icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

masinka
30. mar 2011

@nelustek ja si platim rocny pausal 150 EUR u mojej doktorky, mam v tom vsetky screeningove vysetrenia a na kazdej poradni mi vytlaci jednu fotecku z UTZ a teraz boli sestru poobzerat aj baby a manzel fotil monitor digitalom 🙂

nelustek
30. mar 2011

@masinka aha,je mi blbe si tam volat kolko to stoji.Napisala si sestru? Budes mat dievca?

masinka
30. mar 2011

@nelustek ano, bude tretia baba 🙂
preco je to blbe tam volat ? ved ked to mas zaplatit, tak musies vediet kolko peniazkokov si mas priniest 😉

to moj dedko bol taky - na peniaze sa nepatri pytat... vybavil mi brigadu a potom som makala cele leto za 35 sk na hodinu a este mi to aj zdanili 😝

nelustek
30. mar 2011

@masinka tak si zavolam 😉 jeeej aj ja by som chcela uz vediet co to je.... myslis ze mi to povie na tom skriningu?

masinka
30. mar 2011

@nelustek ja som si pohlavie dala zistit z krvi v genetone, doktorka este take podrobnosti nevidela. ale niekto tu pisal ze jeho doktor uz videl ze to bude chlapcek 🙂

viviem
30. mar 2011

@nelustek ahoj mne uz videli pohlavie, v 9tt+6 to videl moj lekar a v 12tt+5 to videl lekar na prenatalnej diagnostike cize morfo utz, screeningu....ked je kvalitny utz tak to vidno... 🙂

eronika
30. mar 2011

@annie626 Ahoj, ja mam polyartrozu a tiez ma uz coraz viac zacinaju boliet male klby (hlavne prsty a zapastia). Pri prvom dietatku som s tym zacala mat problem az v 2. polovici tehotenstva a pocas celeho obdobia dojcenia - v podstate ked som nemohla uzivat ziadne chondroprotektiva.... 🙂 Na to si budes musiet len zvyknut 🙂 🙂 🙂 a vydrzat 🙂 🙂 🙂 Ved to stoji za to! 😀

slniecka
30. mar 2011

@happy_mum Caf a vitaj medzi nami. Sme na tom podobne s vyskou a vahou, ale mne sa uz zagulatieva brusko, a asi hlavne z jedla, aj ked som doteraz pribrala len 1,5kg. Az si to na mne vsimli znami, co nevedeli, ze som tehotna, nejak sa im nezdalo to moje brusko, ze je nejake velke. Tak sa tesili z dovodu 🙂

opatmama
30. mar 2011

@nelynka18 ja teraz bývam v bratislave, prvú dcérku som rodila v súkromnej v BA, no nebola som tak spokojná ako som si myslela že budem, jediné čo si doteraz velmi pochvalujem bola výborná variabilita, ked som niečo chcela inak a prebrala som to s mojim lekárom alebo padiatričkou vobec nebol s ničím problém, manžel bol od prvej chvíle kontrakcií až do odchodu z nemocnice s nami, malú odomna nezobrali počas celého pobytu od narodenia ani na chvílku, všetky vyšetrenia robili na moju žiadosť v mojej alebo manželovej prítomnosti, priniesla som si do nemocnice pre malú svoje oblečenie, takže mi ju nesúkali do tých "deratizovaných" handričiek, namiesto toho aby ju po porode nadájali glukózou alebo cudzým mliečkom sestrička ma hned ako som si oddýchla začala učit správne kojenie a ostatnú starostlivost a hlavne nikto tak na nás neskúšal tie zastaralé praktiky s inkubátormi (pri donosených detoch v ziadnom prípae nie sú potrebné) oddelenými vyšetreniami na novorodeneckom a pod. Nemysli si prosím že som nejaká puča čo chce mat všetko vyšpičkované a po svojom ale ked mi povedala lekárka na čo všetko mám nárok a porovnala som si to s tým čo je dobré pre dieta myslím hlavne po zdravotnej a psychologickej stránke, tak som si to proste skúsila tak zariadit a teraz už napríklad viem že sa to takto dá v každej porodnici na slovensku, len to treba s kompetentnými prebrať pri prvej návšteve oddelenia vrámci akejsi prehliadky. Teraz sa stahujeme do malej dedinky nedaleko partizánskeho a rodiť budem tam v miestej nemocnici. z toho čo som si o nej zatial zistila by som dokonca pri predostrení niektorých svojich požiadaviek nemala vôbec narazit na problém a niektoré bude treba asi trošku vydiskutovat ale hádam si prvé dni s našim bábom užijeme s dcérkou a mužom najlepšie ako sa bude dať. každopádne ma už vôbec nebaví počúvať od starších žien poznámky tipu "my sme prežili aj horšie a tu sme". prečo by som mala ked sa to dá aj inak, je mi síce lúto že väčšina žien čo poznám nemá s pôrodmi dobré skúsenosti, ale vôbec ma to nepresvedšilo o tom že by mi to tak malo vyhovovať.a ešte čo sa týka toho vlastného oblečenia pre bábo, to sa aj v tej súkromnej najprv nepáčilo, ale ja mám fóbiu z gombíkov, viem ž e sa to ludom zdá ako kravina ale mám ju a bola by som velmi neštastná keby som si nemohla vziať na ruky svoje nové bábätko len preto lebo mu nejaká sestrička natiahla gombičkovú košielku.

