icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
28. júl 2013

@matrix87 ja si pamätám že teplomer stupal na 29 -30 st. a to sme už híkali že aké teplá sú a bolo troška tepla a poobede alebo večer už aj bola burka a to pomali den čo den a teraz aké teplá tu sú teplejšie ako pri mori a burka nikde . Veru ja si pamätám ešte zo školy sme boli na Orave na výlete a tam sme chodili v teplákoch a mikinách čo tam bol uplne iný vzduch a o kupaní sme mohli snívať.

matrix87
28. júl 2013

@andy09 no, tak teraz kľudne aj v plavkách sa tu dá celý deň existovať... ale začínam pomaly cítiť prievan, ale fakt len pomaly....

libertine
28. júl 2013

@matrix87 ja by som si takyto balicek nekupila. poporodne nohavicky som vobec nepouzila. tie jednorazove podlozky, tych trebalo viac, cely balik som mala z drogerie, neviem, ci nie aj dva. poporodne vlozky boli na nadstandarde zadarmo a aj tak som radsej presla na normalne, lebo mi boli strasne neprijemne. vlhcene obrusky treba, tych treba vela. v porodnici nam dokonca dali aj veci na osetrovanie pupceka, aj mast na zadok pre babo. neviem, ci to len na nadstandarde, alebo vsade. a trebalo asi 4 nocne kosele a dvoje slapky- jedny do sprchy. jaj a mast na bradavky z dm, taka, co ju netreba zmyvat, to prvy mesiac bolo treba na tie nezvyknute prsia.

matrix87
28. júl 2013

@libertine no len ked to je to, že u nás asi ani nadštandard neexistuje... mám taký pocit... a to by som asi len v nemocnici využila, doma mám vložky, čo ma s nimi starká moja zásobuje... no a masť a nočné košele a to ostatné, to mám doma a priebežne to dokúpim ešte...

januska010
28. júl 2013

@andy09 Mne už konečne vytiahli infúziu, už mi išla na nervy 😀 😀 Konečne sa môžem prejsť po chodbe ako človek a nie s hadičkami v ruke. U nás zajtra 22 *C a prehánky, tak sa teším až si otvorím okno a ten super vzduch po daždi 🙂 Niečo dokonalé.

andy09
28. júl 2013

@januska010 joj no super tak konečne môžeš aj pochodiť to sa teším 🙂 A už sa cítiš lepšie ? Vzduch po daždi to je na nezaplatenie, tu je momentálne strašný vzduch uplne horuci ani dýchať a najhoršie je že ma začína hlava bolieť.

trish31
28. júl 2013

@matrix87 no ja nemam na zozname do porodnice pisane ziadne tie nohavicky specialne a podobne....co som kukla ten balicek...

trish31
28. júl 2013

@andy09 mne sa toci velmi hlaava z toho tepla

trish31
28. júl 2013

@matrix87 ak chces napisem ti zoznam od sestricky co mam co si mam vziat ci dostala si aj ty?

andy09
28. júl 2013

@trish31 a to som sa ešte tešila z toho že ako fajn som ten dnešný hic prežila a navečer ma rozbolí hlava ....horor a teraz nie a nie zaspať teplo neskutočné

euka210
29. júl 2013

dnes som sa velmi nevyspala 🙂 ...do polnoci som nemohla poriadne spat, o pol 5 uz vstaval mm do prace a maly drobec bol dnes rekordne o pol 6 hore, ked sa nadranom najlepsie uz spalo

trish31
29. júl 2013

@euka210 aj ja som uz hore a dnesok bude este horucejsi

trish31
29. júl 2013

Fu baby no dnes pre mna tazky den nohy ruky stuhnute z toho tepla asi,tazke,,,,Otras...Vy sa ako mate?

januska010
29. júl 2013

@andy09 Chodiť - to je u mňa práve na nezplatenie, už ma zadok bolel s toho ležania 😀 😀 😀 😀 Ešte si tu síce poležím pár dní, ale aspoň sa môžem prechádzať. Zatiaľ neprišalo, ale dufam, že bude, lebo počasie pri otvorenom okne je také , no môj typ je, že viac ako 20 *C momentálne nie je.

matrix87
29. júl 2013

@trish31 nedostala som zoznam ziadny zatial, mozno neskor, oni su tam troska pomalsi, na vsetko maju cas, ale z Mama a ja mam vyveseny na skriny aj pre mna aj pre babo co mi bude treba....

matrix87
29. júl 2013

@januska010 tak to ti zavidim tu teplotu... ja som vysla pred hodinou na balkon a tam na teplomery v tieni, ze 30°C. som hned zasla dnu...

trish31
29. júl 2013

@matrix87 ja som ho mala v tehu knizke::

Obciansky preukaz,sobasny list a preukaz poistenca

Pre mamicku:

3x nocne kosele
1x zupan
1 balik specialnych vloziek pre sestonedielky
2 baliky beznych vloziej
Kojaca podprsenka
Prezuvky a osobne toaletne potreby vratane toaletneho papiera
Pribor a pohar
Teplomer
Ziletky
Odsavacka mliecka
Podlozky pod chorych
Jednorazovy set na klyzmu

Pre babatko:
Jednorazove plienky
Teplomer
Telove mlieko,mydlo,sampon,vatove tycinky.krem na zadocek,kefa na vlasky
Ciapka.rukavicky,kabatik,deka

libertine
29. júl 2013

baby no podprsenku na kojenie som ja tiez nepouzivala, mne to vobec nesedelo, pouzivala som normalne alebo take sportove elasticke. ten klystir som si tiez nebrala do porodnice, to mi tam spravili. toho som sa desila, ale to bola najvacsia ulava pocas toho cakania na porod 😀 odsavacku som tiez nemala v porodnici, ale niektore baby potrebovali... teplomer tiez nebolo treba a ta kozmetika pre babo uz vobec nie. kupanie tam bolo iba vodou.

