icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinr
5. máj 2011

@jani74 ano viem, citala som to v novinach je to okolo 220 € ale ja si tiez nebudem nikoho zazmluvnovat, nemala som ani predtym a skor mam z toho strach, vsetky kamaratky co mali niekoho vybaveneho tak mali nejake problemy alebo komplikacie, takze ja to necham tak ako to ma byt tak to aj bude, ved nejdem rodit 1x a pre mna je hlavne ze tam bude so mnou mm (teda dufam ze to budeme stihat vsetko zorganizovat ked pride hod. 12) 🙂

bettyx
5. máj 2011

@natalii6 jsem to blbě napsala -až teď jsem si to uvědomila! vracela by mi 930 a ne 730!!!!

berus222
5. máj 2011

@dadusa26
@jani74 diky baby. tak to mam este cas. chcem ist trosku neskor.

natalii6
5. máj 2011

@bettyx ahoj tak to je super ze sa tak podobaju 😉 a co sa tyka fotky skoda ze si sa nedohodla ze pri dalsej navsteve si to zaplatis ale neva hlave ze drobec je v poriadku a ty si stastna ze si ho mohla vidiet 🙂

zuzaxa
5. máj 2011

@nelynka18 S tou energoiu si sa trafila, ja tiež zisťujem, že už tak nevládzem ako voľakedy. A začali ma veľmi bolieť nohy, zajtra mám ísť na krv do nemocnice kvôli trombofílii, tak mu to asi poviem. A niekedy mi už začína bruško troška zavadzať, ale inak všetko OK.

Ozaj čo si baby myslíte o tých látkových plienkach teraz také gaťušky s takou vložkou vyberateľnou, rôzne značky sú z nich. Pri dcére som občas používala klasické látkové, lebo sa narodila v auguste do 40C horúčav, a z pampersiek bola taká zaparená, tak sme striedali. A tieto sa mi zdajú také podarené, som rozmýšľala, že pár takých kúpim. Používali ste ich niektorá čo máte menšie detičky???

lucy56
5. máj 2011

@bibi13 mne by sa aj zisla, zelenkava ale taka svetlo zelena ako jablko zelene co byva, a za kolko a hod aj foto

shafqa
5. máj 2011

@tun1ska u nas sa doplaca podla poistovne, teda aspon tak som to pochopila,lebo najprv sa ma opytali na poistovnu a potom mi oznamili,ze budem doplacat 39eur. Mozno to inde funguje inak 🙂

nelynka18
5. máj 2011

@zuzaxa tak sme tri 😀 no uz aj mne zacina troska brusko zavadzat 😕 hlavne ked tolkokrat zabudnem a ohnem sa k topankam alebo po nieco na zem,tak si ho stehnami tuknem 😀 nad tymi plienkami som rozmyslala aj ja vraj su fajn,hlavne ze sa v nich babenko nepari ale zas na druhej strane mne sa maly narodil v auguste a pouzivala som jednorazove a zapareny nikdy nebol......mozno keby cakame dievcatko,mozno by som ich vtedy kupila.dievcatka mavaju castejsie problemy so saparenim

lucy56
5. máj 2011

ahojte, tak ja som doma z nemocky ,bola som lezat koli krcom v podbrusku a uz som aj pn,takze zbohom praca, a doki povedal ze bude na 90% chlapcek, tak sa tesim ze uz mozem konkretnu vybavicku chystat, inak AFP testy zatial hodnota dobra v norme,ale zosumarizuje mi to az po morfologickom utz

duska88
5. máj 2011

@nelynka18 mňáám sviečkovú by som si dala..len drahý ju nelúbi.. ☹ ☹ ..ale čevabi sú neni zlý nápad alebo fašírky..to som dlho nerobila.. 🙂 tak to je fajn, že si zvykol a chodí tam rád 😉, lebo viem, že niektoré kamarátky s týmto mali dosť veľké problémy..že dieťa ne a nee ísť do škôlky.. 😒

nelynka18
5. máj 2011

@duska88 veru mnam 😀 z toho si nic nerob ani moj drahy to nelubi....je mu vzdy 2 kusky odlozim a spravim mu stejk so zeleninkou 🙂 cevabcici su uz hotove a maminka sa uz aj napapkala 😀 teraz zase hodku oddych a prasim pre krpca. hej hej on je taky prisposobivy....ja mam tiez kamosku co maly najskor rad chodil a teraz ani za svet 😒 a aj v skolke s riskom su deticky,ktore doteraz rano placu.ale velakrat si za to mozu rodicia.je tam jedna mamicka co svoju dceru stale lutuje a ona potom este viac place.....nas maly by to tiez vyuzil 🙂 ale ja mu jednoducho poviem,ze musi a on ide v poho 🙂