jani74
30. mar 2011

@masinka juj to sú krásne fotečky 😉

chaluha
30. mar 2011

Ahoj maminky mozem sa kvam pridat?a zelam vam bezproblemove tehulkovanie 🙂

jani74
30. mar 2011

Ahojte, ja mám dnes za sebou trhanie zubu s 2 injekciami ☹Hrozitánsky som sa bála - ja som čo sa týka zubára totálny poserko 😀Teraz ma bolí celá ľavá strana tváre a sánku ledva pootvorim. Ale hlavne ma už nebude trápiť zuzálisko jeden- dlho už trápil. Držte sa a pohladkajte brušká 😉

annie626
30. mar 2011

@eronika polyartroza? Tiež nieje Čo závidieť 😒 takze aj u teba začínajú Už teraz bolesti? Ja Čakám prve bábo tak som trosku poplasena 🙂 to si nemôžeme vôbec nic dat? Mna dnes začalo boliet aj zapestie. Ale máš pravdu, Všetko to aj tak stojí za to 🙂

jana86
30. mar 2011

ahojte,dlhsie som tu nebola,tak som mala co robit kym som si vas precitala 🙂 ja som bola vcera na sono a konecne sme videli babo,daco uzasne 🙂 mame sa dobre,vsetko je v poriadku tak som rada.dnes sme boli na odbery,termin nam posunuli na 8.10. a konecne mame aj teh.knizku. ja mam to stastie ze mi nebyva zle,pribrala som asi kilo ale brusko uz mam dost velke.uz by trebalo kupit aj tehu nohavice 🙂 a vitam aj nove tehulky a prajem vsetko dobre 🙂

uhlopriecka
30. mar 2011

ahojte vsetky babizne, novopridane aj stare tehule!
tak dnes som absolvovala NT ultrazvuk a vsetko vyzera v poriadku 🙂 skrecok kolotocoval v bubline ale nic moc nebolo vidno, len obcas rucicky a nozicky mihotave (su dve a dve 😀) a tiez cierne bodky na hlave, teda ocka. a popocuvali sme srdiecko, buchotalo hlucne. no, verim doktorovi Cunderlikovi (Kramare), ze je vsetko OK 🙂 dost ma to upokojilo. potom som este bola na odbere krvi, vysledky pridu neskor.
A zistovala som u kamosky doktorky, to lezanie na chrbte - mnohe ste pisali ze to moze ohrozit babo kvoli prisunu kyslika. v prvych mesiacoch to tak nieje, az ked je babo uz velke - zhruba v 30. tyzdni. takze ziadny strach!

nelynka18
31. mar 2011

@opatmama suhlasim s tebou.mne ked kamoska povedala,ze videla malu 1.krat vyzlecenu az doma,pomaly nevedela ani ci ma vsetky prsteky na nohach,tak som tomu nechcela verit..... moj manzel bol tiez od zaciatku pri mne len ked som maleho tlacila von,tak odisiel vedla lebo neznesie krv,este by tam odpadol 😀 ale mne to nevadilo.....maly bol troska priskrteny,tak mi ho nemohli prilozit ale hned ako ho obriadili mi ho dali.....no ja som stratila dost krvy a bola som velmi vycerpana(dlhy porod a tazky) ja som cele dni iba spala takze mi pomohlo to ze som nebola na roaimgu.....nemyslite si,ze som nebola stastna alebo ze som nechcela byt s nim len jednoducho som bola velmi unavena a ked sme prisli domov bola som oddychnuta....a nemam pocit,ze by sme s malym nemali neake to puto je na mnne niekedy az moc zavisli 😀 ale nemocnica aj personal super,vysvetluju,ukazuju a rozpravaju sa s vami ako s ludmi a neberu vas ako na "beziacom pase".......

nelynka18
31. mar 2011

@viviem tebe uz povedali pohlavie???fuha ale to len hadam na neakych 70% nie?a co to bude chlapcek ci dievcatko?

