icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

santerra
17. apr 2011

@nellynka krááásne 🙂 ja tam vidim len ručku asi som slepa 😀 neviem ako sa mam natočit 😀 inak super že parik budeš mať 🙂

katy31
17. apr 2011

@nellynka krááásne, ale toto neviem ani ja identifikovať, kde je čo.. 😀 no hlavne, že bude zdravé a je krásne, že bude párik, tak sa teším s Vami.. 😅

tinika
17. apr 2011

@nellynka gratulujem 🙂

nelynka18
17. apr 2011

@stanka25 ahoj ja som si to vsimla tak koncom 14 tt zaciatkom 15 tt ale len par krat a doteraz to citim len sem-tam a niekedy som si neni ani ista ci je to ono... 🙂
@misickab3 pri prvom som citila neako okolo 20 tt ale to bolo uz take silnejsie ze to citil aj manzel.... motyliky,ktore citim teraz som vtedy neregistrovla 😒 myslela som si,ze su to creva 😀
@nellynka tak gratulujem k chlapcovi 🙂 a chceli ste radsej chlapceka ci dievcatko?aj ked na tom moc nezalezi.... ja tam teda tiez vidim len rucku....mam tip kde by ten pipik mohol byt ale neni som si ista 😅 nasmeruj ma 🙂

tun1ska
17. apr 2011

Koľko stojí 3D ultrazvuk? 😕

zuzul1310
17. apr 2011

@lea1333 To naozaj nie sú dobré správy ☹ mrzí ma to ale mysli pozitívne, máš čas ten rok prejde ani nevieš ako tak to skús a potom si už budete istí že sa nič zlé nestane.
@nelynka18 Krásna fotečka 🙂
@tun1ska Placenta sa ti posunie vyššie keď ti narastie bruško, neboj sa je to len začiatok, mala som to pri prvom tehu a upravilo sa to samé.
@nellynka super fotka, gratulujem k páriku, normálne si ma presvedčila aby som išla na 3Dčko už teraz 🙂 Už sa neviem dočkať 🙂 Zajtra sa objednám 🙂 Naozaj to tam pekne vidieť, máte to isté 🙂
@tun1ska Cena 3Dčka závisí od lekára, nie je to stanovené jednotne. Ja som pri prvom tehu platila 1500 Sk, to bolo v roku 2008.

Kočky myslela som že už mi bude lepšie, ale stále je to horšie, pár dní som bola ok a včera aj predvčerom večer som vracala, dnes doobeda aj poobede som vracala tiež a teraz večer to bude asi znova, pretože mi je dosť blbo.
Pohyby cítim vyše týždňa, pri Dankovi som ich cítila od 17 tt, teraz zhruba od 13 tt ale veľmi jemne a nie často a závisí od polohy v akej som, teraz tiež cítim šteklenie drobčeka a už aj brucho mi poriadne narástlo.

zuzanka.j
17. apr 2011

ahojte. ja som tu tiez uz velmi davno nebola, lebo nemam net, ale pridam fotocku zo sona. je to 14+1tt

tinika
17. apr 2011

@zuzanka.j 🙂 krasne babulko 🙂

lea1333
18. apr 2011

@zuzul1310 no ja som sa rozhodla ze to este raz skusim s tymi liekami a a uvidime lebo zase my uz dve lekarky povedali ze v takej davke v akej to beriem ja tak su neskodne ako ze fakt nevies ktoremu lekarovi vediet! ☹

chavallee
18. apr 2011

baby, krásne ránko!
Tak reku, pozdravím kolegyne z októbroviek🙂

Boli sme v stredu na NT ultrazvuk a kombinovaný krvný test... z USG všetko OK, malé sa krútilo, počula som srdiečko, videla ho 3D. Baby, k tomu pohlaviu. Na USG (doktorka má špičkový stroj) bolo veľmi jasne vidno "pipika", avšak až do 15.tt je to len "falus", hrbolček, úplne rovnaký u dievčatiek i chlapcov... až potom sa z neho vyvinie penis, alebo veľké pysky. Takže podľa doktorky až v 15tt sa dá podľa USG určiť na 100percent pohlavie.

