Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzkazv : ahoj, aj ja mám malého "žabiačika", ktorý bude mať v auguste 4 roky... tak ho pripravujem na súrodenca, lebo je neskutočne na mňa naviazaný - môj malý ciciačik 😀 viem, že istotne bude žiarliť, tak ho chcem do všetkého zaangažovať - už teraz mu spomínam, že malému budeme dávať spolu plienky, cumlíček... 😀 no uvidím, ako to zvládne...
@enrikad ahojky gratulujem ti k zdravemu bábenku 😉 , váhu máte teda riadnu, ale pokiaľ doktor povedal, že je všetko ok , tak neni o čom, koľko si pribrala?, radšej nech ti pekne priberá, ja som bola včera u doktora na poradni a jedna mamička chudne a o týždeň má rodiť má veľmi malé bruško, dúfam, že jej všetko dobre dopadne.....a ja potom keď povedal že všetko v poriadku tiež som mala slzy v očiach, krásny pocit a nevieš čo budete mať? 😉 mňa kopká ale málokedy a keď začne tak nevie prestať 🙂 držím palčeky nech je všetko ok tak ako doteraz 😉
@motylik08 : pohlavie ešte nevieme, lebo nebolo viditeľné... ja po narodení prvého syna som pribrala 6 kíl, takže sadielko som mala aj na zač. druhého tehotenstva... prvé 4 mesiace boli ťažké, trápili ma nevoľnosti, takže som veľa nepribrala - do teraz som pribrala 3kg, ale teraz mi neskutočne chutí jesť - tak sa budem musieť krotiť, aby som to neprešvihla 😀 a ty už vieš pohlavie?
@enrikad aj my malého do všetkého zapájame aby vedel čo ho čaká 😉 ale minule som skoro odpadla z neho som sa ho spýtala že či bude žiarliť a on že na mna nie lebo musím sa o bábo starať aby neplakalo a on sa bude s ockom hrať, že ocka mu nepožičia 😀 , ale je vidieť že nad tým rozmýšlal a aj to vymyslel 😀
@enrikad jáj to moje sa vystatovalo a stále nám ukazovalo, že to bude riadny chlapisko :D, takže budem mať synčeka, joooj, ale včera to bol krásny zážitok, už sa neviem dočkať tých ďalších zážitkov čo prídu 😉 , no mne nebolo nič na začiatku, ja som nevracala a začala som akosi viacej papať a potom som si spravila testík a bol pozitívny a vytúžené a plánované bábenko, malá fazuľka bola už v mojom brušku, ja pekne priberám, malý má 367 gramov a už som písala, že je to aj vitamínmy čo som musela brať., ale najdôležitejšie je že máme zdravé bábenká v bruškách 😉 , tak len pekne papaj a nech pekne rastiete 🙂
@tinika aha ano, jasné... prespím celé poobedie 😀 aj teraz, ked som doma, alebo idem od lekára, tak si že na chvílku lahnem, no a vždy sú z toho minimálne 3 hodky.. no čo ale pomôžeš si? nepomôžeš.. čo už.. treba to rýchlo teraz využiť, lebo za pár mesiacov sa asi tak lahko nevyspím 😅 ale ak mám pravdu povedať, vôbec mi to neprekáža.. skôr sa teším...
