icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

reanda
18. apr 2011

ahojte,
mne tiez doktor "zakazal" brat vitaminy.. nie moj gynekolog - ten mi pre istotu nepovedal ani slovo, ale ten, co mi robil skr. ultrazvuk... bolo to v ramci asi polhodinovej prednasky o tom, ako sa mam stravovat a ze nie aby som vela a naraz pribrala a ze nemam v ziadnom pripade jest sladke a ani ziadne vitaminy!!! :D chudak, asi ma fobiu z priberania
ja som si este na zaciatku tehu kupila kyselinu listovu a tu ked doberiem, uz nic neplanujem kupovat, zeleninou sa napchavam statocne, strasne mi chutia salaty a uz sa tesim na leto, ked bude toho spusta a zdraveho cerstveho zo zahrady.. naladujem sa melonmi az po usi, ratam, ze priberiem tak pol kila za den :D :D dufam, ze doktor nedostane zo mna infart, to by ma mrzelo :D

zajtra idem na poradnu, som zvedava, kolko male podrastlo 🙂

dadka_11
18. apr 2011

ahojte, ja som sice z novembroviek, len sa chcem opytat, lebo vy to uz mate asi za sebou,alebo si teda myslim... byva mi strasne zle, zvracam cele dni.. je jedno, ci je to rano, obed alebo vecer... myslim si,ze aspon jedna sa takto citila, ze co robila a kedy to preslo,, teda ak to uz preslo :(
dakujem za radu.

zuzinka_26
18. apr 2011

@peta_k to mas pravdu...ja zeleninu tiez moc nie, len paradajky...ale ovocie mi chuti velmi. tak uvidim ako sa rozhodnem.

zuzinka_26
18. apr 2011

@nelynka18 ahoj, ja som sa na 3D objednala dnes dobrovolne (objednana som na 2.5. do GIN-FIV). Pytala som sa mojho gynekologa, kedy sa na to sono chodi, povedal mi, ze tak do 18 tt a odporucil mi GIN-FIV. Tak som tam dnes volala a dohodla termin. Robi sa to dvakrat: 13tt - 17 tt, stoji 17 €...a potom od 24tt a to stoji 64 €. Ak si das obidve u nich, tak platis dokopy len 64 €.

natalii6
18. apr 2011

ahojte dievcata...ja som dneska volala koli vysledkom na downov syndrom a ze su dobre tak sa vytesujem len mam teraz dilemu ci ist na tu amniocentezu alebo nie 😒 zajtra mam ist k lekarovi tak sa snim porozpravam aky on ma nato nazor.prajem pekny zvysok dna 😉

bettyx
18. apr 2011

holky už maminy, která mi poradíte co mám dělat? můj synek se chová naprosto ignoratsky! obas z něj šílim -v tenhle moment si vůbec nedovedu představit co budu dělat s dvouma dětma... on se totiž chová jako kdyby byl hluchý -ale moc dobře vím že slyší až moc dobře... jakmile se pustí hudba, tak začne tančit, sice neřekne ani slovo ale umí říct všechna písmena, napodobuje zvuky a všechno, ale chová se jako hluchý! hází s hračkami, řeknu nedělej to a on to na just udělá jak nejvíc může, má odpoledne spinkat, uložim ho, dostane políbení na čelíčko, zavrtám ho a on vyleze! tak řikám aby se vrátil a on si začne povídat tou svou řečí a odchází, maluje do knížek! řeknu mu že se maluje na papír, dám mu ho, ukážu mu to, znova zopakuju, knihu zbalim a jen se otočim, tak má jinou a maluje do ní, utíká mi od oběda -volám na něj aby se vrátil a on ještě za sebou zavře dveře, vysvětluju mu nočník! od necelýho roka se snažíme naučit ho chodit na nočník a furt jsme na plenách... už nevím co mám dělat... nevím jak ho naučit poslouchat! tváří se že nechápe a nerozumí, ale když jde o něco co chce, tak rozumí moc dobře.. teď se ho od půl třetí snažím udržet v posteli aby spal! a jen vyleze tak na něj už řvu aby se vrátil a on? lehne na zem, předvádí pláč -nebrečí a pak si jde hrát! když něco provede a seknu ho po ruce, tak ani nemrkne a dělá to zas, zdrhá mi ze zahrady, tak dostane přes zadek a do minuty to opakuje! já to nechápu! POMOC!

