Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lawli, @nelynka18 - moja prva mala 3460 g , tiez ma strasili ze druha bude vacsia, dokonca aj podla UTZ mala 3 tyzdne pred terminom uz 3200 g... a ked sa narodila, tak to bolo take drobatko, 2800 g. Tretie dufam bude zase trosku vacsie, tych 3,5 kg by bolo fajn, lepsie sa s takym babom manipuluje 🙂
@nelynka18 ja som pri Nelke papala samu zeleninku a ovocie, pribrala som 12 kg a mala toho 3,5 kila, pri Dianke som sa nie priamo prezierala, ale mala som chut na mastne veci, tak som si robila pecenu kacicu (ktoru som skoro sama spratala), spikovu polievku, chlieb s mastou, slaninku s horcicou.... pribrala som 15 kg a mala mala len tych 2,8 kg.
Moj brat aj otec mali 5 kil ked sa narodili, tak som zvedava ako to dopadne ak sa nam nahodou zadaril teraz chlapcek 😲
ahojte, tak ja som dnes bola zase na krv, na nejake papp testy, ze vraj nieco z genetikou to je, neviete niektora co uz mate babo o com su tie testy?
Októbrovky, pozdravujem!
Už neviem obsedieť, ako by som vystrelila von, hoci nie je u nás v KE úplne slnečno, JE JAR!!! Hurá!
Baby, nespoliehajte sa na lízatka, jedno je isté, PREJDE TO 🙂 ja mám celodenné nevoľnosti, večer najhoršie, k tomu zápcha... jedna radosť 😎 Ale! Mám pocit že posledných pár dní sa to aspoň doobeda zlepšuje... Minimálne pripomínam civilizovanú bytosť 🙂 Presne za týždeň cestujem do Ostravy na služobku, to bude dobroédružstvo , verím, že sa mi dovtedy ešte aspoň trochu polepší...
Janko sa narodil 4150g a 53 cm... cisárskym pre nepostupujúci pôrod... malého som mala pri sebe až po návrate z Jiskyna 3tí deň, mlieko ešte 2 dni nikde a po cisárskom manipulovať so 4ma kilami, nárez. Tiež by som prijala bábo troška menšie, ako Janík bol, nech nie je problém s pôrodom a potom ani s mliekom, starostlivosťou... Cisársky už nechcem.
Ozaj, môj odkaz prvorodičkám: Už teraz sa pripravujte na dojčenie (ak chcete dojčiť) (myslím študovanie článkov, fóra etc.), lebo po pôrode je neskoro, keď nie ste pripravené. Vravím zo skúsenosti mnohých mám, aj vlastnej, nanešťastie. Na pôrodnice sa určite nespoliehajte.
baby, mne dnes sestricka povedala, ze z tehuvitaminov sa rodia velke deti. ze sa to nema prehanat, radsej len zeleninu a ovocie a vyvazenu stravu treba jest.
@chavallee uplne s tebou suhlasim. keby som si aspon nieco nepozrela o kojeni, tak ani nekojim. v porodnici mi ukazali ako ho nezadusit vlasnym prsom, vrazili mi UM vo flasi do ruky a tym to skoncilo.
ked pisete o svojich babatkach, detickach co uz mate, tak aj ja vam napisem o svojom /babatku/....mame uplne ine problemy, lebo sme boli na koznom a ma akne....takze my teraz toto riesime, ma ho tyzden a vyzera otras....dostali sme vselijake vodicky a masticky....som zvedava ci to pomoze, lebo ja som nikdy nemala take problemy
@nelynka18 všetci sa ho báli chytiť, na začiatku bol takmer stále v perinke, bol dosť zmrznutý, takže naobliekaný a v perinke, kúpanie neznášal tiež práve kvôli zime. Mali sme v izbe 40 stupňov, sme sa potili ako kone s drahým a malý reval a triasol sa od zimy, ale trvalo to také dva mesiace, potom pribral a už to bolo fajn.
