Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra tak som rada,ze snad dostal rozum 😉 a drzim palce,aby to z hlavy skoro odislo 🙂 no co ja viem tak ano....
@jana86 ahoj,na prietokoch ti skontroluju ci babo dostava pupocnou snurou dostatok zivin a budes pocut kraaaasne zvuky 🙂 na MD sa chodi 8t ked mas zdravotne problemi inak sa chodi 6tyzdnou....ja som tiez na PN a mam uz aj vypisany paier na MD na 20.8. (6tyzdnou pred terminom) takze si musim ist 19.8. zrusit PN a 20.zaniest papier na socialku.... takze tebe moze doktor vypisat ten papier na MD aj teraz len si den pred tym musis ist zrusit PN
@nelynka18 takze to mi moze uz aj teraz vypisat papiere na MD? no ja som rozmyslala aj tak,ze by som PN ukoncila skor,lebo od 8.8 by som zobrala v robote dovolenku do 19.8(mame celozavodnu 2 tyzdne a hlavne kvoli tomu ze ma prist vtedy mm domov a chceli by sme niekam ist aspon na tyzden kedze som cele tehu doma a bojim sa kontroly) no a od 20 by som isla na MD.lem pozeram,ze 20 vychadza na sobotu,to nevadi?ci ma musi vypisat az od 22 cize od pondelka?
@jana86 ano moze aj teraz len si ho potom zanesies....no mozes aj tak urobit,by si nemala zle ukoncit PN a mas pokoj....a prisla ti za ten cas neaka kontrola?no ked je 20 sobota tak papier ja zanesem 19.....ja neviem ale ci ti da 7 tyzdnou lebo sa dava bud 6 alebo 8 tyzdnou.....tak si skoc a dohodni sa s nim a mas pokoj...a pocuj aj ty chodis vzdy na konci mesiaca po papier k doktorovi na peniaze ci ako sa to vola?no ze pokracujes v PN....
Ahojte babizne 🙂 Kukám že riešite chlapov 😀 Vďačná téma a hlavne nekonečná 😠 O tom by som vedela písať romány 😀 My zas máme doma obrovské akvarko, veď prečo nie ked bývame v "obrovskom " jednoizbáčiku (ešte k tomu bez pivnice) čiže všetky krabice a nepotrebnosti mam natrepane v byte). A ked som mu zahlásila že ked sa malý narodí akvarko pojde do prdele, to ste mali vidiet tu hadku 😀 Už som mu povedala že ked to nesprace tak mu tie jeho posvätne rybyčky vykupem v Save a bude pokoj 😀
Inak neviem či ste si všimli že Drtka čo je s nami v skupine už má krásneho chlapčeka 🙂
@nelynka18 no teraz je fakt to počasie otrasné, deti si tie prázdniny ani neužijú 😖 a vydržať s deťmi doma to je otras. Už ti dal dr. papiere na materskú? tak to dúfam že aj mne dá v predstihu aby som sa potom s tým nemusela trieskať do práce len to odovzdať
@jana86 a na PN máš aj nejaké vychádzky? je to hrozné byť stále zavretá doma aspoň týždeň si s manželom užijete 🙂
@nelynka18 no nemala som ziadnu kontrolu a tiez si beham aj mimo vychadzky sem tam,ale potom trpnem ci nahodou niekto nebol...a tie papiere,myslis na penazne davky,hej to som nosila kazdy mesiac do soc.poistovni.ja som bola 12.7 na odbery na protilatky tak uz vtedy mi dala sestricka papiere,ze som do konca mesiaca PN,takze ja som ich uz ten mesiac odniesla. a na bud.tyzden idem do poradne tak sa opytam,ze co a ako a kedy ma vypise.
@zuzkazv ahoj,no mam vychadzky od 10 do 12 a potom od 14 do 16 ale to je o nicom ked aj tak som sama doma,chodim jedine na nakup a tak alebo k nasim aspon na kavu.preto by som chcela zobrat dovolenku ked sa mm vrati.on je stale v robote chudacik maka,keby som nebola tehu tak by sme uz boli dakde pri mori ale tak chceme aspon po slovensku sa poflakat..
