Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra
@nelynka18 tak čo ako ste dopadli?? všetko ok? ja som tú glukózu pila s citrónom a v pohode..cukor mám dobrý 5,6..a konečne som po mesiaci videla drobčeka, je v poriadku a váži 590g.. 😉a 6. júla konečne na 4D 🙂 .. v poslednom čase nemôžem spávať 😒 , tak mi predpísal nejaké tabletky, nechcem sa nimi nejako extra napchávať, určite to pre bábo neni dobré..tak ešte uvidím či sa to nezlepší, ale ak nie asi budem musieť ☹ ..lebo už to trvá 3 týždne a fakt nevládzem..baby vy nemáte problémy so spánkom??
@zuzanazuzana ahoj na ten monitor som sa už aj ja pýtala, vraj je to dobrá vec..ja som sa rozhodla, že kúpim, ale akú značku to zatiaľ netuším .. 🙂
caute, to uz take velke babatka, ze skoro 600 gramov?? 😲 .. aj nasa mala kope hlavne do mechura, hore na bruchu ju vobec necitim, lebo mam placentu vpredu.. dneska rano ju uz citil az muz, ale hned odtiahol ruku, on sa jej boji 😀
@zuzanazuzana nevadi, ze s kratkym, ved doma budes mat teplo a na von das svetrik
inac ja si nejak vobec neviem predstavit, ako budem malu obliekat.. co sa vlastne teraz oblieka babatkam? 🙂 .. nejak mi to vysumelo z hlavy, co obliekali sestry, pamatam si len casy, ked sa este davali tie kosielky so zavazovanim na chrbate a dupacky na ramienka 😵
@peta_k noo ja večer nie a nie zaspať aj keď som unavená jak "hovado"...a o 4 ráno už straším po byte lebo nemôžem spať ☹ ☹ ..a poobede neviem zaspať už vôbec, že by som si aspoň nachvílku zdriemla..hmm
@reanda xixi aj mne sa to zdalo nejako veľa, keď mi povedal, že 590g tak som sa ho spýtala, že ci som dobre počula 😀 ..ja som pokúpila už bodycka, dupky, tepláčiky, svetríky, teplé súpravky, čiapky, pančušky a také veci na zimu..z každého niečo 😉
@zuzanazuzana jeeé krásnučké 😉
ahojte baby,vidim,ze niektore ste uz boli na ten cukor,ja este neviem kedy ma posle ale vobec sa netesim,ja si ani caj alebo kavu velmi nesladim tak si neviem predstavit ako to vypijem,blee 😒 my ideme 21.6 na interne a 28 na 3D tak sa uz neviem dockat 🙂 a nasa mala sa stale tam kruti a hybe tak sa tesim ked vidim take vlnky na brusku 😀
@duska88 no ja nijak slávne ležať aj nadalej ideálne aj s vyvýšenými nohami. Bábätko je dosť posunuté dolu. Uživať Mg, železo aj nadalej. ☹ Ale inak je bábo ok, krutilo sa o sto dvesto 🙂
Na glukozu idem o tri týždne.
