icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

duska88
6. máj 2011

dobré ráno 🙂
@nelynka18 ahoj..ty kooksoo, ja som sa včera tak unavila, že som už o deviatej odpadla.. 😀 , zaspala som pred telkou na gauči.. 😀 😀 ..takže bude nejaké prekvapko? 😉 ..aký kočík si objednávala? mne sa stalo iba párkrát pri smrkaní, keď som bola prechladnutá, že tam bolo trošku krvi, ale z ďasien vôbec...a ja sa dnes teším.. 😉 , ale musím čakať až do večera.. ☹
@bibi13 takže na široko sa už neviaže určite?

nelynka18
6. máj 2011

@lucy56 hej ved urcite mu to poviem lebo je to dost divne 😒
@duska88 😀 ja tiez vcera som bola hotova.....no dufam,nieco take povedal,ze som to pochopila tak,ze nieco chysta.som zvedava 🙂 z dasien ani mne nejde len stale z toho nosa,asi budem mat zlu zrazanlivost 😖 kocik mi pride austin mam ho aj v albume,kukni.....no ved jasne,ze sa tesis po dvoch tyzdnoch,kto by sa netesil 😉 a co sa tyka toho balenia na siroko,v dnesnej modernej dobe sa to uz nemusi ale ja som maleho balila do 2 mesiacov a bola s nim lepsia manipulacia.takze ja budem balit aspon 1.mesiac isto.....je potom to babo take stabilnejsie a lepsie sa chyta.....

bettyx
6. máj 2011

Ahoj všem! dnes ráno mě vzbudil telefon.. volala mi sestřička z gynekologie! no co vám budu vykládat! ve středu jsem byla na krvi a ona volá jen při špatným výsledku! tak se mi udělalo úplně zle, opět stresy jako blázen (poprvé se mi to stalo taky -ale laborka údajně zaměnila vzorky) co se kde našlo a ona mi jen volala abych přišla na odběr ještě jednou kvůli protilátkám -to se mi fakt ulevilo, ale řikám si jestli si nemyslí že jsem změnila krevní skupinu -vědí že jsem rh minus a dělaj mi test na skupinu... blázinec
Ostatní testy dopadly dobře, tak jsem si oddychla

masinka
6. máj 2011

ahojte kinderka
v aprili sme boli u mamy, tak som bola rada ked som sa sa na net dostala raz za tyzden na 5 minut, idem docitat co ste tu zatial popisali a cez vikend snad podoplnam tabulku 🙂
my sa mame dobre, triple testy vysli OK, podla UTZ je tiez vsetko ako ma byt, krpata ma hlavu o 3 dni vacsiu ako podla MS a nohy o tyzden dlhsie, mne doktorka terminy nemeni, viem kedy som mala ovulku a tie velkosti su aj tak len take orientacne 🙂 1.a 2. 6. idem na morfologicky UTZ, robi ho moja doktorka + posiela este k jednemu odbornikovi.
vcera som sa bola v Auparku na vystave o pupocnikovej krvi zaregistrovat na odber, dali sme aj prvym dvom odobrat, tak tretiu nechceme diskriminovat, teraz uz len treba nejako tie peniazky nasetrit.... aspon ze vybavicku uz teraz riesit nemusime, po babach mam toho tolko, ze by som obliekla aj dvojicky 😀

mala kope odusu uz od 16 TT, nieco som citila uz aj o tyzden-dva skor, to mozno este bolo travenie, ale teraz jw to uz na 100% ona, to je blbost ze sa to da citit az od 20 TT (aj prva kopala uz v 18 TT tak, ze ju citil aj manzel ).

@misickab3 - ja som si pri prvej kupila mast na bradavky v DM (babylove- Brustwarzensalbe), stala vtedy cca 50 Sk a mozem doporucit. JE to nieco ako kalciova mast, len ju netreba potom pred kojenim zmyvat (ono to vsiakne ak sa tym prilis nenapatles, takze male to nepopapa). Tie decka aj ked su spravne prilozene maju stisk ako buldog, kym si na to zvyknes, tak nie je naskodu sa po kazdom kojeni trosku natriet, nech sa koža zregeneruje. a co neminies, mozes potom v zime pouzivat ako balzam na pery 🙂