@chavallee Pripájam sa, máš úplnú pravdu kojenie, techniky a spôsob naštudovať vopred, sestry v nemocnici to majú na háku (česť výnimkám), maximálne skonštatujú že čo ste to za matku že neviete kojiť. Mne sa sestry snažili pomáhať, aj s odsávačkou sme sa snažili niečo odsať a dať malému, ale nepomohlo, mlieko som vôbec nemala a nechytilo sa mi ani doma, ale ja som to mala kvôli tomu zápalu pľúc, bola som príliš oslabená na to aby sa mi začalo tvoriť mlieko, maličký papkať musel a tak sme dávali Bebu, rýchlo si zvykol a úprimne neľutujem, ak by sa nedalo kojiť ani druhý krát, tak to nijak tragicky brať nebudem, hoci prvý krát som bola na 1000 percent presvedčená že kojiť budem, veď to je hračka.....omyl, nie je, teda nie pre každého.
Tú služobku ti nezávidím, cestou by som asi spotrebovala veľa veľa vreciek 😀
@berus222 Celých 9 mesiacov plus dva mesiace snažilkovania som jedla tehu vitamíny a malý mal 2800 g ....je to individuálne
@zuzanazuzana To je nepríjemné, nemôže to byť alergická reakcia? To ti teda nezávidím ☹
Ja som bola dnes na kontrolnom sone, som 9+1, bábo má veľkosť 9+0 a má 18,3 mm. Všetko je v najlepšom poriadku a keď sa mi drobec zobudí tak naskenujem fotečky, keďže multifunkčné mám v spálni a tam spí krpec. Prvú poradňu budem mať 5.4. , vtedy dostanem aj tehu knižku, budú mi brať krv a mám priniesť aj moč. som HAPPY HAPPY HAPPY 🙂
@zuzanazuzana ahoj, tak já tu teď nebyla, protože to bylo fakt hustý.. už mám dole 5kg, v pondělí jsme jeli i na pohotovost a tam Dr řek že by bylo záhodno abych tam pár dní pobyla na infuzích, ale mám doma sviště, tak mi zkusil ještě napsat nějaké čípky proti zvracení a zatím se držím. dnes jsem byla u svého Dr. máme ručičky, nožičky a srdíčko krásně tluče! 🙂 .. tak máme i průkazku a opět změněná délka těhutenství a TP nakonec nechla podle PM... akorát našel stopy odlučování a tím vysvětlil mé stálé špinění, ale říkal že to je mimo lůžko a není to nebezpečné, tak jsme v klidu...
Doufám, že syn už začal sekat dobrotu a nebude dělat žádné vylomeniny abys měla hezky klid na miminko 😀 .. vím přesně o čem je řeč -mám ségru v pubertě a chová se šíleně -je mi až stydno když si uvědomím že jsem o moc jiná taky nebyla.... 😅
@zuzanazuzana na akne by mala zabrat sirova voda, ale myslim ze to sa nemoze pouzivat dlhodobo..ved ked ste boli u lekarky urcite ste dostali co treba...aj ked moj brat ked s tym mal pred par rokmi v puberte problemy tak mu nic moc nezaberalo, mama mu kupovala kvalitnu kozmetiku v lekarni urcenu na taku plet a dozerala aby si ju pravidelne cistil a kremoval, takze sa mu to nezhorsovalo, ale radikalne zlepsenie prislo az ked odznela puberta po maturite..
@chavallee tak zacnem studovat to kojenie, je dost smutne ze sa tomu v porodniciach nevenuju...ale v kazdom pripadne je podla mna vyhodne byt aspon teoreticky pripraveny 🙂
ja som si dnes bola pre vysledky tych prvych krvnych testov a dozvedela som sa ze nemam imunitu na toxoplazmozu a mam si preto davat pozor na macky a surove maso - mamicky, mali ste s tym niektora pri prvom tehu problemy?
@zuzul1310 gratulujem.....tak ja som presne o tyzden skor tehotna a tiez dostanem konecne tehu knizku 31.3. v poradni...tesim sa
a syn to ma na 100% akne...zevraj to ma skor take podkozne, ze mu nevychadzaju von, takze tie vyrazky ma malinke....ale strasne vela....donedavna mal krasnu cistu plet...len sa o plet reba starat, aby mu nezostali jazvy...takze to budu vecer boje, ked to budeme cistit
@zuzul1310 gratulujem! Super! Ja som mala prvé sono pred 2 týždňami, to malo sotva pol centimetra 🙂 (tuším v 7om tt) ... prvú oficiálnu poradňu budem mať budúci utorok. tiež sa veľmi teším, sono už bude zreteľnejšie...
Ja som sa na vitamíny pýtala gynekológa a on na to, že je to nezmysel. Veľkosť bábätka je genetická záležitosť, skrátka, ako má dané, tak vyrastie... výnimka sú deti mamičiek s cukrovkou...
