icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 to veľa báb hovorí, že posledné mesiace keď sa už tá žena doslova len gúúúľa, tie idú pomalinky, no veď uvidím, ja sa teším z každého dňa, každý deň keď sa zobudím sa snažím vstať "pravou" nohou z postele a vykročiť pozitívnou energiou do dňa, aj keď najradšej by som zmenila prácu, pretože tam som teda šťastná neni...ale to sa za chvíľku zmení...
veľmi sa teším z toho, že budete vedieť či máte chlapčeka alebo bábiku 🙂, potom napíš 🙂, fú som zvedavá aj za teba za vás...🙂, držím palčeky aby sa bábatko otočilo správne a nie riťkou 🙂
áno som v 17 tt, pracuješ alebo už doma vegetíš?

drtka
3. máj 2011

@duska88 Áno ja som prvý krát tehu 🙂 Po troch rokoch snaženia sa nám konečne podarilo a hneď sme zamiesili dve 🙂 aj keď to vôbec nemáme v rodine. Ale už sa veľmi tešíme. Potom daj hneď vedieť ako si dopadla na vyšetrení, veľmi ma to zaujíma

drtka
3. máj 2011

@happy_mum Jaj a to si nahnevaná? Ja som začínala z 62kg a už mám 72 kg. Keď to pôjde takto ďalej tak neviem ako budem vyzerať 😒

motylik08
3. máj 2011

@drtka neboj kočka všetko zhodíme 🙂 a budeme krásne mamičky 🙂, tie kilá si netreba všímať, tak ako prišli aj odídu 😉

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 🙂 dakujem,velmi si zelame dievcatko ale ak bude chlapec nevadi,nas risko bude mat partaka 😀 jasne napisem.a vy by ste co radsej?a co robis,ked ta to tak nebavi?ja som doma pretoze som pracu aj maleho nestihala,velmi malo sme boli sppolu.tak sme sa s muzom dohodli,ze zostanem doma a par tyzdnou na to som zistila,ze som tehu 🙂

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 ja si myslím, že malému Riškovi bude jednu, sa bude táááááááák tešiť, že má súrodenca a určite sa bude oň/oňu starať žiarliť no budete to mať pestré, 🙂, držím palčáky.....
ja pracujem ako asistent konateľa v malej firme, baviť by ma to bavilo a to veľmi, ale sú veci a iné faktory (nechcem konkrétnejšie o tom písať, nikdy nemôžeme vedieť kto sa k tomu a akým spôsobom dostane), ktoré ma tu nebavia a ktoré veľmi ovplyvňujú moje názory na túto prácu.
tak dúfam, že čoskoro budem doma aj ja, ani nie vylyhovať ale tak normálne žiť a užívať si tehotenstvo.....
tak prvorodeného by sme chceli syna (meno vyberá môj partner🙂 ) a keby to bola malá princezná, tak sa samozrejme tiež veľmi tešíme a meno pre ňu vyberám ja 🙂 😉
jááááj ja by som najradšej už vykúpila celý obchodík s detskými vecičkami 🙂, ty už máš doma niečo kúpené?

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 tak uvidime no 🙂 presne chvilku vydrz potom sa hod na marodku a nakoniec na matersku 😉 aj ja som chcela prveho chlapca a aj bol ale teraz mam take zmiesane pocity.ani si sama neviem na co sa citim,ci na chlapca ci na dievca.... ja mam kkopec veci po synovi ale ak mi doky povie,ze to bude baba tak nakupovacia mania sa urcite rozbehne 😀 zatial mam vybrany kocik a ten na druhy tyzden by mal prist.nie je cisto novy je od jednej mamicky ale teraz si uz nepotrpim na novom ako pri synovi.a ona ho pouzivala len chvilku,mam ho aj v albume ak chces kukni... inak zatial som si len zo srandy kupila jedny ruzove saticky ale to bolo len tak 🙂