@santerra no teraz som si to kukla,takze jedno babenko zomrelo a druhe sa drzi?bozinku,prajem im vela sila a zdravicka...... no to mas zaujimave s tym akvarkom v jednoizbaku....nam sa tiez risko narodil do jednoizbaku a veru ziadna vyhra 😒
@zuzkazv ano uz dal lebo tiez tam ma niekde dovolenku,tak aby sme to mali vybavene ale aj tak tam budem musiet ist....
@jana86 ano tie, a to sa da aj skor vypitat?tak tam asi na druhy tyzden zajdem...no dohodni sa s nim a mas pokoj 🙂
@jana86 aspoň že dve vychádzky za deň 😉 , budúci rok pôjdete na dovolenku už traja 😉 a určite bude krajšia ako vo dvojici 😵
@nelynka18 tak dúfam že aj moja dr. bude ochotná a dá mi tie papiere skôr 🙂 inak tvoj malý už prespí celu noc sám či ešte prebehuje k vám? u nás je to stále tak že príde k nám - nejak sa to nevie odučiť 😠
no volno nam skoncilo a znova cakat do buduceho tyzdna ☹ ale nevadi to ubehne.totalne nevyspata stale chodim v noci na wc mala zabera asi vecsinu miesta a chudak organy sa tam tlacia hehe 😀 uz sa tesim uz sa to krati strasne rychlo to vsetko ubieha ved uz zachvilu rodime to som zvedava urcite to tu pojde jak na beziacom pase 😉 a my budeme mat drobcov vedla naaaaaas
@zuzkazv ale ja si myslim,ze bude nevidim dovod preco by ti ho nemohla dat teraz 😉 je no naststie uz spava sam celu noc....ani neviem ako to prestalo a zrazu ho to preslo.....celu noc mu svieti v izbe mala lampicka a ked prisiel k nam tak sme ho poslali spat a potom ho to preslo.....
@zuzkazv @nelynka Ale nie je to také staršné s tými nohami, to je zúžený strih tých gumákov a tým, že som aj naboso bola sa mi to horšie vyzúvalo, ale mám ich väčšie to je pravda, ale u môjho doktora som stretla dve tehotky, že 36 tt a tie ich mali teda jak papuče.
@nelynka18 Však aj ten žako, že okolo 700 eur stojí, ale tak on mu spravil robotu a namiesto vyplatenia zobral jeho, no to som radšej mohla už mať kočík. A kúpim si taký aký budem chcieť, inak moja mamina povedala, že nám ho kúpi, aj pri malej nám ho kúpili spolu s tatinom ešte. Ja som študovala na výške mala som20 a muž akurát začínal podnikať, ale oni nám vždy so všetkým finančne pomáhali, a zato tento kupuje blbosti, lebo vie, že naši sa vždy postarali. Začarovaný kruh u nás, naši pomáhajú nám a on zase jeho rodičom, to keď moja mama otvorí túto tému no koniec, čo jej mám nato povedať. Nech nám kúpia dom s veľkým pozemkom a bude mať dielňu tam 😀 😀 😀, lenže moji rodičia vyše 20 rokov podnikajú a nikdy nechceli bývať v dome a môj muž to nevie pochopiť, lebo oni bývali v dome, my sme po dovolenkách chodili každý rok k moru a tak... no a ona aj teraz, že kúpi nám 4 izbový byt, tento ani počuť, a mne sa pravdupovediac zo zabývaného a prerobeného ani nechce, tak to tu nejako vydržíme ešte aj v 2 izbovom, však on príde večer, a mne s deťmi to stačí. A ešte kým bude mať malý 3 roky by som chcela byť tu vykočíkovať ho na sídlisku, a všetko mám na pešo doktorku mám 300 m od domu, mesto nejakých 800m, to pri malej sa mi vždy smial, že tachometer na kočík nám dá. Sa nato teším, pohyb a tak, po 8 rokoch, zato som vtedy taká chudá aj bola.No a po 3 rokoch uvidíme, či nejaký dom sa načrtne. Inak veľmi sa mi ten Jané Rider Formula Strata štvorkolesový strašne začína páčiť.Ale ten casualplay má zase na autosedačke aj tú krytku na nohy a to tento nemá. No neviem, či ešte do piatku stihnem do toho Hlohovca ísť, alebo asi až keď sa vrátime z toho Talianska. Ale už som zvedavá aký na koniec kúpim.
@bv_alexandra Tak to je super si zaslúžiš takého dobrého muža, keď prvý taký nebol.