bettyx
18. apr 2011

ještě musím dodat že na něj nejsem nijak měkká... kdejakej chytrák co nemá děti mi vykládá jak jsem na něj měkká a musim přitvrdit, ale ví prd! nic co nesmí mu nedovoluju, když se vzteká protože u vezmu třeba tužku když čmárá po knihách, tak ho nechávám se vyvztekat, vůbec si ho nevšimnu, když zlobí, tak dostane "odměnu"! jako každý jiný dítě.. v ničem neslevuju -není žádná vyjímka! a prostě ikdyž je hrozně šikovný a když mi bylo teď nejhůř, tak mě nechával v klidu a ani moc nezlobil, tak si přece nemůže dělat co chce.. podle toho jak se chová bych řekla že má všechno otočený! řeknu ne, bere to jako ano... řeknu pojď, pro něj to znamená jen utíkej.. Může to být tím, že máme psa kterej se chová naprosto stejně?! mm si na něm dal záležet když byl štěně a ten pes umí akorát vem si.. jinak je to to samí -řeknu zůstaň, on běží, malej si odloží svačinku na sůvj stolek, pes tam hned žene mu to sežrat -řeknu mu nech to ležet a on? můžete hádat!
A pak mě dorazí tchýně která mi řekne že má trest (nesmí k tetě -tam to miluje) za něco co nedělá schválně -například za to že neposlechl a házel hopíka mezi auta do silnice -prej je to dítě a když si děti hrajou tak nezlobí! dobrý když mi ho může sejmout auto.. a že ho netrestám když zničí knížky! že má všechny zmalovaný a co mám asi dělat? já mu tužky vemu ale jinej (teta) mu aktivně dá co chce -včetně tužek!

bv_alexandra
18. apr 2011

Ja teda neviem či to bolo ono dievčata ale pred chvliou som si lahla tak nabok a zacítila som kopanec 🙂

santerra
18. apr 2011

@zuzanka.j jeeeej nadhera 🙂

bv_alexandra
18. apr 2011

@zuzinka_26 prečo dvakrát ? nestačí len raz do toho 18tt? či potom sa ešte robia nejaké iné vysetrenia?

lucy56
18. apr 2011

@nelynka18 viem ze ste sa o krcoch bavili, citam vsetko aj dozadu, no mne sa urcite nechcelo ist na wc. behom 2 hodin v praci som ich mala 6 x tie krce, no asi sa poradim s doktorom co s tym, nechcem nejako ohrozit babo

lucy56
18. apr 2011

@chavallee no uz som pocula ze tvrdlo brusko zene od 3 mesiaca, skusim mu to popisat a uvidim co povie doktor, a na PN by som aj chcela ja nechcela ist, lebo sa nemoze chodit kedykolvek von a to mi pride strasne, ze mam byt este 5 mesiacov doma zatvorena

lucy56
18. apr 2011

@zuzul1310 no ja si davam sumive magnezko,ale asi si kupim aj to magne B6

andelusik
18. apr 2011

@kinkinga tak to skús opačne, najskôr umy zuby a vtedy Ťa možno napne 😉

katulka74
18. apr 2011

Ahojte,mozem sa pridat? 🙂 Mne povedali ze na 3D je ist najlepsie od 20 do 26 tyz,tak teraz neviem....

reanda
18. apr 2011

@bettyx, tak to vyzera, ze chlapec ma rozumu az az, ale ty ho prilis "vychovavas", tak robi natruc.. chytre deti nebudu posluchat na slovo ako psici 🙂

zuzinr
18. apr 2011

@zuzinka_26 no ja som pri mojich prvych 2 tehotenstvach nebrala ziadne vitaminy, len kys. listovu do toho 12 - 13tt. Ja tiez nie som zastancom chemie a nebudem ich urcite brat ani teraz. Obidve deticky su zdrave a mali aj normalnu porodnu vahu, boli donosene. Ja nevidim dovod naco do seba davat umelu chemiu radsej si dam viacej zeleniny, ovocia a najma tvrde syry, koli vapniku. Mala by som aj jogurty ale tie ma napinaju aj ked nie som tehu takze to radsej ani neskusam 🙂 Je to podla mna na tvojom zvazeni ci ich budes brat alebo nie. 🙂

