icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
27. aug 2011

@nelustek no veru teplo ale vonku prijemne fuka 🙂 a ja sedim pri ventilatore a vlasy mam v drdole a este aj celenku mam.....bo by som si aj ja musela kazdy den umyvat vlasy... 🙂 a co idete dnes?a s mirkou si uz bola?

bv_alexandra
27. aug 2011

@nelynka18 kolonka HB

nelustek
27. aug 2011

@nelynka18 nie neboli sme spolu,neozvala sa 🙂 prisla akurat babka tak hodim sprchu a ideme ku nim na bazen

nelynka18
27. aug 2011

@bv_alexandra aha tak v kolonke Hb som mala najskor 130 a teraz mam 111
@nelustek tak si to uzite 🙂

bv_alexandra
27. aug 2011

@nelynka18 tak ti to kleslo podobne ako mne. len dúfam že to malinkým neublíži. som čitala že ked je v tehu anémia tak vraj aj malé bude mať anémiu. 😒

nelynka18
27. aug 2011

@bv_alexandra ale to snad nie.....ja si myslim,ze vsetko zelezo si zobral maly a tak ja ho mam malo ale teraz ho doplnime a bude ok 🙂 som si nakupila ribezlove dzusy a od mami mam zavarane ribezle ide jest 🙂 a zvisim aj pocet mrkvi,spenatu a bude to fajn 😉

bv_alexandra
27. aug 2011

@nelynka18 no ja tiež chodim vyjedať čučoriedkové kompoty 😀

bv_alexandra
27. aug 2011

@nelynka18 mrkva tiež obsahuje železo?

jana0706
27. aug 2011

@bv_alexandra dobre ranko, pozeram ze riesite zelezo, ja ho mam tiez predpisane a nechce sa mi velmi tie tabletky jest...tu je link na obsah zeleza v potravinach, keby si si chcela prisposobit jedalnicek: http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...

zuzinr
27. aug 2011

@jani74 jej kupila si tu zavinovacku? A aka je? Ja nad nou stale uvazujem, ja mam od nich fusak taky co sa da aj predlzit a je super, preto som rozmyslala nad touto zavinovacou dekou tiez tou prechodnou, ze by som to po pripade mohla dat aj miesto overalu v zime do fusaku. Myslis ze to bude stacit? Lebo este som ju v rukach nedrzala, len co som pozerala na nete. Ty si ju kupila niekde v NR v obchode alebo cez net?

zuzinr
27. aug 2011

@natalii6 no ja som si presne koli tomuto zakladu bola 2x v robote, lebo som vedela ze nase mzdarky, no proste katastrofa. A samozrejme keby som si to nebola sama vypocitala, boli by mi poslali mensi zaklad. Nemohlo sa ti stat ze v tom roku, z kt. sa ti berie zaklad na vypocet materskej si bola nejake dni PN? Lebo u mna to bol presne tento dovod. Ked som nastupovala na matersku s Natalkou tak zamestnavatel do socialky posielal rocny vemeriavaci zaklad a socialka si od toho odpocitala dni co som bola na PN, lebo to by sa do toho nemalo zaratavat a teraz ked mi potvrdzoval zamestnavatel tlacivo pre socialku tak uz tam nedali rocny vymeriavaci zaklad ale mesacny a samozrejme od toho neodpocitali dni co som bola na PN, takze tiez by mi to bolo vyslo menej tak som tam samozrejme musela naklusat este raz a vysvetlovat jej ako to ma ratat, ako keby som ja bola mzdarka ☹

kenya83
27. aug 2011

Ahojte 🙂 @zuzinr @jani74 ak sa bavíte o zavinovačke značky emitex tak určite odporúčam je skvelá. Mám ju už doma 😉 Ja som si kúpila zimnú do autosedačky ale budem ju používať aj ako overal do kočíka do fusáku. Ešte si idem objednať fusák 3v1 😉
Baby viete mi niečo poradiť od hrdla ? Včera ma strašne začalo bolieť hrdlo aj pokašliavam. Asi som to chytila v aute z klímy 😠

marikac
27. aug 2011

@kenya83 moj manzel si dava na hrdlo med s rozdrvenym cesnakom...akoze zvlastna kombinacia,ale rychlo zabera
emitex mame aj my-dobry vyber 😉

natalii6
27. aug 2011

@zuzinr ahoj ja som urcite nebola pn ja som si pred materskou vycerpala dovolenku a to bolo vsetko..no ale keby som isla aj na podnik sa opytat asi by to bolo zbytocne ked uz mam zo socialky vypocitane kolko budem dostavat ci nie?

