Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte, tak zase nám zmenili tému???Ja som včera a dnes vegetila, s Matejkom bol tatko a dal mu fakt zabrať aký bol zlý 😠ešte tak pol dňa a môžme sa sťahovať od našich 😠nikoho neposlúchal, dokonca sme ráno aj z kostola museli ísť skôr dom 😠už fakt neviem čo máme robiť s tým našim Matejom - a veľmi sa obávam keď nastúpi do škôlky!!!
@natalii6 juj tak to si viem predstaviť akú hrôzu si mala. Mne sa pred asi 2 mesiacmi Matej zamkol v dome - okná na prízemí zatvorené, vchodové dvere sú na guľu a garážové zamkol zvnútra, na sporáku sa varil obed.. Ja som strachom umierala a on sa smial, že aká sranda. Našťastie o chvíľu prišla mama z roboty a mala z vchodových dverí kľúč. Ja som zatiaľ zabávala Mateja pri dverách tým, že sa pokúšal otočiť kľúčom. Odvtedy máme schovaný rezervný kľúč.
Rozoberali ste čo ak sa zľaknem - ja sa teraz ľakám pri Matejkových kúskoch až až 😠 to aby som sa obávala čo bude???Aj som sa párX obarila žehličkou 😨
ahojte 🙂 jejda názov tejto témy sa mení tak, že už ani neviem či to je tá správna 😅 ako sa dnes máte? ja som sa rozhodla začať si baliť veci do pôrodnice - aspoň také základné, tak som dnes oprala župan, pyžamko na kojenie, nech ma to nezaskočí 😅
Len neviem čo všetko potrebujem.. Zatiaľ mám:
podprsenka na kojenie 1x
pyžamko na kojenie 1x
župan
papučky
hyg.potreby
uterák veľký, malý
tampóny do podprsenky
odsávačka
Hm.. a viac ma nenapadá - prosím vás, čo ešte potrebujem? Ďakujem moc 🙂
@nelustek tu v BA su na tej socialke celkom mile a dokonca velmi poradia aj po telefone, mna vzdy prepoja na pani ku ktorej patrim a vidi vsetky moje udaje a vie povedat co a ako .... ja som skor zvedava ako dopadnem na urade prace, lebo tam vraj treba nahlasit ze ides znovu na matersku a skrtnu ti rodicovsky na prve dieta, resp. tusim ti nechaju z neho len nejaku symbolicku sumu (ono aj teraz je ta suma smiesna, ale oni to dokazu este znizit 😝
@wera.g na stranke www.dietaaja.sk je zoznam veci do porodnici a podla mna je celkom dobry, tak si to s tym skontroluj 😉
urcite budes potrebovat este tie zdravotne vlozky (take bez lepiaceho pasika)
nepremokavu podlozku (lebo budes krvacat)
a take sietkove nohavicky (tie ta nebudu tlacit a budu drzat tu vlozku) 😝
plienky a vlhcene utierky pre babatko a krem na ritku 😉
@skybaby ďakujem moc, idem tam mrk 🙂 a tie veci čo píšeš - vložky, podložku, nohavičky - to normal kúpim v lekárni? asi zajtra už zbehnem, síce máme ešte zopár týždňov, ale radšej pobalím vopred, než potom zostať bez 😅
A tie vlhčené utierky - kúpili sme pampers sensitive, ale počula som že to moc neodporúčajú, že sa z toho vyhadzuje riťka - že najlepšia je čistá voda - nevieš niečo o tom? 😕
@nelustek hej hej vlastne aj tú košeľu, tú tiež mám už pripravenú, ale to je taká staršia - tak rozmýšľam, aby som v tom nebola ako gajda 😀 hoci myslím že vtedy mi bude total jedno ako budem vyzerať 😀 a ty už sa balíš, či ešte nie? 🙂
@jani74 klobúčiky na kojenie? to treba, či to len v prípade, že by nám to nejako nešlo? juj, zajtra asi fakt idem už do lekárne na nákup 🙂 ďakujem moc Jani 🙂
@nelustek to neviem ze kedy presne, mne ked vyjde cas tak tam skocim sa zajtra opytat