drtka
6. máj 2011

@nelynka18 Aj ja mávam sem tam to krvácanie z nosa a ďasien. Ale sama od seba mi nezačne tiecť, iba keď smrkám. A som v knižke čítala že teraz v tomto období je to úplne normálne. Sme viac prekrvené, či čo 🙂

nelynka18
6. máj 2011

@drtka no ved to som aj ja citala,ze je to bezne.lenze mne doslova kvapka ta krv.....niekedy ked smrkam tak sa spusti a kvapka a inokedy sa len tak spusti bez priciny 😒 preto sa mi to zda uz moc.ved uvidime co povie doktor 🙂

jana86
6. máj 2011

@bettyx ahoj,citam,ze mas krvnu skupinu rh-.ja mam tiez rh- ale ani neviem co to znamena.niekde som citala ze ked mam rh- tak potom podla toho aku skupinu bude mat male tak by mi mali pichnut po porode nejaku injekciu alebo co aby som nemala problemy keby som chcela dalsie babetko.nevies mi to prosim ta vysvetlit? mne doktor nic nehovoril,esteze existuje internet.

katy2
6. máj 2011

@jana86 ak mas Rh- 3x pocas tehu sa robia testy na protilatky - prve by si uz davno mala absolvova v 1.trimestri, druhe su v 28tt a tretie v 34tt... Inak udaje sa pisu do tehu knizky pri krvnej skupine... Pri porode sa hned zistuje krvna skupina dietata a v pripade potreby tebe pichnu dalsiu injekciu.... V pripade neg. protilatok sa nic neriesi....

jana86
6. máj 2011

@katy2 aha,uz som tu nasla v knizke,tak uz mi brali a mam tu ze negativne.no vies krv mi beru stale a ja ani neviem kedy na co,a doktor mi ani nic nehovoril o tom ze som rh- a ze mi budu brat krv na protilatky.ale na buducej poradni sa ho opytam pre istotu a nech mi to aj on vysvetli.

berus222
6. máj 2011

ahojte. prekonali ste niektora niekedy toxoplazmozu? aku hodnotu ste mali v krvnych testoch v tehu?

peta_k
6. máj 2011

caute kočky, ste sa teda poriadne rozpisali odkedy som tu nebola... Ja som dnes taka nastvana, bola som na krvi kvoli tripplom a potom na poradni, som sa tak tesila na malicke a doktor len rychlo skontroloval srdiecko, vraj je vsetko ok a dost. Ani som sa nestihla pokochat pohladom na nasho drobceka. Ked som sa spytala, kolko meria, tak vraj zodpoveda tyzdnu tehotenstva... vysledky krvi budu o 10 dni, dalsia kontrola o mesiac... Kto to ma vydrzat???

katy31
6. máj 2011

@nelynka18 ahoj, aj ja mám to krvácanie z nosa už asi mesiac... s malými jednodňovými prestávkami. Teraz, keď som bola prechladená, tak to bolo priam hrozné. Smrkala som len krv z jednej dierky.. Doktor povedal, ze je to bezne.. ani nic mi na to nedal. Tak sa drž.. 😉

katy31
6. máj 2011

@berus222 ahoj, mne pri tehu testoch zistili, že som toxoplazmózu prekonala tak, že o tom neviem, lebo som už mala protilátky.. ale hodnotu tam nemám, obávaš sa niečoho? 😕

bettyx
6. máj 2011

@jana86 ahoj, no jasný.. mám rh- a můj prvorozený syn je rh+ ... nijak se nic pro tebe neliší od ostatních které jsou rh+ -jen určitě budeš chodit pravidelně na krev každý měsíc jestli se ti netvoří protilátky -a jak porodíš, tak ti pak píchnou onu injekci a díky ní pak budeš moct mít zase další miminko a měla bys ji dostat po každým porodu asi do 48hodin -mě ji píchli ještě v den porodu.. teď jsem se docela podruhý bála protože bez tý injekce to má šílený rizika -ty už máš určitě přečtený, ale mluvila jsem o tom se známým doktorem a ten až mi řek že se nemusím vůbec ničeho bát, že by si žádná porodnice nevzala na krk rizika spojený s nepodáním injekce a že to bude stejný jako poprví 🙂 .. no a miminku po porodu udělají krevní test na skupinu i rh a taky se pro něj nic nemění od ostatních.. po tý injekci má to miminko prý úplně stejný šance na všechno jako to první a jako ty s rh+ maminkama.. Jinak nevím co bych k tomu víc řekla, tak doufám, že ti to pomohlo 😉
Ale jak je to s píchnutím injekce s miminkem které je též rh- nevím, ale asi nemusí být nutná když nebudeš mít v krvi protilátky..

