Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek ja som tiež taká citlivka , tiež by som to šúchanie nevydržala
@motylik08 neboj sa toho že si citlivá, keď som to zvládla ja tak to zvládne každá 😉 , ja som taká citlivka že strach 😖 a to kojenie ti pojde odzačiatku možno bez problémov ked teraz nemáš citlivé bradavky ja by som nevydržala byť bez podprdy lebo ich mám citlivé tak že mi aj tričko vadí keď sa o ne šuchne 😕
@katy31 @nelustek ja si idem kupovať kuchynskú váhu teraz tak som sa rozhodla že kúpim takú čo je do 5kg kde budem mocť aj melé vážiť - tiež som si myslela že málo priberá a nemala som to vtedy kde odkontrolovať takže teraz do toho investujem
@katy31 ja ked som ich mala na policke, tak som ich prala pravidelne!!!!!! a stale su pekni!!!!!
@zuzkazv no bodaj by si mala pravdu, ako som písala, ja podprdu nenosím skoro vôbec, ako do roboty a niekde kde idem medzi ľudí si ju dám, ale neni nad pocit keď ju nemám :D a v lete ju väčšinou nenosím vôbec, v tričkách to vyzerá dobre bez podprdy, len teraz ju musím nosiť kvôli tomu čo mi začína odtiaľ vytekať....
veď ja potom napíšem ako zvládam kojenie a či vôbec kojím 😉
@zuzanazuzana no ja mám po malom úplne nové, ešte s vysačkami... malý mal dvoch obľúbených mackov, ostatných si nevšímal. Len som ich ešte neprala a 7 rokov sú v krabici uložení, tak ich asi hodím do práčky...
bude tu niektora mamina balit drobca do latkovych plienok?
@verinka100 ano odhodlali ale urcite obavy mam ako zvladnem cestu 😒 uz len dufat ze nic sa nestane 😉 ja idem prvy krat k moru vlastne ovetci ideme 1x k moru a dufam ze tam bude lepsie pocasie nez tu a ze si to tam uzijem a prestane ma boliet ta noha 😉 a ak sa zadari na buduci rok by sme isli len tak na blink..ohladom mojej mamy ja sy myslim ze jej vadi ze ja som zdedila byt a moji bratia nie 😠 zo zaciatku ked sa maly narodil som si vela x poplakala a obcas mi to pride luto ze nepride za malym no ale co uz s tym narobim ☹ 😢 ked som jej povedala ze ci nevie kde byvame tak povedala ze ona nema cas ale kazdy den po vsetkych obchodnych domoch co su v jej blizkosti nato ma cas..neboj aj keby ti nikto nepomohol zvladnes to aj sama ako ja aj ked pomoc sa zide lebo na zaciatku je to tazke mne asi 5x zobrala kamoska maleho von ked bol malicky a pomohlo to ale inaksie nikto..ako ja si mozem gratulovat ake mam dieta vie sa sam zahrat spava cele noci proste som stastna ze je taky aky je aj ked zaciatky neboli ruzove hlavne ked maval koliky a to boli 3h place 3mes.vkuse a ked muz nebol doma tak som mala co robit aby som sa nezblaznila a nikto mi nepovedal a neporadil ako mu mam pomoct a ja sama som ani netusila co mu je az ku poncu tu na konikovi mi jedna poradila ze mu mam davat teplu plienku na brusko a masirovat ale po 3mes.to preslo ako mavnutim zazracneho prutika 😉 a to dedictstvo je hrozne co dokaze z ludmi porobit 😠 ja som povedala ze sa vzadam bytu nasich nech si snim robia moji bratia co len chcu ked ho zdedia..s tym dobrovolnym poistenim si spravila super ja som o takom niecom nevedela ze existuje inaksie by som si to este ked som pracovala platila 😠 dozvedela som sa to tiez az tu na konikovi ale uz neskoro 😠 ved ta almuzna co davaju je hrozne ale take mame super zakony len ludom brat a brat a dat co najmenej ☹ hlavne ze oni sa maju ako prasata 😝 dnes som sa tesila ze konecne bude lepsie pocasie a hla mi to pripada ze nie leto ale jesen prisla para to tlacila..idem si ja dat pizzu co som dneska upiekla lebo uz sa mi slinky zbiehaju to sa zase prezerem 😀 aky si mala vikend?