nelynka18
27. aug 2011

@bv_alexandra by si sa cudovala co vsetko obsahuje zelezo...precitaj si toto http://www.vozickari.sk/casopis5/vozickar0535.htm 🙂

nelynka18
27. aug 2011

@kenya83 sprav si roztok voda a sol a kloktaj 🙂 niekto tu pisal,ze aj ustna voda listerine....co moze byt lebo od kedy ju pouzivame veru muza hrdlo nebolelo a pred tym kloktal aspon 1 do mesiaca 😨

natalii6
27. aug 2011

@luckaprima fiha som sa zasmiala ze koli klime v praci 😀 ..tak dufam ze si to dotycny aj vazia ze by si mohla byt doma a ty si v praci 😉 ja dufam ze uz dneska bude menej tepla lebo rano vstavam ako dobyta co som kazdu chvilu hore z toho tepla neznasam uz tieto horucavy 😠

natalii6
27. aug 2011

@tinika juj tak 24h to je hrozne..ja to mavam kazdy den ale nastastie nie dlho a uz ma tlaci to brucho ostosest 😠 uz nevladzem ani z tych teplot co su tento tyzden..som ako zbyty pes ale takych je nas viacej ☹ modlim sa za ochladenie

natalii6
27. aug 2011

@nelynka18 ahoj co ja ja som vtom nevinne 😀 to v telke davali ze budu dozinky a tam ukazovali loksiky husacinku a vseliake dobroty...juj aby som tam uz bola lebo mam velku chut na loksu a burciacik 😉 a v polke septembra mame zase v Raci vynobranie tak ak este budem cela pojdem aj tam 😀

nelynka18
27. aug 2011

@natalii6 jeee vy sa mate a tu v okoli PB velke ho.no 😠 😠 tu na obcanov kaslu...sem tam tu daju neaky folklor a jeden stanok s pivom 😠 ale okolo 12.septembra tu bude povazsko-bystricky jarmok a ten je super....najes sa,vypijes si,decka maju co robit a penazenky tiez 😀 takze tam sa tesim 🙂 ale na take husacie hody by som sla.... v raci som bola na brigade na hrozne 2krat ked mi bolo 16 to bol zazitok 😀

nelustek
27. aug 2011

Tak ako sa tu bavite o tom zeleze, ja som ho mala tiez uzivat zo zaciatku.A nebrala som ho druhy krat ked mi brali krv nehovorili ze by som ho mala nedostatok. Tak dufam ze to mam v poriadku keby nie co by sa mohlo stat babatku?

lucy56
27. aug 2011

@natalii6 no to plati mas pravdu s tymi 60% je pravda, a asi som sa ja pomylila ,hej znizili ten rodicak a nie matersku, ospravedlnujem sa

bibi13
27. aug 2011

@kenya83 ja som si kupila homeopatický sirup stodal.. neviem presne ako sa to píše a mne dosť pomohol.. tak skus aj to..

masinka
27. aug 2011

ahojte, konecne som vas docitala. idem sa pohrat s tabulkou, zase na par pribudlo 🙂

predvcerom som bola v poradni - chodim teraz uz kazde dva tyzdne. Teraz doktorka malu nemerala, len mi skontrolovala prietoky a odmerala jazvu po cisarskom. Ta zatial drzi a krcok tiez 🙂 Ja som dohromady pribrala 7 kg, z toho 2 kg za posledne dva tyzdne.

