icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
5. apr 2011

@zuzinr zuzi som rada, že si dnes i ty dopadla dobre 😉
Tebe zase posunuli termín, ja mám na 5.10. podľa poslednej MS ale to mne zase nesedí podľa ťuťu-muťu - je to neskôr min. o 5 dní.

michaela18
5. apr 2011

@jani74 krasne babetko

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 no ja dufam ze to bude aj skor, zatial sa obidvaja narodili o 8 - 9 dni skor, takze mozno sa nakoniec v tej porodnici aj stretneme 🙂 ozaj ako sa mas, som citala ze si zacala spinit, som nestihla ani odpisovat lebo som tu bola len na rychlo a mala mi stale volaco stlacala na klavesnici 🙂 u koho si bola na pohotovosti?

jani74
5. apr 2011

@zuzul1310 zuzi blahoželám k tehu knižke 😉 A mrzí ma tá pleseň ☹
Ja som sa ani neodvážila pýtať či je vidno čo to je ako sa dr. snažil odmerať drobčeka a ako mu to nešlo čo sa hýbal 😀 Keď som volala manželovi tak ten, že to bude asi zase hyperaktívne ako Matejko - uf uf. A podľa fotky skončtatoval, že je to chlapec - hneď som ho opravila, že je to dievčatko a basta 😀 Hlavne nech je to zdravé to je podstatné.

zuzul1310
5. apr 2011

@nelustek ja mám tiež RH negatív a priateľ pozitív, dnes som 12+0 a krv mi brali prvý krát až dnes.

jani74
5. apr 2011

@zuzinr no ja by som chcela nech sa narodí v októbri hoc aj 1.10. budem mať CS tak neviem či tak dlho vydržím - pri prvom som nevládala už vôbec chodiť čo som mala také hrozne opuchnuté nohy až fialové.
Na pohotovosti bol Urban - a ten na mňa hneď "aha dobrý deň my sa poznáme" za svet som si nevedela spomenúť odkiaľ - ja že pre môj komplikovaný pôrod asi a až na pečiatke mi došlo. že pochádza z Lapáša. Špinenie prešlo našťastie ale Ascorutin a Kanavit mám brať ešte tak 3 dni a keby dašo letieť do nemocky a ležať. Dúfam, že to nehrozí. Dnes mi je fajn po každej stránke, keď viem že drobček je ok a krásne som ho videla ako máva rúčkami 😀
A ty sa máš ako?

zuzul1310
5. apr 2011

@lenuska20 ahoj, zle mi býva stále, aj dnes som vracala, občas mi niekoľko dní nič nie je a inokedy zasa pár dní za sebou vraciam....hlavné je že maličké krásne rastie, už to nejako zvládneme 🙂
@katy2 dnes som mala NT screening spojený s odberom a musela som byť na lačno
@jani74 zlatučké foto 🙂 gratulujem k dobrým výsledkom, kedy ideš najbližšie do poradne?

zuzinr
5. apr 2011

@nelustek ahoj ja mam tiez RH negativ a manzel je B pozitiv, ja som zatial obidve tehu mala uplne bezproblemove, syn ma krv.skupinu po mne cize nagativ, takze pri nom mi nemuseli pichat injekciu, po porode Natalky uz ano,lebo ona je pozitiv, dnes mi akurat brali krv a aj na protilatky, mne sestricka hovorila ze sa to berie tusim v 12tt, v knizke som teraz pozerala ze su kolonky na protilatky a je tam pisane 1.trimester, potom 28tt a 34tt. Ked tak skus si tam zavolat, aby v 15 tt uz nebolo neskoro, neviem, radsej sa opytaj

zuzul1310
5. apr 2011

@jani74 Ďakujem pekne 🙂 , tá pleseň prejde, to sa spraví, hlavne že je malinké ok. S tým hyperaktívnym chalanom to aj mne povedal drahý, že to musí byť chlapec keď sa tak hýbalo a poskakovalo, ale lekárka hovorila že by to mohla byť malá slečna, tak uvidíme, som zvedavá, ale tak strašne pomaly to ide ☹

jani74
5. apr 2011

@zuzul1310 ďakujem a ja Váš drobček má krásne foto. Nám sa dr. ledva podarilo aj toto odfotiť 😅
Ďaľšiu poradňu som mala mať 19.4. ale pre dovolenku a sviatky mám prísť až 26.4. na lačno na krv, pôjde aj na genetiku aj s močom. Potom vo štvrtok by mali byť výsledky a zrejme hneď v piatok pôjdem k nejakej dr. na genetiku či ako som to rozumela - ale to mi presne povie na poradni.

