Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte baby....poradna prebehla celkom rychlo..ani vahu neviem...nabuduce ma caka odber krvy, kultivacia na streptokok a prietoky...
dnesna noc des fakt...sestre dali vyvolavacku, celu noc som nespala a rodila s nou....dopadlo to tak ze sa vraj neotvarala a dnes mala cisarsky a malu vraj resuscitovali...viac info neviem, lebo svagrovi nic nepovedali ani vahu ani vysku...len videl sestru na 2 minuty ako ju v plnej narkoze prevazali na izbu a malu vraj stabilizovana do inkubatora....kedze som ja cisarak nemala pride mi to neskutocne....a hrozostrasne...nevedela som ze davaju plnu narkozu..a pevne verim ze vsetko je ok...ta resuscitacia ma desi..je to bezne?
takze som uplne vykolajena...teraz mi ten moj predchadzajuci porod prijde uplne senzacny
inac co sa tyka tych nausniciek..ja sa priklanam k tomu nastreleniu...mne prepichovali usi na zakladnej skole a baby bolo to hrozne..svojmu decku to nikdy neurobim....strach az hroza...dali mi malinke zlate nausnicky, ja som dodnes na zlato alergicka...takze sa mi usi zapalili, hnisali niekolko rokov a az na strednej skole som si povedala dost, vrazila tam strieborne a po niekolkych dnoch v bolestich presvedcila svoje usi ze nemaju na vyber...takze ja odporucam co najskor
@bv_alexandra presne suhlasim s natalii6 - bud ist do Pre deti na Kosickej (tam som si kupila skvele elasticke bezsvove podprsenky na dojcenie) a za najlepsiu cenu tam mali to vedierko na kupanie, alebo by som sa previezla do Race do toho Brendona...aj ked naposledy ked sme tam boli bolo to dost vybrakovane, ale zrejme boli pred jesennym tovarom, teraz by tam uz mohli mat aj jesennu kolekciu...a bol tam dobry vyber sortimentu Medely - som si nakupila do porodnice hydrogelove vlozky do podprsenky, mast na bradavky, flasticky k odsavacke a podobne... ved si popozeraj na www.brendon.sk a www.predeti.sk - mozes si porovnat ceny a podla toho si ist nakupit...
@jana0706 idem kuk dakujem 🙂 😉
@peta_k ale nechápem ako sa môžu takto pomýliť? skôr naopak to by som ešte že ano, ale aj mne dr zakaždým tvrdí že vidí guľky 😀
@nelynka18 joj som myslela, že rozprávka pomôže aj jemu a pospinkáte si spolu 😅
@peta_k ahoj 🙂 fííha, ani nestraš, nám tiež už od cca 14tt vravia, že bude chlapec, tak máme toľko modrej výbavičky a chlapčenských vecí.... 😅 a oni boli aj na 3D uzv? a tam videli pipíka? či nie?
@lucy56 čo sú to vlastne tí poslíčkovia? ako si to rozpoznala? 🙂
@dadusa26 teda tak daj vediet ako sa sestre dari...uplnu narkozu davaju vynimocne, na tom pouceni o epiduralke nam anesteziolog hovoril ze uplnu narkozu pri cisarskom davaju vynimocne, vzdy vtedy ked potrebuju rychlo vybrat dieta von - pretoze vraj zaberie rychlejsie ako spinal...daj vediet ako sa dari sestre a babatku, drzim palce...ked je malicka stabilizovana tak bude urcite vsetko ok...
@jani74 jejda už som to našla, preklikávalo ma to stále nejako na inú stranu 🙂 joj, to nie je nič moc, keď sa takto chová... a čo sa stalo so sestričkou? teda pôrodníka máš iného, že?
Ja som tiež tak mala so sestričkou u mojej doktorky "konflikt", aj s doktorkou, som myslela, že si hneď odtiaľ vezmem kartu... ale aj tak som tam zostala, prišlo mi blbé meniť doktorku keď som tehu.. a rodiť ma nakoniec bude niekto iný, teda mi je už doktorka ukradnutá 😅
@natalii6 Ahoj, bola si u zamestnávateľa, vysvetlil ti prečo ti dalitoľko penazí na potvrdenie na MD? Ak zamestnávateľ spravil chybu, tak V zmysle § 237 ods. 1 zákona č. 461/2003 Z. z. v znení zákona č. 555/2007 Z. z., ak zamestnávateľ nesprávne potvrdil skutočnosti rozhodujúce na nárok na nemocenskú dávku, nárok na jej výplatu alebo jej sumu a v dôsledku toho sa nemocenská dávka poskytla neprávom, nesprávne alebo vo vyššej sume ako patrila, je povinný nahradiť neprávom vyplatené sumy.