@katulka74 - ja tiez budem mat planovanu SC a ked som sa doktora pytala ci by to nemohlo byt 4.10 (kedze obidve baby su narodene stvrteho a termin mam 11.10, tak ze tyzden pred.... ma zrusil ze to je prilis neskoro - ze to treba vybrat 14-10 dni pred terminom... takze ja nakoniec asi skoncim ako septembrovka....

@nelustek
ten vodicak si urcite urob, pri dvoch detoch je to na nezaplatenie. ja mam vodicak uz cca 12 rokov, ale zacala som soferovat az pred rokom - ked sme planovali tretie babo. Najprv som nemala na com soferovat, potom sme sa trosku vyburali a mala som z toho fobiu (takze som sa vlacila s kocikom a dalsim krpcom za ruku po busoch), ale konecne som to nejako predychala, pol roka som jazdila pod manzelovym dozorom a potom som sa raz hecla a vyrazila som do ulic sama... teraz uz v pohode aj s deckami a nemusim byt na nikom zavisla....ja sa inac citim stale ako take decko, ked soferujem, tak si vravim ze tak som hadam konecne dospela 😉

kuk sem - anemia v tehotenstve
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226238/anemi...
ja beriem Aktiferin, doktorka mi kazala zapijat ho citrusovymi dzusmi aby sa zelezo lepsie vstrebavalo a mam ho brat hodinu po jedle (aj ked je v pribalovom letaku pisane tusim ze sa ma brat s jedlom).

@tun1ska - toho robota-vysavaca mam uz tiez v zozname co poslem jeziskovi 🙂 ked teraz budem dostavat par mesiacov rodicak, hadam sa mi podari nan nasetrit 🙂 a potom zohnat niekoho kto mi nahradi prahy listami....

@nelynka18 - tu je tema o vplyve maliniku na porod
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/pomohol-vam-malinikovy-caj-k-vyvolaniu-porodu/

@jana0706 ja som si kupila kyblik TumyTub na kupkanie 🙂 vyskusam a uvidim. mam aj vanicku po babach, tak ak sa malej nebude pacit, budeme vanickovat alebo rovno plavat vo velkej vani 🙂
podprdy na kojenie som si pred piatimi rokmi kupila na Mileticke 3 kusy, kazda stala cca 100 Sk, s tym, ze kazda bola trosku iny strih a ze uvidim co bude po porode a potom si kupim nejaku poriadnu a drahu..... nakoniec som s nimi odkojila 2 deti, dokopy cca 40 mesiacov a teraz hadam este aj tretie 🙂

@zuzanazuzana my sme dali babam napichnut nausnicky hned v porodnici. kym som sa ja po prepusteni prezliekla do civilu, zobrala ich sestricka a po minutke mi ich doniesla uz onausnickovane. za par dni sa im to krasne zahojilo, len sme ich vecer po kupkani cistili liehom. A nausnicky musia byt 24 hodin pred pichnutim nalozene v liehu.

@renatkas - ked som cakala Dianku, na MD som nastupovala 1.12. a rozhodnutie zo SP som dostala 19.1... 18.1 mi prisli prve peniazky... dufam ze teraz sa tie lehoty uz skratili. ja nastupujem na MD teraz 2.9 🙂

masinka
27. aug 2011
zuzinr
27. aug 2011

@natalii6 ale tebe sa pocita vymeriavaci zaklad presne z toho isteho roku, ako pri predchadzajucej materskej. Napr. ja samo nastupovala na matersku v r. 2009 a vymer. zaklad sa bral za rok 2008, a to iste aj teraz. Ak som spravne ratala tak aj ty si nastupovala na matersku v r. 2009, takze tiez y si mala mat vymeriavaci zaklad z r. 2008. Nebola si nahodou v tom roku PN? Dovolenka je nieco uplne ine. Teraz by si nemala mat nizzsi vym. zaklad ako predtym, pokial si neprerusial matersku a rodicovsku, ked tak len vyssiu, pokial by zamestnavatel zvysoval mzdy u vas na podniku zatial co ty si na rodicovskom. Ja na tvojom mieste by som sa urcite isla este raz do firmy nech to pozru a skus sa spytat aj priamo na socialke, oni ti budu vediet povedat aky si mala zaklad ked si pred tym nastupovala na matersku a v com asi moze byt rozdiel. A ak este casovo stihas tak by som sa urcite odvolala.