uz iba 84 dni 🙂)
@nelustek aha no kazda to mame inak... 😉
@motylik08 no ved uvidis sama potom co ti bude dobre ja len,ze podprda na kojenie ma viacero vyhod 🙂 no to ano nikdy nic nie je podlozene faktami a ja tiez mozem povedat len co som na sebe vyskusala,tiez som zo zaciatku nevedela co a ako ale teraz je vsetko inak ked mam co to odskusane.....najlepsie je vyskusat a potom sa zariadit 🙂
@motylik08 haha rob si srandu 😀 si myslis,ze viem vsetko?kazde dieta je ine a nic sa opakovat nebude ine zaberalo na riska a ine bude zaberat na toto druhe mimi 🙂 cize mozno nieco viem ale mozno mi to bude na prd.... ved som ti pisala,ze neviem ako sa vola lebo mam etiketu strhnutu ale ze to je taky ten klasicky na intimnu hygienu,co davaju aj v reklamach......proste sa neumyvam mydlom ale tym na zensku intimnu hygienu....
@nelynka18 nerobím si srandu ty pipina :D...ja viem, ale niečo sa mi môže z tohot všetkého predsa zísť 😉
a mne to potom neukázalo že si mi písala :(, dnes mi blbne tentok koník jeden :( musím teda kukať reklamy a čakať kedy to budú dávať 😝 divné že si nespomeniem pretože ja som závislák od reklám 🙂
@motylik08 no jasne... 😀 ale tak ja sa niekedy robim taka mudra,vsetko si predstavujem,ze teraz pojde lahko a ked sa maly narodi,tak budem mozno viac zmetena ako ty 😀 no ty zavislacka.....som to hladala kvoli tebe na nete a tu je http://lactacyd.sk/produkty.aspx ja mam ten prvy lactacyd femina emulzia.....
@motylik08 no niekedy uz veru rozmyslam ake to bude mat dve deti a ake bude toto druhe,ci uplakane,ci flegmos.....risko bol uplakany a taky nespokojny a doma vobec do 4 mesiacov nespaval len vonku v kocari...ale zato v noci bol super 1-2 krat sa zobudil napapal sa a spal dalej....tak som veeelmi zvedava co a ako 🙂 no ved viem dakujem a som rada 😉 tak kukni,inak to kupis v kazdej drogerii a aj v tescu to mavaju...
@natalii6 Mame to naopak, ty ides prvy krat moru a ja zase prvy krat po dlhej dobe nejdem :D Inak od 17tich som chodila kazdy rok moru, hlavne kvoli mojej alergii, mi to pomahalo na dychanie a aj na kozu, kedze sa mi zvykol robit ekzem. Tak vam budem drzat palce, aby ste mali pekne pocko 🙂 A kam idete, na Istriu, do Dalmacie, alebo na nejaky ostrov? Ja som bola v Ch asi 4krat, za kazdym uplne inde a buduci rok dufam pojdeme tiez. A zo vsetkych destinacii pri mori, sa mi pacilo najviac v Ch., mozno preto, ze ti ludia tam su pre nas blizsi, nez napr Greci alebo Spanieli 🙂 Ja si myslim, ze tvoja mamka to bude nakoniec lutovat, ako sa teraz sprava. A je to naozaj smutne 😖 Tych kolik sa bojim aj ja, ale svagrina mi uz radila, aby som masirovala brusko,aj tu teplu plienku a este cvicila s nozickami. Ale zazraky od toho necakam 😕 A dufam, ze aj moj drobec bude kludne dieta, lebo ja som dost citlivy clovek, niekedy sa divim, ake blbosti ma trapia. Esteze mam manzela, ten je uplny opak a dokaze ma drzat na zemi a kludnit. Bez neho by som uz asi bola na psychiatrii 😀 Inak, ked nadobudnem nejake tie skusenosti s babom, tak ti potom kludne mozem postrazit deturence, ked bude treba. Mne by sa to potom na oplatku tiez urcite zide 😎 🙂 S tymi peniazmi ani nehovor, materska pol roka a potom chaby 190e prispevok. Kupim plienky, kozmetiku, prikrmy a mozem dalsie zobrat od manzela 🙄 Skoda reci, to co tato vlada predvadza 😝 Vikend? No v sobotu sme boli na prechadzke na Divokej vode a vcera som pol dna varila do mojich mega hrncov zas na 3 dni 😀 😀 poobede sme stihli kym zacalo prsat prechadzku pri Dunaji a vecer prisla na vyse 2hod navstevu svokricka. Dnes mam od rana migrenu, tak polihujem 😔 A vy ste mali aky vikend?
