grace ja tiez reagujem niekedy az neskor ;) ty mas termin ako ja a aj oficialny nastup na matersku 🙂

Mne sa dnes tak dobre spalo, sa trosilinku v noci ochladilo a bolo to fajn. Inak tu hlasia na vikend 40 stupnov, takze ked neskolabujem tento vikend tak uz vydrzim az do konca :b vobec neviem co budeme robit, sak v byte pokapeme jak musky :(

hrustik1
24. júl 2013

tehulky 🙂 dnes to mam za krasnych 100 dni 🙂 Sama tomu nemozem uverit ako rychlo to leti 🙂

trish31
24. júl 2013

@kleopatris a kocky,aj tu hlásia 38 v nedelu,uz nech sú za nami tieto tepla,normálne mam paniku z toho občas....A k tej demencii,no vazne som o sebe začala pochybovať Ti poviem🙂Ja som strašný hypochonder Ja si aj demenciu privodim haha

jaja018
24. júl 2013

@trish31 s tým holenim, myslím si ze dr. su už zvyknutý na kadejaké výtvorya určite to chápu 🙂

trish31
24. júl 2013

@jaja018 to mas pravdu ze musia vidiet asi ozaj všeličo🙂