Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 ahoj odporucam ti teraz Bojnice a na buduci rok byt vami idem do Lesnej aj s kocikom.Tam maju porobene pekne trasi pre kociky 🙂
Ja som chcela ten paralen hlavne od bolesti tych svalou,vies kazdy dotyk ma bolel.Ale nedala som siho je mi trochu lepsie ale hrozne ma boli hrdlo 😒
@nelustek no my sme boli uz tam aj tam.....ja by som sla do bojnic ale muz chce ist do lesnej....neviem 😒 teraz je risko s tatom na vtacej burze v ZA a ked sa vratia som zvedava kam vyrazime....inak dost je teraz vela chorich ludi i ja kaslem a muza skriabe v krku....sak si zajdi do lekarne a povedz co ta trapi a ona ti uz nieco odporuci 🙂
Vo stvrtok vecer som dala prat pre Lindusku prvu varku,kedze som to vesala az okolo 20:00 tak som to zavesila do izby na susiak a otvorila ventilacku a zavrela dvere.V piatok rano Nelka vstala ako vzdy o 6:00 ja som este driemala a ked som sa zobudila a prisla do izby cuduj sa svetu... vsetko pradlo mala poskladane pekne na posteli (Podotknem MOKRE) 😀 keby ste vydeli tie kopky porobene,no zlatusik moj my chcela pomoct.. tak sme to s muzom museli znova povesat 😀 😀 😀
@nelynka18 Ci je tam nieco nove neviem ja som tam bola ako decko s nasimi naposledy..ale lubilo sa mi tam,Nelke asi najviac medved ,lebo sa kupal a hral s drevom.A slony lebo ich akurat umyvali 🙂
Ked sme boli v Lesnej moc zvierat sme tam nevideli lebo je to velikansky plac a boli od nas mooc daleko,aj preto sa mi Bojnice viac pacia.A kedy chcete ist? My sme z domu vyrazali o 7:00 bolo to super,lebo nebolo este moc teplo a nebolo tam vela ludi.Ked sme to vsetko obehali a prisli dole sa tam nedalo ani pohnut,tolko ludi tam uz bolo.Ale to sme nastastie uz odchadzali bolo 12:00.Sme sa tam aj napapkali tri porcie a tri kofoli nas tam vysli 25€ 🙂
dobre ranko, zda sa ze nas caka nadherna slnecna nedela, sa tesim na terasu 🙂
@bea1907 ja mam teraz rakuske zdravotne poistenie, tak ked bude vsetko v poriadku (co dufam ze bude) tak budem rodit v Hainburgu, inak by som musela ist az do Viedne lebo v Hainburgu nie je novorodenecke oddelenie (je to vlastne len taka vidiecka nemocnica, ale mne vyhovuje ze to nie je obrovsky spital v akych sa rodi v Bratislave)..
Ahojte všetky! Prajem krásnu nedeľu!!!
Tak v piatok sme boli pre malú v tábore, a rovno pred cieľom sme dostali taký defekt, že dovi. Ale našťastie už v cieli, keby niekde 20km pred cieľom nestihneme vystúpenie. A skoro som odpadla, Lenka si sama vyviedla koníka zo stajne, pomohli jej naň vysadnúť, a potom sama jazdila a aj klus sa naučili. Ja hotová od strachu!!! 😀 😀 😀 No a cestou tam sme sa zastavili v tom Hlohovci v Aladdine, a konečne som si vybrala kočík, poukazovali nám všetky čo som sa pýtala, poradili, zlaté boli predavačky, takže Brio Go čierna konštrukcia a farba hnedá. Je fajnovo vysoký akurát pre mňa, a ľahulinký, len sme sa ponáhľali na to vystúpenie a moja mama vyplatím ho a poďme, ale skočím tam osamote a ešte sa poobzerám čo k nemu objednať a aj iné čo majú v obchode. A cestou z tábora sme sa zastavili na Košariskách v takej reštike, už sme sa tam stavili ako sme malú odovzdali do tábora. No dali sme si bryndzové halušky a majú tam takých dvoch husličkárov čo sú tu z Ameriky, tam hrajú v takom orchestri, a zahrali malej Happy Birthday na huslách. Sú veľmi šikovní a vedeli zahrať aj obľúbenú pesničku môjho tatina Škovránok a to už vedia len machri ako na SK Berky Mrenica. Tak sme si aj na tatina mysleli, že keby bol s nami..... No nádhera ten zvuk akoby vtáčik spieval!!! Vytešená bola aj mamina aj malá, a aj my s mužom. Lenka spala celou cestou domov až do rána taká vyčerpaná bola z celého týždňa. Tak darčeky si popozerala až v sobotu ráno. A včera sme boli u svokrovcov na grilovačke a prišli sme až večer o jedenástej. Dnes ešte dvoch kamošov s ich maminami pozývame do McKáču, ale bez mužov, tak sa teším, že si pokecáme len baby a deti sa vybláznia.