bettyx
5. máj 2011

@natalii6 ale ono to nevadí... alespoň budou mít dětičky stejně fotek a navíc ze stejnýho času vývoje 😉 a nebudou se hádat 🙂... mám je pěkně v rámečku -včera jsem si na ně koupila dokonce větší rámeček a mám je hezky pohromadě 🙂

duska88
5. máj 2011

@nelynka18 🙂 hej máš pravdu niekedy je lepšie byť aj trošku prísnejší a nie decká veľmi rozmaznávať, lebo to fakt potom využívajú, keď vedia, že tým dosiahnu čo chcú...ja som sa nudila, tak upratujem..ešte ma čakajú podlahy, kúpeľna..a hotovo.. 🙂 strašnú chuť na polievku som dostala..tak robím len takú zasmaženú zeleninkovú...nikdy som polievky neoblľubovala a teraz musím mať každý deň.. 😀 neviem prečo..
@lucy56 ahoj, takže už vieš pohlavie ..super 😉 a ako sa teraz cítiš, už je lepšie dúfam?! dlho si ležala?

zuzul1310
5. máj 2011

@jani74 Ahoj. K tej sterilizácii, vraj je možné po druhej sekcii spraviť zo zdravotných dôvodov sterilizáciu, preto sa ma to spýtala či si ju dám spraviť, samozrejme že nie a tiež ma to prekvapilo, ale zasa opýtať sa asi musela. Inak sa cítim dobre, keď rýchlejšie chodím tak mám zaľahnuté v ušiach a ledva funím, ale to som mala aj pri prvom, nejak leniviem 😀 ale inak v poriadku, konečne mi nebýva zle takže si naozaj užívam. Len to žiaľ strašne strašne letí, prvé tehu som prežívala pomaly každú minútu a tu si kde tu spomeniem že som vôbec tehotná.
Kočík odporúčam jednoznačne Jané Slalom Pro 2009 alebo 2011, nie Reverse lebo ten má úzku športovú sedačku, ale klasický je fakt perfektný, mali sme dva pri Dankovi (som maniačka na kočíky) a pri druhom nad iným ani neuvažujeme)
@tun1ska U nás stojí 3Dčko 50 eur
@nelynka18 Áno s tými pohybmi som bola tiež prekvapená, pretože pri prvom tehu som cítila šteklenie od 17 tt a pri druhom keď viem čo mám čakať tak snáď je normálne že to cítiť skôr a ona že nemožné, lebo ona cítila pohyby až v 18 tt keď tak ani nikto iný nemôže cítiť pohyby skôr....som nechápala. Termín kedy bábo prvý krát kopne musím aj ja povedať kvôli termínu, ale aj to som jej vysvetlovala že necítim doslova kopnutie ale len šteklenie, ona že hádať sa so mnou nemôže ale určite sa mýlim....
@nelynka18 aj ja som dnes robila také väčšie upratovanie, odložila som zimné bundy do vriec, upratala roll doorku lebo bola ako po výbuchu (moja drahá poriadkumilovná polovička 😝 ) Povysávala celý byt, prala, dávala do poriadku izby a k tomu mi malý chodil za pätami a kňučal že sa mu nevenujem. Nič moc de§, ale zajtra s ním pôjdem do detského centra aby osm mu to vynahradila.
@zuzaxa Kamoška mala tie látkové plienky kúpené a ako ich kúpila tak ich čisto nové predávala ďalej. Ja som nad nimi ani neuvažovala, s bábom je dosť práce a zaberie dosť času aj bez toho aby si sa babrala s praním plienok. (môj názor) Danko nemal zapareniny od Pampersiek takže sme nemuseli rozmýšľať nad inými plienkami.

lucy56
5. máj 2011

@duska88 no lezala som 4 dni a veru tie nase nemocnice su za trest, hlavne strava ze fuuuj, vsetko bez chuti, citim sa fajn, tam ma to nepichalo a dnes uz zas trochu ,asi to babo potrebuje uplny klud a ja musim este absolvovat behanie po uradoch ohladom pn ako zivnostnik, tak a potom uz len domka oddychovat, no asi to teda bude chlapcek, vsetci tipovali chlapca,lebo vraj som opeknela

