Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@bv_alexandra 🙂 dakujem za typy ako sa vyhnut zehleniu, asi vyskusam 🙂
@bv_alexandra h no ja by som najradsej 😀 ze do prace 😀 len si pekne uzivaj tu pohodicku lebo o chvilku pominie 😀
@nelynka18 presne tak 😀
@zuzinka_26 tiež som počula, že by sa nemal dávať vankúšik a paplónik....ja to plánujem nejako tak, že cez deň budem nechávať spinkať v postieľke, aj s paplónikom ak bude treba, ale v noci buď prikryjem len dekou, ale skúsim aj spací vak 🙂 ale tiež si myslím, že ako @nelustek , skončíme v manželskej aj s maličkou....tak uvidíme, aký režim budeme mať...kebyže mám v noci každú chvíľu vstávať ku malej, tak si ju naozaj radšej nechám pri sebe...
a ja ešte tiež žehlím okrem ponožiek všetko 😀som zvedavá, ako dlho ma to ešte bude držať, ale asi to je tým, že moja mamka tiež vždy všetko žehlila a už som zvyknutá si na to vyhradiť čas- samozrejme pri nejakom dobrom filme, inak by som sa unudila k smrti 🙂
baby ja som dnes ako mechom prastena... nic sa mi nechce ale totalne ☹ v noci mi bolo zle aj som vracala a moc som toho nenaspala.. teraz sa mi drieme...
@zuzinka_26 ahoj,vies co...skus sa napit Coca Coly,vraj to pomaha ... aspon mi tak niektore baby vraveli,co ich babo bolo tiez vzdy otocene a napili sa coly a vraj sa ukazalo v plnej parade...neviem co je na tom pravdy,ale snad za pokus to stoji,nie ? 🙂)) .... my este nemame kocik,my si nechavame veci na poslednu chvilku 😒
ja tiez zehlim,lebo to sa neda porovnat s tym,co je ozehlene a co nie...tiez mi tie neozehlene veci pridu tvrde a som na to citliva,radsej si to odstojim pri zehlicke 🙂
@natalii6 pri kojeni je podstatne nevzdat to po prvom neuspechu a nedat hned flasu, co som ja urobila. Ked sa male nechceli prisat, spanikarila som a urobila Nutrilon a tym padom sa mi menej tvorilo mlieka a dieta samozrejme vie co ide lahsie. Tentokrat to uz nevzdam, aspon pevne verim 😉 A ten napad s pomocou laktacnej poradkyne je super. Ja mam tiez kontakt je jednu.
ahojte kočky, som tu dlhoooo nebola tak som zvedavá čo máte nové 😉 idem vás dočítať. Inak cez víkend sme objednali súpravu do postielky s baldachýnom tak som zvedavá kedy to príde, také krásne ružové sme vybrali 😵 , po riškovi modré ostáva poskladané v skrini 🙂 . Budúci týžden už chcem začať so žehlením veciciek, dúfam že ešte budem vládať vtedy 😀 , no snáď to nejako zvládnem. A už som konečne vybrala aj kočík a farbu kočíka takže mm ho dnes asi objedná - dúfam že dodacia lehota nebude 8týždňov 😅
@zuzinr ahoj vidim ze mas novu fotku 😉 bola som dneska na tej socialke tak som jej zdola zavolala ze by som snou chcela rozpravat osobne a ona ze ved mozeme aj po telefone 😠 tak som jej povedala ze sa mi nepozdava vyska vypoctu materskej a ze nech jej teda nadiktujem rodne cislo a potom mi povedala len tolko ze im z podniku poslali nejakych 320 eur a z toho mi to vypocitali a ja ze som si myslela ze ked som 1x mala taku matersku tak som myslela ze aj teraz a ze ona stym nic nenarobi a ze uz to ma nahrate a ja ze ci sa stym da este nieco robit no ze potom jedine odvolanie 😠 ach ach ..zavolala som potom este nasej uctovnicke ale ma este dneska dovolenku ale povedala mi ze tu sumu z ktorej mi to vypocitali jej povedala ta na socialke lebo snou predtym volala a ja ze preco na socialku nedali taky vymer ako ked som isla prvy x tak ze sa nato zajtra pozrie no som zvedava co mi povie.
@natalii6 ahoj, prosim ta do kolkych dni ti prisiel papier s vymerom materskej od padania ziadosti?
ahojte ja sa už vytešujem z kočíka dnes mi dorazil domov 🙂 pofotím a vložím vam foto ja som hotová aký je kráásny.
@katuska_za ahoj ja som si prenho isla osobne a bolo to do tyzdna postou by to trvalo urcite dlhsie 😉
@katuska_za ak mozem aj ja odpovedat, mne prisiel po 23 dnoch postou od podania ziadosti
Ahojte baby tak uz sa Vam to krati vydim ze chystate veci stale na Vas myslim ze ako sa mate a tak ;)my stale sa snazime a niak sa nam drobec nechce chytit len dufam ze toi opet nebude trvat 10mes.inak som sa rozhodla ze na folikulometriu chodit nebudem necham to tak co ma byt tak bude.tak sa mi tu drzte mate to za par;)
@natalii6 cize normalne k okienku a poprosit ich o ten vymer?
