icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinka_26
30. jún 2011

@wera.g dakujem 🙂 aj mne sa meno Nelka velmi paci, rodina chce, aby sa volala po mne - Zuzka, vraj je to krasne meno (mne sa to teda nezda 🙂 ) ano objednali sme sa znova na 3D - my sme tam uz boli v 17tt, zle bolo otocene, tak sme len pozreli a nic neplatili, teraz sme boli v 24tt, zase bolo zle otocene, tak sme len pozreli (videla aspon pohlavie) a zase sme nic neplatili...tak ideme znova, ked budem v 26tt, tak dufam, ze Nelinka sa uz konecne pekne otoci a budeme mat aj nejake fotky na pamiatku. Je to taka hamblivka malinka, stale sa len schovava a nechce sa ukazovat 🙂

zuzkazv
30. jún 2011

ahojte baby, dnes je nejaký zlý deň 😒 vôbec mi nieje dobre, točí sa mi hlava normálne mám problém prejsť na wc. Najradšej by som si lahla ale neviem čo by v práci na to povedali 🤐 už aby som bola doma. Asi to bude z toho počasia je neskutočne dusno a pritom v noci pršalo.
@wera.g ani ja nejem žiadne vitamíny jedla som do 12 tt ale potom mi doktorka zakázala že bábo je priveľké a že to je z toho, ale neviem lebo pri prvom synovi som brala vitamíny celé tehu a nebol nejaký veľký mal 3150g
@zuzinka_26 gratulujem k Nelinke 🙂
@nelustek ja mám predbežne materaskú od 27.8.2011 a to máme termín len 2 dni rozdiel tak to nechápem 😕 alebo tebe posunul aj termín pôrodu ??

nelynka18
30. jún 2011

ahojte baby 🙂
ako sa mate?ja dnes na nic,som unavena a chce sa mi len spat a este ma musel aj ten moj chlap vytocit 😠 no a pocasie je tiez na nic a ze leto....od zajtra mam doma riska,tak som zvedava co budeme stale robit,ked hlasia stale skaredo 😒
@katy31
@wera.g baby s tym magnezko ale bacha....nie je moc dobre ho vela brat a po neakom 34tt by sa nemalo brat vobec pretoze brani maternici trenovat na porod.ja som ho v prvom brala stale a az ked sa maly o 8dni neskor narodil mi sestricka povedala,ze som ho mala uz davno vysadit....teraz ho neberiem vobec len ked je najhorsie 🙂
@olencinka ahoj ja som pribrala 9kil a som spoko pretoze o takomto case v prvom tehu som mala uz neakych 12-13 kil navyse a potom nakonci som mala vyse 20kg ale zase po porode to slo rychlo dolu za 4 mesiace som mala este menej ako pred otehotnenim.....takze si myslim,ze si nemas preco lamat hlavu v literature sa pise,ze za mesiac by zena mala pribrat maximalne 5 kil ale nie zas kazdy mesiac to by vyzeralo 😀
@wera.g ja tiez nejem vitaminy vraj su z toho velke deti a pokial jes pestru stravu,myslim ze robis dobre,ze ich nejes...ja som pri prvom jedla cele tehu vitaminy a maly bol 4kilovy ale aj som prenasala a tak....teraz nejem a maly zatial je akurat,zatial to nevyzera,ze budeme mat zase velke babo 🙂 no uvidime 😕

luciah
30. jún 2011

@jana0706 ahoj, čítam, že ste boli na nákupy v Poľsku, môžeš mi poradiť kde a čo všetko a za aké ceny ste pokúpili? lebo my sa chystáme o týždeň do babyboo, na kočík, postieľku, matrac, vaničku, prebaľovaciu podložku a snáď aj oblečko, tak nechá mám trochu prehľad 😉 ďakujem

misickab3
30. jún 2011

Ah, som rada, že nie som sama, čo sa jej nič nechce 🙂 Hovorila som si, či ostať v posteli, alebo čo- nakoniec som to kvôli hladu vzdala a šup ho niečo fajné si dať 😉

