Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte, som tu pár dní nebola 😔 od piatku ma drapla nechcená známa migréna (raz trochu ustúpila, raz potrápila) a dnes je už ok. Včera mi okrem toho znovu po niekoľkých dňoch nastúpili žalúdočné nevoľnosti a ako keby nestačilo mám na zube kaz a od dnes večera sa poriadne ohlasuje. Bojím sa ísť k zubárke, lebo je to zub, čo mám citlivý a neviem či mi ho bude môcť vytrhnúť resp. dať injekciu - neviete????
Spannie ste rozoberali - ja spávam na brušku (moja naj poloha) ale už to nie je možné a tak sa prehadzujem z boku na bok (to zase neschvaľujú moje bedrové kĺby ☹ ) a tak skúšam spať na chrbte s vyvýšeným vankúšom - hmm lenže neviem keď sa to vraj neodporúča???
@katy31 ja som ani nevedela, ze taketo vysetrenie existuje. Zhodou okolnosti je to vysetrenie presne v tom centre, do ktoreho chodim kvoli obvodnej gynekologicke a ona mi to odporucila. Staci sa tam objednat a podla poistovne ti aj povedia, kolko budes doplacat za vysetrenie. Tu je ich stranka: http://www.fetalecho.sk/ a v kolonke kontakt si najdes objednavanie a objednat sa mozes aj online (neviem, ci im to online funguje). My nemame v rodine riziko, ale ked uz take vysetrenie existuje, tak ideme na to. Tesime sa, aj trochu bojime, ci je vsetko v poriadku.
@nelynka18 pomooooc, ja tie nohavice chcem, vyzeraju uplne uzasne! Dik za typ. Este som nikdy z netu nic nekupila, tak neviem, aku velkost si mam zvolit, lebo aj budem rast a rozsirovat sa. Kupila si si taku velkost, aku si nosila doteraz, alebo o kolko vacsiu? Dik za typ! 🙂 🙂 🙂
@nelynka18 vieš čo, to oni fakt asi počítajú len podľa termínu tej poslednej menštruácie, ja viem presne den kedy som otehotnela, aj mi to sedí s termínom pôrodu aj s tým čo mi vypočítal lekár a teraz ked som si dala robit testy na deformity a vrodené vady pani doktorka na tej klinike mi povedala že mám o týžden väčšie bábo, ale že to neznamená skorší pôrod ale iba o trošku väčšie bábo, takže aj tvoj termín može byt dobrý a bábo len nesedí s rozmermi podla tabuliek. a kde to bývaš v akom meste, teda kde budeš rodit?
@masinka
Ahoj nene,mam termin 4.10.:-) 🙂
Ahoj maminky a tehulky,
ja zacinam 13 tyden,zda se mi,ze nevolnosti ubyvaji-doted jsem zvracela jako blazen..
Uz si dokonce sem ta neco uvarim🙂Akorat me zase zkolila chripka,takze stejne lezim a kuryruju se na Paralenu a caji.
Chute extremni nemam,ale je fakt,ze tlaacu bych si dala klidne,jelikoz ale zijeme veelmi dalleko od domova,musim si pockat az na navstevu do Cr,kde za jdu do prvniiho mlicnaku a na stojaka si dam chlebicek🙂
Brisko mi pekne roste,dokonce se dr.divila,ze ho mam tak velke🙂
Tesim se na druhy trimestr az si zacnu tehulkovani poradne vychutnavat🙂
Chci se zeptat neznate nejaky intern.obchod,kde koupit tehu veci?
Hezky den 😉
@michaela18
Ahoj Miso,ja ti uplne rozumim,nevolnosti se zlepsily v 11.tydnu,ale pak se objevily znovu a pekne jsem si to protrpela.Ted jsem 13plus1 a mam pocit,ale nechci to zakriknout,ze je to lepsi🙂
Radi se pit zazvorovy caj,ale na zazvor jsem alergicka,takze obcas si loknu Coly,ona jedna plechovka denne neuskodi,kdyz je ti opravdu zle..
Preju at je brzy lip🙂
Babky, dobré ránko!
@nelustek NT Ultrazvuk: http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php?cli...