zuzinr
18. apr 2011

@zuzinka_26 a este som chcela napisat, len som to uz skor odoslala 🙂 som sa pytala svagrinej ona je lekarnicka na tie vitaminy a tiez mi povedala ze ona by to nebrala, ze to je vsetko len marketing kazdej tej firmy, kt. ich vyraba, tak ako aj pri inych liekoch

zuzul1310
18. apr 2011

@bettyx Môj krpec sa občas správa rovnako, celkom ti odporúčam prečítať si knihu "Efektivní rodičovstvi krok za krokem" je fakt dobrá, popisujú v nej prečo sa deti správajú tak ako sa správajú a čo robiť aby sme to usmernili. V prvom rade nerozčuluj sa a nebi ho, byť prísna a dať mu po zadočku je horšie a malý sa ti bude správať presne opačne ako chceš, vlastne sa ti bude mstiť za to že naňho kričíš alebo ho capneš. Nehovorím Danko tiež dostane z času na čas na zadok,ale len v takých prípadoch keď napríklad mi vybehne na cestu alebo podobne čo sa nedá tolerovať. Je to obdobie vzdoru a prejde to, skús napríklad keď kreslí do knižiek tak mu všetky vezmeš a odložíš tak aby ich nedočiahol a nebude ich mať, keď chceš aby prišiel jesť a on odbehne preč, tak ho nenaháňaj a nepresviedčaj, ale nechaj ho bez povšimnutia a on po pár minutách príde sám za tebou (to isté robí Danko keď si má dať poobede pyžamko a ísť spať, nechám ho nech sa hrá ale som v inej izbe a o chvíľu už docupitá sám za mnou a dá si obliecť pyžamo a ľahne si) Keď mu venuješ pozornosť vtedy keď je "neposlušný" tak to robí opakovane aby získal všetku tvoju pozornosť, keď sa mu venovať nebudeš len bez slova zabrániš napríklad ničeniu knižiek a ideš preč, ale pochváliš ho keď si pekne kreslí na papier tak aj on bude vedieť že dobré správanie bude odmenené pozornosťou a to zlé nie. Skús to a naozaj odporúčam tú knihu, je fakt dobrá. Ale nečakaj zázraky a občas si krpec chce presadiť to svoje tak či tak, žiaľ sú v takom období len to musíme my nejak zvládnuť 🙂

zuzinr
18. apr 2011

@bettyx jeeej nic si z toho nerob, zacali u Vas asi prve vzbury a odpor. Ja som si to tiez uzila so svojim synom tak medzi 2 - 3 rokom, ked sa mi v meste v strede prechodu hodil na zem za to ze som mu nieco povedala ze to nemoze, a samozrejme este kopu inych veci (ale uz na ne pomaly zabudam), treba mu vysvetlit ze to nemoze aj ked to v obdobi vzdoru nezabera ale aspon to skusit, ja som tiez malemu dala par krat na zadok taku vychovnu 🙂 ked uz toho bolo vela no a potom tak ako to prislo tak to aj odislo a teraz je z neho taky kludas, ze az, posluchne hned a robi nam radost. Prajem pevne nervy a musis vydrzat a byt trpezliva 🙂

bettyx
18. apr 2011

@reanda já nechci aby poslouchal jako pejsek, ale nechci aby rozhazoval hračky protože ho to baví a když se jde spát, tak se jde spát -je to zatím jeho jediná povinnost -ve školce se ho nikdo nebude ptát jestli se mu zrovna chce spát -tak prostě bude muset jít -když to dělat nebude, tak mi navrhnou soukromou školku že potřebuje individuální přístup.. neřekla bych že jsem na něj tak příliš drsná, nebo ho omezuju, nebo nevim co ještě -dovolim mu všechno pokud u toho cokoliv neničí, nijak ho to neohrožuje a mě to zbytečně nepřidělává práci.. nevadí mi po něm uklízet -ale vydí mi když jen tak ze sportu vysype krabici lega, nebo autíček a odejde od toho a když to tam vrátím, tak to udělá zas...