No a zajtra tu máme glukózu a poradňu....som zvedavááááááááááá

majonka79
30. jún 2011

@santerra No ak mas pocit, ze treba dokiho, radsej chod. Istota je istota. 😉 Ja to mavam, ked sedim v kancli cely den - boli ma brucho ako pri menzes a aj v spodnej casti. Pomoze len lahnut a vystret nohy, ako som pisala... No nie vzdy ma to brucho boli. Su dni, ked sa citim super...ak to mas kazdy den, radsej chod a opytaj sa. Podla mna lepsie panikarit ako nieco podcenit a co si mysli doki ti moze v tomto pripade byt ukradnute. Ide o Teba a o babo...lebo niekedy sa aj moja doktorka nad mojimi starostami pousmeje. Ja mam doktorku, ktora toho vela nenarozparava, iba "vsetko OK"....tak sa pytam a pripadam si niekedy ako z Marsu, ale co uz 😀 No ved cakam babo prve, keby bolo tretie 😉 tak viem, co a ako...drzim palceky. 😵

majonka79
30. jún 2011

@misickab3 Glukozu mam ja uz za sebou a bolo to v pohodke .-) Bala som sa toho napoja, ale kamoskai doktorka mi poradila 1/2 citrona a to som mala taku koncentrovanu citronadu a dalo sa. Najhorsie bolo to 2 hodinove cakanie, nastastie bol somnou manzel a tak sme kecali. Lebo sestricka mi kazala len sediet, nepohybovat sa, nic nejest a nepit ☹ drzim palce

misickab3
30. jún 2011

@wera.g tiež si myslím ako ostatné, že vôbec to nevadí. Ja čakám baby prvýkrát a akosi som sa rozhodla, že kým mi nebude nič a kým bude bábo rásť ako má, tak nebudem brať žiadnu chémiu. Jednak si človek radšej pochutí na čerstvom ovocí a zelenine a tiež som počula, že po vitamínoch detičky rastú až moc. Tak si myslím, že ak bude bábo normálne veľké, ale nie prerastené, tak sa nám obom bude lepšie znášať pôrod 🙂 Už aj tak sa bojím, aby mi až moc neporástlo, lebo manžel a všetci jeho súrodenci sa pohybovali okolo 4 kíl. A aj keď ja som mala takú normálnu hmotnosť, moji súrodenci to tiež ťahali vysoko...

wera.g
30. jún 2011

@zuzinka_26 Zuzka je tiež pekné meno, ale ja osobne by som dieťatku nechcela dať meno po mne - bude niekto hovoriť, že a ako sa má Zuzka? A ktorá stará, či mladá? Alebo aj korešpondencia, všetko.. Nám sa veľmi páči meno Tomáš (že by bol malý po tatinovi), ale uznali sme, že Tobias bude predsa len lepší 🙂 Hlavne aby sa meno páčilo vám, tebe a tvojmu manželovi a ostatní si ľahko zvyknú 🙂 U nás už nikto malinkému nepovie inak ako Tobi, Tobiasko a to je ešte len v brušku, tak si pekne všetci zvykli, hoci najprv sa im to meno zdalo komlikované 🙂 Noooo tak to máte ultrazvukov a ultrazvukov 🙂 Tak vám budem držať päste, aby sa vám malá krásavica ukázala 🙂 Náš drobec skoro všetky ultrazvuky prespal, posledne ho doktorka zobudila, tak celu dobu zival a otvaral na nas pusinku 😀

wera.g
30. jún 2011

@zuzkazv @nelynka18 @misickab3 ďakujem vám baby, to ste ma ukľudnili, už som si začínala myslieť, že len ja ich nejem a bála som sa, či bude všetko ok 😅 kamarátkina mamina je doktorka na pôrodníckom v ružinove a tiež vravela, že sa rodia veľké detičky - že maminy papajú vyváženú stravu, a ešte aj tabletky si dávajú.. U nás je teda predpoklad, že bude drobček väčší (ak sa to dedí po rodičoch), ja som sa narodila s cca 4500g a mamina ma 2 týždne prenášala a manžel sa narodil tiež nad 4kg, teda my sme boli také väčšie detičky 😅

jana0706
30. jún 2011

@luciah ahoj, no my sme boli cielene iba v predajni Baby Boo v Novom Targu, boli sme to asi pred mesiacom omrknut a velmi sa mi pacil vyber co tam maju a vyhliadla som si tam postielku tak sme ju boli kupit. Nakoniec sme sice nekupili tu vyhliadnutu (Hippo od Drewexu), ale inu priamo od Baby Boo, je krasna a stala iba 60 Eur. Ale napriklad matrace sa neoplatia, tie obycajne co mali sa mi nepozdavali, a take kvalitne tam vysli aj 60 Eur, takze to si kupim v BA. Oblecenie je tam jednoznacne lacnejsie, kupila som napriklad krasne bavlnene dupacky za 3 Eur. Za velku detsku osusku som dala 10 Eur, to nie je az tak malo ale take pekne stoja v BA bezne nad 15. Flasky, cumliky a pod. sa mi zdali podobne ceny ako tu, minimalne co ja som mala vyhliadnute tak to bolo iba o trosicku lacnejsie tam. Prebalovacie podlozky mali myslim za dobre ceny, ale ja este neviem ci budem kupovat vacsi alebo mensi prebalovaci pult tak som nekupovala. Kocik uz mam vybraty a rezervovany v BA, mali presne ten co sme chceli za akciovu cenu, takze to som v Polsku nepozerala.