lucy56
18. apr 2011

ahojte, druhorodicky viete mi poradit, ze ked mam taky krc v brusku az sa musim zohnut a po chvili to prejde, je to tvrdnutie bruska, trvalo to chvilu a viac krat po sebe ked som bola v praci, musim stat 6 hodin a nosim aj tazky kufor,lebo to chcem povedat u doktora a neviem ci je to ono

nelynka18
18. apr 2011

@zuzul1310 dakujem,mne sa to tiez stalo ked som bola 14tt,ze mi bolo 2-3dni dobre a tesila som sa,ze nevolnosti su za mnou a potom som vecer prevracala 🙂 teraz uz je fajn.tak nech ti to rychlo prejde 😉
@zuzanka.j pekna fotka,male je tam take vysponovane.bude to gymnasta 😉 pekne.....
@lucy56 o takych krcoch sme sa tu uz bavili.ja si nemyslim,ze je to tvrdnutie.mne sa to stava ked sa mi da ist na wc a odkladam to a myslim este niektoo to tu tak pisal.ty to mozes mat z toho ze vlacis ten kufor.....ale sak sa dokyho na to opytaj... ale to tvrdnutie to asi nebude 🙂

peta_k
18. apr 2011

Zdravim vas tehulky... 🙂. Chcem sa spytat, ci uzivate tehu vitaminy? Predpisal vam ich lekar? Ja som brala Femibion 800 pred otehotnenim az doteraz, od 14.tt uz uzivam Femibion 400... Lekarka mi tabletky brat zakazala, ale mne to nedalo, nechutí mi zelenina, aspon mam istotu... Co si o tom myslite?

chavallee
18. apr 2011

@lucy56 tvrdnutie bruška v 16tt by bolo priskoro. V každom prípade to povedz svojmu gynekológovi a ak by ti tvoje zamestnanie malo v tehotenstve !škodiť", možno ti navrhne PNku. 6hodín na nohách. Moja úcta!!!

zuzaxa
18. apr 2011

Ahojte!
Vo štvrtok som bola na sono, doktorka mi ukázala na 4D, že je to chlapček. A od toľkého šťastia som si aj obrázok zabudla vypýtať, nevadí, hlavne, že je všetko OK. Držal si uško, taký bol zlatý!!!!
A pohyby ja ešte necítim, raz sa mi zdalo , ale odvtedy už nie. Však si to už ani nepamätám, osem rokov dozadu, že ako to bolo. Ale už sa teším!
@tun1ska Moja doktorka robí 4D sa mi zdá okolo 55 eur, je to v Nových Zámkoch.
@peta_k Prečo Ti doktorka zakázala brať tie vitamíny? Však práve naopak to kážu, či ona má nato iný názor. Niektorí hovoria, že ak to berieš budeš mať veľké dieťa, ale podľa mňa to nie je z tých vitamínov, ja som to pri dcére brala, a po týždni prenášania mala 3300g, a všetci ma strašili, že bude mať vyše 4 kilá. A dve kamošky to nebrali vôbec a obe mali detičky nad 4 kilá, to je asi individuálne. A teraz to beriem tiež, to je aj kvôli tvojmu zdraviu, aby nešli vitamíny pre Teba na úkor bábätka.

peta_k
18. apr 2011

@zuzaxa vraj je to chemia... beriem ich aj napriek tomu...

nellynka
18. apr 2011

@santerra
@katy31
@nelynka18

kocky, ten pipik je dole pri jednej nozicke pod ruckou akoby rovno pod zapastim. Taky maly vyrastok 🙂))) Mam aj videjka a tak je to castejsie vidno, len tu sa to neda dat. Inak ja som skor chcela dievcatko, aby sa spolu hrali s Kristinkou, ale v podstate je to jedno, hlavne nech je babatko zdrave.