@enrikad možno sa len pripravuje na to že bude malé plakať ale ja si myslím že si rýchlo zvyknú na nové prírastky 🙂 inak ja malému stále ukazujem aj obrázky detičiek v brušku, hovorím mu koľko už má gramov a ako je otočené, a malé je dole hlavičkou tak sa stále smeje že tam robí stojku 🙂 . Moj bude mať 4r. v decembri. A inak učiteľky zo školky mi vraveli že sa začal hrávať s jednou bábikou a že ju kočíkuje, hreší 😀 a tak, tak sa hneď pýtali že či nebudeme mať bábo a že keď sa ide hrať s niečím iným tak bábiku odloži a povie jej že nerev a spi 😀
@zuzkazv : môj je autíčkár.. 😀 jeho nezaujíma nič, len autá,... keď ideme po meste, tak si obzerá autá a dokáže ich aj pomenovať... 😀 tak neviem, ako ho pripravím na pomoc pri kočíkovaní 😀 .. má ich v rukách skoro vždy, keď spíme, papáme a dokonca si nosí dva autíčka aj do škôlky, ale konečne sa tam naučil - jedno požičať kamošovi... lebo to bolo s ním zo zač. ťažké, je introvert a nič nepožičiaval.... 😒
@motylik08 : pri prvom mi aj môj gynekológ povedal, že to bude chalan a to isté mi potvrdili aj na sone... 🙂 a teraz sa malé nechce správne napasovať 🙂 , aby bolo vidno pohlavie... ale vôbec to nevadí, necháme sa prekvapiť, veď ešte máme čas na zistenie pohlavia...- veci pre chlapca mám odložené po prvom synčekovi a pre dievčatko začnem kupovať, až keď mi to potvrdia.... 🙂 ale teraz rozmýšľam nad menom pre chalana - lebo si nedokážem vybrať (málo chlapč. mien sa mi páči ).. pre babu už máme vybrané Nelinka...
@enrikad aj náš sa doma hrá iba s autami alebo s legom, a ja sa strašne nerada hrám s tými autami lebo vždy zabudnem že pri cúvaní musím pipať 🙂 a malý ma nikdy nezabudne upozorniť maminka pípaj 😀, ale v školke majú vela dievčat sú tam len 4 chlapci a zvyšok baby tak sa asi od nich naučil, a môj je tiež taký introvertík, hádam z toho vyrastú 😉
je super že tvoj miško sa odhodlal požičať auto - to je veľký krok, náš požičiava len určité hračky, ale má aj také ktoré nepožičia ani mne 😅
ahojte, som bola na poradni, a ked som zbadala vysledky na downov syndrom tak som skoro plakala .( ale nastastie vraj je to ok
caute caute 🙂
dakujem za vsetky gratulacie 😅
noha cez noc asi z polovice odpuchla a uz sa na nu da aj stupat, tak mam vianoce 🙂
dnes by sme mali ist k jednej pani pre postielku, tak som zvedava, aka bude
ste toho popisali, ze uz ani neviem, kto co 🙂
@zuzinr vsak do mora ti ani tampon netreba, tam nemas co chytit, to iba do bazena keby si sla
ja som dneska zjedla poslednu tabletku kyseliny listovej a inac neberiem ziadne vitaminy.. obcas si svacnem kalcium s vit. D, lebo jem malo mliecnych veci.. a doktor z ultrazvuku (expert na priberanie 😀 ) mi vyslovene zakazal brat akekolvek vitaminy, aby som vraj nestlstla 😀 .. aj vcera mi hovoril, ze ked by som zacala opuchat a mat krce v nohach, ze si mam dat magnezium, ale NIE MAGNE B6! lebo z toho sa pribera.. 😨
@zuzkazv "maminka pípaj" 😀 😀
@tinika a co si mala ake vysledky? ja sa v tom nastastie nevyznam, mne len doktor povedal, ze v poriadku a stacilo mi
@enrikad môj nám nechcel ukázať chrbátik a nechcel si dať odmerať že či ok :(, tak dúfam, že je všetko ok, vrtel sa a schovávala, celý neobsed ako maminka 🙂, mne sa veľa chlapčenských páči, ale aj zahraničných, ale budeme mať Patricka 😉 na 100% rozhodnutí sme s partnerom .....tak držím palčeky pri vyberaní mena, Nelka je pekné meno, mne sa páči aj Ninka 😉
@tinika ked ja ani neviem, ake cisla mam, lebo v tom, co mi doktor pozapisuje do knizky sa skoro vobec nevyznam.. aj teraz som pozerala, ale nic take podobne tomu ze "1: k niecomu" tam nevidim.. zopar dajakych cisel a k tomu nejake nezrozumitelne skrabance 🙂 ..ale nevadi, niekedy je lepsie vediet menej, aspon clovek nema zbytocne nervy.. a ked doktor povedal, ze v poriadku, tak v poriadku 🙂
@motylik08 no ja som mala vysoku vahu uz pred tehu, preto je pan dochtor taky vydeseny 😀 .. spominal nejaky "magnerot" ze si mam kupit a nemam sa dat v lekarni vraj nahovorit na nic ine 🙂 ..ale ja zatial neopucham, ani krce nemam, chvalabohu.. co sa aj divim, lebo ked som chodila do prace, tak som byvala taka opuchnuta, ze oblecenie, co na mne rano plandalo, som poobede ledva na seba nasukala.. ale teraz mam domaci klud, co mi robi dobre 🙂
@tinika ahoj, ja som mala na downov syndrom vysledky 1:290...to su vysledky na hranici, tak som isla na amnio a boli to nervy, ale nastastie vsetko dobre dopadlo.....ale pozeram, ze ty si uz v 20tt a to je uz asi neskoro na amnio...robi sa medzi 16-20tt.