len_henus
30. jún 2011

Ahojteee 🙂 ako sa mááte ? mňa dneska čaká poradňa... tak sa hádam už dozviem, či čakám dievčatko alebo chlapčeka 🙂 držte palceeeee 🙂)) a pekný deň prajeem

nelynka18
30. jún 2011

@misickab3 joj veru nie si sama 😀 a co dobre si si dala?ja som mala javorove kolaciky s orieskami,mnaaam ako ti v dobrom zavidim,ze ides na poradnu ja az za skoro 3 tyzdne 😒 ale sono ti nebude robit,ci?
@wera.g no veru a doktor ti povedal,ze ako to vyzera s tou velkostou?ja som mala ked som sa narodila 3600g a muz 3800g a maly mal aj tak 4080g ale ja si mylsim,ze to z tych vitaminov a teraz ich preto nejem 😉

wera.g
30. jún 2011

@nelynka18 mňam, javorové koláčiky s orieškami, juuuuj fakt by sa tu malo zakázať hovoriť o jedle, už som zase hladná 😀
Noo, keď sme boli posledne, tak povedala doktorka, že veľkosť zodpovedá týždňu v ktorom som, že všetko je ako má byť 🙂 teda sa nemusím báť, že malému bude niečo chýbať, keď nebudem jesť tie vitamíny? 😅

wera.g
30. jún 2011

@len_henus držím palce, aby sa malinké ukázalo v plnej paráde 🙂)) a v ktorom tt si? 🙂

Ja som dnes total zabitá, spať som šla po polnoci a už od 6tej som na nohách, uff, dnes to vidím na zaľahnuti hneď ako prídem z práce 🙂) ešte ma dnes čaká o 14tej ortopéd, má mi potvrdiť, či môžem rodiť klasicky, tak prosím držte palce, nech povie, že je všetko ok 🙂

wera.g
30. jún 2011

@jana0706 prosím ťa a vieš mi povedať cca koľko vychádzala tá hippo v poľsku? my ju tiež chceme, veľmi sa nám páči, tak či to tam vychádza lepšie než tu u nás 🙂 ďakujem moc 🙂

nelynka18
30. jún 2011

@wera.g hihi som zabudla 😅 ale aj ja by som si ich este dala 😀 ja som zvedava,ze aky bude nas maly velky, 19.jula idem na poradnu aj na sono a tam nas budu merat a vazit a ja sa veeelmi tesim 🙂 no veru nepapaj tie vitaminy ani ja nejem a napchavam sa ovocim,zeleninkou a tak...

wera.g
30. jún 2011

@nelynka18 noooo tak dúfam len, že už každú chvíľku pôjdem na obed, hrozno, marhule aj nektarinky som už zjedla 😀 ešte mám v tajnom šuplíčku keksík, ale ten nechám až na horšie časy 😀 a to ti hovoria na poradni aj dĺžku? mne nie,len váhu, tak vlastne ani neviem koľko ten náš pokladík meria 🙂 Ja idem na poradnu 18.7., máme to skoro tak isto 🙂

zuzinka_26
30. jún 2011

@zuzkazv dakujem 🙂 inak ja tiez neberiem ziadne vitaminy, len do 12tt som brala tu kyselinu listovu, ale potom mi lekar povedal, ze sa nemam napchavat chemiou a mam jest radsej ovocie a zeleninu 🙂

nelynka18
30. jún 2011

@wera.g ja tiez akurat tlacim hrozno 😀 dlzku zatial len raz v 11 tt mal neake 4cm potom len vahu to bolo v 21 tt to mal 360g a teraz idem na posledne sono v 30tt a vtedy sa vlastne vsetko kontroluje ako je babo vyvinute,miera,vaha,organy,ako je ulozene no vsetko a potom vlastne uz len prietoky budu a uz babo uvidime az ked sa narodi 😉 a inak vies ako orientacne zistis ake je babo velke?ked si zmerias brucho od lonovej kosti po horny okraj maternice,take dlhe by malo byt 😉 ty ides o den skor,no my to mame tak u naseho dokyho,ze ten bere tehule len vzdy v utorok 🙂