Ja som bola n 3D v 16tt a bola som v BA v GYNFIVe na Zahradnickej a stalo ma to 17 eur. Tak tam stoji 3D v 16 tt. Inak neskor je to uz okolo tych 55 eur.

chavallee
18. apr 2011

Ja som bola v 12tt+2 na NT USG (gen. usg) , kde okrem meraní ukážu a skontrolujú aj v 3D. K tomu berú krv na kombinované testy (vlastne presnejšie testy ako triple testy) a tie potom hodnotia spoločne s výsledkami USG meraní. Som sa pýtala, že či potom treba triple testy, že je to nepotrebné, ale keďže je to zo zákona, musia sa urobiť, aj keď kombinované sú presnejšie... Celé NT vyšetrenie aj s krvou ma stálo 39€, keby som mala papier od gyndoša, robia to za 20€...

katy31
18. apr 2011

@nellynka 🙂 ďakujeme za vysvetlenie, ja som si to aj stiahla do PC, celú fotku, zväčšovala, no neviem sa vyznať.. nožička je dole? ci hore? lebo to hore mi pripada ako krk, potom tam vidim tu jednu rucku.. a potom dole nieco, ako cast nozicky.. nevies to zakresliť skicárom? aby sme mali jasno, kde hľadať? No už sa vidím, ako študujem moje fotky, aké je to pohlavie.. ja chcem ísť na 3D v 20 TT. 🙂

katy31
18. apr 2011

@peta_k femibion je kyselina listová s nejakými doplnkami, takže ak chceš vitamíny, kúp si normálne tehotenstké, napríklad Calibrum, alebo Mamavit, kde je všetko, E, A, selen, jod, vsetko, co treba... alebo papat zeleninu, vajicka, orechy a vsetky tie dobre veci 😀

opatmama
18. apr 2011

@bv_alexandra hm, ked je to naozaj kŕč skús nejaké lahučké nenáročné aerobné cvičenie, ak sa to teda opakuje častejšie a vadí ti to. ja mávam rôzne druhy bolestí v tejto oblasti ale kŕč som ešte nemala, no myslím si teda len ako laik, že je to vec čiste svalová a pravidelný nenáročný aerobný pohyb ti s tým lahko pomože, je chodím napr. plávať a cvicím svaly panvového dna, oboje je prospešné pre tvoje telo v tehotenstve a aj pre budúci pôrod.

opatmama
18. apr 2011

@michaela18 hej presne magnézium uvolnuje svalové kŕče a sčasti zabranuje ich výskytu ale je i na tie "menštruačné" bolesti. a tie má podľa toho čo tu čítam už každá druhá tehulka aspon do 4.mesiaca.

misickab3
18. apr 2011

@nelustek
@masinka tak to sa už veľmi teším, keď to začne....určite to je super pocit a keď už aj manžel bude môcť pocítiť pohyby bábätka, tak to bude o to krajšie aj pre neho- začne to byť také reálne 🙂

Uf, ale mala som ťažký víkend...samé cestovanie, ale čo narobím. A dnes mi aj brala krv na genetické testy...tak som zvedavá, ako to dopadne. Ale nechcem sa tým zaťažovať ani stresovať...

@nellynka Gratulujem, a chceli ste chlapčeka? Nám je to v podstate zatiaľ jedno, aj keď manžel a aj môj ocko si myslia, že to bude chlapček....len neviem, či to nie je u nich tým, že sami sú chlapi. 🙂
Ak teda správne chápem, tak už máš dievčatko? Aký vekový rozdiel medzi nimi bude? 🙂

opatmama
18. apr 2011

@lawli no to je presne ten čo som písala inej kočke tu, to sú len svalové kŕče sposobené pohybny vášho tela. nie je to nič čo by mohlo ohroziť dieťa, len si predstav aká je to námaha pre svaly ktoré doteraz napr. pri vstávaní okrem napínania podopierali len mechúr a prázdnu maternicu. teraz sa to tam okolo maternice všetko tak mení že zo začiatku treba robit veci opatrnejšie a tie svalové partie viac precvičovať.

