Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@viviem tak ja mam 98cm cez brusko ,ale to je aj tym ze som uz pribrala 15kg tak som aj sirsia v bokoch 😀 mne sa strie zatial nerobia.PriNelke sa mi urobili na stehnach a prsiach to som ale pribrala 22kg. Ale po porode to casom ako som schudla aj zbledlo a nebolo ich vobec vidno.
@nelustek ano spominala si to je riadny pako ten dr....... 😒
@lucy56 to ti verim,ze sa tesis..... 🙂 to mas tak chlap nikdy nemoze pochopit ako sa tehotna zena citi,bo nikdy tehotni neboli 😒 a ide s tebou k porodu ci do stonarne?lebo moj chlap je sice tolerantny a chape ma ale az v stonarni pochopil co to je 🙂 tak sa setri a poodychuj si tam 🙂
baby tak som z mesta doma a som uuuuplne unavena....a zas ma boli spodok to je hruza 😒 no ale som rada lebo som kupila tu 4D sadu do postielky,plienky,malinku osusku a neake drobnosti....takze aspon cosi 🙂
cafte dievcata 🙂 dnes som absolvovala poslednu poradnu u mojho dokiho a Filipko sa nam otocil dole hlavickou co ma potesilo a tak budem dufat ze uz sa inaksie neotoci 😉 ale v brusku sa hybe ostosest az mam pocit ze mi roztrhne brucho 😀 a od zajtra nastupujem na matersku..zle je ze mi tecie z nosa a skrabe v krku a ten nos ma uz tak boli ze az a zaujimave je ze aj ked som bola 1x tehotna som takto ku koncu ochorela ale to malo ovela horsi priebeh 😠 a este sa stale neviem doupratovat kedze ani poriadne nevladzem esteze nie su horucavy ☹ bavite sa o tych prietokoch ja som sa dneska pytala na to lekara a on to nerobi ze v 36tt to robia v nemocke ale mne to nerobili ani vtedy iba ked som bola na pohotovosti tak tam mi to robili a potom ked ma prijali do nemocky
@nelynka18 citam ze ste boli v Polsku a ze casta bola pre teba zatazkavajuca a co mam hovorit ja ked sme isli na dovcu a 10h v buse a ktomu spanok necelu 1,5h uz by som to neabsolvovala ani zanic ale prezila som a potom som sa nevedela dospat..a co stanovat ste neboli ako ste povodne chceli?
@natalii6 ahoj,no cesta v aute ako tak ale behacky po obchodoch to bolo hrozne 😒 brucho som mala skoro na kolenach 😀 no to by som ani ja teda nechcela 10h cestovat 😖 to by moje kruze nevydrzali.....no boli sme jednu noc ale len a aj to kvoli riskovi,stale s tym otravoval....tak muz si zarybarcil a my sme si grilovali....ako tak citam je tu skoro kazda chora....no i ja skrabe ma v krku a uz nevladzem ani rozpravat a unavena som jak slak....ja idem na prietoky za 2 tyzdne inak...
ahojte všetci, ja sem chodím len tak sporadicky, vždy po nejakú radu 😀
Dnes by som sa chcela poradiť, ktoré pampersky kupujete? videla v dvoch verziach nejaké, že new baby také zeleno žlté a potom biele - premium care. Ktoré odporúčate, alebo aké budete kupovať Vy?
@nelustek ..ahojky, áno do Ilavy plánujeme, rada by mala aj svojho lekára pri pôrode, ešte uvidím ako sa rozhodneme. Pri Nelke si mala aké skúsenosti s pôrodom ? Myslím, že celkom dobré referencia má Ilava.
Dnes som bola na poradni, krčok našťastie drží, ale veľké sono až bud.týždeň, tak sa veľmi teším 😉
ešte mám jednu otázku týkajúcu sa poradne: mňa doki asi od mája neprezeral zo spodu, je to ok? Pretože menila som v tom čase svoju gynekologičku za lepšieho dokiho a odvtedy mi robí všetko cez uzt
@andy.v ahoj, to sme tu uz raz preberali ze je to individualne co doktor to ine metody, ja chodim do Rakuska a moj doktor ma kontroloval naposledy zospodu ked mi pri druhej kontrole povrdzoval tehu a robil stery, to mohlo byt tak koncom marca...som si o tom dost citala a ani v zahranici nie je bezne v dnesnej dobe modernych ultrazvukov kontrolovat zenu - pokial je zdrava a nema ziadne tazkosti samozrejme - pocas celeho tehu zospodu...
