Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzinka_26 no to tiez pocujem 1x ze nemozu mat deti paplon, vankus to ano suhlasim ze detom netreba, ja mam sice taky uplne plochy vankusik ale nedavala som ho detom. Ale s paplonikom som normalne prikrivala obidve moje deti a budem urcite aj teraz. Ja som ich zase velmi skoro dala prec z perinky, tu som pouzivala pri synovi asi 2 tyzdne kym som si zvykla s nim manipulovat a pri dcere len v porodnici.
ahojte. ja som tiez pocula ze ani vankus ani paplon netreba tak do roka... ze sa deti maju prikryvat niecim lahsim, ako dekou, alebo v spacom vaku spavaju... ze paplonom sa mozu udusit. ale ja som pouzivala aj vankus aj paplonik pri Davidovi od zaciatku.. 🙂 to je asi na kazdej z nas,,, kto ako si to zauziva 😉
Pozdravujem Vas oktobrovky a pripajam sa k vam. My mame termin 9. oktobra, vraj to bude chlapec a mam uz dve dievcata. Moje tehotenstvo prebehlo v poriadku doteraz, ale ako sa blizi termin tak mam problemy s krizami a malinke je ulozene moc nizko, takze vsetko ma tam dole tlaci, dnes uz citim aj predchadzajuce sitie, oj neprijemne ale musime vydrzat.
@zuzanazuzana ahoj moja.aká bola voda v Rajci?aj my sme sa tam chystali,ale počula som že je tam studená voda?Aj ja som bola včera v Tescu,kúpila som si dva overaliky,podbradníky,cumlik,flašu,no som si psravila radosť.Inak tie vecičky sú tam ozaj nádherné,stála som tam pri nich asi hodinu a vyberala,teraz majú super zľavy.Aj ja som si spravila radosť akúpila si vestičku. 😉
@natalii6 dakujem za privitanie, deticky maju 4 a 2 roky a rodila som prirodzene, nie sekciou, ale normalne citim to sitie po nastrihu. Minuly tyzden som bola u dr. a povedala ze mam uz strasne nizko malicke, mala by som lezat, aj sa snazim ale pri dvoch detoch to moc nejde. Utesujem sa, ze uz iba 4 tyzdne.
@kucminka ahoj....v rajci bolo super, uz sme tam parkrat boli....v mensich bazenoch voda akurat, v tom najvacsom bola studensia....ale u vas v nemsovej bola zatial najstudensia voda...hihi.....
dnes sme zase boli na pstruha na kulhani....mnam mnam mnam....strasne ho tam robia dobreho.....boli sme tam aj na zaciatku leta.....troska chodime po vyletoch, lebo mam doma uz mesiac a pol bratov a v nedelu uz odchadzaju naspat do norska.....
v tescu maju naozaj pekne detske oblecenie.....ja som teraz kupila ten obojstranny kabatik na jesen, ved mam to aj v albume.....to mam aj s tymi teplacikami a bodym do nemocnice.....mam viac variantov podla pocasia!!!!
iba som sa chcela spytat ci mate dopredu kupenu odsavacku mlieka....syna som kojila iba tri tyzdne, ale aj vtedy mi bolo treba odsavacku!!!!!....ani kolostrum mi vobec nevyteka....pri synovi ano....hadam to nema nic spolocne s tym, ze nebudem mat mlieko!!!!!
@natalii6 hih ja mam tiez 158cm rodila som tiez na sc ale preto ze po 3 dnoch bez vody stale nepostupoval porod, po oxitocine a tabletke som sa z 2 len na 4 prsty otvorila, krvacala som a maly siel vraj zlou stranou hlavčiky .( tak tiez by som rada teraz normalne tak uvidime ale bez vyvolavačky to radsej rovno na sc
@natty07 aha takze ta sili a mna napadlo hned ze sekcia 😉 a co mas parik alebo obe rovnake pohlavia?ano ideto uz teraz rychlo..ake to bolo na zaciatku ked si si priniesla domov druhe babo ako si to zvladala ? pytam sa preto lebo neviem co ma caka a ake to bude a sama som zvedava ako prijme moj maly noveho surodenca 😉 tak budes mat co robit 3 deti klobuk dole 😉
@zuzanazuzana ahoj ja odsavacku nemam a ani mne nic netecie ..pri prvom som odsavacku mala ale nic mi donej netieklo tak teraz radsej pockam ako sa co vyvinie 😉
@tinika ja som bola otvorena na 4 prsty ale ziadne bolesti proste nic len rano pri vyzite sa rozhodli ze bude cisarsky a ja som sa rozplakala lebo z niecim takym som nepocitala,ale jedna mamicka co isla predomnou ma ukludnila ze to nic nie je len zabudla podotknut ze ked prastanu ucinkovat lieky aka to je slast 😠 si dodnes pamatam ako som jojkala 😀 od bolesti a 3 dni mi nedali jest pokial som nemala vetry 😀
@natalii6 hihi no ja som este tyzden pred na predporodnej ze ma porazi ked nahodou sc a nakoniec som povedala ze mi to je jedno len nech uz je vonku, ja po tej tabletke som do hodky mala brutal ale fakt brutal kontrakcie s 2min. intervalmi som uz zaspavala medzi nimi aj mi vravela porodna a lekar ze mam odmietnut tabletku ze su bolesti velke ale ta tava čo mi ju davala sa len vyziapala ze čo este chcem ked oxitocin nezabral (svagrine dali 2x a zabral) a keby boli skor zavolali primara (aspon som potom vdaka tej porodnej asistentke bola nim vysetrena) tak som si mohla usetrit 6hodin bolesti .(
@natalii6 mam dve dievcatka, zo zaciatku to bola zaujimave, starsia ziarlila na malicku, ale nastastie mladsia bola dobre dieta a velmi vela spinkala pocas dna, tak zatial som sa venovala starsej. Ale ako zacala mladsia chodit su take kamaratky, ze bez seba nevydrzia dlho. Teraz to budem mat zasa vesele, ale nejako zvladneme. O nieco to budeme mat lahsie, pretoze pred dvoma rokmi sme este stavali dom, tak manzel bol stale na stavbe a uz byvala vo svojom , tak aj miesta mame dost a aj manzela mam po praci doma a venuje sa detom.