zuzinr
5. apr 2011

@katy2 ja som bola dnes na odbery a mohla som normalne jest

jani74
5. apr 2011

@zuzul1310 hej ide to pomaličky, už nech vieme čo to je 😀 ja som zase totálne ako pubertiak - ba čo - horšie ani v pubere tom tak nemala pupáky všade aj na dekolte a ramenách 😖 tak sa vytešujem alebo tichúčko utešujem nech len sú veď to bude dievčatko 😀 😀 😀

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 jej az teraz som si precitala tvoj prispevok, krasne babatko super ze je vsetko v poriadku, tesim sa s tebou 🙂

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 Urban ani neviem ako vyzera, neprisla som s nim do kontaktu. A on je z Lapasa, no vidis aky je ten svet maly, ja som sa mojho dr. pytala ze aky byva 3 porod a on len rukou kyvol ze to je rychle a ked som rodila pred 2 rokmy tak to sa vobec nemusim bat, len ja som mala obidva porody dost rychle Matusko bol za č hod. na svete a to som bolesti mala az poslednu hod. a Natalka za 3 hod. od kedy mi odtiekla pl. voda, tak som mu hovorila ze sa bojim aby som to stihla do porodnice, kedze budem musiet volat manzela (ak by to bolo cez den), zaniest deti k nasim - tak mi povedal ze no tak porodim doma 🙂

jani74
5. apr 2011

@zuzinr ďakujem 😉
haham že doma 😅 no na našej ulici prednedávnom jedna porodila doma za pomoci manžela - je to tuším 4 alebo dokonca 5 dieťa - oni sú takí...manžel jej vyhlásil, že bude rodiť a rodiť aby nemusela do práce (má už tuším 38r.) doteraz mali samé dievčence a teraz konečne chlapčeka. A nie sú c...i.
A čo sa týka pôrodu - ja som ani nevedela, že mám kontrakcie až keď som videla monitor a okamžite ma brali na sálu - s takými bolesťami som bola 6 dní pred pôrodom na pohotovosti a poslali ma dom, že to prejde, že mám ležať.

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 no nestras, doma by som teda rodit nechcela 🙂 no to ti nezavidim tych 6 dni, ja som nastastie porody mala v pohode nebolo to nic strsneho aj ked ten druhy bol trochu viac bolestivejsi nez prvy ale najhorsie bolo asi sitie

jani74
5. apr 2011

@zuzinr ja by som tiež rodila radšej normálne ale u mňa je to via menej nemožné. Len keby sa dala nájsť nejaká iná možnosť. Ale dúfam, že to dobre dopadne a nie ako pri prvom.
Idem do hajan, prajem pekné sníčky 😉

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 neboj, urcite to bude uz ine a aj podla mna lekari si uz pri tebe budu davat vacsi pozor, ked budes mat planovany cisarsky nemozes si vybrat lekara, kt. by ti ho spravil? dobru noc ja uz tiez za chvilku pjdem

jani74
5. apr 2011

@zuzinr dr. som mala vybratého ale anesteziolog urobil chybu veľkú. Toho si chcem vybrať aj keby čo bolo. Ja som mala plánovaný aj prvý plrod. Smola je asi v tom, že prednosta Mlynček zakázal robiť plrody skôr ako po 38tt. Im je to asi jedno aj keď ohrozujú životy. A na dôvažok mali plnú pôrodnicu - dokonca aj na plánovaný dátum nás pár chceli poslať dom pre nedostatok miesta 😠

zuzinr
5. apr 2011

@jani74 no inac s tymi anesteziologmi je to v NR katastrofa, kamaratka tak mala tiez planovany CS porod, den pred tym nastupila do nemocnice, ze rano bude mat porod, lenze vecer ju chytili kontrakcie, myslela ze uz porodi, kym zohnali v noci anesteziologa lebo ze ich je tem najma v noci malo, no strasne a to mala bola otocena nozickami, tak keby ozaj zacala rodit tak jej nezavidim a este mala mala omotanu aj pup. snuru 2x okolo krku, tak kto via ako by to dopadlo, uspali ju v hod. 12 ☹

nelynka18
6. apr 2011

@lindt no az tak moc toho nemam nastudovane ale kludne ma mozes zneuzit 😀 neviem s tym uzamknutim,mne nevadi ked je tu aj niekto iny.....

vcera vecer som asi citila pohyby,bolo to skor take bublanie a trasenie maternice,rukou to citit nebolo len ked som sa sustredila tak som mala pocit,ze male tam tancuje 😀 som druhorodicka,myslim ze to bolo male 🙂 dufam... a vy ako?uz ste nieco citili?myslim,ze tu uz niekto nieco take pisal.....

