Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@dadka_11 ako píše @tun1ska , pomôže len čas... ja som mala strašný druhý a tretí mesiac... od 12teho týždňa je mi síce lepšie, ale napína ma celý deň od rána, hlavne a nepríjemne večer a v noci. Doteraz nemám jasno, či sa najesť, či nie, alebo čo jesť, čomu sa vyhýbať... jeden deň mi banán urobí dobre, na druhý deň mi nesadne vôbec... KeĎ neustrážim prázdny žalúdok, vždy končím nad misou... To jediné viem, že musím... stále niečo mať v žalúdku.
Ale hlavne som chcela napísať, že od 12teho týždňa viem normálne fungovať a vrátila sa mi aj chuť do života a elán... Chodím do práce, o to je to pre mňa náročnejšie, síce možno by som ešte horšie zvládala dni doma na rodičovskej s mojim 2 ročným Jankom. To by ma mrzelo ešte viac... iba ako prízrak okolo neho chodiť, či len polehovať a nútiť sa do základných vecí... Takto je v jasličkách a tety sa mu venujú viac, ako by som ja vládala.
Takže VYDŽ! Zdá sa, že to jue nekonečné, ale zbehne to rýchlo a bude ti lepšie! Je to super pocit, keď sa z toho najhoršieho tehuľa vyhrabe. Mňa tešilo vedomie, ako sa vraví, keĎ sú nevoľnosti, je to znak dobrého vývoja bábätka 🙂
Držím palce a pozdravujem novembrovky !!!
@nelynka18
@chavallee
děkuju holky... vymýšlím, přemýšlím... snad se něco najde... ale nemůžu od něj odejít a zavřít ho v pokoji, protože upravujeme ložnici i dětský pokoj, tak jsme teď hezky v budoucím obýváku! je to složitý -dostali jsme nejřív ten nejmenší byteček tady -pokoj a kus sklepa který byl předělaný na kuchyň a snad 10let se tam shromažďovalo harampádí -týden jsme to vyklízeli! museli jsme si tam nechat i vybourat průchod a udělali jsme si tu všechno na kupce a teď nám k tomu přibyli dva pokoje! tak je teď upravujeme.. už aby to bylo hotový!
Dnes odpoledne jedu na třetí pokus o zaregistrování se k porodu do porodnice!držte mi palce ať mi to vyjde -nevim co bych jinak dělala kdyby mě neregistrovali! dnes tam jsou, tak tam zase poženu jako ten blázen a doufám že neuslyším že mají na můj termín plno!.. no snad tam jedu naposledy a pak až po 36tt 🙂
tak teď mi držte nejenom palce! pro jistotu jsem nahlídla na stránky porodnice a zjistila že berou na den jen 12 rodiček, tak mi držte všechno co máte aby jich tam bylo 11 a ne víc! jinak se picnu, protože budu jezdit po Praze a schánět porodnici a pak se budu jen modlit aby mi jel autobus domů!
@nelynka18 dakujem 🙂 potom budem informovat.
@tun1ska
@chavallee
dakujem vam velmi pekne.. tak teda idem odratavat snad sa to uz bude len vylepsovat. teraz mi zacina 12tt, tak verim,ze ma to uz prejde alebo aspon trochu ustupi.. lebo uz druhy mesiac na PN ma strasne ubija a to mam doma teraz choreho 5 rocneho syna, tak ledva sa staram o seba a nie este o maleho :(
taky pocit mam aj ja, ze ked mam prazdny zaludok, tak ma hned nuti zvracat, ale do neho mi vtedy vôbec nic nejde :( este raz dakujem a cas vsetko vylieci..
