Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte....dnes som dostala konecne aj ja tehu knizku....podla sona som v 10tt+6 a mame 3,8cm.....brali mi aj krv
nieco k tym striam.....to co tu citam, tak mozete byt radi...ja mam strie hadam vsade,nad pupkom,pod pupkom na bokoch, stehnach, rukach.... velke cervene, aj 2 cm....pri synovi som mala velmi malicko...to az rokmi....neznasam ich, su hnusne......
a po 2.mesiacoch sa mi vratila migrena...total zachvat, cely den som mimo a ani sa mi nechce ist spat, lebo viem, ze mi bolest neda zaspat...a tak som tomu verila, ze aspon pocas tehotenstva budem mat pokoj
ahojte, ja som si vcera kupila svoje prve tehu nohavice, lebo mi nejako vyskocilo brusko behom tyzdna a uz ma rifle tlacili a kedze nemam co ine do prace nosit som musela kupit uz nieco, ja tehu knizku mam a na dalsie sono idem 4.4., dufam ze drobcek bude ok, a brali mi krv na nejake papp testy
Dobre ranko vsetkym maminkam 😉
@jana0706 ahoj jj prvé a strašne sa teším 🙂 vlastne aj ja som bola už na dvoch ale nič moc tam nebolo vidieť tak vlastne tento piatok už budem v 12stom tt a malo by vidieť už skoro všetko 🙂 dosť som inak narástla v brušku ja som si musela tehu gate kúpiť už v druhom mesiaci nič som nezapla 🙂 no uvidíme čo to bude za valibuka 🙂
na druhej návšteve u doktora mi brali veľmi vela krvi (už ani neviem na čo všetko), a vlastne mi robili aj EKG - to som vlastne bola dosť prekvapená pretože som netušila že aj takéto vyšetrenie sa robí v tehu...
teraz piatok mi budú brať zase krv a mam priniesť aj moč, už teraz som veľmi zvedavá čo nové sa dozviem 🙂
@zuzanazuzana Ahojček, tak to ti vôbec nezávidím, ja som tiež trpiteľka na migrénu aj keď čo som tehu ešte ma nedostala a ani si nechcem predstaviť čo to môže byť, tak dúfam že ťa čo najviac bude obchádzať a najlepšie by bolo úplne 😉
Pekne ranko tehulky 🙂 ako tak citam bruska vam rastu,to je dobre 😉 ja este stale nosim rifle ale ked dlhsie sedim musim si ich rozopnut.....oproti prvemu tehu som teraz tenka ako palicka 😀 teraz to fakt neni ani vidiet,prestalo mi byvat zle tak uz hadam zacnem rast aj ja 😀 sa divam ze idete 4.4. na dalsie sono ja az 15.4. uz sa neviem dockat 🙂
@zuzanazuzana to mi je veľmi ľúto že máš migrénu, naozaj to mohla dať pokoj aspoň počas tehu, keď nemôžeš brať lieky ☹ Oddychuj a snáď sa to zlepší.
@jurcova Ja som tiež bola zatiaľ na dvoch UV, z prvého som ani fotku nechcela lebo to bolo ešte malinké v 7tt a teraz som bola v 9+1 a tam už mám aj fotku. Najbližšie idem 05.04. vtedy mám už prvú poradňu a tiež mám priniesť moč, budú mi brať na lačno krv a zasa sono a fotečky 🙂 Ja som doteraz nosila klasické nohavice, ale mám doma takmer všetky veľkosti podľa toho ako som sa zmenšovala po pôrode, takže som s tým zatiaľ nemala problém, ale v posledných dňoch mi tiež vyšlo bruško a včera mi prišli tehu ryfle čo som si objednala cez net, Jedni mám aj doma, toto sú druhé a ešte mám tehu nohavice ale tie sú dosť veľké keďže pri prvom tehu som bola ku koncu už obor, takže tie zatiaľ nehrozia a sú letné takže na to si ešte počkám.
Inak ten včerajšom to bola hrôza, bolo mi fakt hrozne, dúfam že dnes to bude lepšie keďže idem s Dankom na anglinu, tak nech to tam nejako vydržím. Inak predstavte si že môjmu Danulovi začalo bývať zle v aute ☹ ja som bývala od malička na Kinedrile keď sme niekam išli a samozrejme že dieťa zdedí len to "najlepšie" takže včera sme isšli autom asi 3 km do Family centra a malý vracal ☹ takže samé super veci sa dejú. 😒
@zuzul1310 Kraaaasne, ano pocula som ze dvd je dost drahe 🙂
@jurcova no dakujem za podporu...naozaj neviem co robit...vobec to neprestalo a je to coraz horsie....aj ked mam v karte napisane od neurologicky, ze mozem ist hned aj do nemocnice, na pohotovost na infuzie, ktore budu obsahovat TRAMAL, ale proste nechcem!!!!! kvoli tehotenstvu som vysadila aj antiepileptika, ktre mi pomahali!!!!!...viem, ze su na svete ovela horsie veci, ale som uplne zufala z tej bolesti....fakt to neprajem ani nepriatelovi!!!
