Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte, a dobre rano, ja by som chcela radu, aky je rozdiel medzi morfologickym UTZ v 20tt a 3D UTZ V 24tt, teda chcela by som vediet ci sa mi oplati ist na to 3D, ci budeme vidiet nieco viac alebo sa moze stat ze ani nie, a ak niektora ste z okolia Partizanskeho a uz ste boli na 3D niekde tu na okoli tak nejake referencie napr. viem ze ho robia v Banovciach najblizsie
@lucy56 morfoligicky utz je zameraný na hodnotenie správnosti vývoja jednotlivých orgánov plodu a zároveň sa odmeraním určitých parametrov hodnotí aj správnosť rastu dieťaťa. nebudes tak dobre vidiet dietatko ako na 3D. 3D utz :Moderný 3D ultrazvuk umožňuje vidieť pohyby Vášho bábätka, ako na filmovom plátne. Pohľad do tváre pôsobí na budúcu mamičku ukľudňujúco. Prepočítajme spolu prstíky a presvedčme sa, že je všetko v poriadku.Celé vyšetrenie je možné uchovávať na DVD nosiči.Najvhodnejší je záznam v 22-26. týždni tehotenstva.
ja idem na oboje na morfo.utz idem teraz v piatok a na 3D potom o mesiac.... podla mna je rozdiel v tom obraze,fotkach....
Baby, zdravím po ďalších pár dňoch liečenia (znovu) pokazeného žalúdka...
Takže nevoľnosti, potom črevná chrípka a týždeň potom pokazený žalúdok. Dva týždne som viacmenej bola doma na gauči a fučím.... Dávam si, hold, záležať... Pomaly mi ostávajú len nevoľnosti... verím, že aj tie sa stratia...
teraz mám v robote blázinec, roboty jak nas... ej. Zajtra preventívka z roboty na celý deň, pozajtra NT ultrazvuk a piatok ZETOR SHOW na Šírave. UIIIIIIIIIIIII!!!! Takže mám dnes pol dňa a štvrtok na robotu, na ktorú treba týždeň... Ja sa žerem.
Verím, že sa všetky máte skvele, užívate si jar a detičky s vami. Ja pracujem v budove na takom košickom "bulvári" že Južná trieda... dlhá viacprúdovka, olemovaná sakurami a teraz ohromne kvitnú... cez obed si dám prechádzku okolo nich a nebudem sa vedieť nabažiť! TEším sa.
Ja som tiež rodila s EPI, ale myslím, že to v mojom prípade bola chyba a potvrdilo sa, že keĎ pôrod postupuje pomaly, tak EPI ho ešte spomalí.... v mojom prípade som sa viacmenej prestala po epi otvárať. Tak som potom napriek predchádzajúcim 12 hodinám kontrakcií a skapíňania od bolesti skončila na cisárskom. Čo by som skončila asi aj tak, ale v každom prípade som bola už z kontrakcií tak unavená (každú minútu a stíhala som medzi nimi zaspávať), že hneď po epi som zaspala jak snehulienka. @nelynka18 u Teba to bolo opačne. v Tvojom prípade bola epi dobrá voľba.
Takže: vhodnosť EPI je treba posúdiť individuálne. Nabudúce sa dôrazne spýtam pôrodníka, či to v mojom prípade nebude kontraproduktívne.
Baby, krásne pondelisko vám všetkým želám!!!
Zajtra idem na NT usg, držte palce!
@enrikad to iste povedal aj mne,ze co mam z takej malej bublinky..ved tam nieje nic vidiet,ale zrejme nerozumie ze niekto kto sa o tu malu bublinku vsemozne snazi a nevie sa jej dockat tak chce mat doma kazdy a jeden zaber,keby som to vedela aspon si to mobilom odfotim..nevadi..
Tak ja od dnes rána opäť trošku stresujem. Už som mala vyše mesiaca pokoj a dnes ráno sa mi opäť začal výtok. Ale tento krát nie je ani hnedý iba taký silno žltý. Nie je ho veľa ale ma to znervózňuje. Máte s ním niektorá nejaké skúsenosti? V stredu idem na poradňu
ahojte 🙂 , ja sa k vám tiež pridávam 😉 termín mám 21. októbra...už mám dve detičky, ale tešíme sa na bábätko a deti na súrodenca 😀 všetkým vám prajem šťastné tehotenstvo a zdravé a krásne detičky 😉
ahojte,no nakoniec som isla ku doktorovi az dnes,lebo vcera mi to krvacanie uplne prestalo ale som chcela vediet ci je vsetko v poriadku.uz som mala len take spinenie tak mi zobral vyter.male sa ma dobre,srdiecko mu krasne bilo tak som rada.musim len brat ascorutin,dicynone,duphaston a len lezat a nic nerobit 🙂
@elenaakiko Pekne vítam 🙂
@nelynka18 ok, dám vedieť 🙂 len jednej kamošky, čo teraz porodila, som sa na to pýtala, ona si to nedávala, lebo chcela epidurálku, ale vraj sú na to dobré ohlasy. ale musíš povedať doktorovi, že to chceš a on Ti to vraj musí dávať niekoľkokrát pred samotným pôrodom, tak neviem, či všetkým sa chce a v pohode s tým súhlasia 🙂 no ale ak to nemá negatíva, tak ako to, že to až teraz vymysleli??? 🙂
@elenaakiko ahoj aj my ta vitame tak uz nas tu troska pribuda aj 3 rodiciek 🙂
@zuzul1310 Výtok mávam už dlhšie, riešila som to už z MUDr. a povedala že to je v pohode ale toto bolo také iné také ako keď som špinila len to bolo v takej silno žltej farbe (alebo slabo hnedé také horčicové - neviem to ani identifikovať). Už sa mi to tušim zastavilo, tak dúfam, že to nebude nič vážne. Už nech je streda 😠

@jana86, ja ked som bola teraz na sone, tak mi doktor hovoril, ze mam nizko placentu a ze to moze sposobovat problem.. ze ked to bude len hnedy vytok, netreba sa obavat, ale akonahle by to bola jasnocervena krv, tak hned do nemocnice... tak radsej behni na tu pohotovost, pre istotu
drzim palce, nech je vsetko ok