icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
29. júl 2013

@kleopatris aj ja som za klystir ale nie sposobom aky robia v nemocnici...je to take ponizujuce... preto si klystir spravim bud doma alebo priamo v nemocnici ale sama 😀

eevicka83
29. júl 2013

ja neviem ci sa este liehuje pupcek v nemocnici lebo nam ho uz pred 5 rokmi pristipli takym stipcom a on za 4 dni odpadol krasne a povedali ze nicim neliehovat tak neviem.

kleopatris
29. júl 2013

@eevicka83 ja som nastastie rodila v rakusku, takze neviem ako na slovensku take nieco prebieha 🙂 to by som asi aj ja radsej doma a sama si ho urobila. A s tym liehom sa aj mne nieco marilo, ze mi kazali neliehovat, lebo ze lieh nadmerne vysusuje a nie je to dobre, ze uz sa to nerobi. Len uz som si nepamatala, ale teraz ako to pises, tak jasne, aj my sme mali taky stipec a pupcek krasne odpadol.

Boze ani by som neverila, kolko sa za tri roky da zabudnut :( som sa vzdy hnevala na maminu ze si nic nepamata a to ona mala tri deti a ja si uz po prvom tristvrte nepamatam :((

jamika
29. júl 2013

@eevicka83 Davaju lieh na gazu, obtocia okolo štipca s pupčekom a potom len zakryju plienkou pri kazdom prebalovaní.

trish31
29. júl 2013

@jaja018 ja som zas pocula ze sa neda nijak dopredu zajednat ale spytam sa lekara na to

jaja018
29. júl 2013

@eevicka83 presne ako píše @jamika aspoň pred rokom to tak u nás bolo

eevicka83
29. júl 2013

@jamika u nas to tak urcite nerobia to asi vsade inak..

libertine
29. júl 2013

nam kazali liehovat pupcek pred 2 rokmi.
nadstandard sa tu neda zajednat, zavisi, ci je volne po porode alebo nie...

jamika
29. júl 2013

@eevicka83 asi to bude vsade inak, toto je v ružinove v ba, tu sa nedá ani zajednat nadstandart, podla toho ako porodíš a či práve je volná postel. Potom sa uz tazko da presunut zo standartu na nadstandart, lebo uprednostnuju zas zeny po porode.......

eevicka83
29. júl 2013

@kleopatris u nas robia klystir tak ze strcia hadicku do zad. Otvoru 😀 a leju tam teplu vodu s niecim a ty mas vydrzat co najdlhsie a ked sa uz neda ze mas pocit ze sa po...tak mas povedat ze staci..a potom este chvilu vydrzat..u nas tam potom sestricka umyvala tie hadicky a ja som mala ist na zachod v tej istej miestnosti ale normalne zachod. dvere..no len mi to cele bolo velmi neprijemne a ani na zachode potom som nemala klud..ja som na toto hakliva..
Sorry za podrobne opisanie...
No a pre toto som si na druhy porod pripravila yal aj ked som ho nestihla pouzit..pre mna nebol porod zly 😀 zazitok ake klystir

andy09
29. júl 2013

@januska010 to aj ja ked dlhšie ležím tak ma všetko bolí, potom musím pochodovať a to je fajn 🙂 radšej si tam polež ale hlavne je že ste v poriadku. To máte krásne počasie 20 st. u nás je teraz v chládku 38, ani dýchať sa nedá. A vraj majú byť burky a ochladenie, ale zatial to tak ani z daleka nevyzerá.

eevicka83
29. júl 2013

@libertine ja si ani neviem predstavit ako zajednas nadstandard ked ani nevies kedy zacnes rodit...vsak normalny porod je 2 tyzdne pred alebo 2 tyzdne po termine...takze je to celkom logicke ze sa neda zajednat nie?

andy09
29. júl 2013

@trish31 no ja naštastie zvládam den v pohode aj ked teplo a hnusný teplý vzduch, ale zatial v pohode. snád ma k večer nezačne hlava bolieť ako včera. A večer som nemohla zaspať o 1 som ešte hladela do blba a vonku 26 st. Potom som nejako zaspala a muž prišiel z nočnej a ja som sa len tak matne na niečo vždy prebrala a zrazu on vstával a že už je 12 hodín takže neviem akým zázrakom som vydržala spať v tomto teple do 12, to sa mi už dávno nestalo.

libertine
29. júl 2013

a teraz su vraj preplnene porodnice, tak ktovie, co bude, uz sa aj psychicky pripravujem na to, ze sa mi neujde ten nadstandard. ale mohli by aspon skor pustat domov, ked tam bude plno.

karotka83
29. júl 2013

baby chodite este niektora do prace? ja mam termin zaciatkom novembra cize do konca sep. by som mala byt v praci ale uz teraz to zacina byt obtiazne. Aj ked mam sedave zamestnanie neviem tu vydrzat ...

januska010
29. júl 2013

@matrix87 Lepšie dnu v takýchto horúčavách ako vonku 🙂

januska010
29. júl 2013

@andy09 Ja už mám ležania vyše hlavy 🙂 Takže chodím vždy ked je to možné 🙂

monik83
29. júl 2013

@karotka83 ja som chodila do minulého týždňa, teraz máme oddnes celozávodnú dovolenku 3 týždne a potom už pôjdem na pn-ku, ja robím výrobnú operátorku tak 8 hodín na nohách a už som to ledva vydržala ku koncu a ešte aj to teplo, však keď sa už na to necítiš daj sa vypísať, aspoň si oddýchneš...

