Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 oni majú presne ten čo mám v albume a čo bol odzačiatku mojim favoritom Cam Cortina X3. Dokonca je ešte aj v takej farbe. 🙂
Kočiar, postielka, matrac, ohrádka, baldachýn a to celé za 300€ ja myslím že sa to oplatí a nemusíme to terigať z takej ďialky. 😉
Tak ja som zvládla, niekedy mi vôbec nechuti jest a jem len preto že musim ale niekedy by so jedla aj za 4roch 😀 aj dnes som si dala na obed polievku, druhé a zobrala som si že na domov makové šúlance a stihla som ich zjest hned po obede 😀
@kenya83 ďakujem moc moc za radu, ten persil vyskúšam, ešte som o tom nepočula - resp. vlastne ani o žiadnom inom prášku v ktorom treba prať - nemám žiadne skúsenosti, tak som vďačná za každú radu 😅
a detskú lekárku už vybranú máme, hoci ešte o tom nevie 😀 ale plánujeme niekedy koncom augusta si ju dohodnúť 🙂
@nelustek ahoj ahoj 🙂 taktiež také mávam, až som si včera myslela, že už asi porodím, taká strašná bolesť úúúplne dole, potom chvíľku nič, a potom zase, každých pár minút sa to opakovalo a trvalo to aj min.. Ale potom som si sadla a prešlo to - nechápem tiež, čo to môže byť 😅
prosím vás budete kupovať ten spací vak? a odkedy sa to dáva? - nespáva drobček najprv v perinke? Ja vôbec takéto veci neviem, nemáme v rodine ani v okolí detičky, tak netuším, či ho máme kupovať, alebo nie 😅
a ešte, čo vlastne všetko treba vybaviť po pôrode? Ohľadom tých príspevkov, prihlásení, úradov a tak... Vôbec neviem na čo všetko máme nárok, aké máme povinnosti, tak keby ste mi poradili, bola by som vám veľmi vďačná 😅
@wera.g my sme tuším 2-3 mesiace spálil v zavinovacke a potom v spacom vaku (ten je vlastne namiesto paplonika)
A čo sa tyka papierovaciek, tak si pozri tuším stránku dietaaja.sk a tam sa niekam da kliknutí že čo treba na úradoch po pôrode, ja som to mm vytlacila a ešte kým som bola v porodnici, tak vybavil čo sa dalo 😉
@bv_alexandra tak to je super cena 😉 fakt to sa ti teda oplati.....ja som tak v 6.mesiaci zjedla aj klince 😀 teraz skor jem ako pises,ze musim 😒
@wera.g ahoj 🙂 moj maly spaval do 3 mes.v perinke tej klasickej lebo v noci sa budil rucickami,tak sme mu ich v perinke zaviazali a spal skoro celu noc,budil sa len na papanie 🙂 spaci vak som mala jeden ale span v nom nikdy nechcel,takze som ho ani nevyuzila....ale spinkaval vzdy,ze mal body a pyzamko,tak ak sa aj odkopal,tak mu bolo teplucko 🙂 a co sa tyka tych papierovaciek,tak mna navigovali v porodnici co treba a mamicky druhorodicky mi zas poradili co mozem vyuzit 🙂
@wera.g ohladne toho na co mas narok sa informuj na prislusnom urade prace soc. veci a rodiny, daju ti potrebne tlaciva a vysvetlia co treba a naco mas narok a takisto treba zajst na socialnu poistovnu.. /zalezi aj na tom ci ides na MD rovno z prace, alebo si nezamestnana alebo tak...
Spaci vak som pri prvej vobec nemala a vobec som nemala potrebu si ho zadovazit, ale to je asi na kazdej mamine, ktora si ako zvykne.., cca do tretieho mesiaca spavala v perinke, potom som uz len deckou prikryvala...
@wera.g tu je to fajn popísané, tak pokukaj.. možno tam niečo chýba, ale nie som si vedomá..