duska88
3. máj 2011

ahoojte babeny 😎
@drtka noo, tak to je fakt pekný darček po 3 rokoch snaženia..to aby ste vedeli, že to snaženie nebolo zbytočné.. 😀 😀 😀 ...aaa z môjho dnešného ekg vyšetrenia nič nebolo...lebo ja herečka som nielenže zaspala, to by bolo ešte v poho..ale mne sa v tom strese jak som sa ponáhľala samozrejme nepodarilo nájsť zdravotnú kartu, vyhádzala som na komplet celú izbu a nič, tak som sa na to po hodine hľadania s prepáčením vysrala..vlasy mi stáli dupkom..a najlepšie bolo, prišla mamina a jej sa ju podarilo nájsť asi za 2 minúty..a mne zostalo upratovanie 😀
@nelynka18 aj tu u nás strááášne prší, a nenormálne je zamračené, bude búrka zachvílu, som musela normálne vysvietiť celý byt aby som videla meter pred seba.. 😖
@motylik08 ahojky 😎 príjemné tehuľkovanie
jeé a čo sa týka toho priberania..ja stále nič ..ani 1kg..už sa mi to zdá aj divné, lebo sa napchávam stále .hm 😖
babeny chodíte niektoré náhodou na masáže?? ja sa plánujem na sobotu objednať..len neviem či to zvládnem..na brušku ležať skoro 1,5hod..

nelynka18
3. máj 2011

@duska88 hej hej aj u nas ani na klavesnicu skoro nevidim 😀 a taaaak sa mi nechce ist po maleho do skolky ze az ☹

nelynka18
3. máj 2011

@duska88 mna masiruje doma muz mame taku knihu na masaze pre tehotne.....ty si lahnes este na brucho??? no aj ja ale je mi to uz neprijemne.len bacha na tu masaz,povedz ze si tehu a radsej si lahni na bok....ci? 🙂

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 ja som v takom zvláštnom období, ani sama neviem čo by som chcela poriadne, len viem že chcem zdravunké bábatko a hlavne ani nemám ešte ani čas rozmýšľať nad tým, veľa pracovných povinností a vlastne ani nestíham nič sledovať, ani len knižku si prečítať, tak som rada, že je tu tento portál a že tu píšete veľa infošiek a tak mám zase o čosi k tomu celému bližšie a veľmi sa teším na každú kontrolu k doktorovi na každý jeden odber krvi, to som pred tým odpadávala a teraz nič, zvládam to bez akýchkoľvek ťažkostí🙂, ja som bola vždy taká citlivka, veľmi sa bojím bolesti 🙂 ou a to nemyslím na pôrod .......panický strach ma chytá normálne....
my budeme mať prvorodené tak by sme chceli viac menej oblečko nové a kočík tiež, autosedačku už mám zajednanú od kamošky ale kočík chceme tentok http://www.kocikovo.sk/product/mutsy-joey-silve..., tvoj som pozrela, je tiež veľmi pekný,kočíky musia byť všetky pekné si myslím a potom je to vec rodičov a vkusu.
ja mam zatiaľ dvoje nové body, tri čiapočky, ponožky malé a takú tepláčikovú súpravu na parádu 🙂, také neutrálne všetko zatiaľ 🙂

motylik08
3. máj 2011

@duska88 Ďakujem pekne Duška 🙂 aj tebe 🙂 a veľa zdravíčka aj tebe aj bábatku..... 😉

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 tak to sa potom ani necudujem,ze moc nevnimas tehotenstvo ked mas vela praco.povinnosti ale to sa casom ukludni a budes si to plne uzivat a hlavne ked ta male kopne 🙂 ved prave prvorodicky chcu zvycajne vsetko nove...ale ved aj ja az na ten kocar ten mi vobec nevadi z druhej ruky kvoli tomu,ze ani nebudem vediet ako a uz ho nebudemem potrebovat.nas maly ako sa naucil chodit tak bol kocik nepotrebny.... 🙂 akurat ked sme sli na cely den mimo mesta vtedy sme ho brali.... kocik pekny ale nie podla mojho vkusu,presne zalezi na vkuse rodicov 😉 a porodu sa neboj,daj si epidural ako ja a mas pokoj 😀

motylik08
3. máj 2011

no na to kopnutie čakám veľmi, kedy bábo zvykne prvýkrát kopnúť?
veď práve, práca skončí a potom si to budem naplno užívať...ach to počasie tu v NR pršíííí...aj tam u Vás?
neviem čo je lepšie či epidurálka alebo tá bolesť z pôrodu 😒

duska88
3. máj 2011

@nelynka18 tak to ti veriiim..ja sa neviem ani do potravín vytrepať, čo mám rovno pod činžiakom 😀 hej ešte možem ležať na brušku, ležavam aj doma, ale tak v intervaloch, nee hodinu a pol vkuse, preto sa aj bojím či to bábätku neuškodí 😒 ..masáž by sa mi zišla a veeeľmi, tak ale riskovať radšej nebudem..neviem
@motylik08 🙂 ako tehuľkuješ?? tuším si písala, že chodíš ešte do práce...a si vydatá?