nikky81
29. júl 2013

@karotka83 ja este pracujem, mala by som tiez do cca 27.9. ale zatial to zvladam v pohode, v kancli sa to celkom da vydrzat, hoci v tychto teplach to nie je bohvie co

andy09
29. júl 2013

@januska010 ja už by som išla von sa tak riadne poprechádzať pomotať, ale v tomto teple radšej nikde nejdem ani len nohu nevystrčím, lebo to sa nedá. Tak sa motám len doma, muž v robote malá na prázdninách už neviem čo robiť.

januska010
29. júl 2013

@andy09 Ja sa motám po nemocničnej chodbe, stále tá istá trasa - hore a dole 😀 😀 😀 😀 Ešte pár dní a asi mi s toho preskočí. 😀 😀 😀

euka210
29. júl 2013

s tym pupkom su rozdielne nazory 🙂...v nemocnici povedali ze nic nerobit a detska ze natierat liehom...malemu odpadol az po 2t tusim a aj potom to mal dlho zive ze spolu s koznymi vecami sme prve mesiace riesili aj toto...ale inak ma pekny pupok 🙂
...mne robili klystyr, lebo som sla na sekciu, ale to bolo nic oproti tomu, ked som este v 9m bola na tyzden v nemocke a pri prepustani ma vysetril primar, ale okolo nie len ze jeho sekundant, ale aj cele tusim oddelenie, miestnost plna lekarov a lekarok, ani sadnut som si nemala kde ked som sa chcela vyzliect....strasne pre zenu ponizujuce. Dufam, ze viac krat to nezazijem alebo najdem odvahu sa ohradit 🙂

andy09
29. júl 2013

@januska010 to si viem živo predstaviť, ja ked som čakala Mišku bola sa na začiatku tehotnosti v nemocnici 6 týždnov, a do toho vyhlásili chrípkovú epidémiu akže žiadne návštevy a pripadala som si ako v blázinci prechádzala som sa hore dole po chodbe, potom prišla sestrička s igelitkou čo mi poslali naši hrabala som sa v nej a cez balkon naobliekaná v zime sme sa chvílku rozprávali a na druhý den to isté 🙂

januska010
29. júl 2013

@andy09 Pri mne bol manžel už 2x 😀 🙂 Tak teraz neviem či mu chýbam veľmi alebo vôbec 😀 Chlapci mi volali len raz, sami od seba, nechcela som volať ja, aby doma nebol plač.

andy09
29. júl 2013

@januska010 možno nemá rád nemocnice ...to je klasická výhovorka 😀 A chlapci v pohode znášajú ked si neni doma ?

januska010
29. júl 2013

@andy09 To ja nemám rada nemocnice 😢 😢 😢 😢 😢 😢 Dnes sme spolu volali a Maxi mi povedal, že kľudne mozem ostať, že oni to zvládnu 😀

andy09
29. júl 2013

@januska010 ja tiež neznášam nemocnice ☹ Ja som mala strach aj toto tehotenstvo aby ma tam nešupla po tých mojich predosšlých potretoch ale povedala že pokial je všetko v poriadku ma tam nebude zbytočne dávať nech sa nestresujem. No vidíš velký chlap a dal Ti najavo, že sa o nich nemusíš báš, že to zvládnu 😀 Podarený. My sme dnes volali s Miškou lebo je na prázdninách a v telke boli nejaké zvuky a ona sa ma pýta že čo sú to za zvuky vravím jej že v elke niečo a ona že no mamka mne sa to nezdá to ako keby bábätko plakalo a že nezatajili ste mi a nie je už bábo na svete som sa tak smiala 😀

januska010
29. júl 2013

@andy09 No mňa to tu nestresuje, ale nemám to tu rada a ide mi to na nervy, takže ani v pohode nie som. 😒 😒 Náš Maxi je na hlášky tohto typu expert, starší je skôr taký vážny, čo sa nedá povedať o Maxovi. 🙂 🙂 🙂

andy09
29. júl 2013

@januska010 mna to tam stresovalo lebo som mala potraty predtým a ked som tam 6 týždnov ležala a striadalo sa mi to na izbe ako na páse každá niečo povedala len som sa kontrolovala potom a najlepšie bolo ked mi dali na izbu kočku 16 ročnú ktorá prišla sama na potrat ráno prišla večer odišla a to som bola hotová že ja som tam ležala v strachu aby som o malú neprišla a ona také decko a tie reči...to bol des vtedy. a toho som sa bála aj teraz radšej v klude a doma ked je všetko dobre. To aj moja Miška má hlášky za milion a to už za mesiac bude mať 9 rokov.

januska010
29. júl 2013

@andy09 Ach Bože ☹ To muselo byť hrozné, že ty sa bojíš o bábo a niektorá ho ani nechce ☹ Ale mňa už stresy nejako prešli odkedy som videla malého na ultrazvuku, vyzeral šťastne a spokojne.