Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 ahoj tak to mi hadam povedia ked pojdem v nemocke na ultrazvuk podla toho ako bude velky ale aj moj doki nieco povedal ze asi cisarsky ze mam velke brucho no necham sa prekvapit 😉 ja som si myslela ze si kojila dlhsie no ale ked sa neda tak sa neda no ne 😀 okrem toho zehlenia sa mi podarilo uz len povysavat aj to horko tazko lebo je nenormalne teplo a cakam na maleho kedy sa zobudi a pojdem snim na ihrisko nech sa trosku vyvetra..aj ja casto chodim na WC a najviac mi to vad ked som vonku a nemam kde ist a uplne najviac nocne vstavanie aj 3, 4x to je horor a ja koza si navecer este aj melonik dam 😀
ahojte..takze vcerajsia poradna ok...mala je 2025g...takze vraj vacsie babo...obehla som si aj piestansku porodnicu, popytat sa ako to tam funguje..a dokupila veci v zdravotnickych potrebach...oni vyzaduju aj pampersky pre dospelych...najradsej by som si ich dala hned na noc lebo to pobehovanie na wc je des...a o teple ani nehovorim..akosi to fakt zle znasam..uplne navaly a oblieva ma pot ako keby som bola v prechode...
na tie kontroly v nemocke mam chodit az posledny mesiac..a podla toho si ma budu nasledne objednavat...inak sa chystam az do porodu navstevovat svojho dokiho..a v nemocke uz len porodit...predtym su to 2 roky v bratislave som posledny mesiac si nasla doktorku priamo v porodnici a k nej chodila...ale teraz ma moj doki ubezpecil ze sa to zmenilo a mozem tam chodit uz len na tie monitory bez toho aby som si hladala gynekologa priamo v nemocke co som fakt rada
veci poprate...to zehlenie zatial uspesne odkladam 😀 mozno sa ponukne svokra haha
@zuzanazuzana u lekara uz s nimi nic nerobia, my sme ich dali do alkoholu na 24hod a potom som ich vzala do vaticky a mna poslali aby som sa nepozerala, je to dost strasne ked take drobco narieka, ale neplakala dlho, potom sa uspokojila 🙂
@lolko_lenka ... 🙂 no tiež som v tom utopenec a pri kojení mi to ani nebude vadiť také široké. Ja bežne nočné košele nenosím, takže to je jedno a kúpila som si také lacné .....
@lolko_lenka no mam 50 aj 56-tky uvidim aka bude velka a podla toho zoberiem.Tie male mam este po Nelke narodila sa 2970g a 50cm a este jej boli velke 😀
Tak dnesne kupanie skoncilo tak ze bola namocena asi 15min a ostala jej zima tak sme sli domov.Potom mi volala mama ze bola na kont.prsnikov,mala pred 6mesiacmi hrcku ale nastastie to nic nebolo.A po dnesnej kont.jej nasli dalsiu tak v pondelok zas na odbery a dlhe 3tyz.cakania na vysledky ☹
Nelka uz asi tyzden krici ze ju boli brusko,vzdy sa vykakala a bolo dobre ,ale teraz zas lezi ze ju boli (neplace) tak zajtra pojdeme asi k doktorke.Aby som nahodou nieco nezanedbala ,hruza
@jana0706 no mysli len pozitivne ja som vobec nemyslela na to ze by to neslo, proste muselo 🙂 a nastastie som nemala ani ziadne zapaly prsnikov ani nic take, malej trvalo asi 1 den v porodnici kym sa prisala a potom to uz islo super. Co sa tyka cumlika ten som jej davala aj ked ho zo zaciatku vypluvala ale bola zvyknuta ze ho mala len na spanie, cez den vobec aj ked troska plakala, tak som sa ju snazila inac upokojit ale ona bola v celku velmi zlate dieta. Co sa tyka flasky to som bola zasadne proti prvy krat pila z flasky mozno ked mala 6 mesiacov, hovori sa ze ked je dieta kojene nepotrebuje ani vodu, no len mala sa narodila v lete a vtedy boli akurat strasne horucavy tak som jej obcas dala prevarenu lucku ale to len po lyzickach, tiez som sa bala aby si nezvykla na flasku a nezacala ma odmietat.