@zuzanazuzana no ta parada, lekar sice vravel ma posle ja som 19+3 dnes
a ja som mala 1:220 a vraj 1:250 je hranica tak neviem
@tinika : ja som mala 1:150 a absolvovala som opakované testy, ktoré už vyšli o.k a to 1:890, dr. ma neposlal na amnio a povedal, že tie prvé výsledky - boli spôsobené viacerými faktormi a prvým je, že mi zobrali a testovali krv nie v rovnakom týždni... bola som v strachu ale teraz ten strach nejako opadol, lebo som absolvovala sono v 22tt a dr. mi povedal, že je všetko o.k... hlavne kľud, nestresuj sa (ľahko sa mi hovorí, že?), nechaj si od lekára poradiť, čo ďalej a nemysli na najhoršie... držím palce aby všetko bolo o.k.
@motylik08 tak som si uz kupila tu glukozu a aj tabletky na tu zahu su to probiotika,takze nic skodlive 🙂 jasne neboj dockas sa uz sa to bude len stupnovat 😀 no ale vraj sa neodporuca viac ako 3-4 ultrazvuky,vraj je to potom aj skodlive....srdiecko pustal aj mne je to krasne vsak?
@natalii6 talcid vraj tehuli nemozu tak mi dala take homeopatika 🙂 no ja som ju uz kupila....a to cikanie hruza hlavne ked som vonku a tak fajne mo z toho zacne pichat 😀
@enrikad ja som kludna 🙂 prv mi mali brat krv o tyzden skor bo ma zle obhednali, tak ze pridte o tyzden aby nevysli falosne vysledky a aj tak su divne, druhykrat m neobjednali uz, lebo lekar pvoedal, ze ked su testy negativne tak je vsetko ok 🙂 takze v utorok este morfologicky utz a vidime
@nelynka18 no super ja mám dnes fofri, ešte som ani poriadne nejedla a furt volačo, nie je nič lepšie ako sedieť so šéfkou v kancli, och som na nervy už z toho,,,,
a čo sa týka toho srdiečka, to doktor vždy sám od seba, že poďme počúvať bábo :D a ja sa tááák vytešujem potom vždycky 🙂
@nelynka18 tak to si ma prekvapila ze talcid tehotne nemozu lebo ja som ho pouzivala pri prvom tehotenstve a to mi odporucili v lekarni som stoho somar 😀
baby neviem ako vy ale ked som sa prihlasila na konika a dala si spolocny termin som mala bielu stranku a nevedela som sa sen dostat akoze nieco menai ci ako? dostala som sa sem iba tak ze kto namna spomina 😠

ahojte baby... včera som absolvovala sono v 21+1tt a malé bábo má podľa meraní už 464g, tak ak bude takto rásť, bude to riadne chlapisko alebo baba krv a mlieko 🙂 Konečne ma dr. upokojil, že je všetko o.k. a tie merania hlavičky a ostatných končatín zodpovedajú týždnu - normálne mi padol "balvan" zo srdca. Keď som počula, že "orgány sú vporiadku" slzy mi vyhŕkli od šťastia. Bábo dáva o sebe riadne vedieť, stále sa pohybuje, kopká - to je krásny pocit - istotne mi všetky dáte za pravdu...😀 Nič nepoteší maminku viac ako zdravé dieťatko...