@berus222 uff to im teda ale trva.... co s tym tak dlho robia... ale aspon viem ze nemusim kazdy den behat kontrolovat schranku.... :D ale vyplatit by uz vlastne mali teraz 15.9. cca za oktober ci to az ked pride ten vymer? ja som z toho jelen. Nastup na MD mi dali 31.8. cize den este z augusta.. 😀
@katuska_za mne pri prvom prvom prislo to rozhodnutie az ked som bola v porodnici a to som 5 dni prenasala. ale vtedy mi ho poslielali z prace, teraz som si to tam odniesla sama. ani, ten 1 augustovy den ti vyplatia.
baby neviete nieco o tom ze by mali predlzovat matersku od 1.1.2012 na 40 tyzdnov a ze sa to ma vztahovat aj na mamicky ktore rodia v roku 2011?
@zuzinka_26 co sa tyka zehlenia, tak super pomocnik je susicka pradla - na uteraky je uplne na nezaplatenie, aj ked sa starsie uteraky dali parkrat vysusit tak boli potom uplne makkucke, mali dvakrat taky objem, ako z reklamy na avivaz 🙂 mi to mama hovorila, nechcela som verit, ale vyskusala som a je to pravda (som mala uz skoro rok susicku doma a prakticky som ju nepouzivala)...aj bavlnene tricka a pradlo ked sa odtial vyberu a poskladaju tak netreba zehlit...ale jemnejsie veci, bluzky, saty, sukne, nohavice atd. tam ja nedavam, mam zly pocit z toho ze by sa mi to mohlo donicit...na susiaku je lepsie co sa da susit na vesiakoch, vyhnes sa tomu pasiku...a postelne pradlo mame z toho mako-satenu, ten aj ked sa vysusi na susiaku tak netreba zehlit...
@renatkas ja som tiez pocula, ze sa ma predlzovat aj zvysovat o 0.5 percent... uvidime ako este dovtedy ten zakon upravia zas
@nelynka18 a aky prasok a avivaz pouzivas, lebo mne to pradlo teda bez ozehlenia pride tvrde. to asi kazda mamina sa riadi podla seba, ty uz mas skusenosti...ja zatial sa riadim len podla toho, co si kde precitam alebo co mi kto odporuci, tak uvidim ako to u nas nakoniec bude s tym paplonikom 🙂 ale operiem a obleciem ho urcite, aby ako hovoris, nebola postielka taka prazdna ;)
inak akurat som mala stretko s jednou babou z bazariku a nakupila som si od nej nejake vecicky 🙂 tak sa vytesujem, potom nafotim a pridam do albumu.
@nelustek tak to verim, ze ta to prestalo bavit...ale na zaciatku si asi kazda hovorime, ze musime babatka pekne naucit na postielku a aj tak si ich potom zoberieme k sebe 🙂 som zvedava ako to bude u nas...my sme nemohli dlho zohnat postielku, tak priatel povedal, ze na co nam je, ze mame velku postel, tak bude spat s nami 😀 😀 😀 jaaaj, tak ona stale spava s vami? tak to vyzera tak, ze budete v manzelskej coskoro styria 🙂
@jana0706 čista pravda sušička je super vec, ja akurát tu našu predávam hlavne z preistorových dôvodov. Ja som tú našu vyhrala len žial je Cčková a preto som ju používala len príležitostne ☹
@misickab3 tiez som zvedava ako to bude...ale si myslim, ze ju budem chciet vkuse pusinkovat a mojkat sa, tak ju tiez budeme mat casto pri sebe ;)
tak aspon nie som sama taky maniak, co zehli vsetko 🙂 moja mamina praveze nezehlila vsetko a ja teraz zehlim, ale tak nejak automaticky to robim - a tiez vzdy pri telke 🙂
@zuzinka_26 ja som vždy čo sa týkalo žehlenia obdivovala moju ex svokru.Tiež žehlila všetko ešte aj slipy a nohavičky. Ale ona si to žehlenie vždy vedela akosi zorganizovať že mala raz dva požehlené 🙂
@palcullienka Coca Colu teda vyskusam, dakujem za typ, za pokus nic nedam 🙂 my tiez dost vela veci na poslednu chvilu, ale kocik sme chceli objednat, lebo tam mala byt najskor 12 tyzdnova dodacia lehota, tak aby sme to stihli.
Mne to zehlenie az tak neprekaza...ale v tomto teple je to dost a este s bruskom. Tiez mam radsej ozehlene veci 🙂
Cavte baby, tak ja tiez sa snazim vyhybat zehleniu, obcas sa podari obcas nie 🙂 ale vsetko pradlo davam na nizke otacky a potom ho pekne vytrasiem a vvelmi pozorne zavesim a ked vyschne, niektore veci su uplne fajn a tie ktore sa mi zdaju pokrcenejsie trie ozehlim, ale zehlim zasadne iba zpredu a potom pekne poskladam a odlozim, takto to zehlenie ide rychlejsie, ale tiez to neznasam... 🙄

Inak cez víkend mi drahý zložil ten prebalovaci pult čo som dostala a prišli sme nato že je vysoky 😒 tak neviem veru či ho využijem. naštastie vanička sa dá vyberať. Trošku ma to sklamalo. ☹