zuzinr
6. apr 2011

@nelynka18 no ja mam tiez pocit ako keby som uz citila pohyby uz asi 2 vecery, ked si lahnem a hladkam si brucho, tak len tak priblizne na jednom mieste par krat zacitim take ako keby sa mi tam nieco skrutilo tak neviem ja uz som sice 3 - rodicka ale sa mi to zda nejako strasne skoro kedze som len v 12tt a male je este ozaj male, ale pri dcerke mi to zacinalo rovnako a tiez presne na tom istom mieste ako teraz, tak uvidime ci si to namyslam alebo to tak je 🙂

nelynka18
6. apr 2011

@zuzinr ano aj mne sa to stalo vecer ked som lezala a hladkala si brucho.ja ked takto lezim tak aj citim kde mam maternicu ale len rano alebo vecer to citim a vcera sa mi tak triasla. 🙂 tesim sa z toho som zvedava,ze ci to budem este aj dnes citit 😉 sice su drobci maly ale skacu ako pinpongove lopticky 😀 a som rada,ze aj ty mas take pocity lebo muz sa smial,ze mi uz sisi z toho tehotenstva,ze este mi ani brucho neni vidiet a uz citim pohyby a kupujem oblecko 😀 chlapi... vcera som bola v tescu mali tam vypredaj a malemu som kupovala teplaky a tricenka do skolky a kupila som take saticky ruzove za 2€,no nekup to 😀 a ked budeme mat chlapca,saticky odlozime pre tretie a to uz bude hadam baba 😀

zuzinr
6. apr 2011

@nelynka18 no ja som tiez bola vcera v tescu, len som nic nekupila, mali pekne veci len ja so chcela take neutralne, kedze neviem co to bude, pre dievcatko mam este dost veci keby nahodou to bolo tiez dievcatko ale ak by to bol chlapcek tak musim toho dokupit viac a take neutralne som tam toho moc nenasla 🙂

nelynka18
6. apr 2011

@zuzinr nemali tam veru moc velky vyber.ja som tie satocky kupila skor zo srandy 🙂 muz sa cudoval,ze ci viem co to bude.... a tak na dokupenie vybavicky mame este dost casu 😉

zuzinr
6. apr 2011

@nelynka18 no ved to ano, ja som chcela kupit nejake veci take teplejsie, ze ked sa to narodi, lebo v septembri neviem ci uz budu take zimne a po detoh co som mala som vsetky overaly predala, kedze sme uz neuvazovali o tom ze budeme mat este 1 🙂

nelynka18
6. apr 2011

@zuzinr takze toto je necakane?to je mile 🙂 urcite ste zostali zaskoceny a muz to vzal ako?vyzeral ako muzi z filmov,ktory sa dozvedia o necakanom tehotenstve? 😀 my sme prve viac menej planovali a toto druhe to bolo uplne naplanovane 🙂 takze pre muza to nebolo az take prekvapujuce....

zuzinr
6. apr 2011

@nelynka18 no my sme obidve deti mali planovane, teda sme si povedali ze by sme uz chceli a nastastie sa nam aj podarilo bez problemov. My sme vzdy chceli 3 deti ale ked sa nam narodila Natalka (aj ked ona bola aj je ukazkove dieta, pekne spala, papala, skoro vobec neplakala, proste ideal 🙂 tak sme nad tym rozmyslali a povedali sme si ze 2 nam stacia, tak som zacala predavat vsetky veci po detoch no a potom nas osud (teda aj nasim pricinenim) takto prekvapil🙂. Takze asi to tak malo byt, muz ani nebol moc prekvapeny kedze vieme asi kedy sa to prihodilo 🙂 ale tesime sa nan, radsej nech jeden pribudne ako by mal 1 odist

bettina
6. apr 2011

@nelynka18 aj ja som cítila už akoby nejaké kopkanie. neviem či je to možné,ale bolo to jemnučké,a iné 🙂
@zuzinr určite to tak malo byť. my sme všetky plánovali, a stále sa nám to veľmi rýchlo aj podarilo. a na toto štvrté bábo sa veľmi vytešujeme, dievčatá výskajú od radosti keď im ukazujem aké je teraz veľké 🙂

zuzinr
6. apr 2011

@bettina jej vy uz budete mat 4? to je super 🙂 aj nasi sa velmi tesia, Matusko uz v skole vsetkym stihol povedat ze budeme mat babatko a Natalka ked sa jej spytam kde mame babatko tak pride ku mne a hladka mi brusko a dava babatku papa