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 no na to kopnutie čakám veľmi, kedy bábo zvykne prvýkrát kopnúť?
veď práve, práca skončí a potom si to budem naplno užívať...ach to počasie tu v NR pršíííí...aj tam u Vás?
neviem čo je lepšie či epidurálka alebo tá bolesť z pôrodu

nelynka18
3. máj 2011

@duska88 nie ved chod ale su masaze urcene pre tehotne a su napr.niektore co tehulky by nemali.....len to povedz maserovi a on uz bude vediet ako na to 🙂 aj mne vzdy padne dobre masaz.alebo si zozen aj ty taku knizku a nech ta muz ci priatel masiruje po veceroch 😀 ako mna ten moj....

motylik08
3. máj 2011

@duska88 tehuľkujem dobre, nemám žiadne nevoľnosti, ešte si to nestíham síce vychutnávať na 100% ako ostatné mamičky, ale tak to časom príde 🙂, tešíme sa s priateľom veľmi, ale nemám toľko času myslieť na to :(, často si pohladkám bruško, neviem či to bábatko cíti, ale aspoň tak môžem mať pocit, že mám čosi v tom brušku 🙂, áno pracujem a nie som vydatá, časom bude aj to.....ale to sú veci, ktoré sú teraz najmenej dôležité.
a ty ako pracuješ?...či už sa doma vyvaľuješ 🙂.......kedy máš termín?

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 mna pri prvom koplo okolo 20 tt a teraz pri druhom koncom 17 tt ale take bublinky som citila az teraz v druhom tehotenstve od 15tt a v prvom som to vobec necitila....aj u nas hrozne prsi a tma ako pod zemou,hruza 😠 nech uz svieti slniecko 🙂 🙂 no podla mna je urcite lepsia epi,mne stacili tie prve bolesti 😉

motylik08
3. máj 2011

wau tak možno sa čoskoro dočkám parádneho kopanca .), neviem čo sú to tie bublinky, ale aj ja mávam také zvláštne pocity 😉 , vieš ako tým, že je to pre mňa po prvé, tak všetko je nové a všetko ešte musím skúmať 🙂, je to parádne 🙂
u nás je tiež tma v práci všade svietime..veru veru slniečko nech už je.......to ma nabíja energiou nie ten dážď :(
joj epi, joj prvé bolesti, no šak hádam mi doktor poradí čo mám spraviť........a potom po pôrode ťa bolelo niečo? ja si to vôbec neviem predstaviť, ako to tam prebieha a to všetko okolo toho....

motylik08
3. máj 2011

@ nelynka18 to malo byť pre teba to bez mena komu je to adresované blbne mi pc úplne, už mi ho tu kolegovia opravujú, tak snáď mi nebude blbnúť......

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 ja to vsetko tie pohyby aj kopance vzdy citim vecer,ked si lahnem na chrbat k telke a hladkam brusko,tak male sa mrvi 🙂 je to krasne no ..... epiduralka neboli tej sa bat nemusis 😉 po porode som bola len unavena a vela som spala,inak ziadne tazkosti.zasita ranka troska taha ale inak sa to da a ked mas pri sebe babo na vsetko hned zabudnes a vsetko prestane boliet..... na mne sa tam sestricky este smiali,ze som hned sama bezala v ten den do sprchy. to by sa vraj nemalo kvôli zavratom.na tu hroznu unavu ma nic netrapilo 🙂 ale ja by som bez epi uz nerodila 🙂