@reanda u mna detto 🙂 s tým obliekaním. 🙂
Prajem krásny aj keď nie moc slnečný dník, idem si trošku zdriemnuť, dúfam že to malé bude spachtoš po mne 😀
@duska88 ahoj,ja som na tom uplne naopak,dokazala by som prespat cely den aj celu noc 😀 vcera som isla spat okolo 23 a zobudilla som sa na to ze mi vola kamoska o pol 10.keby mi nevolala tak asi by som spala do teraz 😀 a niekedy ked ma boli hlava tak spim aj cez den.nemam problem zdriemnut aj na 2-3 hodinky 🙂
@bv_alexandra hlavne, že bábatko sa má dobre 🙂 tak pekne oddychuj..aj tebe pekný deň 😎
@jana86 no tebe je fajn, hneď by som s tebou menila 🙂 ..ale nie ja by som bola rada, keby som aspoň celú noc pekne prespala.. 😖
@bv_alexandra no si na tom podobne ako ja, ja tiez som mala maleho dost nizko,stale ma tlacil uplne dole,mala som z toho bolesti v podbrusku, takze magne a lezat a fakt som poctivo lezala a nohy podkladala vankusom a posunul sa vyssie o nieco lebo uz kopka vyssie aj doki bol zatial spokojny lebo krcok sa neskracuje viacej,dufam ze to tak ostane aj nadalej
@duska88 ahoj no u nas to bolo take rychle skontroloval vsetko a vsetko je v najlepsiom poriadku a vysledky zajtra....najblizsie idem az 19.7. a vtedy uz aj s ultrazvukom a maleho bude merat a vazit...tak sa neviem dockat... 🙂 no vaha tvojho drobca nie je vobec velka prirodzana na tyzden tehotnosti 😉 s tym spanim ti nezavidim ja spavam celkom fajn,ked neni s nami maly riso 😀 skus najskor caje na dobry spanok,skoc do herbaru a oni ti uz poradia,ja pijem medovku a materinu dusku,a skus aj teplu vanu a masaz od priatela,a velaaaa vetraj 🙂 a ked nic tak potom skus tie lieky,teda tak by som to robila ja 😉 a co sa tyka toho monitoru dychu,myslim si,ze pokial sa ti narodi male s dobrou vahou a bez problemou a bude cule netreba ho zbytocne vystavovat ziareniu...ja som ho nepouzivala a nebudem ani teraz pokial sa maly narodi v poriadku a nacas 🙂
@nelynka18 noo ahoj 😉 , tak som rada, že aj u vás všetko ok..a nejdeš nejako neskoro na poradňu? ja idem 6.7. na to 4D a 8.6. na poradňu..ako myslíš, že nie je prirodzená?? váži veľa či málo?z toho spania som fakt na nervy, najhoršie že už začínam byť z toho aj strašne podráždená a nervózna..to si vždy odnesie mladší brácho, ale našťastie ma berie s rezervou 😀 ..hej skúsim kúpiť aj ja nejaký taký čaj, hádam pomôže, nech sa zbytočne nenapchávam dákymi liekmi...a ten monitor ja osobne asi kúpim, lebo jak sa poznám tak by som sa zas stresovala či je malý ok a chodila by som každú chviľku kukať..a postieľku už máš?? resp. budeš mať normálnu drevenú?
@duska88 to aj ja 😉 no povedal mi ze ako druhorodicku ma da az o 5 tyzdnou,ze ale keby nahodou nieco mam prist.lebo chce mi v 30tt robit ultrazvuk co sa robieva tak aby som nebehala zbytocne 🙂 ja som nenapisal ze nie je prirodzene ale ze nie je velke a je to prirdzene k tvojmu tyzdnu 😀 ved to je na tebe ako sa rozhodnes 😉 no ja mam postielku po malom ale teraz chcem davat maleho do toho prutenneho spacieho kosa tento http://detske-postielky.babybazar.sk/pruteny-ko... a ty?
@nelynka18 ahaa.. 😀 som zle prečítala...ten košík je fakt nádherný, keby mám doma postieľku tak ho beriem aj ja bez váhania 😉 ..ale ja budem kupovať predsa len postieľku..čo by si mi poradila drevenú či cestovnú? som pozerala a niektoré tie cestovné sú peknučké aj s prebalovacím pultom a tak..len sa bojím, že dlho nevydrží a zachvílu sa mi rozpadne..heh
@zuzanazuzana ahoj! koukám, že se dobře daří a body jsou nádherný -s krátkým rukávem nevadí -stejně bude mít ještě nějaký svetýrek, ne?? 😉 .. a bude zabalená ve fusaku v kočárku -tam bude teplíčko i v tílku..
no a monitor! já ho mám.. měli jsme ho v porodnici a pak jsem nedokázala v klidu spát, tak jsem si ho po dvou hrozných nocích objednala.. máme baby sense II -je dobrej -dává se tam snad 6baterií -tužkových, ale používali jsme ho rok a měnili jsme je jednou, takže to ani moc nežere... a teď ho zase vesele vytáhnu a budu v klidu spát! 🙂.. a asi je lepší to koupit to nový -já sbírala kde co po levnu, ale tohle jsem si koupila úplně nový, protože jsem si přečetla že po dvou letech používání to nemusí být 100% -nevím jestli to není jen tahák na peníze, ale tak co! je klid.. ještě rok můžeme 100% používat 😎 ...