kocky co znamena poloha plodu : PPHL ??? Dakujem
@jana86 ano aj prva dcera bola cisarskym lebo zacala som sice prirodzene, ale nejako to neslo, tak som skoncila pod nozom a dcera mala 4260g 😉 a kedze budem mat rozdiel 23 mesiacov a zasa to vyzera na slonika, tak preto cisarsky
inak na tie strie pozor, ja som v prvom tehu nemala cely cas ani jednu striu a urobili sa mi v porodnici, ked to brusko tak rychlo splasklo
ahojte 🙂
tak som sa sem konečne dostala 🙂 moc vám všetkým ďakujem za držanie pästí a podporu 🙂
Boli sme na antolskej, a až na skoro 4 hodinové čakanie do 3 ordinácií a do ani jednej som nakoniec nešla to dopadlo dobre - doktorka mi dala magnézium, mám byť v kľude s vyloženými nohami a ak by sa to nezlepšilo, tak okamžite mám prísť.. V pondelok idem mojej doktorke (keďže teraz má dovolenku) a neviem či ma už nenechá doma, totiž od 15.8. by mi mala začať materská zo zdravotných dôvodov - tak neviem či ma pustí do práce...
@skybaby ďakujem ti moc 🙂 noo, ale keď si predstavím, že baba namiesto mňa ešte nie je poriadne zaškolená, tak ani nebudem môcť v kľude porodiť 😅 😀 včera som zbehla ešte k mojej obvodnej, nech mi dá ospravedlnenku do práce na včera a dnes, nech ešte poležím, doktorka ma sfúkla, že prečo vymýšľam ísť do práce, takto riskovať, že mi dá pn až do nástupu na materskú... 😅 ale tak tento týždeň ešte pôjdem a v pondelok sa uvidí čo mi moja ženská povie - možno už fakt budem na materskej... Hlavne nech je drobček v poriadku, to mi je prvoradé - aj za cenu, že sa mi bude celý deň štikútať, lebo v práci budú frflať 😀
ozaj, čítam tu za plienky - aké si beriete do pôrodnice? ja som pozerala na pampers premium care newborn, ale neviem, sú dobré? Alebo iné mám kúpiť? 😅
A k prebaľovaniu, budete len do pamperskových, alebo klasika látkové? Ja som rozmýšľala cez deň látkové a keď niekam pôjdeme a v noci pampersky - čo na to hovoríte? 😅
Ďakujem za každú radu 🙂
@marikac a to celé tie 2 balenia berieš do pôrodnice? Ja vôbec ani netuším koľko si mám zbaliť, totiž po pondelku, keď sme sa už báli že si ma tam nechajú, som sa rozhodla pomaly si už prichystať všetko do pôrodnice, lebo chúdiatko môj milovaný bol v takom strese keď som mu zavolala a zbalil mi zopár vecí do nemocnice, ale takých, že keď sme to vybaľovali, tak sme sa nasmiali, že sám uznal, že by netušil čo všetko vziať 😅 😀
Ahojte, vy ale píšete 😀 Mne to pichanie včera večer ustúpilo. Ono to bolo také ako pri prvom tehu keď som musela na pohotovosť a poslali ma pre nedostatok miesta dom no a o týždeň som rodila.
V posledné dni už nejak nevládzem nič robiť, fučím jak starý slon a o chodení do hoc mierneho kopčeka ani nehovorím 😅
No a dnes v noci som sa zobudila na velikánsky hlad 😀 O 4h. ráno som sa musela ísť pozrieť do chladničky 😅
Idem si Vás trochu spätne prečítať 😉

baby, ta vaha babatka je len odhad, to vobec neberte do uvahy. Nam teraz odmerali 1800-2200, dve rozne hodnoty porovnanie roznych casti tela, ale neviem... Pri Lukaskovi som mala v 30tt odhadovanu vahu 3000 a to sa narodil v 39+4 s vahou 3,5 kg takze asi tak... a prietoky mi robili teraz v 30tt co sa robieva ten ultrazvuk.
to vysetrenie na pasoch nerobia kazdemu, ja som na tom nebola ani raz len ked som uz isla rodit tak vtedy a to som mala skutocne spickoveho lekara. Teraz budem rodit v inej porodnici tak uvidim ako je to tam...