duska88
5. máj 2011

@zuzul1310 súhlasím s tebou, čo sa týka tých látkových plienok, ja som veľmi som ich chcela ..ale bola som aj veľmi rýchlo odhovorená...🙂..takže ja ich určite kupovať nebudem..
@lucy56 tak to je fajn, že sa citíš lepšie, len čo najviac oddychuj 🙂 ..neviem s nemocnicami takú skúsenosť nemám, ležala som iba raz pár dní, keď mi ruku operovali..a vtedy sa to dalo vydržať..aj strava bola v pohode 😉

lutsy
5. máj 2011

berus222 na EKG ma poslal gynekolog, teraz ma caka este kardiolog aby to lepsie pozrel, asi je dobre tam ist pre istotu ak vas tam neposlu

zuzul1310
5. máj 2011

@lucy56 super že je to teraz ok, vybavovanie na úradoch je ako za trest, ale čo sa týka nemocnice tak súhlasím, ja som dostala dva dni po CR zápaľ pľúc, mala som sa starať o maličkého, celé noci som nespala kvôli kašlu, lebo ma strašne dusilo a nenašiel sa nikto kto by mi zohnal akéhokoľvek internistu z vedľajšieho oddelenia aby mi nasadili antibiotiká, musela som byť 5 dní so zápaľom pľúc kým ma prepustili z nemocky a mohla som ísť k obvodnej po lieky, samozrejme že som kojiť nemohla, lebo mi musela dať také silné lieky že sa pri nich kojiť nemohlo a do nemocnice mi lieky priniesť nikto nemohol lebo som musela kojiť, hoci malý moje mlieko vyvrátil a bol ochotný prijať a stráviť iba umelé mlieko, ale to nikoho nezaujímalo. Keď som bola s Dankom na detskom kvôli jeho zápaľu pľúc to bolo dva krát v prvom roku jeho života, tak tam som tiež len pozerala ako sa správali sestričky k deťom ktoré tam boli sami, hrôza, neviem si predstaviť že by som tam syna nechala samého, my sme boli na nadštandarde, takže som sa oňho starala sama našťastie, ale ostatné detičky keď plakali, tak ich proste uspali a pokoj.....nič moc..... ☹ no a môjho Danka prvé tri dni nášho pobytu liečili na alergiu na mlieko kým mu spravili RTG pľúc a zistili že má zápaľ pľúc, to už som mala vybaveného primára v zámkoch s tým že odchádzame na revers do Zámkov, lebo malý bol po troch dňoch pobytu v nemocnici na tom horšie ako keď sme tam prišli.....takže súhlasím....naše nemocnice sú za trest ak nezaplatíš správnym ľuďom.....

lucy56
5. máj 2011

@zuzul1310 s tym platenim suhlasim uplne a starostlivost je taka na aku mas penazenku, inak sa o teba ani neobzru,ale zas dobra skusenost pred porodom, som si to omrkla a uz viem co vsetko si mam doniest sama aby sme aj s drobcom mali vsetko co treba po porode a budem dufam ze uz tam do porodu nepachnem

nelynka18
5. máj 2011

@duska88 no a zajtra budes co robit?? 😀 😀 hej aj mne idu velmi na chut polievky a hlavne zeleninove a take lahke....a zelenina s ovocim ani nevravim.....to by som jedla stale,napr. salatovu uhorku,pomarance - mnaaam 😀 a mas aj neake ine chute?
@zuzul1310 no presne akoby nikto nemohol mat skor pohyby 🙂 cudna.....aj tebe povedala,ze si mas zapamätat datum kedy male kopne?

zuzul1310
5. máj 2011

@lucy56 ja som mala pôrodníka zaplateného, síce neoficiálne,ale aspoň s tým som bola plne spokojná, infúzka od bolesti kedy som chcela, jazvu po CR mi takmer ani nevidno, spravil mi steh ako sa robí na plastike. V nemocnici som musela mať podložky na posteľ, jednorázové plienky pre drobca, kozmetiku pre drobca som mala vlastnú, inak deťom používajú Johnson ale veľa detí je na to alergických a raz som to doma vyskúšala to mal malý už cez pol roka a mala som vzorku Johnsonu a celé bruško mal vyhádzané, takže dobre že som mala vlastnú kozmetiku. Bodynká a oblečenie som mohla mať vlastné, čiapočky, svetríky a bodynká som aj mala vlastné, teraz asi vezmem aj dupačky a overaly, dajú na to pozor a vrátia ti to keď sa to zašpiní, nestratia to ani to nedajú medzi erárne oblečenie. Látkové plienky musíš mať na utretie, odgrgnutie a tak a poštolky si tiež môžeš zobrať vlastné a nemusíš sa trápiť s tými starými šnúrovacími poštolkami.Teraz plánujem byť na nadštandarde, takže tam mi aj jedlo bude môcť nosiť rodina a návštevy tam môžu byť kedykoľvek, čo je super, lebo som neznášala chodiť na preplnenú chodbu, navyše malého buď strážila spolubývajúca alebo keď mala návštevu ona, tak som strážila obidve decká ja, Návštevy sme preto mohli mať iba polovicu návštevného času jedna a polovicu času druhá, čo je fakt minimum.