Ku tomu spánku: neodporúča sa spať na chrbte, keď už je dieťatko väčšie, vtedy môže obmedzovať prietok krvi a dieťatko môže byť nedokrvené, ale vraj to vtedy aj žena vníma bolestivo... Teraz, myslím, môžme spať, ako je nám pohodlné.
baby, veľmi ma poteší, keď tu čítam, že niektoré z vás už nevoľnosti pomaly opúšťajú... kiežby aj mne sa polepšilo, nech sa môžem najesť bez strachu a s chuťou.... chodím do práce a hlavne, keď prezentujem na poradách alebo robíme na projekte viacerí, trápim sa jak kôň, aby odo mňa nepoutekali, jak ma napína a fučím...
Prajem dobre rano vsetkym tehulkam! Dnes som objavila tuto stranku, tak som sa hned zaregistrovala a dovolim sa pridat ku vam. Termin mame 22.10, cakame nase prve babatko a velmi sa tesime 🙂 Citam, aj ked je tu toho tolko, ze neviem, ci precitam vsetko, ze mate niektore nevolnosti. Ja teda nastastie nemam nevolnosti ziadne, len mam strasne citlive a zvacsene prsia 🙂 (balony), sem tam ma pobolieva podbrusko, tento tyzden ma doktor vypisal, lebo som mala take mini spinenie, ale vraj je to normalne v prvom trimestri, tak si doma oddychujem a pomalicky vyjedam. Inak uzivam tiez utrogestan a kyselinu listovu. Trochu mam obavy z toho, aby som nebola ako sudok, lebo mi celkom chuti jest, zacala som na 65 kg a uz mam 66, som celkom vysoka, 1,75, ale aj tak sa mi zda, ze mi zatial vykukuje len slaninkove brusko, nie tehotenske 🙂
Ako ste na tom vy s priberanim?
Ahojte!
Kočky bolia niektorú z vás bedrové kĺby? Aspoň trošičku? Ja mám koxartrózu a lekár mi povedal že ma tak či tak budú bolieť, aj keby som s nimi nemala žiadny problém. Len neviem či to nezačína bolieť nejako priskoro.
@happy_mum Ahoj! Ja som si začala dávať pozor, snažím sa nevečerať, max nejakú tú zeleninku a cez deň si doprajem všetko, lebo od decembra som "len tak" pribrala asi 4 kg a za tehu asi nič... zatiaľ... Ale ženy v našej rodine priberú bez problémov aj 25 kg, takže sa mám na čo tešiť ak si nedám pozor 🙂 Ešte aj výšku mám 179 cm tak budem obrovskááá!!!! 😀 🙂 Bruško mám tiež trošinku, ale cítim sa nafúknutá ako balón. Predtým ked som nevečerala som mala krásne ploché bruško a teraz ho už ani stiahnuť neviem tak aby bolo ploché.
Ahojte baby,
cakaju niektore z vas v oktobri dvojicky? Len by som si chcela porovnat skusenosti... 🙂
@bettyx no s neterkou sme to zvladli na jednotku.....strasne je podarena!!!!!!! mne je teraz ovela lepsie, len som strasne unavena uz len ked vstanem z postele, hihi....dva dni ma bolelo cele telo, asi ma obchadzala nejaka viroza...
@slniecka 😀 krasne,ze? ja nosim M-ko a objednala som si L-ko,su mi trosku volnejsie cez stehna,takze ked podrastiem budu akurat 😉 ale co mam rifle tie mam M-ko a pri prvom tehu som ich nosila cele tehotenstvo.....asi radsej si objednaj o cislo väcsie aspon mne tak sedia ....
@opatmama ja mam zase babo trosicku mensie ako ma byt 😒 a ked som cakala syna bol pocas celeho tehotenstva trochu väcsi ako mal byt a mysleli sme si vsetci,ze sa narodi skor a na koniec som tyzden prenasala 😀 ja budem rodit tu u nas v povazskej bystrici,pri prvom som bola nadmieru spokojna 🙂 a ty kde?prve si rodila tiez v tej nemocke kde budes teraz?ak ano,bola si spokojna?