@nelustek Tvoja malá je zlatá, ja už si ani nepamätám na tie detské nápady, naša už je veľká. Ale keď bola malá všetko mi chcela pomáhať a všetko si chcela robiť sama, teraz je skôr taký leňoch z nej, a k všetkému ma potrebuje, však jedináčik 8 ročný. Ale čoskoro sa to zmení!!!! 😀 😀 😀
Tak uz mam aj nieco ozehlene,ale som sa pri tom spotila. ... fuuua 😉
@zuzaxa jeeej dúfam že budeme spokojne s kočíkom, ja som si tiež objednala brio go ale modre, minulorocnu kolekciu (takze to vyšlo o dost lacnejšie, čo ma teší). V predajni v Trnave boli len moji rodičia a my si ho ideme asi v sobotu vyzdvihnúť a tiež ešte popozeram nejake doplnky 😉
Ahojte baby, ja dnes len lezim.. vonku je pod mrakom a dusno, nic sa nam nechce.. Vcera sme boli cely den na kupku, malý sa vybláznil a ja som mala prvý deň bez opuchov.. asi mi pomohla tá bazénová voda.. Síce som sa nekúpala, bojím sa infekcií, ale v detskom bazéne som stála po kolená vo vode, tak ich nemám opuchnuté.. Tak hádam to odzajtra nezačne znova. Dnes som dala prať ešte látkové plienky a poslednú várku detského.. tak už mi len ostatne prádlo do postielky..
ahojte kinderka
muza mam na nocnej, tak tu sedim cely vecer pri PC a docitavam co ste zase za tyzden popisali 🙂
@andelusik s tym RH faktorom je to tak ze ked si (+) tak ho mas a ked (- )tak ho nemas. Ak ho nema ani jeden z rodicov, tak aj babo bude (-), lebo ho nema po kom zdedit. Ak su obaja rodicia (+), tak ho dieta moze mat, ale nemusi (napriklad my sme obaja s manzelom pozitivni, ale iba Dianka je + a Nelka je negativna). No a ked je maminka negativna a tatinko pozitivny, tak tiez dopredu nevies ake bude babo. Pri prvom tehotenstve to nie je problem, lebo krv matky a dietata sa do kontaktu nedostava - to sa moze stat pri porode (pripadne pri nejakom predchadzajucom potrate), preto sa po nom picha ta injekcia, aby sa nevytvorili protilatky proti RH faktoru ktore by v nasledujucom tehu mohli druhemu babu ublizovat (ak by bolo RH +)- likvidovali by jeho cervene krvinky. Takze ty ked cakas prve babo, zatial sa nicoho bat nemusis 🙂
@kenya83 - ja som babam kupila drevene pismenka, maju z nich urobene menovky na dverach izbiciek, vyraba ich aj nejaka baba tu na konikovi, stoja okolo 1 Eura za kus 🙂
pediatra si treba dohodnut este pred porodom, lebo v porodnici chcu kontakt na neho. Babatkam sa robia odbery krvi (na fenylketonuriu, hypotyreozu....) vysledky im pridu do 10 dni a ked teba pustia na 4. den po porode domov, potrebuju vediet komu ich maju poslat ak ak by nieco nebolo v poriadku....
@dadusa26 - my mame kocik Hartan s nafukovacimi kolesami. ked sme mali prvykrat defekt, tak ho svokor zalepil, ale potom sa urobila diera vedla ventilu a to sa uz zalepit nedalo. tak som isla do predajne bicyklov a kupila som tam dusu na detsky bicyklik (cca 3 EUra) a normalne som ju vymenila.... tak sa skus pripadne v nejakej takej predajni alebo servise opytat ci maju taky rozmer ako ty potrebujes a mozno nebudes musiet nahanat cele rezervne koliesko 🙂
@elannor caj Mistral malina je obycajny ovocny caj (klasika jablko, ibistek, mozno nejake kusky malin) s chemicky vyrobenou prichutou/aromou malin....
to co tu baby radia na ulahcenie porodu je caj z listov ostruziny malinovej. v lekarnach ho obvykle nemaju, treba sa opytat v cajovniach
@skybaby ja sa chystam na Antolsku na planovany cisarak...