@dadka_11 keď už je prázdny žalúdok , tak ani mne sa nepodarí zachrániť situáciu... ja plánovane často niečo jem... iná vec je, keď netrafím, čo jesť a zvraciam nie z prázdneho žalúdka, ale pre nesprávny výber 🙂 Teraz mám po obede cestoviny pomodoro so špenátom, parmezánom... a až tak za polhoďku budem vedieť, či to nebola chyba 😎
ahojte, tak my mame utz za sebou, vsetko je ok, tak som si vydychla 🙂 mame asi uz 4. termin porodu 🙂) ze 31,10 a 1,2 a 7,11 🙂) tak som zvedava, lebo neterka je 3tieho 11. a kamoskym maly 2,11 či budeme mat rovnako 🙂)
@dadka_11 ahoj,mne je zle od 6t a este stale to trva.a to uz som v 15t.ale musim povedat ze od 13t to uz konecne nebolo nonstop.teraz mi je zle bud len vecer,alebo troska pocas dna alebo vobec.pomalicky to mizne.niektore dni su super,ine na h....viem ako ti je,pretoze ja som zvracala neurekom,schudla 4kg a bola z toho az v nemocnici.skusala som vselico ale nic nepomohlo.aj keksiky pri posteli,ktore som jedla aj v noci,kedze som sa budila na to, ze musim zvracat.aj rano som si polezala kym som vstala,aj zazvorovy caj som pila.sem tam mi ale pomohli pastilky rennie.neviem ci ich dostat na slovensku,lebo ja zijem v irsku.ale nieco je urcite aj u nas.mali ovocnu prichut a aspon troska mi ukludnovali zaludocne stavy.mozu ich aj tehotne.a viem ze na sk gynekologovia predpisuju zenam torecan cipky alebo tablety,teda ak je zvracanie uz neunosne.ja poznam vela zien co ich brali a babetka su v poriadku.mna tu tiez sem tam napichali niecim podobnym ked uz to neslo zastavit.a vraj sa na sk daju kupit zazvorove lizatka v lekarni alebo cez internet.tie vraj velmi pomahaju.tak dufam ze som ti aspon troska pomohla.drzim palce nech nam to uz prejde.je to hrozne.ja som si takto tehu nikdy nepredstavovala. 😉 ale musime to nejako vydrzat,verim ze to bude stat za to.a na nevolnosti rychlo zabudneme
@chavallee no dnes bol termin 1.11. a pred dvoma tt v nemocke 2.11. .))
v nemocke sme boli lebo mi prislo zle, mala som pocit ze mi voda praskla, tak isto ako pri starsom, ale nastastie plany poplach, nakoniec som tam v podstate ostala kvoli hnačkam a az op prichode domov som sa dozvedela, ze mam nejaku bakteriu z hydinoveho masa či čo :(
neviete ako sa da do fotky dopisat nejaky text?
@tun1ska potesila si ma,ze sa ti to v 16t ustalilo.ja sa uz len modlim nech aj mne to skonci.aj tak som uz vdacna za to ze mi nebyva zle 24 hodin denne.snad do velkej noci budem fit.mam strasnu tuzbu sa poriadne najest a nepozvracat sa potom.
tak aj my uz mame dalsiu poradnu za sebou, vsetko v poriadku, babo sa ma k svetu, hadzalo zadkom ako maly konik 🙂 samozrejme, pohlavie sa este nekonalo.. a som sa zabudla opytat, kolko meria :(
ani krv na AFP testy mi nezobrali, doktor ma presviedcal, ze este je skoro, ze som len na konci strnasteho tyzdna a ze to sa robi az od patnasteho.. aj ked som mu tvrdila, ze uz som 14+3.. takze este buduci tyzden na krv
@tinika, text do fotky dopises v hocakom kresliacom programe, aj v obyc. windovsackom painte
baby, ja som si az teraz uvedomila, ze tot uz koncom tyzdna sa zacina velka noc.. to aby som aj nieco upiekla,co?
@michaela18 no veru si mi moc pomohla, aj ked zaroven som sa zlakla, lebo som si myslela ze uz mi to po tretom mesiaci prejde a ked ty to este stale mas :(
tie torecan cipky som mala aj ja, ale po troch dnoch som behala stale na zachod a tak mi gyn. povedala aby som to prestala uzivat. takze teraz nemam nic a len trpim.. mavala som to cele dni,teraz je to vzdy rano a vecer a cez den raz za cas.. ale aj tak som uz vystavena, slaba a dokonca mavam zvysenu teplotu kazdy vecer uz vyse mesiaca.. bolest hlavy.. no je to neskutocne a este ked musim behat po 5-rocnom synovi
@dadka_11 : ja som už v 14tt a nevoľnosti ešte neprestali..... tak ako píše @chavallee, vyberám si čo budem jesť... ale nie vždy sa podarí a už utekám na rozhovor na WC 😉 tiež som dúfala, že by to mohlo prestať, ale zatiaľ je to márne... 😉 mne pomáha neperlivá minerálka, keď mám pocit nevoľnosti tak s napijem... a teraz pijem veľmi veľa, vždy mám pri sebe pohár vody 😅 ....... skúsila som aj tie lízatka na nevoľnosť, ktoré baby odporúčali ale má to len krátky účinok a mne je špatne celý deň... 😉 a dokonca nemôžem sladké od toho mám stále nevoľnosti,...