No a zítra ráno!!! vyrážím se svými koťátky do zoo!! 😀 .. už se těším! Štěpíkovi se to bude určitě líbit.. už mám zjištěný kdy tam probíhá jaký svičení a krmení -no, sama se dost těšim! 🙂... a vyrazíme parníkem po vltavě -ještě jsem sama naplula -jen ve člunu, takže se dost těšim!
@duska88 hm je sice pravda,ze niektore tie cestovne postielky su uz take vymakane,ze su lepsie ako drevene.podla mna zalezi od vkusu...ja by som kupila drevenu a na nu sa da kupit za par korun aj vystuzena prebalovacia podlozka...ja som to tak mala pri riskovi,peknu drevenu s tym hniezdom a na vrchu polozenu podlozku na prebalovanie a na boku taky zavesny vreckar na plienky a kozmetiku a tak....takze ja by som volila klasiku drevenu a je to na tebe co sa ti viac paci 🙂
holky, ten baby sense co mám byl i v porodnici, tak to není žádný šmejd, ale koukněte se hodně na recenze -už je spoustu nových modelů i značek.. za ty dva roky je dokonce už baby sense 6... ale třeba už bylo vyšší číslo i před těma dvouma rokama, ale já chtěla ten co byl v porodnici -už jsem to s ním uměla a věděla jsem jaký vydává zvuky apod. ... jako apgar jsme měli 9-10-10 -takže v pořádku a všichni na mě v rodině čučeli že je Štěpíno nemocnej když na něj mám monitor dechu, ale jako přece ta miminka tak často blinkají! tak jsem všechny odpálkovala že když mám možnost týhle "vymoženosti" tak si to určitě koupim a nebudu čekat až se mi malej udusí blinkáním zatim co budem spát... Nemyslím si že by to byla blbost to kupovat -moje kamarádka měla apgar úplně stejný a v porodnici se jí díky tomuhle monitoru neudávila holčička... normálně spala, monitor začal řvát a holka byla přidušená -takže ikdyž měla apgar v pořádku, tak se jí to stalo a nebýt monitoru, tak by z porodnice asi odcházela sama, enbo by byla poznamenaná -když půjdem do důsledků.. však by si toho hned tak někdo nevšim.. teď jsou malý 4 a jaká je kočka a furt stejně zdravá jako když se narodila a vděčí za to monitoru.. takže bych to nezahazovala
@bettyx ja to s tym monitorom vidim rovnako...najprv som rozmyslala ci nepockame kym sa maly narodi a ked bude zdravucky tak ho nebudeme zbytocne ozarovat (sa s tym stale neviem nejako stotoznit ze ma spat na nejakom elektrickom pristroji), ale potom nam znami hovorili ze pri ich zdravej dcerke to tiez zacalo signalizovat ze nedycha tak s nou hned zacali triast az sa nadychla a ktovie co by sa stalo keby ten pristroj nemali...takze mm rozhodol ze to kupime, predsa len budeme vdaka tomu kludnejsie spavat, a ja len dufam ze to naozaj neskodi...