@jana86 To už tak skoro sa tie prietoky robia, to nie až mesiac pred pôrodom. To je taký pás čo ti pripevnia na brucho pustia prístroj a budeš počuť zvuky ako pláva bábenko. A ten prístroj potom vytlačí taký lístok z grafom ako z EKG mi to pripadalo, a oni to pozrú.
@jana86 Ak Ti môžem poradiť, ako poradila mojej mamine jedna riaditeľka sociálky, mamina s nimi robí školenia, tak sú vtom zbehlé, že čím dlhšie zostaneš na maródke, že sa nedáš o tie dva týždne skôr na materskú vypísať , tak potom tým dlhšie ( o tie dva týždne) budeš poberať materskú. Vieš ako to myslím, že oni tie dva týždne Ti zaplatia ešte maródku , lebo potom ak ťa skôr vypíšu odvtedy sa Ti už počítajú presne týždne koľko môžeš byť na materskej, a takto sa to o tie dva týždne posunie. Neviem či to nevysvetľujem jak tatar, prepáč ak hej. Aj my to tak ideme spraviť.
@zuzaxa aj u nas je to tak,ze moja mama nam od zaciatku pomahala ci uz finance alebo hociako inak ako sa dalo....no to sa ale zas tvojmu muzovi necudujem,ze nechce aby vam vasi kupili byt moj by to tiez nechcel...ja by som volila asi casualplay ten sa mi aj viac paci....a ako idete do talianska a kedy?
@lucy56 aj ja som sa skoro dostala na rizikove koli placente mam ju nizko a vpredu previa marginalis, mohla som kedykolvek krvacat ale uz sa posuva vyssie. dnes som bola u diabetologicky na kontrole vysledky mam dobre. Ohladne tej kukurici sme sa dnes bavili. Lebo vcera o 20.00 hod som zjedla 3 klasy, ja kukuricu milujem a mala som hodnotu o 22.00 4,9. A spytala sa ma ze co som jedla ze mam taku nizku hodnotu. Ona my to vysvetlila ze ak zjes kukuricu cukor ti velmi rychlo vystupi hore ale zaroven po par minutach aj rychlo dole, takze mozem jej jest kolko chcem.Vyskusaj a uvidis ake budes mat hodnoty. A mne este raz povedala ze sa mi maju pohybovat od 7,2-7,5. tak super.No a na moje prekvapenie mi predpisala 100 ks pasikov na 1 mes. lebo som jej povedala ze si pisem s tehulkami tak sa pozrela do nejakeho svojho papiera a povedala ze mam pravdu. A predtym som mala 100 ks na 2-3 mes.
@nelynka18 Nepísala som Ti, teraz od soboty na týždeň do Bibione, sme s maminou boli vyplatiť pohreb minulý týždeň a odtiaľ sme sa pozreli v Sature, a že tak teda ideme posledný apartmán mali, pôjde s nami, prídeme všetci troška na iné myšlienky tým, že vypadneme z domu. No a to Štúrovo nám zamenili od 13 augusta, ale to už budem asi len oddychovať na izbe a funieť pri knihe, a títo dvaja nech sa kúpu.
Do toho Casualka som zbláznená už dva roky, ale uvidím naživo sa rozhodnem aj podľa toho ako sa skladajú do auta. A aj keď sú drahšie, potom ho predám však sa míňajú tieto kočíky. Po tom roku aj tak každý kúpi buginu a tie 3 kombinácie sa predávajú skoro ako nové, takže toho sa nebojím. Aj keď pri malej som kočík predala tak výhodne, že stál 12.000 korún a jej som ho predala za 2 tisícky, to mužovej sestre. No u muža v rodine ma zase budú mať všetci v zuboch, lebo u nich majú všetci kočíky z Poľska a ja budem zase tá fajnová z mesta, im ani nepoviem čo stál, zaokrúhlim to na 300 eur nech už bude stáť hocikoľko. AJ to im bude veľa. A zase tie reči čo mu kúpime, však on všetko už má. Aké všetko preboha však to len do nejakých pár mesiacov si dopredu veci nakúpiš, a keď bude mať rok-dva tak čo všetko má. To aj pri malej mi tak hovorili, že všetko má. Len ma tým vytáčajú.
