Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Babky, takže pre mňa už na tento týždeň padla, zajtra fičím do ostravy. Krásny týždeň vám všetkým a keď budúci týždeň prídem, nech čítam samé dobré správy!!!
papa
Ozaj, zajtra o 11,00 mám prvú oficiálnu tehu poradňu. DRŽTE PALCE!!!!!!! 🙂
@zuzul1310 😀 ja nemavam nejake chute ale nemozem mäso,nemozem ho ani pripravovat,hruza ako ma natahuje 😒 ale ked som hladna tak rada vyhrizam oriesky,ovocie,zeleninu a aj sladke mozem.... pri malom to bolo uplne opacne doslova som zrala mäso grilovane,pecene a slaninka,sunky a vseliake nezdrave veci.do ovocia som sa nutila aby sme mali nejake vitaminy,no a teraz je zo mna vegan 😀 kamosky co maju dcery hovorili,ze sa tak nejak stravovali.tak dufam,ze to bude baba....ale ked aj dvaja chalani maju svoje pozitívum 😉
@drtka nooo problem mam vlastne taky, ze ja som sa tam objednavala niekedy v 7tt ze v 12tt by som uz chcela prist tam k lekarovi a nevedeli mi dat termin k ziadnemu co som chcela lebo ze toho maju vela a objednali ma az 29.3.. Takze teraz ked tam pojdem tak budem asi 13tt a do dalsej poradne by som mala ist 16tt len ked som teraz viac ako mesiac cakala na volny termin tak neviem ci ma budu vediet objednat presne na ten 16tt.
@lila13 to je mi velmi luto.prajem ti, aby sa podarilo co najskor otehotniet a tentoraz dotiahnut do uspesneho konca.vela sil prajem 🙂
Och baby to prečo take smutne spravy tu čitam ??? ☹ ☹ ☹
dakujem baby za povzbudive slova, ste zlate, vobec som nekrvacala, zistili to na UZV, mala som byt v 12tt 😢
Ahojte, ja som v 12. týždni, dúfame, že všetko dobre dopadne. 🙂 Len by som sa chcela opýtať, či niektorá neviete, čo je dobré na ekzém, ktorý mám na rukách. Mám ho od narodenia, horšie obdobia s lepšími. Nechcem si na ruky patlať tie kortikoidy a hormóny a už ma to aj bolí, lebo sa mi robia prasklinky.. 😢 ďakujeeem
ahojte dnes som bola na poradni a vsetko je ok, nastastie. predo mnou bola jedna znama a dr jej tiez nevidela akciu srdiecka. pre mna je toto uplne nepochopitelne. a zaraza ma, kolkym zenam sa to stava. mam pocit, ze niekedy to takto nebolo. ☹
jemine, to je hrozné.. muselo to byť pre ňu strašná rana.. ☹
@bettyx ale stale som toho nazoru, ze tehotenstvo nie je krasne...uz mi bolo lepsie, ale zase dva dni som uplne K.O.....cele telo ma boli, zaludok z vracania.....zajtra idem na odbery a na dalsi tyzden mam prvu poradnu, tak dufam, ze budem mat tehu knizku....dnes som bola aj na neurologii na kontrole....lebo ako som uz spominala , tak vyse 16 rokov sa liecim na migrenu.....jedine pozitivum je to, ze po tolkych rokoch ma skoro dva mesiace nebolela hlava a zevraj budem mat chlapca povedala neurologicka podla toho...hihi...vsade mi to vychadza, tak som strasne zvedava ako to dopadne!!!!
@lila13 tiez mi je to luto....ani sa mi sem moc nechce chodit, lebo za posledny tyzden sa tu deju zle veci.....tiez som to zazila a prajem ti, aby si znova mala radost a tesili sa cela rodina!!!
@andelusik ahoj, jsme na tom asi stejně!! s ekzémem.. taky ho mám, většinou na předloktí a můj malej taky, ale jemu to raší na pažích, bříšku a zádíčkách.. na nás oba platí tedy ty masti - Leniens, nebo Triamcinolon -ale to je to co nechceš..
Ale máme takovou přísadu do koupele jmenuje se to Linola fett Olbad -je to teda olejový, myslím že to obsahuje ovčí tuk, ale kůže po koupeli vyloženě mastná nezůstane.. dostal to malej asi v roce abychom se nemuseli bát že by olizoval mast a do týdne byl ekzém fuč, taky jsem to zkusila a pomohlo mi to...
@zuzanazuzana No teda užíváme si jen co je pravda... u mě je to teď obráceně.. teď dva dny celkem funguju.. furt to není 100%, teď to krvácení, ale tak snažím se nemyslet na špatný věci a soustředím se na Štěpánka... a ty máš ještě migrénu, to je teprve terno 😒 -ale dva měsíce už je velký úspěch 😉 -k tomu patří přání aby to tak zůstalo i dál!!!
Už aby tohle období bylo za námi a začneme si užívat bříška 😅 .. ale jestli to bude stejný jako poprvé, tak osobně si začnu užívat v srpnu.. se Štěpánkem jsem byla úplně placatá až do Vánočních svátků a rodili jsme v únoru..