Baby, ja sa lúčim, idem pre Janíka do jaslí🙂
@bettyx tak to som rada, ze aspon trosicka ti je lepsie a ze babatko je v poriadku...a skoda, ze nemozes zostat na tych infuziach, lebo tie by ti dodali aspon vyzivu a silu....no a moj syn?....tak dnes mal doucovanie z matiky, aj zajtra, tak dufam, ze tie tri patky si opravi....proste strajkuje a ignoruje matematikarku, lebo sme este vcera volali s triednou a povedala, ze inac je v skole v pohode, len ta matematika....no uvidime!!!!!
@jana0706 tak ja viem, ze mu to prejde az po puberte, ale myslela som si, ze ho to obide, kedze ani ja som nemala akne.....ved budeme poctivo mastit, aby sa to nezhorsovalo a nezostali mu tie jazvy
@chavallee no musim si aj ja nastudovat to kojenie, kedze syna som kojila iba 3 tyzdne
Dnes sme absolvovali kontrolu aj NT ultrazvuk. Obe detičky rastú ako z vody je medzi nimi rozdiel cca 2 dni. Jedno meria 4,27 cm, druhé 3,97 cm. Mamina pribrala už 5 kg. Dostala som aj 2x denne vychádzky 😉 Veľmi sa tešíme 🙂
@drtka ze rozdiel cca 2dni??Aj to je mozne?Ale tak narodia sa v ten isty den,nie 🙂 ? Fajn ze ste v poriadku... Ja na nt idem az 30.3
@zuzul1310 zuzka teším sa veľmi s tebou 😉 už sa teším na foto 🙂 ja sa neviem dočkať utorka 😀
Ja som po pôrode mala také prsia naliate, že keď ma niekto prišiel pozrieť nak nechápal - najskôr išli obdovské prsia a podom ja 😀a to som mala pred tým košík B a nosila som vystužené podprdy. Matej nechcel piť len z jedného prsa a tak som musela odsávať a okrem Matejka som dávala mliečko i do chladničky pre druhé detičky. Smola, že som mala problémi po narkóze a po 3 týždňoch som musela prestať kojiť. Mliečko som si odsávala - lepšie povedané bola som na 4 na zemi a rukami vytláčala a plakala a mliečko išlo do výlevky. A prsia mi zostali žiadne ledva veľkosť A 😖
Dievčatá čo ste v cca 10 tt a boli ste na UTZ,,,,,videli ste aj pohyby mimča? Moje mimo sa nehybalo, len srdiečko pekne tlkotalo (asi spinkalo) 🙂 Len ma zaujima či je OK ked nebolo vidno pohyby 😨
@santerra Ani ja som nezaregystrovala zeby sa hybalo :D podla mna je to ok, hlavne ze bije srdiecko 🙂 keby nebolo nieco v poriadku urcite by ta doktorka poslala na nejake vysetrenia 😉
@14petulka88 mi odlahlo aspon troška 😉 ...na buduci tyzden idem k dokimu zas tak snad uz ten maly leňochodik sa troška pohybe 😀
@masinka ďakujem 😉
máš pravdu váha 3,5 kg ja akurát aj na porodenie a aj na manipuláciu 😀
@nelynka18 aj manžel je veeeeľmi ,ale veeeeľmi zvedavý 😀 😀 😀 😀
@chavallee s tým dojčením máš úplnu pravdu...aj s prípravou a aj s porodnicou 😔
@drtka super správičky...len tak ďalej 😉
@santerra ďakujem 🙂 áno videli sme aj pohyby ,len take akoby ,ale boli 😵

@nelynka18 tak to by asi nevydržal s tým lístočkom....už ho natoľko poznám. On by sa obšmietal ,kým by som mu nepovolila mi to prezradiť 😀 😀 😀 či si to nakoniec nedám zistiť aj ja neviem....možno bude dobiedzať natoľko ,že povolím 😅 😅
@zuzzike tak to hej je to fajn ,aspoň takto virtuálne ,no pozerám ,že k sebe nemáme až tak ďaleko....PO je za rohom 😀
@zuzul1310 Tak hádam to budú teraz baby ,veď sa to aj hovorí. Vraj ak je to dievča je mamine zle 😉 inak asi som tu jedina ,čo by sa chcela nechať prekvapiť ,ak to mužíček dovolí 😕
@jani74 ďakujem 🙂