Ahoj sto rokov som tu nebola.. hroza.. baby ale chcem sa opytat ktore mate mensich prckov..ako to budete riesit ked pride porod.. pojde manzel s vami a mate male zatial kam dat? ci radsej nechate muza s mrnom doma a vy to zvladnete nejak same.. ?
@nelynka18 no to budeš mať pestré a obom sa venovať a Riškovi aby nežiarlil a ešte aj manžela nebudeš môcť zanedbávať, no som zvedavá čo si tu budeme písať v takom novembri, decembri, ja si to predstavujem tak, že sa malinký pekne napapá, dám ho odgrgnúť a spinkať do postieľky 🙂, možno to tak vôbec nebude a budem musieť ho kočíkať dlho alebo nosiť na rukách, uvidím som na ňho zvedavá už veľmi preveľmi a baby hovoria, že chlapci sú horší, že je s nimi viacej problémov, že ich bolieva bruško, majú problém s kakaním a celkovo sú vraj horší.....ale ja si myslím, že to neplatí na všetkých 😉 naši budú svetoví chalani 😉 a my spokojné maminky 😎
kuknem kuknem som myslela, že je to drahšie a to nestojí až tak veľa teda.....budem musieť kúpiť......ja sa umývam zospodu normálne sprcháčom akýmkoľvek parfumovaným, čo asi nie je moc dobré...
@motylik08 hihi no to by bolo uuuuuzasne keby sa maly napapju,odgrgnu a idu spat,snad to tak bude 🙂 hlavne u chlapcov byva casta kolika,my sme si s tym pri riskovi tiez presli kazdy den od 18:00 do 19:30 ho bolievalo brusko a nepomahalo nic.....potom sme ho okupkali a osmej sa napapal a hned zaspal ale ta hodina a pol placu bolo hrozne a este to ze sme mu nemohli pomoct,to bola hruza....no ved uvidime ale tiez sa ho uz nemozem dockat 😵 ja som sa tiez len sprchacom umyvala ale toto mi odporucila moja sestricka u dokyho a veru mi to pomaha,obsahuje to neaku kyselinu mliecnu a vraj to tehotnym treba 😕 tak skus a snad pomoze aj tebe... 🙂
ahojte babulky 🙂
tak ja mam uz vybavicku opranu 🙂 manzel mi vytiahol cez vikend skatule zo skrine a potom uz len bezala pracka 🙂 a upratala som babam izbu a pobrala som im "oblecko pre babiky" - co teda bolo povodne ich novorodenecke, ale si ho "pozicali". tak som si ho pozicala naspat a ked z toho drobec po mesiaci vyrastie, mozu do toho zase obliekat babiky 🙂 ja tiez periem v tekutej Lovele a ked zacneme s prikrmami, tak prejdem na Persil Sensitiv, Lovela skvrny od jedla nevyperie.
neviem uz co kto popisal, moje skusenosti k tomu co ste tu riesili:
1) prietoky - moja byvala dokina to neriesila, robili mi ich vzdy az ked som chodila posledny mesiac do poradne na Antolsku, moja nova ich robi, uz mi dala aj termin - 21.9 - to budem 33 TT.