bettyx
18. apr 2011

@zuzul1310 děkuju! hned na tu knihu kouknu a objednám ji... někdy bych vážně vyletěla z kůže, ale snažím se.. jen už prostě když mi z postýlky vyleze po 4, tak už na to moc nervy nemám.. u něj je to těžký -má spoustu energie a spát by ani nepotřeboval -ale když ho nedonutim spinkat, tak je večer za dvě hodiny vzhůru a na dalších minimálně šest hodin musim vydržet čilá a věnovat se mu -což je těžký... jinak jsem mu sebrala všechny knížky co ještě nezničil, z hraček mu tady zůstala polovina a ikdyž už je všechno vyházené, tak vím že to večer nebudu sbírat hodinu 🙂 ...
jinak co se týče fyzickýho trestu -že dostane přes zadek -tak to máme stejný.. dostane vyřídilku jen když mi utíká k silnici, nebo -nevim kde to viděl, ale vždycky mě pleskne rukou do obličeje -dá mi takovou jako facku... ale to ode mě nezná -mám pravidlo, že pokud si moje dítě zaslouží ránu, tak jedině přes zadek a nikdy pohlavek, nebo facka.. ale dostane taky pokud neposlechne ale ještě u toho vztekle ječí.. chválim ho za všechno co hezky dělá -když poslechne, tak hned pohladím, pusinku dostane, hezky mu řeknu jak je hodný.. ale stejně pak zlobí

@zuzinr též děkuji za radu -asi to bude období vzdoru.. on byl vždycky strašně hodný -v obchodě mi udělal scénku jen jedinkrát a to je 14dní zpátky -viděl všude velikonošní výzdoby a čokolády a já mu to nechěla dát -no ostuda to byla strašná, ale jinak byl vždycky hodný! i si sám se spoustou věcí poradí! a když je jen s babičkou, tak tu poslouchá -ona mu řekne podej mi např. autíčko a on jí ho hned podá... taky mi řiká že si moc dobře uvědomuje jak ho miluju a myslí si že když na mě zamrká, tak povolím a prostě zkouší co si všechno může dovolit...

Teď si například krásně hraje, nezlobí, když se odpoledne vzbudil, tak mi přišel dát pusu, usmíval se... asi se z toho všeho vzteku vyspinkal

zuzaxa
18. apr 2011

@nelynka18 Môj doktor má dve ambulancie vedľa seba, a vždy vo štvrtok máva tehulky, a jeho mladšia priateľka, tiež gynekologička mu vždy vypomáha, on vyšetruje a ona robí kontrolné sono na tom 4D, on má u seba to klasické. Takže mne pri každej poradni robí 4D . A vtedy sa nič nepripláca. Ale na to 4D s fotkami a CD sa objednám v 23-24tt, povedala, že vtedy je to najkrajšie. A mne už v 13tt na tom 4D povedala, že to vyzerá na chlapčeka, že je to skoro, ale v tom 16tt mi to potvrdí, čo sa aj stalo.
Inak dobrú nocku všetkým maminkám s bruškami!!!!

tun1ska
18. apr 2011

😝 @dadka_11 ja som bola na tom podobne a až teraz v 16 tt sa to už ustálilo, chválabohu....musíš vydržať, na to , okrem času, nič iné nezaberá 😝

nelynka18
19. apr 2011

@zuzinka_26 takze ty si sa objednala.hm,ja sa tiez objednam u naseho ale az po tom 24tt uvidim co mi povie,dakujem
🙂
@lucy56 u teba to nemusi byt to je jasne ale u mna je to tak aj s doktorom som sa o tom rozpravala.a si myslis,ze ja to svoje chcem ohrozit?ked tak pises....
@bettyx hm,podoba sa to na naseho risa.musis nieco najst co by ho naozaj potrestalo,myslim tak ze napr.nas maly ked sa robi hluchy alebo robi nieco nadschval jednoducho ho chytim za ruku bez slova a ide do izby a poviem mu ze ked sa ukludni moze sa vratit.samozrejme,ze vide z izby niekedy aj skor ale ho tam vratim a nakoniec si to rozmysli,vyzuri sa v izbe a pride za mnou akoby nic.niekedy ma taky zlostny zachvat aj vonku ze ruci ako pometeny a ja sa robim,ze ho nepoznam 😎 no a vtedy sa mu zvicajne niekto prihovori,ze aky uplakany chlapcek,no teda pod somnou a maly sa zlakne a bezi za mnou alebo jednoducho neznesie ze ho ignorujem,ze sa zacne so mnou normalne rozpravat len aby som sa aj ja snim rozpravala.je tazke radit skus najst neaku metodu a mysli na to ze ked nepovolis tak ho to prejde tak rychlo ako to aj zacalo 😉 deti maju stale neake obdobia....drzim palec 😉
@zuzaxa moj doktor ma tiez dve vedla seba v jednej 2D a v druhej 4D.to mas super,ze ti stale robi to sono....nas to stale nerobi az potom 24tt a stoji to 60€ tak sa na to veeeelmi tesim 🙂 samizda,ze tento rok sa rodia chlapci 😀