berus222
31. mar 2011

@chaluha ahoj. kludne sa pridaj. mame rovnako stare deti 🙂

14petulka88
31. mar 2011

No takze ked mi v uotorok na prenatalnej diagnostike nepovedia pohlavie, tak vyskusame toto 🙂
http://www.testpohlavia.sk/podrobnosti.html#obsah1

zuzul1310
31. mar 2011

Vitajte všetky nové tehulky a ahojte všetky, dlhšie som tu nebola, ale úspešne som vás prečítala odkedy som tu nebola. Mne je už lepšie, už ma nenapína, občas mi je divne od žalúdka, ale už to nie je také hrozné ako to bývalo. My si teraz s Dankom užívame dobré počasie a už sme aj zmrzlinku vyskúšali, takže parádička. Bruško mám už aj ja, nosím tehulkovské ryfle, hoci mi ešte nesedia tak ako by mali ale klasické ryfle na bruchu nezapnem a tak nemám čo iné nosiť. Na prvú poradňu idem 5.4., dnes som 11+2, na poradni bude aj sono aj NT meranie, vtedy sa chcem dohodnúť s lekárkou kedy by som sa mohla objednať na 3Dčko aby bolo vidieť pohlavie, chcela by som čo najskôr, lebo sa už neviem dočkať, ale zasa platiť 50 eur a nič sa nedozvedieť sa mi tiež nechce. Pri Dankovi mi povedali pohlavie v 20tt na morfologickom UV a aj v 22 na 3Dčku, teraz by som chcela ísť na 3D už v 18tom vtedy by už malo byť vidieť čo to bude, ak sa teda ukáže 🙂
@dadusa26 ja mám tiež termín na moju 30ku 🙂 a na synove 3. narodeniny 🙂 a keďže to bude plánovaný CR tak to aj bude vtedy, ak samozrejme všetko vyjde ako má 🙂
@opatmama to znie ako ideálny pôrod a pobyt v nemocnici, ja som si tiež tak nejak predstavovala pôrod, aby bol partner pri nás celý čas a tak, ale žiaľ z praktického hľadiska som nechcela odchádzať rodiť do iného mesta a tak to nešlo, ale čo sa týka vlastného oblečenia pre bábo tak napríklad ani u nás nebol problém, priniesla som si veci pre Danielka z domu a aspoň sa odlišoval od ostatných bábätiek lebo bol v modrom a nie v bielom a tak aj sestričky vedeli že oblečko je moje vlastné a ak niečo zašpinil tak mi to vrátili a poslala som to domov oprať a z domu mi priniesli ďalšie čisté veci pre malého. Tie ostatné veci boli ako v každej nemocnici a malého som prvé dni videla len zriedka keďže som mala CR. To by som zmenila aj ja, ale zasa hýbať som sa prvý deň nemohla, takže by som si aj tak neporadila sama a druhý deň som bola rada že vôbec dôjdem na WCko, nie ešte aby som prebaľovala a kúpala drobca, takže sa sťažovať nemôžem. V každom prípade som bola rada keď sme išli domov, už som počítala hodiny kým nás pustia.
@nelynka18 prvý krát videla malú vyzlečenú až doma??? veď v nemocnici nás učili bábätko kúpať, aj prebaľovať aj robiť všetko okolo neho....takže mi je to zvláštne....
@14petulka88 čítala som dosť diskusií o týchto testoch a ako som sa dočítala tak nie sú úspešné, niekedy ti vyjde farba ktorá sa ani nedá identifikovať a niekedy ti vyjde opačné pohlavie ako naozaj je. Názory na tie testy boli prevažne negatívne takže rozhodnutie je na tebe, ale dať 33 eur za test, to radšej kúp nejaké biele alebo unisex oblečko pre drobca a viac sa potešíš. Písala tam konkrétne kočka že nakúpili ružovú výbavičku lebo test im ukázal dievčatko, veľmi sa tešili, lebo veľmi chceli obaja dievčatko a na UV im povedali že chlapec.....tak to by som zažiť nechcela ani náhodou.

viviem
31. mar 2011

@nelynka18 v ziadnych percentach sa nevyjadril lekar, povedal to dost presvedcene, aj nam to ukazoval, je to dost skoro lebo som bola v 12tt a uplne sokujuce bolo ked mi to povedal uz moj v 9tt, brala som to s rezervou, ale obidvaja maju rovnaky nazor, cize vraj to je chlapcek 🙂 ....aj ked sme dufali, ze bude dievcatko, myslim, ze sa nemylili a neskor sa to potvrdi, je to tym, ze maju take kvalitne ultrazvuky, ze vidia naozaj uplne detaily...uz sa neviem dockat na dalsi utz, ktovie mozno sa stane zazrak a lekar uvidi nieco ine 🙂