@natalii6 To mas teda riadne papkaca doma 😀 Mozno aj moj sa neskor tak rozje, ale zatial som s nim uplne spokojna, jedlo mame 3 dni a ani nefrfle, ze stale to iste 🙂 😎 Ked byval s rodicmi, tak mama navarila vzdy v nedelu a tiez to jedli tak 2-3 dni. A potom ked sa dojedlo, tak si kazdy musel spravit nejake jedlo sam, akoze na ranajky a vecere, obedy mali bud v skole, alebo v praci. Jeho mama proste varila len v nedelu alebo cez sviatky. Takze ja, ked varim ked sa nieco doje, tak je stastny 😀 Dokonca uz mi parkrat povedal, ze niektore jedla varim lepsie ako mama a napriklad tuto nedelu som robila zltu hraskovu kremovu polievku, tak bol prestastny, lebo ze mama ju doma nikdy neurobila a ked ju chcel, tak ju jedol len v restike. Navyse ja toho tiez moc nezjem, vzdy som si myslela, ze ked budem tehotna, tak budem pazrava a vkuse jest, ale jem dokonca menej, ako pred tehotenstvom. Svagrina pribrala asi 10 kil a doteraz ich neschudla. Ja som zatial pribrala len 4 kila, z toho 1 kilo je maly a dalsie plodova voda. ten park mi budes musiet ukazat, fakt neviem, kde myslis 😕 😀 Ano, ten nabytok s jahodkou sme pozerali, je pekny pre babatka, akoze s macikmi a kvetinkami. Ja chcem nieco take neutralne, aby bol pre obe pohlavia a aby sa detom pacil, aj ked budu starsie. Toto by sa im asi uz nepacilo, keby sa "hrali", ze maju frajerky a frajerov 😀 Ked ti robili vtedy vysetrenia a nic nenasli, tak hadam to nie je nic vazne. Skus si davat magnezium, mne na krce a bolesti v nohach pomaha 😉 Ja som tuto noc bola cikat asi 10krat, uplne som znicena. Na najblizsej poradni to musim povedat lekarke, ved toto uz nie je normalne ☹
@zuzaxa no myslim,ze co si si mi pisala,mam deravu hlavu 😀 a idete autom?joj tak nech vam pocasie vide my sme boli pred 2 rokmi v bibione a bolo fajn len mne vadili tie velikanske plaze ze lehatka sme niekedy mali na zaciatku a k moru sme sli 10 minut 😀 ako moja svokra....podla nej sme tiez kocik nemali kupovat mali sme si nechat po riskovi a ked jej clovek nieco ukaze,ze aha ake pekne sme kupili,tak len zajojka a da blbu pripomienku akoby sme jej peniaze minali 😒 asi si tiez najlepsie nerozumies so svokrou co?
@erzulik super sprava s tou kukuricou aj ja ju lubim a mame jej dost na zahrade nasadenej takze ked si ju dam ako druhu veceru alebo olovrant tak pohoda,ja tiez som bola na diabetologii,tiez bola spokojna s hodnotami,ja mam ale stale povolene len do 6,3, ale vacsinou mam dobre,a povedala ze snad to pojde aj bez inzulinu,comu som najviac rada,a nemusim si robit uz profil kazdy den ale len 3 x do tyzdna,inak vcera som bola na tehu cviceni a hodnoty po cely den ukazkove,takze pohyb spali cokolvek
@erzulik hej s tymi pasikmi je to tak,poistovna preplaca 100ks na mesiac aj my sme dnes o tom debatili s doktorkou,nejako to uz doklepeme s tou sukrovkou do konca,vsak to zbehne rychlo uz,mne pomaha ked mam co robit cely den,teda je nejaky program to na to nemyslim a hodnoty mem dobre
@nelustek no aj ja mam s touzahou problémy,ale už to máme za pár tak to nejak už vydržíme 🙂 poradili mi známy že si mám postrúhať surový zemiak a vypiť tú šťavu no neskúšala som to.Vyskúšaj,že y to malo stiahnuť.Inak aj my sme ok,len to kopkanie je niekedy až bolestivé 😒 ale aspon viem,že ho tam mám hehe.nech sa vám darí baby už budete tri 🙂 😀

@nelynka18 ano je to ok. aj ked niekde v hlave to ešte mám ale sme to uzavreli 🙂 takže možem s kludom tu konsku masť ?