duska88
5. máj 2011

@nelynka18 no to je dobrá otázka 😀 😀 ..akurát teraz som skončila..to bola makačka..fuuu..ja keď začnem upratovať..tak musím všetko naraz..neviem si to rozdeliť, že dnes to, zajtra tamto.. 😒 , nevadí zajtra budem mať aspoň celý deň pre seba 😉 , iba navarím a celý deň fajront.. 🙂 chute mám inak úplne normálne..nič neobvyklé..tiež mi veľmi chutí ovocie, jogurty, a všelijaké šaláty papám..

nelustek
5. máj 2011

ahojte,tak aj ja sa pochvalim,ze nase male babenko sa zacalo ozivat uz aj z rana v autobuse cestou do roboty.. 😀 a kolegina mi vyvestila ze budem mat chlapca.Ved by sa to aj podobalo lenive ako chalani su 😀 😀 😀

katy31
5. máj 2011

Ahojte dievčatá, vidím, že väčšina z Vás tu bude mať chlapcov.. 🙂 No my sme práve v strese. Malý dostal ovčie kiahne a ja, kedže som ich ešte neprekonala, tak celá tŕpnem, či ich nedostanem aj ja, aj keď už je u babky izolovaný odo mňa. ☹ Zajtra ideme na infekčné, tak nám držte palce.. tak sa bojím o maličké..

natalii6
6. máj 2011

dobre ranko 😉
@katy31dufam ze tie kiahne nedostanes 😉 mojej kamosky dcera dostala v skolke kiahne a nato jej druha dcera a od nich ich babka a dedko ale pre tehotne to je ovela horsie tak kiahne nech ta obidu co najviac je to mozne 😉 a malemu skore uzdravenie

bibi13
6. máj 2011

dobré ranko...

@zuzul1310 na čo si si brala poštolky do nemocnice? na široko sa teraz už neviaže.. až ked nakaže lekar na kontrole.. či ty si preventívne viazala na široko?

nelynka18
6. máj 2011

@duska88 uz oddychujes?? 😉 to s tym rozdelenim prace neviem ani ja.... 😀 vzdy urobim vsetko a potom vegetim .... si spominala salatik a ja si ho idem dnes urobit,som dostala chut 🙂
@nelustek tak to mas super ze uz takto citis pohyby 🙂 ja som este v stoji necitila nic len ked lezim 😕 mne vestila tiez vestica este pri prvom,ze to bude dievca a pojde cisarom.no vtedy sa netrafila ale mi hned povedala,ze to moze byt aj 2 ci 3 mimco......tak uvidime ale cisara nechcem 😒 inak vsetko co nam vestila sa pomalicky naplna co sa tyka financii,byvania a aj nasich vztahou 😉 no na 100% tomu neverim ale nieco na tom bude 😉

dobre ranko vsetkym 🙂 dnes mam dobru naladu,pretoze muz pre mna nieco chysta sa prekecol a volala mi pani,ze v utorok mi dojde kocik......sa tesiiiiim ako mala 😀 baby,ktore ste uz v piatom mesiaci,netecie vam krv z nosa alebo z dasien? vraj je to normalne ale mne sa zda,ze mne moc tecie,kazdy den.budem to musiet povedat dokymu kvoli zrazanlivosti krvi,aby som nemala komplikacie potom pri porode.nemate s tym niektora skusenost?mne pri malom tiez isla sem-tam krv ale fakt malinko.......

lucy56
6. máj 2011

@nelynka18 aj ja som to spozorovala, z dasien som mala skoro od zaciatku ked jem jablko,alebo chleba,ale z nosa sa mi pustila teraz ked som zacala 5m, nie je to vela len ked prusko fuknem do vreckovky

nelynka18
6. máj 2011

@lucy56 no ved to ze je normalne,ked tak trosku ale mne sa zda,ze mi ide dost normalne mi kvapka a skoro kazdy den....musim to povedat doktorovi a on ma asi posle na vysetrenie zrazanlivosti krvi..... 😒 tak hadam to bude ok.

lucy56
6. máj 2011

@nelynka18 hej som citala ze trosku je normalne ale ked mas tak viac urcite mu to treba povedat, oni uz vedia co na to dat aby sa to zmiernilo