ahojte babulky, som tu dlhsie nebola, po PN som opat v praci a ani Vas velmi nestiham citat, pisete riadne vela 🙂)) vcera som bola u lekara, myslela som, ze mi uz daju aj tehu knizku, ale nedali mi :( zobrali mi len krv - 5 skumaviek a moc. Buducu stredu su vysledky (dufam, ze vsetko bude OK) a potom v piatok mam prvu poradnu, kde mam priniest aj moc a vtedy uz dostanem aj knizku 🙂 nejako sa mi to vsetko vlecie, aj Vam? asi som len netrpezliva....vcera som drobceka ani nevidela, tak som bola z toho smutna, chcela som vediet, ci je vsetko OK. Nebyva mi vobec zle, keby som nemala stale citlive prsia a vela nepapala, tak ani neviem, ze som tehu. Pekny den Vam prajem 🙂))
@zuzul1310 ani lezat sa mi neda, vobec nic....a to som bola pondelok na neurologii na kontrole a este aj neurologicka vravela, ze ako super, ze mi zmizla migrena v tehu...a vidis to...hned na to vcera to zacalo......fakt som zufala z tej ukrutnej bolesti!!!!
Ako vas tu citam ze vam rastu bruska a priberate..to sa mate...ja som pribrala mozno tak zatial do dvoch kil..Moc mi nechuti papat.Neviem preco,pri prvom tehotenstve som mala o moc vyse.Tak dufam ze aj menej priberem za cele tehotenstvo.Pri prvom som pribrala 22kg.
Kedy ste v prvom tehotenstve zacali citit pohyby?Ja v 18 tt, hovori sa ze druhe by som mala citit prv, je to pravda?
@zuzanazuzana : prežívam to isté, už druhý deň mám migrénu, je to hrozné.... vstávala som s migrénou, aj zaspávala... a teraz znova pociťujem bolesť hlavy... 😒 ako sa dá uľaviť bolesti bez liekov? nemáš nejaký dobrý tip??? 😉
baby, mate niektora alergiu? moj alergolog mi nic nechcel dat, ale uz nevladzem zit. co beriete?
@nelustek ja tak isto nejake kilo-dve naposledy som mala 63,8 a dnes ze 63,3 kg a to sa vazim vzdy rano....no mne byvalo zle,tak asi preto....pomalicky to ustupuje ale stale mi nechuti jest..... 😒 pri prvom som pribrala 28 kg....... 😅 aj ja som citala,ze pri druhom citit pohyby skor no ja si vobec nepamätam kedy som ich citila pri prvom len viem,ze som mala male brusko 🙂
@enrikad no podla mna na migrenu neexistuje nic okrem liekov...ja sa liecim uz 16 rokov a az posledne roky mi troska ulavili s tymi antiepileptikami...takze z 8 zachvatov som mavala 4 mesacne...a ty si sa ako liecila?.....mna nepobolieva hlava, mna ukrutne boli, tlaci mi to na jednu polku hlavy az do oka uz druhy den....vzdy som mala proti bolesti RELPAX, ale to je silny liek...minuly rok som na to aj doplatila, lebo som zostala po IVF tehotna a nevedela som o tom, ze sa to podarilo, lebo som mala silnu menstruaciu a do toho som potom dostala migrenu, tak som uzila relpax.....a ten vyvolava potrat...a potom to uz malo rychly spad.....
@zuzanazuzana : ja sa neliečim na migrénu,... mávam ich už druhý rok, po narodení syna...a to 1 - 2x do mesiaca, ale len také jednodňové... a tiež ma bolí vrch hlavy a oči,... myslela som si,že od očí ma bolí hlava, tak som absolvovala aj vyšetrenie očí, ale to nie je ono... mne stačil ibalgin a spánok, to jediné zabralo, ale v práci si ľahnúť a pospať nemôžem, tak teraz len trpím a hlavne veľa pijem....
@zuzanazuzana ahoj, tak čtu že máš migrénu -to je hrůza! a já se těšila že když už si ji dva měsíce neměla že to bude v pohodě 😒 .. ach jo, ráda bych ti pomohla, ale vůbec nevím jak! asi nemůžu udělat víc než držet palce aby to brzo přešlo a bylo ti zase líp!
@enrikad tak vies o com pisem.....mne migrena uplne znicila zivot!!!! mne take lieky ako ibalgin vobec nezaberaju...tak hadam to nejako vydrzime!!!! ale osobne neviem neviem
@bettyx ahoj...aj vonku som sa bola poprechadzat a nic...bolesti su coraz silnesjie...placem tu uz ako mala, neviem co robit, lebo viem, ze to musim len pretrpiet!!!! a ty sa ako mas?