@bettyx tak asi mame hormonalne zmeny a praveze az teraz ma neboli hlava a dufam, ze nebude...uzasny pocit, ked nemavam zachvaty....do konca decembra som aj brala silne lieky na epilepsiu / u mna na migrenu/ a sama som vysadila ako keby som tusila, ze budem tehotna.......aj neurologicka vrevela, ze super, lebo to boli naozaj nevhodne lieky....a ja si bruska budem uzivat....ja som velmi pribrala pred umelym oplodnenim a teraz mam 93 kil...takze u mna je to ine
@zuzanazuzana no fakt! to měla pravdu -je to super 😀 .. a vážně upřímně ti přeju aby to tak zůstalo -migrény sice neznám, ale vidím to na švagrový a vždycky je mi jí hrozně líto když jí to chytne -úplně zbledne, sotva se potácí a občas z toho i zvrací 😖 ....já se na pupík hrozně těším, třeba tentokrát vyleze dřív, zatím kde nic, tu nic -ale tak málo těhulek je kulatých už takhle brzo... a váha je jen číslo -dřív jsem váhu hltala, ale po porodu jsem zjistila že je to jen to číslo, protože jsem se zhubla -původní oblečení je mi velký, ale přitom váha zůstala nahoře... než jsem začla schazovat, tak jsem měla 60kg..
Ahojte, je mi smutno-čo to tu čítam ☹to je hrozné a začala som sa i ja báť-zajtra mám ísť na poradňu. Držte sa dievčence a prajem znovu skoré tehuľkovanie aby ste sa mohli tešiť.
Teším sa a gratulujem ku krásnym fotečkám 😉
Mne bolo v soboru a hlavne všera hrozne bleee od žalúdka, dnes je to ok (asi tým krásnym slniečkom 🙂) a pár dní ma pichá v pravom boku (vystreľuje to zo zadu cez bok dopredu) ako keby som bežala maratón-nemáte to niektorá?
Juj ale sa bojím zajtrajšej poradni...
ahojte dosla som sem nakuknut po mizernom vikende ze si tu vylepsim naladu a tu zase blbe spravy ☹
@lila13 to mi je fakt luto ze to takto dopadlo, tak som sa tesila ze budeme chodit spolu kocikovat 😢
moje baby chytili nejaku pliagu,Nelka sopli a Dia sa mi tu par noci dusila,vcera zacala aj teplotovat a dnes mala skoro 40 C, dala som jej Nurofen sirup, za 20 minut mi ho vygrcala aj s obedom, tak som nevedela ci jej mam dat dalsiu davku aby som ju neotravila, kedze za dalsiu hodinu to neklesalo, dala som Panadol cipok... za chvilu isla kakat, tak zase efekt minimalny, tak sme ju sprchovali... potom sme zase dali sirup, zase grckala, no na slaktrafenie. Do toho mi volala moja mama pohrebnym hlasom ze bratranca (sestrocneho) odviezli na Kramare, mal nejaky zachvat, nevedeli ho prebrat, tak sme cely vikend cakali ze co z toho bude, dnes mu diagnostikovali epilepsiu....
idem sa napchat cokoladou, nech nemam take depky 😝
Prajem vsetkym prijemny a krasny den 🙂
@masinka : tak skutočne zlý víkend... My sme mali tiež také vysoké teploty, celú noc som pri malom bdela, vôbec som nespala...- nám zabral čípok, ale po 4 hod. teplota znova stúpla, tiež som to riešila obkladmi a sprchou... Keď som išla s malým k dr. tak ma trocha vystrašila a povedala, že pri takých vysokých teplotách 40st. sa podáva aj diazepan, aby malý nedostal kŕče, čo som doposiaľ vôbec ani netušila, a tak nám ich pre prípad predpísala. Po nasadení antibiotík, do troch dní, teploty ustúpili a už sa cítil lepšie... Viem, že sirup sa podáva po 8 hodinách, keď neustúpia teploty... Prajem dievčatkám skoré uzdravenie a tiež bratrancovi. Držte sa. 😉
ahojte kocky,
no co tu citam, som v soku:/
@lila 13 je mi strasne luto co sa stalo!!! Dufam, ze to zvladnes a coskoro budes zase tehulka. Je to iste velmi tazke, hlavu hore!!! Drz sa!!!!
masinka - no ako citam perfektny vikend. Nech su dievcata cim skor zdrave!!! A bratranec tiez, take male telicko a toto. My sme uz nastastie ok. Som zvedava dokedy.
Kocky davam vam do pozornosti, ze mozete zadarmo ziskat knizku v hodnote 20 eur ak sa zaregistrujete na stranke
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a3411-Kniha-Bab...
a treba si ju osobne vyzdvihnut v obchode Predeti, je tam presne napisane kde sa obchody nachadzaju. Je to vraj o materstve a tak. Moj muz mi dnes pre nu skoci. No potesi nie?!
Pekny dnik.
tak, zaktualizovana tabulka, trochu som si pri tom poplakala ☹
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/oktobrovky20...
dufam ze vsetky co ste tam, tam uz do oktobra ostanete a vitam nove tehulky
@masinka fíha ale nás je 🙂
@bv_alexandra ked som zacinala na konovi ako decembrovka 2006, bolo nas v teme asi 20, teraz je nas oktobroviek vyse 80. tak neviem ci je to tym, ze porodnost v SR rastie, alebo je konik cim dalej tym popularnejsi 😉
Ahojte babule 🙂 Viete mi niektoa poradit co je dobre aby som predisla stryam?
Pri prvom tehu som pouzivala detske oleje no posledny tyzden pred porodom my aj tak popukalo brusko 😖
Chcela by som zabranit aby to bolo este horsie.

@sima729 No tak to sme na tom podobne. Ja jem tiež strašne veľa sladkého. Veď už mám 5 kg na sebe ☹ Mne tiež nebýva zle, vlastne poriadne ani neviem že som tehotná. Akurát som od začiatku krvácala a potom špinila. Skoro mesiac. Teraz sa to už chvala Bohu zastavilo a skoro tretí týždeň už nešpiním. Ale tabletky stále beriem. Dúfam, že už mám najhoršie za sebou a už sa to nevráti.