Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@jana0706 ahoj
tu akurat pisu http://www.clg.cz/pris.htm ze ten samostatny test v 12 TT nema zmysel - u nas sa praveze robia bud spolu alebo iba ten v 16 TT... a potom aby sa z toho clovek vysomaril
a ten morfologicky UTZ okolo 20 TT sa robi aj u nas
@uhlopriecka
@lucy56
Chodím k obvodnímu gynekologovi.. podle toho co čtu tak chodíte asi hned do poradny -u nás je poradna až od 36tt -jinak se chodí normálně do obvodní ordinace -a můj doktor je zrovna dobrej a v ordinaci má úplně všechno vč UZ -nemůžu si na něj stěžovat, je hrozně šetrný a milý akorát teď mi přijde mlčenlivý.. řek že příčina bude kojení a odloučení sliznice, ale tenhle stav nepřestal už celý měsíc a už jsem z toho kapičku zoufalá... miminko bylo vždycky v pořádku -srdíčko pravidelné, vývoj odpovídal a lůžko v normě.. víc mi k tomu neřek..
Na potovosti a v porodnici jsou ty lékaři strašně hr -když jsem s prvním miminkem byla poprvé v poradně, tak mě Dr vyšetřil tak šetrně, že mi utrh zátku, hrozně jsem krvácela a zůstala lehce otevřená, ale porod přišel za měsíc.. a teď na potovosti mi dělal vnitřní UZ a měla jsem pocit že mě vevnitř rozthne -hrozně to bolelo..
@jana0706 nevím.. další kontrolu mám šestého, tak se uvidí -chci aby mi všechno vysvětlil -on vždycky všechno vysvětloval a teď nějak nic neřiká což mě znepokojuje -jestli neřiká nic abych nebyla vnitřně v řiti, nebo jestli neni co říct.. nevím.. musím na něj tentokrát uhodit.. aby mi alespoň něco napsal protože jestli se něco stane, tak potřebuju dostat včas injekci s protilátkami jinak už by další pokus nebyl možný.. neni to jednoduchý ☹
@jana0706 ahoj neboj vycerpana som aj ja ale mas pravdu druhytrimester je hned tu ani sa nenazdame a vela tehuliek tvrdi ze pomali u kazdej nejake problemy pomali ustupia a stou energiou bude dufam na rozdavanie v druhom trimestri 🙂
@jani74 no mne sestra robila na genetike a ona mi hovorila ze ked chcem nech skusim ist aj k nemu ze patri medzi spicky, aj potom som sa pytala svojho dokiho a on mi hovoril (nevedel ze ja sa k nemu chystam) ze ak aj maju nejake podozrenie tak posielaju pacientku k nemu na sono. Tak som sa tam objednala, on robi na kramaroch tam by si sa k nemu mohla dostat keby ti dal tvoj lekar vymenny listok, ale pokial chces ist sama od seba (tak ako ja - nech to mam z 2 zdrojov) tak ma sukromnu ambulanciu na Horskom parku v BA, objednava sa tam tusim okolo 17tt a sono robi tak ten 20 - 21TT tusim ale to ti sestricka vsetko povie. Plati sa za to cca 60 - 70 eur, nie som si presne ista. Moja kamaratka tiez unho bola, lebo bola na sono tu v NR v medicinskom a neviem co tam bol za doktora a ten jej povedal ze male vyzera nejake poskodene, ani nic blizsie jej nepovedal a ze nech pride zase o mesiac, tak ona samozrejme cela vyplasena sa tiez hned objednala k cunderlikovi a ten jej povedal ze dietatko je uplne zdrave a aj sa jej narodila zdrava dcera, takze chuda zbytocne ju takto vystresovali. Dufam ze nas sa to tykat nebude 🙂
@nelustek to je uz davno minulostou ze kiahne a voda nejde dokopy....dlhe kupanie sa sice neodporuca ale sprchovanie moze aj pomoct.teda aj tou vodickou sa postunute miesta iba oblievaju.....posielam ti jednu stranku ktora mi pri nasich kiahnach pomohla(na konci clanku je aj o tom sprchovani) 🙂 http://www.ovciekiahne.sk/poradna.html
Ahojte kocky,
ako sa dnes mate?
Ja uz klop, klop lepsie. Doobeda sme boli s malou na dielnickach, urobili sme si krasne velkonocne vajicka 🙂)))
A poobede ideme iste von, tu je tak kraaaaasne, musime to vyuzit, lebo zajtra ma byt uz na figu pocasie.
Ja som prve tehu chodila k Cunderlikovi a ma fakt kvalitny pristroj, vie presne vsetko popozerat. Tentokrat som sa objednala do Medifery k MUDr. Michalovi Holanovi, velmi ho chvalia. Tak sa tesim a uvidim, co a ako, idem tam v 20 tt na morfologiu + 4D ultrazvuk.
@nelustek Nič neberiem. Ja ich nemám svrbivé. Už som to hovorila minule aj MUDr. ale žiadnu pozornosť tomu nevenovala, takže asi to je v tehotenstve normálne. Alebo možno že to mám aj z toho Duphastonu. Nerobia mi zatiaľ žiadne problémy akurát je to nepríjemné ☹ Ale lepšie ako špinenie 😉
Je tu niektora z vas aj z kosic? 🙂 ci?
Ahojte🙂uz Vas dlhsie citam a konecne by som sa rada medzi Vas pridala. V 7tt som zacala krvacat tak som bola 3 dni v nemocnici a nastastie to dopadlo dobre a drobcek sa drzal. Od vtedy slabo pospinujem a beriem utrogestan a duphaston a picham do bruska fraxiparine. Ale zda sa mi,ze spinenie ustupilo a uz je to len taky slabucky svetlohnedy vytok. Ale aj tak sa este velmi bojim. @drtka citala som ,ze uzivas magne B6,myslis ze by som si ho mohla kupit a uzivat? Kolko krat denne sa berie a ci sa to vlastne moze uzivat?