@duska88 ja by som tiez radila drevenu, sama som uz zacala hladat, je ich strasne velky vyber, mne zalezi na tom aby bola z dreva (niektore su len z bukasu), mala minimalne dve polohy ulozenia vysky matraca a spustaciu bocnu stenu...zatial vyhrava Hippo od Drewexu, nazivo sa mi najviac pacila...a paci sa mi ze k tomu maju v rovnakom dizajne cele supravy ako postelnu sadu, hrkalky, hrajuce deky, plysove spiralky na postielky a podobne hluposti 🙂 mozes pozriet na www.drewex.sk
@jana0706 to neni škodlivý ani v nejmenším... to by si nikdo nedovolil vyrábět něco určený pro novorozence aby to bylo jakkoliv závadný i do budoucna.. je to naprosto bezpečný a jak řikám! je to na 1,5v baterky a ty desky se dávají pod matračku -je to o 100% bezpečnější jak taková výhřevná dečka pod prostěradlo.. to se fakt nemusí nikdo ničeho bát
@duska88 ja mam aj cestovnu postielku aj normalnu, v normalnej Natalka spavala a cestovnu som mala v obyvacke ked bola hore tak aby som ju mala pri sebe, tam mala aj hracky, len pri tych cestovnych postielkach si treba vsimnut, skoro ziadna nema pevny spodok, ja som tam dala normalne matrac este co som mala po Matuskovi a do normalnej som kupovala novy, ta podlozka v tej cestovnej postielke bola taka tenka a ako keby sa prehybala, tiez tam mam aj ten prebalovaci pultik a ten bol super na tom som ju vzdy obliekala a aj prebalovala.
@nelynka18 @bettyx @duska88t iez suhlasim s nazorom ze tieto monitory dychu su bezpecne pre deti, nie je to vobec v zastrcke jedine ta bezpecnostna jednotka co vydava poplach je na baterky. Ja ho mam uz 2 roky a este sme baterky nemenili, idu tam tusim 2 alebo 4 tuzkove, uz si nepamatam. Mojej kamaratke maly prestal dychat a tiez doktor hovoril, ze mali stastie ze mali ten monitor a pritom bol uplne zdravy, to vobec nezavisi od toho ci je dietatko zdrave alebo nie samozrejme ze chore deticky maju asi vacsiu pravdepodobnost. Ja hned ked som zistila ze taka moznost je tak som nevahala ani sekundu, ked vie ako som sa pri Matuskovi nevyspala co som stale skusala s rukou a so zrkadlom ci dycha.
@zuzinr @nelynka18 @bettyx @duska88 aj ja som presvedčená o tom, že si ten monitor kúpime a nebojím sa vôbec toho žiarenia. Veď keby to bolo škodlivé tak to určite zakážu predávať. Ale neviem sa rozhodnúť, či si kúpime monitor s doskami, alebo bez tú snuzu
Toto je ona http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s..., ale aj lacnejšie sa dá zohnať, niekde som to videla. Príde mi to praktickejšie, keď malé babo nespí celý deň v postieľke, ale aj na sedačke alebo v kočíku.
Tu o tom píšu
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/mate-zkusenosti-s-monitorem-dechu-snuza-halo/
tak ja teda fakt neviem

ahojte......dnes som bola u doktora ukoncit PN, lebo mam doma bratov, tak ideme na vylet do prahy.....4 dni sme boli na chalupe,brat oslavoval 30.....bolo super....co som ja pojedla!!!! ani deko som nepribrala....tak zacinam tomu verit, ze po porode sa konecne vratim aspon troska na povodnu vahu spred 1O.rokov / mavala som 60-65 kil, ale mne by stacilo aj 75 kil/....hihi.....ved mam 95 kil a strasne vela kil som pribrala po hormonoch pocas rokov liecby kvoli otehotneniu a to som tolko nejedla ako teraz.....mozno mam kilo navyse pocas tehotenstva....takze ked nebudu ziadne hormony, nebudu ani kila navyse!!!!!! urobil mi aj sono, lebo velmi malo citim pohyby....ale nastastie vsetko je v uplnom poriadku!!!!!
chcela som sa spytat ci si kupujete moniitor dychu a ak ano, aka znacka je dobra!!!!!
este 6 dni a syna budem mat doma z vyletu!!!!!!!!!