2) magnezko - pri vsetkych tehotenstvach som mala krce, brala som magnezko az do porodu - Nelka sa narodila presne v termine a Dia o 8 dni skor....
inac krce mavam v lytkach aj v chodidlach - aj na to magnezko pomaha
3) drazdenie bradaviek moze vyvolat kontrakcie, preto sa prsia pred porodom nemaju zbytocne mackat. potom po porode pri kojeni zase to drazdenie sposobuje rychlejsie zavinovanie maternice - pocas kojenia vyteka viac ocistkov aj brusko trochu boli.
4) bolestive kojenie - ked som cakala Nelku, dala mi moja teta jednu dobru radu - pri kojeni treba dietatu narvat bradavku co najhlbsie do krku... zni to trochu blbo, ale je to pravda - ked vam bude zuzlat bradavku, tak nic nevycuca, len vam ju rozhryzie a to boli. ono sa to nezda, ale tie bezzube dasienka maju stisk ako vlciak. dieta musi mackat dvorec, potom sa napapa a kojenie pri tom neboli. a tym co cakaju svoje prve mimi by som doporucila nezanedbat teoreticku pripravu - necitajte si na nete ziadne hororove pribehy o porodoch, radsej si nastudujte spravnu techniku prikladania a najdite si kontakt na najblizsiu laktacnu poradkynu 🙂
@bibi13 ked som s Diou prechadzala (pred dvomi rokmi) z MD na RD, tak mi tety na Upsvare dali vypisat nejaku ziadost o prispevok na starostlivost a na kazdu som dostala nejakych 70 eur - akoze od narodenia do 6 tyzdnov malej, Nelka este nemala 3 roky. Potom som sa tu na konovi docitala, ze to zmenili a dava sa to uz iba na jedno dieta (asi to starsie ?). ty tu teraz spominas ze to davaju od nastupu na MD - takze dokopy by to mohlo byt za 3 mesiace. A minule ked som bola u kamosky, tak mi hovorila ze teraz prestane dostavat prispevok na vychovu (teda zrejme ten prispevok na starostlivost) cca 40 eur, lebo maly bude mat 3 roky..... lenze jej mladsia dcera ma uz teraz rok a ona to stale dostava.... takze fakt si to tetusky vykladaju kazda po svojom..... asi by som sa mala prestahovat, tetule ku ktorym patrim ja mi vzdy priznaju tu najnizsiu moznu sumu 😝
aby ste ma spavne pochopili,kedze aj @masinka na to reagovala....ja netvrdim,ze sa bradavky maju dret alebo neak bolestivo a dlho suchat ale vysusit ich hrubsim uterak....to sa vraj odporuca.viem,ze masirovanie,trenie ci natahovanie vyvolava stahy maternice...takze tak aby sme sa chapali 🙂
tabulecku som opat trosku podoplnala... tusim nam pribudaju sami chalani 🙂 len tak dalej, nech si moje baby maju z coho vyberat 😉
akurat pozeram ze pomaly budem muset zacat chystat tabulku aj s datumami a mierami oktobrovcatiek
@drtka gratulujem k malemu Dominikovi a drzim palceky aby sa mu darilo. uprimnu sustrast k Alexovi.
@motylik08 pozerala som ze ti nelynka poradila Lactacyd na intimnu hygienu, ja pouzivam dlhodobo a je to super, ale ak ti mozem odporucit tak si kup rovno ten so zvysenym obsahom kyseliny mliecnej Lactacyd Femina Plus, je odporucany v tehotenstve aj v sestonedeli a vzdy ked hrozi vacsie podrazdenie, ja som si ho prave kupovala (inak bezne pouzivam aj tie gely na intimnu hygienu od Avonu, su vyborne a casto v akcii za smiesne peniaze, ale na koniec tehotenstva a sestonedelie som si kupila radsej ten Lactacyd)...

@katy31 ja ked som bola v porodnici vobec neviem kolko sa napapala pri jednom kojeni.Ale narodila sa s vahou 2970g a domov sme prisli s vahou 2870g. A nikto nam nic nepovedal,prepustili nas s tym ze ani neviem ci som mala alebo nemala mlieko