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 no to som zvedavá a veľmi sa teším na tie kopančeky od malinkého/malinkej, už aby sa mrvilo aj mne 🙂
ja viem, že to musí byť úžasné mať vedľa seba človiečika, svojho človiečika 🙂, len je to normálne si myslím, že mám obavy, veď to bude niečo čo sa nedeje každý deň.......a budem tam mať vedľa seba partnera, ak teda všetko pôjde pekne bez akýchkoľvek komplikácií......len ja som taká citlivka mňa bolí aj keď sa porežem na tráve/na papieri 🙂

duska88
3. máj 2011

@nelynka18 tak fajn..hádam s tým masérka nebude mať žiadny problém.. 🙂 ..pretože na každodenné masáže od priateľa si ešte budem musieť chvíľu počkať ☹ ..ja som totižto teraz na SK u rodičov, kým sa neporobí byt, sťahujeme sa do väčšieho..ešte taký mesiac.. ☹ ..ale chodieva poctivo na víkendy..takže aspoň tak
@motylik08 žiadne nevoľnosti? super..ja som mávala zo začiatku, ale veľmi málo chvalabohu..ja už sa doma vyvaľujem dlhší čas..už ma to tuším aj omrzelo.. 😀 ..termín mám zatiaľ 10. 10., a dokedy plánuješ pracovať??

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 ved jasne obavy mam aj ja ako druhorodicka a ako prvorodicka som sa bala hrozne.....ja som tiez taka citlivka 😀 moj muz bol aj bude iba v stonarni a priamo k porodu neide lebo by asi odpadol z krvi ako v americkych filmoch 😀 ale pri samotnom porode mi ani nechybal to bolo 20minut......prisiel az ked maly bol na svete a este ho videl takeho spinaveho.....muz sa tesi na porod ci sa tiez obava?
@duska88 aha ale tak zachvilku sa budete uhniezdovat v novom 🙂 sa tesis co?ked pises ze na SK kde budete byvat?v zahranici?

motylik08
3. máj 2011

@duska88 no žiadne nevoľnosti (klop klop) 🙂........nič mi neni, len bývala som často unavená, jaj a neviem ti povedať že dokedy tu budem, najradšej by som sa sem už zajtra nevrátila, dochádzam do práce každý deň 25km a to je únavné a iné veci ma tiež vyčerpávajú, no uvidím koľko ešte vydržím.......doktor ma chcel od začiatku vypísať, ale ja som nechcela, ale som bola sprostá....ach

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 tak vitaj v klube citliviek 🙂...........môj tam chce ísť sám od seba a k ničomu som ho nemusela nútiť, ja budem len rada, keď bude pri mne, bude mi lepšie, to viem už teraz, keď si to náhle rozmyslí, pochopím to, ja chcem aby am bol a ako sa k tomu postaví potom keď dojde na lámanie chleba sama som zvedavá :D
on neni taký, že by odpadával, ale čo neni môže byť 🙂.......sa ma pýtal keď náhodou odpadne 🙂, som mu povedala, že si ho nikto nebude všímať a sám sa aj postaví :D

nelynka18
3. máj 2011

@motylik08 dakujem 😀 prvy krat som muza ani ja nenutila isiel sam od seba....potom bol so mnou v stonarni tam mi moc pomohol a ked pocul kricat jednu maminu co prave rodila tak si to rozmyslel,velmi sa zlakol bol zlaty 🙂 ved jasne netreba nutit chlapou....ale do stonarne pojde urcite to je na nezaplatenie 🙂

motylik08
3. máj 2011

@nelynka18 musel byť zlatý 🙂, to sú všetci chlapi si myslím 🙂, že stonáreň to už čo je 🙂, to sa pritom aj kričí? ja mám dosť..... 🙂....to ako v americkom filme, tam všetky kričia, hučia, šklbú vlasy svojím chlapom a podobné záležitosti 🙂

duska88
3. máj 2011

@motylik08 no to dochádzanie ti nezávidím..no tak keď ťa chcel už vypísať, tak sa daj na najbližšej poradni... 😎 ale ja by som teraz zase šla radšej do práce..doma sa už fakt nudím..som aj zlenivela.. 😀
@nelynka18 juuúúj straašne sa teším sa nový byt. 😀 , nie že by bol starý zlý..xixi, bol fajn..pre nás dvoch...ale teraz, keď príde miminko, treba viac priestoru..a trošku kľudnejšiu štvrť..🙂 pretože sme bývali v centre mesta...noo v zahraničí a pritom neďaleko..priamo vo Viedni..