@wera.g - na Upsvar sa pojdes hlasit po porode aby ti posielali pridavky na dieta a po pol roku rodicak .... pre nezamestnanych je ta cast ze Urad prace.. nas sa tyka ...socialnych veci a rodiny 😉
zazmluvnovanie doktora na Antolskej prebiehalo nasledovne - dohodla somsa s doktorom, podpisala som u neho zmluvy, on ich odniesol niekam potvrdit a dal mi ich dalsi tyzden v poradni. ja som s nimi isla potom na sekretariat riaditela, tam ich teta ostemplila a v pokladni som zaplatila poplatok. Uz sa nepamatam ci si jeden exemplar nechali na sekretariate alebo som ho niesla doktorovi, kazdopadne moj som brala k porodu....
deky mam ja pre decka 2 - hrubu "spanielsku deku" zn. Fetexa - nie je to lacna zalezitost, ale aj po 5 rokoch pouzivania a casteho prania je ako nova a tenku fleecovu za par drobnych ked je teplejsie pocasie...
@bv_alexandra - k tomu tvojmu zoznamu ma len tak narychlo napada ze budes pouzivat bud kosielky, alebo bodynka, tak nemusis kupovat aj to, aj to... resp si to nejako podel. A s tou velkostou 50 by som to tiez prilis neprehanala, Dia mala po narodeni 2800 g a po prichode z porodnice by som ju do toho nenarvala ... bola rovnako dlha ako Nelka co mala 3,5 kg, len bola chudsia. A ak by bolo nieco privelke, fakt nie je problem vyhnut rukavik 😉
takto vyzerali ked mali 8 dni - nosili tie iste veci 🙂 Nelka je ta horna.
Dobre ranko maminky, nejak nemozem vobec spavat, vzdy sa uz tesim kedy bude aspon pol siedmej aby som mohla vstat z postele.
@nelynka18 aj vam pocasie vyslo? Dnes je uz pekne hnusno.. vcera som to zehlila,ale zo mna riadne tieklo 🙂
ja osobne som si toho nechcela nechavat vela naraz lebo by ma aj tak isto zacal boliet chrbat a nechala by som toho 😉
Dnes som volala na gyndu ci by ma nezobral doktor na poradnu dnes,mam ist zajtra ale muz bude po nocnej.Tak doktor dnes nerobi,neviem vobec ako to spravit ked mame aj Nelku doma ☹
@nelustek aj tebe dobre rano,minuly tyzden sa tu baby stazovali,ze nemozu spavat a ja som sa vytesovala,ze spim ako miminko a teraz uz asi 3 noc,tak zle spim 😒 som uplne rano rozbita.....nevyspana 😒 ano pocasie vyslo sice bolo krasne ale dost dusno ale zvladlasom az v aute ma maly hrozne tlacil,nemohla som sediet,tak nepohodlne mi bolo.....no ja idem dat asi prat deky,zavinovacku a fusaky co mam jesenne.....a tento tyzden mi svagrova vrati vecicky co su uz davidkovi male,co som jej pozicala a doperiem uz aj ja 🙂
baby hlasim sa do vaseho klubu nespavosti 😀 😀 tak uz nespavost trapi aj mna a som hrozne utahana a to je len rano 😒 a vcera sme boli v ZOO,tak sa kuknite aka som to mi zacal 33tt 🙂
baby otazocka....aky mate vytok?ja som mala taky ten klasicky tehu ale za posledne dni sa mi zmenil.....neviem ci je to ok...ci nemam neaky problem... 😕
@tun1ska hm ja mam teraz taky akoby voda a niekedy je tam kusok niecoho bielo-zlteho a husteho....inak som mavala taky biely husty asi ako ty..... 😒 snad to nebude infekcia,ako iny problem nemam a dr.mi povedal,ze keby mam vytok ako tvaroh a svrbi to,tak vtedy mam prist,o takomto vodnatom nic nehovoril... 😨

ahojte kočky 🙂 dnes sa chystame do zoo bud lesna alebo bojnice,nevieme sa rozhodnut 😒 dufam,ze tu cestu tolkych km zvladnem 😅
@nelustek mozes paralen,ale ked mas len zvysenu dala by som si radsej len homeopatika,su vseliake... skore uzdravenie 😉