@14petulka88 ja 🙂
@katy2 Jeeej ja uz som si myslela ze tu nikoho nenajdem 😉
Pekný večer a ďakujem za privítanie 🙂 . Ja mám termín 28.10., takže som 9/10 tt . Tiež som mala prvé týždne nejaké problémy, pár dní v nemoc. Beriem Utrogestan a pichám Fraxiparín. Nevoľnosti nemám, skôr bolesti krížov.. Som na PN.
Ja mám najbližšie UZ v 12 týždni, predtým odbery... . Prejem Vám všetkým čo najpríjemnejšie chvíle bez potiaží a problémov.
@masinka na tom morfologickom som bola aj ja pri prvom tehu, presne v 20tom tt.
@anita12 Vitaj 🙂 gratulujem k tehu a nech je čo najviac bezproblémové 🙂
Pár dní som tu nebola, chodím spávať o ôsmej s mojim synáčikom (dnes s ním išiel spinkať tatinko) My sme dnes boli u jedného kamoša na chate poobede, super dobrý kotlíkový guláš....proste mňaminko, super partia, dieťa u našich keďže odmietol ísť s nami, takže veget. Neboli sme tam dlho ale bolo super, brala by som častejšie 🙂 Zajtra k svokrovcom na obed 😒 mali sme ísť do reštiky, ale svokra to na poslednú chvíľu zmenila 😠 a tak som sa tešila. Dnes som si kúpila tri tričká také dlho rukávové, majú dobrý strih a viem ich nosiť aj s bruškom. Teraz sa strašne ťažko kupuje oblečko lebo bruško už je vidieť, ale ešte nevidno či som len pribrala alebo som tehu, takže vo všetkom si pripadám ako vo vreci. Dnes som mala fajn deň 🙂
@nelustek no mne moja decka doktorka povedala ze ten hypermangan mam rozpustit v lavore, tam som Matuska postavila a poharom som ho len oblievala, potom len jemne osusiet nie normalne utierat a vyslovne mi zakazala davat akekolvek pudre a maste. A preslo mu to super, nema ziadne pozostatky z kiahni a nastastie ho to ani moc nesvrbelo.
@masinka ahoj, no presne tak ako je to tam napisane mi to vysvetloval Dr. z Bratislavy, v Rakusku mi zase moj gynekolog k tomu hovoril ze oni to uz riesia inak, ze kedysi sa tam tiez robili tie AFP testy v druhom trimestri ale teraz ze to uz uplne nahradili tymi kombinovanymi testami v 11 az 14 tt...on ma vela pacientiek zo Slovenska a slovenskych kolegov v nemocnici, takze dost videl do tych rozdielov co sa robi tu a co tam...ale hovoril ze v zasade je jedno ci sa necham otestovat tak alebo tak..
Dievčatká, prajem Vám krásny víkendik, aj keď pod mrakom, ale nech je pokojný a ničim nerušený. Aké máte plány okrem toho že vela vela oddychovať? 😀 Ja sa chystam do mesta posnoriť pekne oblečko, nejaké dlhé tričko k legínam, lebo vo všetkom sa cítim jak balonik a stale sa mi zdá že jediné čo na mne rastie je zadok 😝 😀 😀 😀 Ozaj zabudla by som sa pochvaliť 😅 UTZ dopadol OK 😅 Babatko sa hýbalo jak šidielko, kopalo nožičkami a rozhadzovalo ručkami, nakoniec nam ukazalo zadok a uložilo sa spinkať 😀 Poviem pravdu že až mi slzička vyskočila a ruky sa rozklepali ked som to videla 🙂))) Prajem pekny dnik baby 🙂 paaa
Ahojte,mozno je to hlupa uvaha ,ale spytam sa vas.Ako som uz pisala ja som kiahne este neprekonala . Ked bola moja sestra mala (9mesiacou) dostala kiahne, moja mama bola v tom case so mnou tehotna.Ona ako dieta kiahne mala tak ja som bola mimo ohrozenia,lebo sa hovori ze cez placentu prechadzaju k mimi protilatky.A tak som rozmyslala ci vdaka tomu som ich nedostala.Ved aj s dcerkou som v priamom kontakte ,spinka so mnou a objimame sa ....
@nelustek hm, podla mna su dve moznosti - kiahne si uz niekedy prekonala - niekto ma to stastie, ze ma dokopy tri pupaky, takze si to vasi ani nemuseli vsimnut, alebo prejde este inkubacna doba (ktora je cca 2-3 tyzdne) a vyhadzes sa. radsej sa chod co najskor poradit s doktorom, ked ti zoberu krv, zistia a) ze si to uz prekonala a ze mas protilatky a nemusis sa nicoho bat alebo b) protilatky nemas a budete riesit co dalej, lebo v takom pripade moze byt ohrozene babo v brusku Aj ked v prvej polovici tehotenstva by to nemalo byt az take hrozne nebezpecne, najhorsie by bolo, keby si kiahne chytila tesne pred porodom.

@opatmama dakujem ale neskoro som si to precitala ,akurat sme ju natreli pudrom.Uz som sa na to nemohla divat...ved ten psilo-balzam vobec ale vobec nezaberal.Som nahnevana,natierali sme ju asi hodinu a ako sa pozeram vsetko sme ani nenatreli.Som s toho znicena