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
ja som pri malom nepouživala spací vak a potom na zimu som to lutovala.. lenže to už mal 7-8 mesiacov, nebol naučený, tak v tom nechcel byť.. teraz budem davať od troch mesiacov, lebo u nas je fakt zima večer..
@katy31 nie je to povinné pokial viem.. uvidíme, ja idem na poradnu do nemocnice, kde budem rodiť začiatkom septembra. skorej na prietoky určite nejdem.. mám obyč. šumivé magnezko a beriem ho 2x denne..
@skybaby nooo asi teda zatiaľ ešte nebudeme kupovať, uvidíme potom, či teda paplónik, alebo vak - takže zo začiatku stačí len perinka/zavinovačka? Tedaa zatiaľ nám ani vankúšik ani paplónik nie je treba? 🙂
@nelynka18 tak som zvedavá čo ten náš drobček si na nás vymyslí 🙂 ale zdá sa mi dosť aktívny - stále kopká, mrví sa, otáča sa hore dole, nooo uvidíme či mu to zostane aj po narodení 🙂)
@raona moc ďakujem ! 🙂 na úpsvar? ale to asi len keď nie som zamestnaná, nie? Ja idem rovno z práce, noo tak som z toho mimo mierne, tak už mám na zajtra činnosť - zisťovať čo treba aby sme na nič nezabudli 🙂
@bibi13 moc moc ďakujem, idem na to pozrieť 🙂 u nás je zase tak 23-24 stupňov stále, aj v zime a to moc nekúrime, len v kuchyni a v obývačke (v ostatných izbách nekúrime, a máme aj tak teplúčko) 🙂 nad tým vakom budem uvažovať, v zime by sa malý aspoň neodkopal, ale zase na druhej strane keď mu bude teplúčko, tak nebude z toho nervózny? nie je lepšie keď sa odkope keď mu je teplo? 🙂
@wera.g aj ked si zamestnana, tak vsetky prispevky budes pozadovat od uradu prace...
na socialke bude treba tiez dake tlacivo vypisat, ze ides na MD - to tusim ked ti gynekolog da papier ze uz ides na MD.. a potom, teda neviem ci je to este teraz tak ale pred dvomi rokmi som musela vypisovat take tlacivo ze ci ostavam v tom druhom pilieri aj pocas MD alebo nie....
@raona hej hej to tlačivo mi už minule sestrička chcela vypisovať, ale potom nakoniec že je ešte skoro a keď pôjdem najbližšie (18.8) mi ho vypíše 🙂 ďakujem moc za každú radu 🙂
@bibi13 joj no to vlastne fakt, a potom pod ten vak stačí len overalík na spanie? až sa hanbím, že sa v týchto veciach nevyznám, ale snáď to príde časom 😅
@wera.g uuups sorry, som zabudla ten link prilozit... tak tu je:
@raona jej super, idem študovať, moc moc ďakujem 🙂 ja keď tu pozriem aj na koníka, tak sa mi zdá, že sa tu všetci tak vyznajú a cítim sa ako mimozemšťan potom, že ako je možné že nič neviem 😅 či dávať látkové, alebo jednorázové plienky, v čom prať, čo je treba, čo naopak nie je treba, aká kozmetika je dobrá pre mimi, či kýblik a či vaničku, atď... toľko informácií, joj 😅 najhoršie keď je toľko na výber - a potom rozhodni sa, keď nemáš skúsenosti 🙂
ahoj dievčata, vidím, že ste tu už zohraná partia. Aj ja k Vám patrím, ale iba si Vás zvyknem prečítať. Termín mám 4.10. a ako prvorodička mám tiež dosť otázok. Napr. čo budete dávať do kočíka, teda kým nebude taká echt zima? Dáva sa do vaničky niečo pod perinku? A na ńu čo, iba dečku? či? A potom fusak? a do neho dieťa v overaly, či?
