Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@januska010 To je super ked ho vidíš na tom sone že je všetko v poriadku a je spokojný to hned kamen zo srdca padne 🙂 Už budeš len oddychovať v klude a čakať kedy to na nás príde 🙂
ahojte dievcata, ako sa tu mate?
my sme sa vcera vratili z takej mensej "dovolenky". noo dovolenky ako dovolenky, uz 5. rok robime detsky tabor 🙂
z vysledkov glukozy som sa tesila predcasne.. bola som tam pred tyzdnom v piatok, pred odchodom na dovcu, len si dat zapisat vysledky do knizky a zrazu doktorka zistila, ze som mala zvyseny ten cukor po tom teste.. skoro ma svihlo.. este, ze mi pisala mail, ze je to v poriadku ☹ pol dna som len obvolavala lekarov, kym som nasla niekoho kto ma zoberie.. aj to sukromnik ale tak co uz.. idem tam az dnes.. volala som ale so setrickou, lebo som bola vystresovana dost, tak som sa jej na vsetko pytala atd.. este ze mame doma glukomor.. tak som si vzdy nalacno a dve hodiny po jedle merala cukor a bol v tych hodnotach ako mi povedala, ze ma byt.. tak teraz neviem.. jedine vcera po obede mi vyskocil, ale to som jedla gulicky z ikei s tymi sladkymi omackami a aj tortu aj dzus 😕 inak som to mala vzdy v norme.. tak som strasne zvedava, ze co mi dnes povie..
@malaberuska ahoj,a co Ti presne povedali?Treba s tym nieco robit mas to velmi vysoke?
Ja idem na testy zajtra,neviem ako zvladnem byt nalacno do nejakej 8 😠
@andy09
@januska010 aj ja ked som lezala s krvacanim v nemocke a so mnou este dve baby s takym istym problemom a vedla v izbe si chodili baby na potrat jak na chleba,tak som ozaj mala nervy uz niekedy...
@trish31 mala som po 2 hodinach 9,0.. netusim ci je to dost ci nie.. ale za cely tyzden co som si to merala som mala vzdy v norme tak som sama zvedava co mi povie.. ale ja si myslim, ze mi to len vyskocilo, lebo som jedla aj mastne aj sladke aj ovocie predtym atd..
tak a u nas je o 20°C menej 🙂 hned sa mi lepšie žije... 🙂 a dnes začínam 7.mesiac 🙂 juchuuuuuuuu, a včera mal asi svišť oslavu na konci 6.mesiaca, lebo tak dupkal celé poobedie, že som si myslela, že sú tam dvaja... 😀
@karotka83 ja tiez chcem zostat aspon do konca septembra, snad sa nepritrafi ze budem musiet ist skor. neviem, ci by som sa nenudila tak dlho doma 🙂, takze tiez si hovorim ze som aspon medzi ludmi. takze neboj, nejako to vydrzime. mne dnes prave kolegyne v praci hovovorili, ze uz len 2 mesiace v praci, straaaasne to leti 🙂. este si vezmem par dni dovolenky a onedlho uz materska 😀 "dovolenka".
Dievcata...tak mame dnes poradnu za sebou...ako som predpokladala...ze nam pan dr..zase nerobil sono....
co to znamena???
Staaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale neviem co SME 😠
ale ma aj trocha ukludnil...lebo sme teraz objednany na 15.teho.... a to ma dr. hned upozornil ze bude robit velke sono ....ktore sa robi v 30.tt... neviete preco mi zdoraznil to VELKE???
mozno preto
ze nam povie co
SME 😀
@katyka11 a v 20tom tyzdni si bola na sone inde ci ti to robil tiez tvoj doktor?
@andy09 to si nemala nejake moc nizke hodnoty? 😕
@malaberuska tiez mi robil moj gynekolog....
@malaberuska a kolko si mala tu hodnotu po tych dvoch hodkach?
@trish31 ja mam tiez verejne zdravotnictvo...a kam chodis? na UK?
V niektorych porodniciach davaju nocne na porod erarne nocne kosele..asi treba na to pouzit svoj rozum...lebo ked citam tie zoznamy mam pocit ze som z toho polovicu nemali.A pribor,toaletny papier,vlozky sme mali,len take normalne som si vzala,u nas sa klistir nedava..davaju len cipok..A lieh a vsetko na osetrovanie pupocnika mi dali.
A u nas si zajednas nadstandart ked ta prijimaju do nemcnice,a po porode ta vlastne odvezu rovno tam, ale nejak inak sa to zariadit neda.Ale uz si nepametam co to stalo
@karotka83 ja tiez pracujem...a myslim ze je to tak lepsie,kym sa citim dobre..a vladzem...
Ozaj...neviete ako to je..ci vo vyssom stadiu tehotenstva.musim byt priputana v aute? alebo je na to nejaky paragraf alebo potvrdenie?
@kwetinnka musis byt priputana.. jedine ak by si mala potvrdenie od gynekoLoga tak nemusis.. hodnotu som mala 9, akurat cakam u diabetologa..
@malaberuska ked mi to robili pri dcere tak som mala 7,8 a norma je do 7,9..a aj tak som k diabetologovi chodila...tak drzim palce...mne to skor pride ako otrava....povie co mas jest co nie...a ked na to mas chut,aj tak si to das 😀
@malaberuska aj som si myslela ze je to na odporucenie lekara.Mmm zatial mi to nevadi...staci ze budem musiet cvaknut potvrdenie pre letecku spolocnost
@kwetinnka no ja som si tyzden merala cukor podla pokynov sestricky a vzdy som bola v norme, v hodnotach ake mi povedala, ze mam mat.. tak nechapem..
a ty si sa aj obmedzovala? nejako ti cukor vyskakoval?
@kwetinnka musime byt priputane, existuje takeho nieco http://www.4mama.sk/besafe/bezpecnostny-pas-do-...
no a pripajam jeden policajsky z modreho konika :Pekne si šoférujem a zrazu ma stopli policajti. Ja len v minišatkách mu podávam cez okno doklady a v tom sa na mňa tak poriadne zapozeral a pýta sa, čo to mám za pás, tak mu hovorím, že som tehotná a on na mňa : " Promiňte, ale přes ty prsa jsem si to bříško ani nevšiml. "
@malaberuska povedala mi dr. že je to v poriadku všetko v norme, spodná hranica je 3,6 a vrchná je 5,8 akže som sa zmestila do toho.

@karotka83 ahoj ja pracujem a este plánujem až do materskej. Teda ak nebudú žiadne komplikácie a budem vladat.