@eronika no ani mne to nespomenuli az ked som sa ja na to opytala tak az vtey mi povedli ze ano mam na to narok, neviem ci maju prikazom dane aby to zamlcali alebo co 🙂 jedna kamaratka chodi tiez na ten isty urad prace kde ja len k inej pani a ta ju presviedcala ze na to narok nema,pricom ma 🙂
Pekný podvečer! Tak naše slniečko má 1665g, rozmermi zodpovedá na 31-33tt, takže aj termín sa bude asi posúvať niekde okolo 18.10. Hlavičku má už dolu, plodovej vody veľa, placenta vpredu. Poobede sme šli obzrieť/objednať kočík a nakoniec sme ho aj kúpili, nakoľko bol v akcii, 3-kombinácia: hlboký , športový, autosedačka, CAM Pulsar . Vanička dosť veľká aj pre fusak, modro-béžový, veľmi ľahké ovládanie, stabilný, snáď vydrží 🙂 . Takže už by mala byť výbavička komplet, ešte dojč.podprsenky a kozmetika z lekárne pre mimi,
@marikac nič si z toho nerob, že sa Ti nenaliali prsia pri prvom ani mne počas tehu až po pôrode som ich mala že 😲 a každý že išli len prsia a potom ja 😀 teraz som zmenila z veľkosti B na D tak som zvedavá čo bude po pôrode 😀
Ja nakupujem najradšej na mimibazare a aj tam sama predávam a v poslednej dobe som prepadla mimiaukciám a vydražila už pár vecičiek pre deti.
@natalii6 vďaka za info o čajíku tek ten ja piť nebudem priečne by som neporodila. A tie homeo poznám idem si ich zajtra kúpiť, mala som ich aj pri prvom a pomáhali. Spolieham sa aj na vineu 😀
@jani74 ja nakupujem kde pride, najradsej mam veci pestrych farieb, hlavne mikinky....sebe som prestala kupovat uz davno, od dvoch ciarok na teste...manzel ma zakazdym taha od regalu v tescu az tak,ze idem smykom za nim 😀 kde my vlastne potrebujeme vsetko co vidim 😀 aj tak moje najoblub. slovo je- potrebujeme 😀 😀 a muz vela krat ani nevie,ci ano, tak skoro vzdy kupime nieco
teraz som objavila e-bay anglicky....angl.stranky, tak nakupujem tam. bud. tyzden by mali zacat chodit balicky...to ma muz vyhresi urcite 😀 😀 😀
z tych prs si uz nic nerobi, radsej nech nerastu, aj tak by mi rozpukala koza aj tam-ciastocne uz aj rozpukala....o bruchu nevravim.....
mimiaukcie-vyborna stranka! dnes mi konci jedna aukcia co sledujem....tak hadam sa tam nestretneme 😀
@zuzanazuzana tak ja osobne si myslím, že neoplatí ale neviem posledné roky sme neboli...
@anita12 v utorok mam poradnu po dlhych 20 dnoch, tak som zvedava o kolko sme vyrastli, resp.pribrali...a urcite si dam urobit tentokrat aj detailne foto rozkroku babatka.....lebo to co sa mi sniva je uz nad moje sily...rodim rodim a zakazdym chlapca! 😀 aj mm minule dosiel z prace s tym,ze sa mu snivalo o chlapcekovi 😀
to snad nie! ja mam vsetko ruzove, kvietkovane, minnie mouse....a pod. 😀 😀
ahojte...tak piatok, sobota pranie veciciek, sobota, nedela susenie, utorok, streda, stvrtok zehlenie a konecne to je za mnou 🙂 stihnute na poslednu chvilu, dnes som bola u lekara, od poslednej navstevy z pred 2 tyzdnov sa dost zmenilo...krcok je uz makky, nizko, kratky, branka otvorena a lekar citil hlavicku...tusila som to, lebo mam pocit ako sa tlaci cez moj krcok...takze uz nesmiem uplne nic robit, ale neviem ako zvladnem tu hyperaktivitu moju a maleho, lebo ked som v klude, tak maly ma ide roztrhnut...brala som magnesium 2 tabletky teraz uz musim 4 tabletky a to nemam ani tvrdnutie....znova idem 31.8. a budu mi brat krv, kultivaciu a premeria benjaminka...musim este vydrzat 3 tyzdne...mama je smutna, ze ak porodim skor, lebo termin mam na jej narodky 🙂
Ahojte ako casto mavate teraz poradne?