reanda
6. máj 2011

caute,
ja som tu len narychlo, zase ma drapla chripka ☹ , hned na druhy den po tom, ako som bola na testoch.. horucka vyletela skoro na 39, tak som masirovala po vikende k doktorke.. lieky mi nedala, kazala lezat a potit, tak som poctivo lezala a potila.. dnes som konecne bez teploty, tak uz DUUUUUUUFAM to tak zostane.. ale musim sa setrit
aj sa bojim, ci je s malym vsetko ok, ale nejdem k doktorovi, musim vydrzat do 20. na poradnu... nechcem sa k zdravotnemu stredisku ani priblizit, kym nemusim, lebo vzdy, ked tam idem, tak nieco chytim!!!

zdravim vas vsetky, dufam, ze sa mate dobre

berus222
6. máj 2011

@katy31 neobavam, teda neviem. len som chcela vediet hodnotu protilatok aj u inych, lebo jedna znama mala toxoplazmozu s hodnotou nieco cez 400 a ja mam v tych vysledkoch hodnotu 160. vobec netusim kolko je este normalne. ale ked mi k tomu nic nehovorili, tak asi dobre.

misickab3
6. máj 2011

@masinka ďakujem pekne, mne sa tak či onak rýchlo suší pokožka, takže to riziko tam bude...preto som sa pýtala, aké sú skúsenosti. Lebo je dobre s niečim začať (možno mi to nebude robiť dobre a budem musieť masť vymeniť, ale je neskoro s tým začínať, už keď sú na prsníku ranky...) 😉

wewe22
6. máj 2011

@berus222 ahoj do TT urcite nepojdem mam vela znamich co tam nepochodili dobre
@dadusa26 ahoj ja som na piestany zatial len dobre pocula jedine co mi tam vadi je porodna sala ale tam sa dlho nezdrzim

bibi13
6. máj 2011

@duska88 neviaže sa vôbec, pokial ti to lekar na prvej prehliadke klbikov nenakaže.. ja som neviazala, aj tak by mi ho bolo luto, keby som ho viazala.. chudatko, potiť sa ešte v poštolkách.. a aj bez poštoliek som s malým manipulovala bez problémov..

dadusa26
6. máj 2011

@wewe22 no...ono pri prvom som mala v blave vybratu nemocnicu , vsetci mi hovorili ze je naj ja som mala vsak celkom zly dojem ..takze teraz mi to je viac menej jedno...ved sama posudim... 😎 a aku porodnu salu? to ani neviem...celkom zle sa mi rodilo ked na vedlajsom porodnom boxe / bol len zavesovy predel/ mala jedna mamina tazky porod a teda naozaj dost kricala..co ma uplne rozptylovalo...tak daj info vraj tam zle varia .. ale aspon skor po porode pojdu dole kilecka 😵

katy31
6. máj 2011

@reanda ahoj, ja som tiez z toho vyliezla teraz.. no ine, ako med, caj, citrony, cesnak a take tie babske recepty uzivat nemozeme, ja som brala este coryzaliu na nadchu a homeogene 9 na bolesť hrdla, tak skoré uzdravenie... 😉

zuzinka_26
6. máj 2011

@nelynka18 ahoj...my sme vcera zacali 5. mesiac a hned vcera aj dnes mi tiekla krv z nosa...z dasien mi tiekla krv aj inokedy, ale to z nosa ma prekvapilo. Takze nie si sama 🙂

reanda
6. máj 2011

@katy31 ahoj, dik.. mne doktorka homeopatika ofrflala, ze to nemam brat, ze je to vyrabane chemickou cestou ..na kasel mi kazala hedelix.. no ked ja sa uz cajom, citronmi a medom napajam dva tyzdne a tie horucky to nie a nie pochopit, ze uz maju ist do certa.. bojim sa o male, ci nie je uvarene, ked mam kazde poobedie skoro 39 C .. dnesok bol uz dobry, tak snad to tak konecne aj zostane..
som schudla dalsie dve kila, nie, ze by mi niekedy v zivote vadilo, ze chudnem, ale zrovna v tehotenstve by to byt nemuselo