baby musim sa vam pochvalit,vcera vecer sme s manzelom lezali na gauci a rozpravali sme sa a hladkali brusko a zrazu male robilo takeeee kotrmelce a kopance.aj manzel to citil a asi hodinu vkuse s takymi 10 min.prestavkami.bolo to kraaaasne a velmi sa tesim,ze bol pri tom aj muz.....aj pri prvom tehu ked maly 1krat kopol tak bol pri tom muz.velmi sa tesim 🙂

zuzinka_26
19. apr 2011

@bv_alexandra ...ta pani z GIN-FIV mi to vysvetlila tak, ze prvykrat vidis babatko cele a potom druhykrat sa uz kontroluje kazda cast osobitne podrobnejsie (ked je vacsie).

zuzinka_26
19. apr 2011

@zuzinr dakujem....myslim, ze uz som sa rozhodla - nebudem brat ziadne vitaminy. Vcera sme si o tom pohovorili aj s mm a teraz aj tvoj prispevok, takze som rozhodnuta. Dakujem 🙂

zuzinka_26
19. apr 2011

@nelynka18 ano objednala a uz sa na to velmi tesim 🙂 dufam, ze bude babo dobre otocene a povedia nam aj pohlavie. neviem sa dockat.

nelynka18
19. apr 2011

@zuzinka_26 🙂 tak drzim palce nech sa pekne ukaze.ja ked som bola v piatok robil mi 2D a male spalo ani sa nepohlo 🙂

chavallee
19. apr 2011

babky, dobré ránko!

Tak včera som utekala z práce o tretej pre Janíka do jaslí, že si vyfintíme balkón, vyplienila som Hornbach minulý týždeň... Ale nejak som to poobede neodhadla, málo som sa najedla a utekali sme z jaslí rovno domov na záchod zvracať... a to mi už bolo týždeň relatívne dobre. ALE oproti tretiemu mesiacu mi je neporovnateľne lepšie, ale stále musím byť riadne ostražitá a stále riešim či jesť, či nejesť, kedy, čo a koľko... Konečne sú sladké jahody, aspoň u nás na trhu, tak sa denne napchávam... ale veľmi rýchlo vytrávia a prázdny žalúdok je pohroma...

Takže, držte palce, nech dnes v zdraví vysadíme krásny balkón. Milujem toto kvetinkovacie jarné obdobie!!! Aj na farmu chystám kopu záhradkárskych potešení 🙂

@bettyx náš Janík je podobný prípad, ako píšeš, rozhadzovať hračky, písať po knihách a robiť napriek.... Časť zvláštnych móresov si priniesol z jaslí... Napríklad vyrevať si všetko, čo chce... to nikdy nerobil a nemusel... Ale vidí, že to funguje v jasličkách a to nám dáva dosť práce usmerňovať. ALE. Som presvedčená , že tento jeho nástup mrzutostí a nezbedností súvisí s tým, že sa mu málo venujem, keĎ mi je zle... viem, že to vníma citlivo, sleduje ma a aj keď mu denne vysvetľujem, že to ma bolí brucho, že tam mám bábo a že to prejde, ale niekedy nevládzem s ním byť na dvore, alebo šaliť sa doma... aj tak myslím, že tomu celkom nerozumie a robí si "vážne starosti".. a z toho potom pramení aj taká jeho mrzutosť, nervozita, keď sám sebe nerozumie, trápi sa a trápi aj nás. Normálne som zásadová a konzekventná... ale keď ho nevládzem ani napomenúť, či vysvetliť, prečo to tak nesmie, tak provokuje, preháňa svoje správanie a sleduje, kedy sa už konečne preberiem a dohovorím mu... Je zmetený, kde sa pobrala moja autorita 🙂 Aj keď sme vonku aj s Darinkou (pes), ja nevládzem na ňu kričať, tak to robí za mňa. "Danija, poď sem! Danija, ideme domov, maminu boli bruško... Danija, posluchaj, utekame domov! " 😀 Ja mu to teraz nezazlievam, tiež by ma to nebavilo s takou matkou-buchtou ufučanou 😀