zuzinka_26
18. apr 2011

@peta_k ahoj, mne moj lekar tiez dnes povedal, ze ked som uz dobrala kyselinu listovu, uz nemam brat ziadne ine vitaminy, ze je to len chemia a mam radsej jest ovocie, zeleninu a zdravu stravu. Tak mam dilemu teraz, lebo som zvazovala zacat uzivat calibrum mami.

nelynka18
18. apr 2011

@peta_k ja beriem calibrum mami,ten som brala aj pri prvom tehu a som spokojna.preco ti zakazali vitaminy?
@zuzaxa gratulujem ku chlapcekovi 🙂
@nellynka ano teraz ho uz vidim 😉

baby co ste boli na 3D ci 4D.....to ste sa same objednali alebo vam to gynekolog u neho v ambulancii sam navrhol....moj doky ma 4D a on mi povedal,ze naco teraz najlepsie 4D je medzi 24-30 tt.tak neviem,mna velmi zaujima co budeme mat.idem v 20tt ku nemu na poradnu a neviem ci by mi to 4d aj spravil....lebo spominal,ze mi ho bude robit az okolo toho 24 tt.ako ste to mali vy?

chavallee
18. apr 2011

@nelynka18 na určenie pohlavia stačí 2D ultrazvuk už okolo 17tt... aj pri 2d aj pri 3d je dôležité, aby bol drobček v priaznivej pozícii. Najkrajšie 3D je okolo 30tt, vtedy sa robí "pre radosť". v 20tt sa robí morfológia, pozrú popri 2D aj 3D... vtedy sú ale detičky ešte také "vyziabnuté" 🙂 . teraz 11ttaž13tt sa robí NT USG, merania.
Na spomenuté USG (NT, morfo a 30tt 3D) treba kvalitný 3d ultrazvuk, väčšina gyndošov (ako môj napr.) majú len jednoduchší 2D... tak si sama vyžiadavam termíny na špecializovanom USG pracovisku tu v KE.

peta_k
18. apr 2011

@zuzinka_26 ahoj, ja nakoniec tie vitaminy uzivam, ale tiez som mala dilemu... lenze zeleninu som zo zaciatku tehotenstva nemohla ani citit a ani teraz to este nie je bovieco, riskla som to... Vsak napokon teraz v zime bola aj tak zelenina plna chemie, tak je to v podstate to iste...

nelynka18
18. apr 2011

@chavallee to ja viem.ja som z PB takze do KE asi nepoletim 🙂 ale mna skor zaujimalo,ze gynekologovia co maju 3D alebo 4D ci oni babam robili dobrovolne take sono lebo mne ho doktor moc robit nechcel.moj ma 4D a povedal aby som vydrzala,ze v 20tt mi uz povie co to bude aj na 2D.lebo ked som sa ho pytala na pohlavie bola som v 16tt na zaciatku a on sa zasmial,ze je to moc skoro.ja som tiez citala,ze uz to moze byt vidiet ale on mi nechcel povedat. no a to 4D budeme robit az po 24tt a da mi to aj na CD,takze ano to bude skor len pre radost.

zuzul1310
18. apr 2011

@lucy56 Tvrdnutie bruška by to tak skoro nemalo byť, skús začať užívať Magne B6, je na voľný predaj a ak ti nepomôže tak sa skús s doktorom dohodnúť aby ťa nechal na PNke keďže musíš vláčiť ťažké veci. Inak sa pridávam ku kočkám čo tu písali že majú kŕče keď nejdú na WCko cikať hneď ale odkladajú to, tiež mám vtedy kŕče.
@peta_k Nechápem prečo ti lekárka zakázala brať Femibion, tiež ho beriem Femibion 400 s DHA a určite by som lekárku neposlúchla keby mi to zakázala. Pri prvom tehu som brala tiež celý čas Femibion.
@zuzaxa Gratulujem k chlapčekovi, super že už to viete, aj ja sa už objednám 🙂