@happy_mum ahoj,vitaj medzi nami.....mne byvalo zle no uz sa citim fajn aj energia sa mi vratila 🙂 ja som pri prvom pribrala 28 kg a zhodila som vsetko do 5 mesiacov.no a teraz som pribrala asi kilo a to zacinam 4 MESIAC teraz neako nemam chut jest,teda sa kazdu chvilku krmit ako pri prvom,to som jedla skoro nonstop 😀 a kedze cez cele leto budem behat s pupkom chcela by som priberat vzorovo,len ci to zvladnem 😅
@gretuschka ahoj,dakujem za povzbudenie,snazim sa pit ten zazvorovy caj ale velmi nepomaha.aj kolu si dam sem tam.tak decko _dva si dam ,ak mam velmi zly den.ja uz verim ,ze to bude lepsie.utesujem sa tym ,ze mam kamosku ktora je v 14 tyzdni a lezi v nemocnici pretoze v sebe uz nevie ani vodu udrzat.schudla 7 kg. je na tom psychicky velmi zle.takze su baby ,co su na tom omnoho horsie.drzim palce nech uz nas vsetky tie nevolnosti a problemi opustia a zacneme si konecne naplno uzivat bruska. 😉
@zuzanazuzana tak jen aby zůstala u toho obcházení -ať si najde někoho jinýho... budu držet palce 🙂
ahojte 😉 baby ktore ste z BA chystate sa chodit niekam cvicit? dajte nejake tipy, ja poznam akurat studiomiracle a snop ... mozme sa pripadne dohodnut a chodit spolu 😉
ahojte...tal postupne som vas docitala...uff...dnes som bola na tzv prvej poradni...takze babo je asi o tyzden mensie a posunuli mi termin z 3 na 10.10...mozno nakoniec porodim na vlastnu 30-tku 😀 .....vsetky nevolnosti su fuc co je skvele...sem-tam mam akesi bolesti v bruchu, ale zatial to pripisujem pazravosti a zlej kombinacii jedal....akoze gumove medvediky mnam.....a mam pocit ze citim prve pohyby..je to mozne takto skoro?
mne sa podarilo pribrat 2 kg aj ked dnes mam zas o jedno menej..nejak to skace hore dole..ale uz aj ja nosim gate na gumicku, veru mam brusko jak v 6 mesiaci
pisali ste o polohe spania..tak ja len na boku..na chrbte mi to je ccelkom neprijemne...ale najradsej by som sa otocila na brucho...ked som bola 1x tehotna ..pametam sa jak som o tom snivala...a ked som kojila koli velkym prsiam to zas neslo 😀
na strie zatial pouzivam ten elastik-q...ale mne sa osvedcil obycajny olivovy olej z lekarne...nemala som na bruchu ani jednu..trosku prsia..ale to zmizlo...myslim ze mam na ne nabeh ...lebo v puberte sa mi objavili na zadku a z vnutornej strany stehien takze neskor prejdem zas na ten olej
fotecku nemam a moj doki ich ani nerobi, taze si musim pockat na 3d v 20 tyzdni..ozaj nemate niekto skusenosti s tymto vysetrenim v hlohovci? pri prvom som bola v gynfive v bratislave
ahojte 🙂
tak mam uspesne za sebou screening v 12 TT, bambulka sa ma dobre, meria 6,51 cm - takze je o 4 dni vacsia ako ma byt podla PM, ma vsetky ruky aj nohy, NT mame 1,7mm, takze v norme, aj nosova kosticka je ako ma byt. Brali mi krv na genetiku, o tyzden budu vysledky.
Ja som 1 kg schudla, ale brusko mam ako v 5 mesiaci 🙂
@skybaby ja som s Nelkou v brusku chodila na brusne tance do Hojdany www.materskyklubluna.sk, to bolo super a z roboty som to nemala az tak daleko, ale teraz pri dvoch deckach by som to uz asi casovo nezvladala.
Petrzalske Miracle mam tu co by kamenom dohodil, tak ak uz nieco, asi budem chodit tam. A pred porodom mozno este na predporodnu pripravu k pani Jezikovej na Antolsku.

@katy31 No to je ono.. já mám chuť na všechno, ale nic tomu našemu robátku nechotná! osobně miluju samý tyhle, jak se řiká, sprostý věci.. saláty s majonézou, tlačenku, buřty, tučný salámy, mastný brambůrky, bůček, ovar a vůbec všechny tyhle dobroty nad kterýma by dietologové omdleli... ani na to nevypadám -navlíkám se do velikosti 38... ale prostě ze všeho se mi zvedá žaludek a všechno takovýho vyzvracim.. bohužl ☹ .. a nejhorší mučení na tom je, že mám na to všechno chuť!!