Najviac by ma však zaujímalo, v čom ponesiete dieťa domov z nemocky? Ja vo vajíčku, ale nemám ani predstavu, ako ho tam mám dať, teda v perinke ho nezapásujem, poradíte mi ? ďakujem
@andy.v ahoj Andy 🙂 nooo čítaš mi myšlienky, toto fakt netuším ani ja - uff, je toho veľa, čo? 🙂 my sme mysleli, že stačí obliecť dobre mimi, potom do takého teplejšieho overalíku, šup do fusaku, prikryť dečkou, ale fakt netuším 😅
Mimi vezmeme z nemocnice vo vajíčku, a ani ma nenapadlo, že ho v perinke nezapnem, noo, asi poriadnejšie oblečieme a prikryjeme dečkou ešte?
A už viete aj pohlavie? 🙂
@wera.g ahoj, bude to chlapček, meno dáme po tatovi, Peťko 🙂
tiež rozmýšľam, pretože v babymarkete mi radili kúpiť fusak do kočíka a aj do vajíčka. To mi však príde zbytočné vyhodenie penazí. A aj tak ešte začiatkom októbra nebude taká zima, aby som ho balila do zimného fusaku, nie?
Už máš vybraný fusak a overal na zimu?
@andy.v aj my čakáme chlapčeka 🙂 No tiež nám príde zbytočné aj do vajíčka fusak kupovať. No a presne ako píšeš, začiatkom októbra ešte nie je až taká zima - podľa mňa na zimný fusak bude ešte skoro, ale fakt netuším 😕 fusak sme chceli v obchode kde sme kočík vybrali kúpiť, ale ešte nemajú tovar, že až na jeseň, tak uvidíme, pôjdeme mrk aj inam, ale neviem aký je najlepší - ty už máš vybraný? 🙂 máme jeden, taký starší, ale je úplne ako nový ešte po manželovi, je fakt super teplučký a vyzerá dobre, teda len tak na kočíkovanie po vonku nám bude aj tento super 🙂
@wera.g
@andy.v
babule, vela veci vam budu ponukat ci uz v obchodoch pre babatka alebo odporucat kamosky co ani nevyuzijete.. teda aspon podla mojich skusenosti viem, ze je to tak... napr. taka prebalovacia komoda s vanickou.. jasne fajna pekna vecicka ale tak fakt na prve mesiace, pretoze babatko rychle rastie a mozno uz v druhom tretom mesiaci ho tam kupat nebudete, pretoze sa tam nevojde .. a ta prebalovacia podlozka co je navrchu tiez s babatkom nerastie 😉 takze podla mna zbytocnost..
a tiez som uz zacala premyslat, ze co obliect a v com ist z porodnice v oktobri /prvu dcerku mam v lete, takze to bolo ine/.. takisto som chcela kupit fusak do vajicka, ale tiez som si to rozmyslela, ze zbytocne vyhodene peniaze, nakolko mam zimny overalik a budem ju obliekat do toho, v aute sa kuri, takze zbytocny fusak ak ju nemienim vo vajicku vozit na prechadzku..
a z porodnice ju obleciem asi takto: bodynko, dupky, svetrik, ciapocka a dam ju do takeho prechodneho overalika - nie hrubeho zimneho, a prikryjem deckou, to by malo stacit..
p. s. som tu staronova, obcasne som si tu precitala, ale neprispievala som, nakolko vela casu nemam, ale dnes, sa mi chce akosi pisat a mala mi uz davno spinka 🙂
@raona presne, ako píšeš - že v obchodoch odporúčajú kopec vecí, ktoré nie sú ani tak treba, fakt zázrak keď natrafíš na tetu predavačku, ktorá ti poradí bez ohľadu na tržbu, ale tak, aby si nenakúpila kopec nepotrebností 🙂
Tú komodu sme aj my vylúčili, kúpili sme len väčšiu prebaľovaciu podložku tvrdú zo spodu, tiež mi príde komoda ako zbytočnosť 🙂 takisto aj ako kôš na plienky - neviem, nepríde mi to ako nevyhnutnosť a ešte pri tých všetkých naozaj potrebných veciach..
a áno, presne takú ako píšeš, s ovčou výplňou, takú bordovú zvonka, úplne super je, tak som sa jej potešila, že ju svokruška odložila - ešte kúpime jednu, a máme habadej 🙂
Ani mne sa nechce spať, drobček tiež ešte vyvádza v brušku, zvyknutý že chodíme o pol 12tej, tak má ešte divokú chvíľku 😀
A koľko asi dečiek budeme potrebovať? 2 stačia? Či viac? A aké máš? - španielke, či nejaké iné? 🙂
Ahojte!