ahojte 🙂 ako ste dnes "sviatkovali"? 🙂 ja vás ani nestíham dočítavať, toľko ste toho zase popísali 🙂
@nelynka18 ahoj 🙂 ságu twilight som čítala už dávnejšie, zhltla som ju celú za pár dní, veľmi ľahko sa to čítalo, také pohodové čítanie odpočinkové 🙂 mne babička teraz požičala najnovšiu knihu od vasilkovej, tiež sa to ľahko čítalo, také ľahké čítanie 🙂 dnes som sa pustila do dominika dána, baví ma jeho štýl čítania, už len pár strán a zase nemám čo čítať 😀
@jani74 no možno teda aj mne robia tie prietoky, a ani o tom vlastne neviem 😅 a dole ťa to stále bolí? mňa vždy keď chodím, vstanem, keď ležím je to v pohode.. ale veľmi mi tvrdne brucho - aj napriek tomu, že beriem to magnézium, hrôza, aj v noci sa budím na to ako je tvrdé ako kameň.. 😅 Drobec sa pokúša tuším aj otočiť, ale vždy sa vráti späť, teda stále je dole riťkou, už začínam stresovať, že to nestihne - ja tak moc nechcem rodiť cisarákom...jaaaj len nech to ešte stihne 😅
@zuzanazuzana my sme už odsávačku kúpili, manuálnu od aventu, pre istotu... a to kolostrum, noo trošička sa mi vždy objaví, ale to je taaaak málinko, že to asi nie je ono, neviem 😅 podľa mňa od toho nezávisí, či budeš mať potom mlieko, veď to až po pôrode sa začne tvoriť, nie? 😅
@tinika juj tak to mi je luto ako si trpela ☹ ja som vo stvrtok bola prijata uz som tyzden prenasala vysetrili ma a ze uvidia co zajtra rano ma vysetrili potom neskor zavolali zase ma pozrel iny lekar a ten rozhodol ze cisarak ale cakala som pred operackou od9 do 14h lebo som jedla jablko tak aby sa vytravilo 😀 chudatka zeny tam v bolestiach a ja ako by sa nechumelilo 😀 ..atk dufam ze ta tentokrat nenechaju trapit 😠
@natalii6 no ale zase vediet ze idem na sc dopredu som nechcela hihi teraz sa neviem rozhodnut čo je lepsie, ale asi obyč. hoci budem zašita uz aj zdola čo uz 🙂 a vytrpela ale ja som na to ryhclo zabudla nie ako ine kamosky čo este stukali ovela dlhsie a mali to lahsie, za ten uzlik to stalo 🙂)
@natty07 az teraz som si vsimla ze si to na zaciatku pisala ze mas 2 dievcatka 😀 aj my sme chceli dievcatko ale ani 1 a ani 2 raz to nevyslo 😉 takze teraz to bude chlapec no to bude milacik rodiny 🙂 a ako sa bude volat?a bolo to u teba take ako sa hovori ze druhe je opak prveho?tak to je super ze ti manzel pomoze a ze mate dost miesta 😉 my byvame v 2 izbovom a sme ho prerabali teraz a som povedala ze dalsich 50r sa tu nebude robit nic 😀
@natalii6 ja si myslim, ze to je dobre mat dve deti rovnakeho pohlavia a este ked je taky maly vekovy rozdiel, budu sa spolu hrat a budu si rozumiet. U nas plati, ze druhe je opak prveho. A nas chlapcek bude urcite milacik, pretoze ja mam iba sestru, sestra ma tiez iba dceru a ja dve dcery, takze prvy chlap v nasej rodine a bude sa volat Jakub alebo Adam.
@tinika tak to masuplnu pravdu ze to za nase deturence stalo 😉 a kedy ti povedia ako budes rodit?a ze co je lepsie? no kazda sme ina a kazdej nieco ine vyhovuje 😉 su zeny co nemusia rodit cisarskym a aj tak sa ho dozaduju,a kedze neviem co je to rodit normalne a neviem ci ta bolest pri porode je vatsia ako po cisarskom tak neveim posudit..sama som zvedava ako sa lekari rozhodnu 😉
@natty07 tak to si ma (ne)potesila 😀 moj prvvy drobec je celkom pohodak a spaval cele noci tak sa mozem tesit ako sa nevyspim 😉 moja suseda ma 2 chlapcov a jeden sa vola Jakub a druhy Adam 😀 ..tak toho budete na rukach nosit 😀 ,,a kojila si pri oboch dievcatach? mne sa nepodarilo tak dufam ze tentokrat to vijde 🙂

@luckaprima ahoj aj ja som stastna ze sa ochladilo..tak aj moj maly je otoceny dole hlavickou a presne ako pises okolo pupka ked kopka tam mi naskakuju take hrbolce 😀 az sa bojim ze mi roztrhne brucho 😀 a dik za tip ked budem robit tie lokse tak to tak vyskusam ja ich robim na pekaci 2 naraz nech je to rychlejsie 😉