Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@kwetinnka no ja idem urcite k svokrovcom do Francuzska 🙂 Ked musis, tak musis !!! A urcite by som este niekam chcela ist na dovcu ( len my traja + krpcek v brusku) - mozno Egypt alebo Turecko. Pri dcerke som pocas tehotenstva precestovala takmer cely svet. ANi neviem kolkokrat som letela lietadlom 🙂 a nemala som ziadne komplikacie i mala je v poriadku 🙂 Teraz mam vsak o par rockov viac a uz sa i obavam tolkeho cestovania a lietania. Ale dovolenku si neodpustim 🙂 Poslednykrat pojdeme traja a este si chcem poriadne uzit dcerku 🙂
@sudabe ja som dostala knižku v 8 tt..chcel mi spraviť radosť 🙂
@sudabe ja som si dala v Genetone z krvi urcit pohlavie genetickymi testami, to sa da od 10tt
@sudabe a ja som v 13tt ne 15 🙂
Ahojte.Prave som sa vratila od lekara,nasiel mi v plodovom vaku vazivovu priehradku,strasne som zufala dievcata,uz som si aj porevala.Vraj ak sa bude zvacsovat tak babatku to bude vadit a musi nastat prerusenie lebo je to pre neho nebezpecne....Na kontrolu mi kazal prist az o 4 tyzdne,teraz neviem vobec ako budem ja fungovat ked ani nebudem vediet ci je babo OK alebo nie.... ☹ ☹ ☹
@trish31 jezisku :( ani netusim co to je ale nevedia to dako odstranit???????????
@mummyofthree nie lebo to je v plodovom vaku....je to vazivo natiahnute priecne cez plodovy vak cize moze hrozit ze medzi to babatko zamota,co mam dufat,ze nie...Tak mi len zostava dufat,ze sa to nejak samovstrebe alebo to babatko zatlaci s nozickami,popripade pretrhne...
@trish31 asi blba otazka, lebo som o tom nikdy nepocula, ale nemoze to byt taka isa priehradka, co sa tvori pri jednovajecnych dvojickach? vies ze jeden plod prezil a druhy nie? alebo nieco take? alebo nemozu tam byt babatka dve? poznam kocku, ktora sla asi v 20tt k dr. ze ona ma tusenie ze bude mat dvojicky, ze sa jej o tom snivalo a dr. si robila srandu, ze urcite ne, ze to by si vsimla, ale ze pre jej spokojnost jej urobi UTZ a asi 20min kukala kukala a ze len jedno a zrazu milu tetu dr. zaklincovalo do stolcky, smrt v ociach a v absolutnom soku hovori, ze mali ste pravdu mamicka, oni su tam fakt dve
@trish31 - moja, vôbec netuším, čo to je, toto počujem prvýkrát, ale viem, že je možnosť ísť aj k inému lekárovi, za UZV normálne zaplatíš, keďže nebudeš jeho zmluvná pacientka, ale aspoň nebudeš tak dlho čakať a budeš mať názor 2 lekárov... držím palce, nech to dobre dopadne....
@ewca ja neviem...ale ved by tam videl dve nie?A vidi stale len jedno,mne to proste ten vak rozdeluje akoby na dve casti....Ale ja neviem a ani on nechape ze to tam nebolo este minuly tyzden...Jemu hlavne vadi aby tam babo nestrcilo hlavicku lebo by sa mohlo priskrtit...Hovorim,hned som si volala do BA teraz a mala som stastie,MUDR.Diveky vraj velky odbornik ma hned zajtra aj vezme,anjelici mi zoslali volny termin,lebo mal volno az v juli.Viac hlav viac rozumu.Nesposchybnujem mojho lekara len chcem aby to videl este niekto.
@mummyofthree a to mam povedat gynekologovi ze chcem z lebo urcit pohlavie? ci je na to specialne pracovisko? a co budes mat?
@trish31 podla mna moze byt ze babo nevidel, to sa stava, suseda mi hovorila, ze pred par rokmi (nemyslim20) jednej jej zanem zistili az pri porode, resp. pri monitore, ze su tam dve srdiecka, skoro odpadli...ono ze babo nevideli lebo bolo skryte za tym prvym...mozne je vsetko...moze byt ze ak by si mala dve (co tak nemusi byt,ale napadla ma ta moznost), ze tiez je to druhe skryte za prvym a doteraz tam bolo skryte aj to septum co by ich delilo a teraz ked narastlo, septum sa posunul a je viditelnejsie...neviem no, skus na na to opytat...ale pokial tam ne je nejaka trhlina cez ktoru by mohli prevliect hlavicku, ak je to en nejaka elasticka blana, tak hada bude vsetko ok
Baby ja som mala v noci take akoby krce v podbrusku ze aj ked som vstat z postele tak ma to bolelo... stava sa vam to?a este aj dnes ma boli spodok brucha akoby vajecniky alebo take nieco prechladnuta by som nemala byt. Co to moze byt?
A este tie co stebuz citili pohyby: ja som vcera citila a viackrat ked som lezala no a potom som skusala dnes uz viackrat a absolutne nic..moze to byt ze potom ked uz citite ze potom zase nejake dni vobec?ja si to uz nepamatam a dnes iba skusam a nic

@sudabe dakujem, asi každý dr. dá knižku inak, väčšina kočiek tu dostala knižku skôr, sme vtedy boli velmi nadšené 🙂, tak Ti verím, že sa tešíš.