@nelustek ahoj,ja so nepribrala vobec,skor schudla 3 kg a aj tak mi brusko vyskocilo.uz premyslam nad tehotenskymi nohavicami
@zuzanazuzana .moja drzim ti palce nech sa uz migrena nevrati.musi to byt strasne.zeny si strasne vela vytrpia pocas tehotenstva.nechces skusit akupunkturu? moze ta zbavit bolesti aj na cele tehu a bez liekov.ja si neviem tu bolest predstavit.musi byt hrozna.
@berus222 ahoj.mne zacala nejaka alergia teraz ked som otehotnela.patrala som na nete po tom a zistila ze existuje aj tehotenska alergia alebo nadcha.v kuse kycham,soplim,mam upchaty nos.v noci kvoli tomu nemozem spavat.vcera vecer som uz bola taka zufala a nevyspata, ze som si kvapla jednu kvapku otrivinu do jednej dierky nosa,nech sa mi uvolni aspon polovica nosa a mozem sa konecne vyspat.dufam ,ze som tym neublizila babu.a viem ze lieky na alergiu su v tehotenstve prisne zakazane.mozu poskodit plod.je to fakt tazke byt tehotnou.vytrpime si teda,ale dufam ze to vsetko stoji za tie nase babetka. 🙂
@michaela18 dakujem za podporu....uz aj akupunkturu som skusala v novembri a nic...ja za tie roky mam vsetko vyskusane cez homeopatika, masaze, infuzie.......a nic!!!!! ja som zacala mat migrenu po porode a odvtedy hroza...teraz som tomu tak verila, ze zmena hormonov a tak a nebudem ju mat aspon pocas tehu a znova!!!!!ani lezat nemozem, lebo je to este horsie...nechcem sa takto stazovat, ale je to hrozne!!!!!!!!!!
@zuzanazuzana och moja.je dobre ked ta ma kto polutovat.je mi to velmi luto.ozaj si to neviem ani predstavit,hlavne ked vies ze uz ti nezabera nic okrem liekov.ale ak to bude trvat velmi dlho tak chod radsej na infuziu.som zdr.sestra a viem, ze bolest niekedy viac poskodzuje organizmus ako lieky.hlavne ak je dlhodoba.takze sa netrap pridlho.ja si myslim ,ze jeden tramal by babu neublizil.su zeny co brali kopec antibiotik pocas tehu a deticky su zdrave.jedna tableta urcite neuskodi.ak by si to brala dlhodobo tak ano.akokolvek sa rozhodnes ,budem drzat palce nech to cim skor prejde a nech sa uz ta potvora nevrati.a mozno dalsim porodom prave naopak -migrena zmizne navzdy.
@michaela18 Ahoj, neprispievam sem vela, skor vas citam, lebo nemam vela casu pri mojom Tomaskovi...ale tieto problemy som mala aj ja, zistilo sa ze ziadna alergia, len nadcha..3 tyzdne vkuse, a kedze som nemohla ziadne lieky, tak sa to len natahovalo. Lekarka mi dala homeopatika a sprej do nosa na uvolnenie, ktory mozu aj tehotne, tiez je to na prirodnej baze. Volaju sa panthenose, tie do nosa, a homeopatika sa volaju homeogene, a proti tehotenskym nevolnostiam SEPIA 9. To su take male gulocky, ktore si rano davam pod jazyk, a ked mi pride zle tak rychlo si ich dam a cmulam, no niekedy uz nestihnu zabrat 😝 Byvalo mi neskutocne zle, rano, naobed, vecer...stale...trosku mi to utlmilo, no niekedy mi este pride zle, ale nie je to take intenzivne ako na zaciatku. Dufam, ze som poradila, aspon s tymi kvapkami do nosa...Pekny den. 😉
vitam nove tehulky na fore 🙂 , nech len pribudame a uz ziadne zle spravy
@michaela18 naozaj dakujem za podporu, lebo niektori ludia este stale vnimaju migrenu ako nejaku bolest hlavy a medzitym je dost velky rozdiel....no uvidime do vecera ci ustupi bolest
@zuzul1310 a nechytili ste s malym len nejaku virozku ? mne tiez mala raz grcala v autobuse, isli sme sa domov prezliect a o pol hodinu pri druhom pokuse odviezt sa sa mi znovu v buse pogrckala... najprv som si myslela ze jej ta cesta nerobila dobre, ale vecer mi grckala aj starsia a potom som sa pridala aj ja....
@nelustek ahoj, ja som pri prvej citila pohyby od 18 TT, pri druhej uz od 16 TT - ale bola som chudsia ako pri prvom, teraz som trosku vykrmenejsia, tak som zvedava kedy to pride, uz sa neviem dockat 🙂
@zuzanazuzana snad ti ta migrena rychlo prejde. mna ani len hlava nezvykne bolievat, ale ked som cakala Nelku, tiez som raz taku migrenu dostala, ze som dva dni nemohla vstat z postele 😝 a potom po spinale tri dni v porodnici, ani hlavu nadvihnut, inac mi po nej stado slonov skakalo, no hnus, takze si viem zivo predstavit co prezivas ☹

@zuzul1310 dobru noc, hlavne nech je ti uz lepsie a nevracias