@marikac ja som práve vydražila pre Matejka 😀
http://img.mimiaukcie.sk/h/as/2/110816/15/b3771...
tričko mi vyfúkla jedna pani ale neva v piatok má ďalšie 😀
po dnesnej navsteve som chytila paniku, tak ze idem dokupit veci co mi chybaju tak som kupila lieh na pupcek a gazy, krem proti chladu, mandlovy olejcek, podlozky do postele, pampersky....pre seba som nezohnala nocne kosele a som z toho zufala, lebo aj velkosti S su pre mna ako vrece...spominate prsia, mne tiez vyteka kolostrum a zvacsili sa mi z B na C a kojenecku podprsenku este nemam....neviem ako dokupim ostatne veci, ked sa v tom nasom meste neda nic poriadne zohnat a ja mam zakazane vsetko....mam zakazane cestovat a to som dnes soferovala ku lekarovi a este dobre ze bol moj oco so mnou, lebo co sa dialo bolo hrozne, myslela som ze mi uz vychadza hlavicka von a maly sa tak vrtil ako nikdy, velmi neprijemne, potom som dala ocovi soferovat, keby nie oca, tak auto necham v meste...volala som muzovi, lebo robi v zahranici a ked som mu povedala ako bolo u lekara, tak mi poriadne vynadal, ze preco stale tolko robim, lebo v pohybe nie som iba ked spim, ze vari nechcem uz porodit, ze mi nezalezi na zdravi maleho, ked sa nesetrim a ze budem lezat a pozerat s nim filmy az kym neporodim....ach a mne chybaju veci pre mna do porodnice, no neviem ci mi muz kupi podprsenky, nohavicky, nocne kosele 😀
@jani74 😵 😵 😵 😵
@14petulka88 doteraz som chodila kazde 3t
no baby umieram unavou,dali sme vsetci traja a pes prechadzku ako sa patri.....muz sa smial,ze aky pan taky pes...ku koncu sme ledva chodili 😀 konec 😝
@zuzinka_26 no to teda neni 😀 a ked sedim vo vani a idem sa zdvihnut ina komedia 😀 😀
@nelustek hej tam sa aj ja ale len ked sedim a mam prsia na bruchu inak nie.....a co kupali ste sa?
@viviem joj, držím palce, aby ste s drobčekom vydržali čo najdlhšie...
ja som tiež včera nabehla do zdravotníckych potrieb, kúpila som podložky do postele, nohavičky jednorázové, hygienické vložky - nech toto mám už pripravené, zatiaľ mám len 1 nočnú košeľu, a 1 podprsenku, ale do obchodu kde to majú má prísť v priebehu bud. týždňa tovar, tak dokúpim ešte aj to 🙂
Dnes som si bola po výsledky, v pondelok mi brali krv, aj ster z krčka - teda našťastie je všetko v poriadku 😵 len mám menej železa a mám zase začať brať tie tehu vitamíny..
A vy ako sa tu máte? 🙂

@nelustek a aké veľké tie body berieš? Ja mám v tomto strašnú dilemu. Lebo č. 50 mám len jedny jediné body, ale neviem, či nemám ešte niečo dokúpiť, predsa len, ja som sa narodila ako 45 cm 🙂