misickab3
30. jún 2011

@nelynka18 no, sono asi nie, lebo posledne mi robili v nemocnici....mám taký pocit, že ďalšie sono bude tak okolo 30 tt....ale som zvedavá, lebo posledne som mala ten zápal a brala som čípky, tak ma teraz skontroluje, tak dúfam, že to už je ok. 🙂 a teším sa na to, ako maličká zase vyrástla.... 😅

nelynka18
30. jún 2011

@misickab3 no ja som bola teraz naposledy a bolo to cele take rychle ani mne sono nerobil,len skontroloval zo spodu,pohmatal brusko,zapisal do knizky a to bolo cele....hej v 30 tt ja idem uz skoro za 2 tyzdne a neviem sa dockat 😵

misickab3
30. jún 2011

@nelynka18 ja mám tiež niekedy pocit, že som viac kontrolovaná sestričkou ako lekárom- lebo povážime sa, odmeria mi bruško, tlak, moč...a teraz ešte aj tú glukózu... 🙂 a lekár väčšinou tak rýchlo. Ale teraz si myslím, že pokontroluje lepšie. Uvidíme...

Joj, dala by som si nejaké ovocie, len mi tu chute robíte 🙂 ešteže je čas obeda, tak niečo zjem a potom šup do obchodu urobiť zase nejaké zásoby ovocia 😀

misickab3
30. jún 2011

@nelynka18 no, ono je to väčšinou také rýchle, že si ani nestihnem všimnúť, že som u neho bola...teraz by to ale malo byť trochu dlhšie predpokladám. Viac sa o nás starajú naše sestričky, mám pocit... 😀 kým všetko pomerajú... 🙂

Ale robíte mi chute na ovocie...myslím, že za obedom sa prejdem do obchodu a doplním zásoby... 😀

zuzinka_26
30. jún 2011

@wera.g 🙂 no ved ani ja nechcem dat rovnake meno ako mam ja - fakt by sme nevedeli na ktoru z nas prave niekto rozprava a presne ako pises aj s postou by mohol byt problem - takze mam dobre argumenty 🙂 u nas uz tiez zaciname oslovovat menom, pride mi to uz take krejsie a realnejsie ked jej povieme Nelka 🙂 no ved to, tolko 3D ultrazvukov budeme mat - nastastie zaplatime len ten, z ktoreho budeme mat fotky 🙂 nasa mala je sice hore pri ultrazvuku, ale stale je zle otocena - vcera som sa aj poprechadzala, polezala na boku, ci sa neskruti - ale nepomohlo to, ona sa stale schovava 🙂 ale videli sme raz rucickou mavla a potom akoby nieco momulala v puse - krasne to bolo 🙂

elenaakiko
30. jún 2011

ahojte baby...ako sa máte? no my máme tento týždeň parádne nabitý ☹ v nedeľu mi ochorela malá a v pondelok večer zase malý dostal 40 stupňové horúčky 😢 nepomáhal ani panadol, ani nurofen. od 6tej večera do 10 v noci sme mu dávali zábali, aj na 112 sme museli volať, lebo ani to nepomáhalo. ale nakoniec mu o polnoci klesla horúčka. a zase včera som sa zorazila ja 😠 začala ma bolieť hlava, tŕpnuť ruky, jazyk...som bola ako pred infarktom...tak ma muž naložil a smer neurológia. tam som dostala magnezko do žili a prešlo to 😝 som sa riadne bála, hlavne o malé mimi v brušku 😨 ale už je to lepšie. bábo kope, takže viem že je v poriadku. pekný deň vám prajem, aj keď trošku zamračený 😒

nelynka18
30. jún 2011

@misickab3 preco si myslis?ked ti nebude teraz robit ultrazvuk,tak to bude tiez take rychle....ja to mavam len pri ultrazvuku take dlhsie ked maleho mera vazi a tak....ako by ti malu inak odmeral ci odvazil?ked sa pisala,ze sa tesis ako ste uz vyrastli,ved to ti teraz nepovie,nie? 😕

misickab3
30. jún 2011

@nelynka18 ako vyrástla- sestrička mi vždy meria bruško a vážim sa tam- doma nie, tak preto. 🙂

katulka74
30. jún 2011

wera.g,ja jem calibrum mami,ale velakrat si zabudnem tabletku dat 🙂

katulka74
30. jún 2011

Nase babetka by maki mat od 30- 35 cm
Ccem sa opytat ,rano pred tou glukozou mozem pit? Odpadnemtie 2 hod po nej bez pitia 🙂