14petulka88
31. mar 2011

@zuzul1310 fuuuuha tak to som nevedela... jedna kocka pisala ze im to tak ukazalo preto som si myslela ze je to uspesne kedze aj na stranle pisu ze je to skoro 100%.... tak jasne ze potom sa to neoplati radcej si odlozim na vybavicku... dakujem pekne za info

dibik
31. mar 2011

@drtka ahoj a v kolkom si tyzdni? ja som teraz v 11. mne najprv povedal, ze by to mali byt jednovajecne a teraz, ze dvojvajecne... 🙂

nelustek
31. mar 2011

@viviem jeej dakujem,zajtra idem na sono tak sa opytam.Som zvedava 😵

nelustek
31. mar 2011

@masinka ahoj ,tak som si tam volala a stoji to 15 €.Som zvedava co mi to budu vlastne robit,mam z toho trochu nerva.Tuto viviem pisala ze jej pohlavie uz povedali,tak sa budem pytat zajtra.Joj som ale zvedavec 😀

nelynka18
31. mar 2011

@viviem no tak to je uzasne,ze takto skoro to je uz vidiet 🙂 aj my by sme chceli dievcatko ale ked bude chlap aj to bude mat svoje pozitiva 🙂 a nemas aj neaku fotku kde to je vidiet?

nelynka18
31. mar 2011

@zuzul1310 ano u nas v nemocnici sa to uci na jednom dietatku kedy sa mamicky divaju ako spravne zaobchadzat s novorodencom....teda ked su mamicky neni na roamingu....na roamingu sa to kazda mamicka uci na svojom miminku.

eronika
31. mar 2011

@annie626 Veru bolesti na seba nedavaju dlho cakat - je to predsa len zataz na organizmus a ked je aj ten este oslabeny ... 🙂 No, a to dufam, ze sa mi k tomu teraz nepridruzi aj hydronefroza, ktorou som trpela predtym od 4-mesiaca tehotenstva ☹ - to bola teda hroza - 6xdenne polohovat (hrozilo, ze budem chodit na cievkovanie), spavat po sediacky a pod. ☹
No, ak mas vacsie bolesti klbov, tak sem-tam si mozes dat tabletku s obsahom paracetamolu, ale ja som sa tomu vyhybala. I pri prvom tehotenstve a i teraz pouzivam len Kostihojovu mast - je to na klby a trosku to zmiernuje bolesti. Pri prvej dcerke som brala do 6-teho mesiaca tehotenstva Biomin H - je to vapnik z vajecnych skrupin, ale vtedy som mala aj osteopeniu, ktora sa "zazracne" po tehotenstve i kojeni 1,5 roka stratila 😀 .
No, treba to len vydrzat. Len sa potom porad s lekarom (ja chodim k reumatologovi), ako dlho ti odporuca kojit (mne dovolili do 6-tich mesiacov, ale kedze som mala vela mlieka, tak som na to "kaslala" a potiahla to o rok dlhsie 🙂
Drzim palceky 🙂 🙂 🙂

zuzul1310
31. mar 2011

@14petulka88 nemáš za čo, ja som to tiež veľmi chcela vyskúšať, ale prečítala som si o tom a zamietla som to, jedna stránka ponúka test za 55 eur a garantuje vrátenie peňazí pri chybnom výsledku, ale neviem či to dodržiavajú aj naozaj. Tiež som strašne zvedavá, ale neboj, onedlho sa to dozvieme, radšej si k tým peniažkom prilož a choď na 3Dčko, budeš mať super fotky, DVDčko a aj pohlavie ti povedia, to sa viac oplatí 🙂 My tiež chceme strašne dievčatko, priateľ má syna z prvého manželstva a spolu máme tiež syna, takže jeho túžbou je princeznička, ale zasa ak bude chalan, tak bude mať Danino kamoša a využijeme výbavičku po Dankovi na plno 🙂
@nelynka18 aha, ja som mala nadštandard a mala som krpca pri sebe od tretieho dňa, inak všetky izby v našej pôrodnici sú aj s postieľkami, takže každá mamina má dieťa pri sebe ak je na to už dosť fit.

nelynka18
31. mar 2011

@zuzul1310 u nas je polka roaming a polka obycajna a dve izby su nadstandartne.....teda tak to bolo pred vyse troma rokmi.a ako som pisala mne bolo jedno kde ale hlavne,ze spim 😀 a velmi mi pomohlo to,ze som malickeho mohla dat sestrickam,nakolko som tie 4 dni v nemocke prespala...teraz by som mimčo chcela mat pri sebe,uvidime aky bude porod..... 😒