@wera.g kupis to bud v lekarni alebo v zdravotnickych potrebach .... no ja som na zaciatku pouzivala tiez pampers sensitive ale potom som presla na babylove sensitive (maju v Dmke) a pri tych sme zostali dodnes, ale plienky mame stale pampersky, tie malej vyhovuju 😉
ahojte babulky 🙂 tak a mame po oslave riskovych narodenin 🙂 sice ma 4 az v utorok my sme uz oslavili...... tak sme ko.....nakoniec sme mu kupili taky velky bager do pisku,teplakovu supravu,osusku mcquenn a take drobnosti ako omalovanky,ceruzky,samolepky......a od babky dostal tortu mcquenn tak bol nateseny strasne 😵 inak co sa tu stale meni nazov,to kto? 😕
@masinka no mna tiez zacalo skor prehanat,spavam uz zase ako batola,tak sme tu take dve 😉 no a mne na hrdlo pomohli homeopatika 🙂
@zuzkazv ahoj,ty nestras,ja musim ist skor ako ty 😀 to naozaj si mala take kontrakcie??a ake boli silne?myslim bolestivo....kupili sme taky vacsi bager do piesku a tu osusku mcquenn a take blbosti....a bol velmi rad,teraz sa hra s hrackami 🙂
@duranovaz ahoj no ja mam 4 kolesovy a tiez som zatial velmi spokojna...je taky mohutny a pritom lahko ovladatelny,ze?a aky je lahky... 🙂
@nelustek ahoj,ja byt tebou,tak si to dobrovolne poistenie nerusim lebo teraz to za teba bude platit socialka,bolo by o skoda....mozes to este vyuzit na nelku ci na seba 🙂
@skybaby
@wera.g no tie sietkove nohavicky su hrozne....tebe nevadili???mne strasne ja som mala obycajne take klasicke bavlnene....a u nas sa v nemocke tie podlozky dostavaju a u nas sa este brava aj dudlik 🙂 wera skus si tento zoznam pozriet na porodnici kde chces rodit lebo kazda nemocka,ine podmienky a este ako pise nelustek ja si tiez beriem 2 kosele ak nie tri...
@nelynka18 no tie nohavicky neboli veru nic moc, ale tak aspon som si nezaspinila normalne ... a podlozky u nas na antolskej mozno dostanu akurat tak ciganky .... ale tak keby som nemala hadam daju aj mne 😀
inak aj mne sa zda ze aj pocas MD alebo RD sa da cerpat PN alebo OCR .... veru budem sa musiet aj ja informovat lepsie 😉
@skybaby a balíš len do pampersiek, či aj látkovo? ja by som chcela skúsiť aj to látkové, že pampersky len na von a na noc, ale keď som včera videla, čo všetko je k tomu treba, tak som z toho total debil - a to som si myslela, že klasické látkové plienky úplne stačia 😅 😀
@nelustek nooo narástli riadne, až sa na tom smejem, že som ako semafór 😀 😀 jaj, len dúfam, že mliečka bude dosť 🙂 a ty ideš teraz na MD zo zdravot.dôvodov? Mne by tiež mala zajtra začať, idem k doktorke zase s tým pichaním, som zvedavá čo mi povie - ale na návrat do práce to podľa mňa už nevyzerá... 😕
a k tej PN počas materskej - to sa tuším nedá, som sa pýtala na to v práci kolegynky na personálnom, lebo som si ťapa zaplatila pred mesiacom PNkovú poistku na rok (60€) a total zbytočne... ach jo, 60€ v koši - ale to som celá ja - príde šek a hneď letím na poštu, aby som na ňho náhodou nezabudla 😀
@wera.g ja som si nakupila pri barborke latkovu vybavu, hlavne tie all in one a kapsove a po case ma to preslo a okrem toho som mala pocit ze jej to vadi ked ma toho na ritulke tak vela, takze sme casom presli na pampersky, ale tiez som tak na zaciatku robila, ze na noc pampersky a cez den latkove .... ono hlavne tieto "nove" latkove nie su lacna zalezitost, tak si to dobre rozmysli 😉

Baby, kedy je potrebné chodiť na poradňu do nemocnice, kde chcem rodiť? Dík 😉