a nastvali ma aj hokejisti 🙄

idem spat, dobru noc

nelynka18
7. máj 2011

@katy31
@zuzinka_26 dakujem baby 🙂 viem ze som neni sama,viem ze to patri k tehotenstvu.a tebe zuzinka tiez az doslova sa spusta a kvapka?lebo ono to pri porode neni sranda ak je zla zrazanlivost krvi 😒 uvidime co doky povie 🙂

lucy56
7. máj 2011

@dadusa26 nedavno som sa vratila z nemocnice a podla mna varia nechutne vsade, jedlo vobec nema chut, vsetko je z prasku a za 4 dni sme vsetky schudli, lebo jes 3 krat male porcie a dost, ale po porode mi to vadit nebude, len teraz ako tehula som bola vkuse hladna

kysek
7. máj 2011

Ahoj holky,

tak se po delší době ozývám🙂

jak se máte? Já jsem si tenti týden oddychla, protože mi vyšel dobře test z krve na genetiku a příští týden jdu na kontrolu a taky se už těším na ultrazvuk ve 20. týdnu. Bříško se mi legračně nafukuje odpoledne a večer, to se vyvalí a ráno zas splaskne. Ale dlouho to nebude trvat a zůstane nafouklé i ráno🙂. Jinak jsem teďka měli pěknou květnovou zimu a až teď o víkendu se trochu oteplilo.
S malým jsem lehli s teplotami a teď už je to lepší, ale stejně mám pocit, že zrovna letos se ty virozy nějak na nás hrnou.
Jinak já jsem se byla jen ostříhat, na jaro a na omládnutí a pak chci ještě jít na podzim před porodem.Nevím proč, acle chci, aby mě mimi vidělo pěkně ostříhanou s oholenýma nohama, i když je mu to jedno🙂)
Dneska jsme odvezli Kubíka k babičce na víkend, tak jsem si pobrečela, ale půjdu na tůru, abych si to užila. Jsem na něj strašně fixovaná. No, tak aspoň můžu dva dny myslet na bříško a na to druhý.tak přeju hezký víkend

kysek
7. máj 2011

Holky, vy, co už máte děti, taky máte takový pocit, když jste bez dětí a bez kočáru a tak, že vám něco chybí v ruce a že jdete moc nalehko? 😀

uhlopriecka
7. máj 2011

@peta_k cauki, ja mam podobny zazitok a preto som sa po minulej poradni nastvala a zaplatila si maly 3D ultrazvuk (BA, Gynfiv) , ani to vela nestalo (17eur), vrelo odporucam. no moze sa robit do 17 tyzdna, tak aby si sa poponahlala - vidim ze si 16tt. ked som sa objednavala, tak som povedala pre istotu aj tyzden ktory mi doktor potvrdil na NT ultrazvuku (ten bol o tyzden mensi ako ked sa to rata od poslednej menstr). a tak presne aj babo vyzeralo - podla tyzdnov uvedenych na NT UTZ.
nic mi tak nezlepsilo naladu ako vidiet drobca ze sa hybe, mava rucickami a nozkami a dobre sa vyvija. odvtedy sa vznasam asi 5centi nad zemou ked chodim 🙂

kysek
7. máj 2011

No, já sjem měla v porodnici hlad, první den po porordu jsem nemohla jíst,ale pak mi manžel vozit tyčinky abanány. Navíc tam maj nástěnky o zdravé stravě, alepřitom k večeři byl třeba vlašský salát s Ečky a ke svačině kobliha. Já si ji teda dám, ale myslím, že pro rodičky by měli vymyslet nco zdravýho a výživnýho, už proto, že tam maj nástěnky🙂))

zuzinka_26
7. máj 2011

@nelynka18 nie, nekvapka...skor su to take zrazeninky, ked smrkam...a stale mam pocit, ze mi nieco vadi v nose, mam potrebu viac smrkat a vzdy je tam aj krv.

baby, idete tento rok niektora na dovolenku? ja sa neviem rozhodnut, jeden den si poviem, ze ideme, na druhy den zase, ze radsej nejdeme...ale velmi by som chcela taku poslednu dovcu vo dvojici 🙂 priatel je tiez raz za to ze ideme, potom mi povie, ci to nie je nebezpecne, co ak sa mi tam nieco stane a tak...ja neviem. Mam kamosky, co boli aj tehotne na dovolenke a v pohode....lekar ti len povie, ze je to na vlastnu zodpovednost. Poradte 🙂