matrix87
29. júl 2013

@libertine
@trish31
ono asi v každej pôrodnici to majú inak si myslím... ale dakujem za zoznam

trish31
29. júl 2013

@matrix87
@libertine mne baby odporucili klystir si vziat lebo v nemocke ked ti daju ich tak to je dvojnasobne mnozstvo takze o to nestojim....ziletky ale napr.neviem na co ved ja sa prichystam uz doma,toho oblecenia pre babo je malo ja isto vezmem kosielky aj dupacky...kojace podprsenky som kupila v hm super sedia tak to si vezmen..ale ano kazda to ma inak

eevicka83
29. júl 2013

@trish31 no ja som si pred porodom tiez kupila yal klystir na doma lebo mne je to veeeelmi neprijemne ked ho davaju v nemocnici..no ale pri minulom porode som si ani ja nestihla dat klystir ani oni nestihli 😀 tak keby sa take stastie este raz zopakovalo aj s celym priebehom porodu tak by to bolo uzasne..

jaja018
29. júl 2013

@libertine
@matrix87 presne tak tých položiek treba viac a tiež som kupovala v drogerke. Poporodne vložky som nekupovala obyčajne najlacnejsie v kauflande tie veľké co su na noc ( to mi poradili) a max. spokojnosť. Nám v nemocke nedali nič iba pre babo gazu na pupcek a ten lieh si tiez trebalo kúpiť. Ja som zase veľa nosila poporodne nohavičky cítila som sa v nich skvelo ale nie tie sietkovane

jaja018
29. júl 2013

@trish31 v GA este lieh na pupcek pre babo a pre teba nejakú staršiu nočnú košeľu na pôrod kt. potom zahodis lebo vyprat to nejde a nemocnica ti nedá. Teplomer nepotrebujes teplotu nemeraju len zapisuju od buka do buka ale tiež som mala. A este vlozky do podprsenky ja som využila nevieš ako sa rozbehne mliecko. Pre babo midlo sampon a vatove tyčinky nepotrebujes

libertine
29. júl 2013

na kramaroch na tom nadstandarde nebolo treba ani oblecenie pre dieta, oni davali kosielky aj perinky, ale neviem, ako je to inde. ta nocna kosela bola veru po porode riadne spinava.

jaja018
29. júl 2013

@trish31 co som využila v GA

3+1nočná košeľa (1 na pôrod)
Župan
1+1šľapky (1 do sprchy)
Klistir
Ziletka (nakoľko som bola dlhšie v nemocke)
Uteráky
Pribor+ pohár
Toaleiný papier + mokré utierky
Poporodne vložky ( pre mňa boli lepšie obyčajne najlacnejsie co su na noc)
Podlozky pre chorých ( v drogerke vyjdu o polovicu lacnejsie ako v lekarni)
Poporodne nohavicky ( ja odporúčam)
Kojenecka podprsenka
Vložky do podprsenky
Krém na bradavky
Odsavacka
Teplomer ( nebolo treba)
Mydlo, sampon
Rosalgin na oplachnutie rany ( neni treba ale je super)
Telefón
Fotak

Pre babo
Plienky jednorazové
Mokré utierky
Lieh na pupcek ( gazu ti dajú)
Krém na zadoček
Kefka na vlásky

Olejcek ak by malo suché rucicky, nozicky ináč sa nekremuje
Teplomer neni treba
Co sa oblečenia týka oni dajú asi 5 latkovych plienok, kosielku a perinku.
Ja som si brala všetko svoje lebo oni to majú v hroznom stave
Capicky
Perinka
Body
Nejaké tričko
Dupacky
Rukavicky
Deka
Dokonca aj fľašku som si zobrala a dudlik

Treba myslieť na to ze v GA nemocnici sa niektoré balkónové dvere nedajú dobre zavriet a okná super tesnia a v novembri už extra teplo nebude a babo treba skovat pred prievanom

nanuska123
29. júl 2013

fuuuu dnes je taká horúčava, že až...normálne mi kúsok opuchli nohy....a po víkende ešte viac unavená...už nech je 12.8....

kleopatris
29. júl 2013

ahojky, u nas bolo vcera o 17:00 este stale 39 stupnov v tieni, sme cela rodina ani nos z domu nevytiahli, maly sa dokonca ani kupat nechcel ist, ze mu je moc teplo a to ked uz povie trojrocne decko milujuce vodu, tak to uz muselo byt fakt horuco :D ale dnes prijemne jednodnove ochladenie na 25 stupnov a od zajtra zase horucavy :b ako to prezit v praci bez klimy :( amen tma...
Ja som bola inak za klystir vdacna, som to ani nejak nevnimala, mm som vyhodila za dvere a ten musel cakat az bude po "vsetkom" :DD po nom sa mi krasne rozbehli kontrakcie a ja som sa mohla sustredit len na porod 🙂 mna desila a desi myslienka, ze by sa mi moj anjelik narodil do niecoho 🙂)
@nanuska123 ja som tak mala vcera ruky spuchnute, hrozne, ale nastastie dnes uz nie

trish31
29. júl 2013

@jaja018 lieh som zabudla ale uz ho mam kupeny...a kosele som pisala

trish31
29. júl 2013

@jaja018 ja dufam ze sa mi nejakym sposobom ujde nadstandard....neviem este ako sa k nemu dostanem ale musim nejak

jaja018
29. júl 2013

@trish31 viem ze na nadštandard sa dopredu zapisuje je tam nejakú zoznam aspoň tak to bolo