@dadka_11 : mne jedine to pomôže, čistá voda... tiež som skúšala piškóty ráno a keď mi je špatne,,...ale márne.... tak manžel pobehal celé mesto, aby mi zohnal tie lízatka Gravipop, sú veľmi chutné..-ale ako píšem, pre mňa mali len krátky účinok, proste dala som si v tej chvíli keď mi bolo zle,... 😉 Vyskúšaj, možno že ti pomôžu.
No, voda, ja som bola 2 mesiace smadná, lebo ma naplo, akonáhle som sa viac napila... prvýkrát som sa napila poriadne pred týždňom... a udržala 🙂
Mne sa žiadne jedlo nepáči, ale viem sa prinútiť, potom ma ponaťahuje, ukľudní sa to a cca. hoďku mám pokoj... a to mi už vytrávi trocha, tak zas dačo tlačím, nech nemám prázdny žalúdok.
Sladké, aj piškoty, sucháre, robia mi šťavy a z nich ma tiež napína...
Skúsila som aj Torecan čípky, ale akurát som mala búšenie srdca, nevoľnosti som si užívala jak bez čípku. Takže nepomohli.
Idem ja pre malého do jaslí a túžim prísť s ním domov a nevyvracať sa🙂
Držte palce!
Baby, púekný deň prajem!
zelam vam baby, aby uz ste mali za sebou obdobie zvracania a mohli zjest hocico a s chutou 🙂 ...mna tieto nevolnosti nastastie obisli, ale zatial som nepribrala, ani brusko nevidno, kazdy sa cuduje ked ma vidi, aka som chuda, bez bruska...inac v nedelu som mala 2x oblickovu koliku, to som este nezazila a dufam, ze uz nezazijem, kruta bolest, zistilo sa, ze mam infekciu mocovych ciest, predpisali mi atb, jedno horsie ako druhe, infekcia katastofa a atb tiez, dufam, ze to neovplyvni vyvoj a zdravie babatka...obvodna lekarka volala 2 gynekologom a vraj tie atb su v pohode,..a to vo stvrtok idem na krv v 16tt...nechapem preco ma ta infekcia navstivi v co nanevhodnejsi cas, a to sa o svoje zdravie a hygienu staram prikladne,..nech je to 1 a posledna choroba pocas tehu...mate skusentosti s infekciou v tehotenstve?
zelam vam baby, aby uz ste mali za sebou obdobie zvracania a mohli zjest hocico a s chutou 🙂 ...mna tieto nevolnosti nastastie obisli, ale zatial som nepribrala, ani brusko nevidno, kazdy sa cuduje ked ma vidi, aka som chuda, bez bruska...inac v nedelu som mala 2x oblickovu koliku, to som este nezazila a dufam, ze uz nezazijem, kruta bolest, zistilo sa, ze mam infekciu mocovych ciest, predpisali mi atb, jedno horsie ako druhe, infekcia katastofa a atb tiez, dufam, ze to neovplyvni vyvoj a zdravie babatka...obvodna lekarka volala 2 gynekologom a vraj tie atb su v pohode,..a to vo stvrtok idem na krv v 16tt...nechapem preco ma ta infekcia navstivi v co nanevhodnejsi cas, a to sa o svoje zdravie a hygienu staram prikladne,..nech je to 1 a posledna choroba pocas tehu...mate skusentosti s infekciou v tehotenstve?
sorry nechapem co to poslalo 2x 😒

Inak, aj kniha Rodičovstvo je veda je super. Odporúčam.