jana0706
27. aug 2011

@masinka no teda, tabulka sa riadne rozrastla...aj ked o mnohych babach uz mesiace nic nepocut, tak snad su ok, mozno si nasli nejaku inu diskusiu 😉
ja som kupila ten kyblik Bebe-Jou, sa mi pacilo ze je priesvitny takze cez neho uvidim na babatko 🙂
z tych dojciacich podprseniek mam naozaj radost, pretoze z takeho natahovacieho materialu som nikde inde nevidela, a ja fakt netusim aku velkost budem potrebovat, takze tieto su idealne...ak pojde s dojcenim vsetko do pohody tak potom prikupim este jednu-dve ked uz budem vediet velkost (aby som nemusela stale prat) a budem vybavena...a presne ako pises, vyuzijem potom aj pri dalsom mimi...pri prvom clovek toho potrebuje najviac, ale uz mam aj tie nocne kosele aj dve tricka s tym otvaracim systemom na dojcenie, takze uz je to komplet...ved aj vsetky kosele a pulovriky na gombicky sa budu dat vyuzit...

masinka
27. aug 2011

@zuzinr ja som na prvu MD nastupovala v oktobri 2006, vyratali mi to z platu v roku 2005. k 1.1. 2006 mi plat zvysili, ale bolo mi to houby platne... ale ked som isla na dalsiu MD, tak mi tam zamestnavatel do predpokladaneho platu napisal uz plat z roku 2006 a vdaka tomu som dostavala na druhej MD o par korun viac... ... ja to teda chapem tak, ze @natalii6 ratali teraz matersku z platu az dalsieho roku a ked v tom predtym mala zaratany napr. aj 13. plat alebo nejake koncorocne premie, tak vysla suma vyssia, zatial co teraz to vyratali len z cisteho platu a takto to dopadlo ☹

luckaprima
27. aug 2011

@natalii6 ooo ano strasne si to vazia, sef sa nejde vynacudovat ked tam nahodou nie som, stale si mysli ze tam budem do oktobra 😕 u nas su tie noci podobne, akurat ten ventilator najnovsie bezi tak do jednej druhej rana kym sa niekto nezobudi a nevypne ho a potom mi zas pod oknom zacne stekat nasa krasavica, cely den chrape v bude a v noci steka a skriabe budu, ide ma z nej porazit 😒 no dnes sa teda nestihlo asi ochladit, teda neviem lebo som vystrcila nos z domu len tri krat - vyvesit pradlo a pozberat ho odmietam kym svieti slnko, mozno poslem moje slniecko 11rocne ktore mi teraz super pomaha, povysava aj umyvacku vylozi, sice sa xichti ale vidi ze sa ledva gulam.. tak zajtra sa snad uz zobudime do chladnejsieho ranka 😎

wera.g
27. aug 2011

Ahojte 🙂
Ako víkendujete? Ja som sa dala na čítanie kníh po dlhej dobe, keďže som stále nemala čas, tak teraz doháňam a prečítam aj 1 knihu za dva dni 🙂 Nemáte nejaký tip na dobrú knihu? 🙂

Čítam, že vám robia na poradniach prietoky.. Čo to znamená? Mne to nerobia ani ešte nerobili 😕 Vždy mi max doktorka spravila uzv, popýtala sa ako sa cítim a tým to haslo.. A teraz keď mám to pichanie, tak ma ešte zo spodu skontrolujú ako je na tom krčok, pohmatajú brucho a to je všetko.. A pýtala som sa doktora posledne na to meranie panvy, povedal, že to máme ešte čas, tak ja neviem akosi si u mňa všetko tuším na poslednú chvíľu nechávajú tuším 😅