Tak dnes som bola na poradni, a náš malý bude riadny sloník má 2200 g , doktorka, že nech veľkosť 56 vynechám a začnem chystať až od 62. A to mi dnes prišli dve súpravky hmkové veľ 56, no super. Váha je v rámci krivky OKa zodpovedá asi 33tt, a od minula som pribrala iba 1kg, som na seba pyšná, lebo som sa cítila akoby 4kg, asi som ich v tom Taliansku vybehala. 😀 No ale ešte nie je koniec s kilami...
No a tie prietoky robila dnes aj mne, ale cez sono, potom to vyšetrenie čo myslím tie pásy cez brucho aj to sú prietoky? Alebo to je len na zachytenie kontrakcií? No neviem teda. Ale všetko OK! Len tá váha ma zaskočila, že je už teraz riadne veľký, a to mi dnes kamoška volala, že jej bratovi sa narodilo dnes dievčatko a vážilo 2500g.
A včera v noci som napísala deratizérovi čo som našla na nete, že čo tie sršne čo by nám poradil, a on mi napísal, že pokiaľ nevidíme hniezdo a prídu len sporadicky (dnes tu nie sú) tak hľadajú miesto na uhniezdenie svojej kráľovnej, že možno to nič neznamená, že to máme odsledovať, ale aj tak sa bojím aj na balkón výjsť. Tak dúfam, že je to tak a len išli okolo nás a odišli.
A ten fusak do autosedačky, ja si určite kúpim, však to využijeme aj v novembri už, nemusíme ho tak naobliekať, ale len šupnúť do toho. Alebo nie? Však to je len také zateplené, nie je to úplne kožušinové, aspoň tie čo som ja pozerala v obchode.
ja sa bojim, ze v tom fusaciku sa v aute moze dieta prehrievat.. a ked mam teply zimny overalik, dam do toho, v aute porozopinam, prekryjem dečkou vonku a hotovo
decky? podla toho ake, ja mam jednu mensiu taku tensiu, s tou som vo vnutri zvykla prekryt ak nebola v perinke, a potom mam dve hrube /hovoria im larysa/, a tymi som zavinovala ten fusak v kociku, ked sme v zime sli von, ja som ju v tom nechavala aj spavat vonku v kociku bezne aj tri hodky a zima jej nebolo..
@wera.g na co budes kupovat este jeden fusak? ked mas tamten? ja mam taky modry.. a fakt je teplucky uplne super do kocika staci... a mas pravdu, kos na plienky, akoze fajne, ale tiez zbytocnost, navyse naplne drahe.. ja mam v obycajnom uzatvaratelnom mensom kosi vzdy igelitku a ked sa naplnil plienkami, zaviazem a vynesiem a basta 😉
a mas pravdu, fakt je len malo predavaciek, ktore vedia poradit, ze co ti ozaj bude treba a co je trebars len modny vystrelok tejto doby 🙂

@nelustek podla toho co mi povedal doktor si myslim, ze to moze sposobit predcasny porod, kvoli tomu ma objednal uz za dva tyzdne...rychlejsie dozrieva krcok aj placenta, mozes sa skor otvarat, preto to nie je dobre...ak mas magnesium doma, tak si ho urcite daj, urcite ti to neuskodi....mne ho dnes predpisal, ale mam aj take na volny predaj a ked ma to chytilo, tak to bola prva pomoc a pomohlo...ak by si to mala celu noc, isla by som radsej ku doktorovi uz zajtra