Daj potom vedieť. ☹
natalii6,mna tam poslal kolega,ale fakt tam je vsetko drahsie ako v inych obchodoch,aj kamosky mi hovorili,ze je tam draho,ta kosicka je fajn,aj to eniky-beniky 🙂
@zuzanamolnarova ahoj povedali mi len tolko ze take su teraz realne platy...a ta pracovnicka na socialke co prisla dole miesto tej co k nej patrim ta mi nieco hovorila ze oni teraz musi ten papier poslat niekam uz neviem kde a ze to moze trvat aj 2mesiace no neveim co stym budu 2m robit 😠 ale keby som im ja dlzila 2m by urcite necakali svinuchy 😠 no uvidim co mi povie ta co k nej patrim v Piatok
zenicky ak mate niektora malo veci pre babo pridte ja vam ho obleciem 😀 ved uz periem 4 davku a este 3 ma cakaju 😠 nepridava te mi tam niekotra tajne dake veci? 😀
natalii6 v Petrzalke,za TPD na Manesovom Namesti,maju aj internetovu stranku
nausnicky sme davali pichnut v porodnici z viacerych dovodov
- schvaluje to aj nasa pediatricka (asi je rada ze si usetri robotu 🙂)
- nasli sme na Antolskej ochotnu sestricku
- take niekolkodnove babo si este neuvedomuje ze mu idu "robit zle" tak reve az ked ho pichnu a pat minut po prepichnuti si to uz nepamata.... a zahojilo sa nam to za par dni...
- ma este kratke rucicky, tak kym sa mu to hoji, este si to nebabre
- ked sme prisli domov z nemocnice, par mesiacov trvalo kym sme sa nejako utriasli a nabehli na nejaky harmonogram, navyse pediatri potom chcu cakat az po ockovaniach, takze keby nie vtedy, neviem kedy by sme tie nausnicky dali
-pri prepichovani usiek sa pouzivaju zlate nausnice ktore sa daju potom v usku pretacat a cistit... nastreluju sa take specialne z chirurgickej ocele, neviem si predstavit ako by som take nieco cistila keby sa to zapalilo....
a u nas v rodine sa "dedia" take "putovne" zlate nausnice (mala som ich ja, moje sesternice a teraz ich bude mat uz tretia dcerka).....
toto samozrejme plati v pripade, ze sa tie nausnicky daju malinkemu babu, vacsiemu by som to dala nastrelit (mne prepichovali usi ked som mala 2 roky a museli ma drzat traja doktori).
@jani74 no vidis a to som si myslela ze ten Turba je celkom fajn alebo mozno nemal svoj den? Ano to som ani nevedela ze uz sa na pasy nechodi ale to je celkom dobra sprava lebo sa mi tam nechcelo cakat a potom este na to sono. Ja nastastie do rizikovej ambulancie chodit nebudem musiet (nechodila som ani pri Nati) lebo Obert robi aj v nemocnici tak ja som vacsinou po prietokoch isla este v ten den za nim do ambulancie alebo mi skontroloval tie prietoky priamo v nemocnici.
@zuzinr ...tak som k tej doktorke nakoniec dnes zbehla, mam to blizko...dala mi vizitku a povedala, ze ked sa babatko narodi a budeme uz doma, tak jej mam zavolat a na prvu navstevu pride ona k nam 🙂 takze skrtam si dalsiu vybavenu vec.
Jejda, tak to aby sme este nausnicky vybrali pred porodom, na to som ani nepomyslela, ze bude treba riesit vopred...neviem preco som mala zafixovane, ze su najskor nejake zdravotne v uskach.
@nelynka18 ...ja tiez kupujem aj velkost 3-6 mesiacov...teda od zaciatku som kupovala najcastejsie cislo 62, takze tych mam najviac...tieto posledne vecicky som dokupila z tych mensich c.56, tak snad vynosime, ale uz som si dala zakaz...priatel ani nevie o novych veciach, lebo ten uz ma davno krotil ze na co tolko kupujem 🙂 Tak hadam spravi v piatok na poradni tie stery aj mne, lebo nic nespominal...a ked nic nepovie, tak sa spytam. Na krv kvoli zelezu a protilatkam som bola min. piatok. Tiez beriem tabletky na zelezo, tak som zvedava na vysledky...obcas sa mi aj stane, ze zabudnem 🙂
fajne som si poobede pospinkala, ozehlila som uz vsetko co som mala, tak snad uz bude pokoj 🙂 a v piatok by mi mali doviezt postielku, tak ju snad hned poskladame 🙂 uz sa tesim.
@misic dakujem za info...takze budeme musiet pred porodom stihnut este aj nausnicky vybrat a kupit 🙂 ale celkom sa na to tesim. Ahaa, tak pri prestrelovani su najskor tie z chir. ocele, uz viem odkial to mam 🙂
@katulka74 mne sa v tom eniki beniky nepacilo, mi to tam prislo vsetko take neprehladne a natlacene jedno cez druhe...ale na druhej strane ak maju dobre ceny tak sa da vybrat si aj na internete a ist si to na predajnu iba vyzdvihnut...ja som tam obzerala tie zavinovacky z Emitexu, mali aj cez leto celkom dobry vyber, inde ich vobec nemali...ale nakoniec som dostala skvele overaly a fusaky od kamosky takze som uz nic take nekupovala...
@bv_alexandra mne sa celkom paci aj v Babymarkete na Vajnorskej...objednali sme tam aj kocik a maju tam toho viac pod jednou strechou 🙂
@jana86 nie ja chodim ku svojemu az do terminu lebo on je gynekolog-porodnik a sidli v nemocke.....velke plus 😉
@peta_k
@bv_alexandra moja kamoska ma doma 2 baby a ked cakali to druhe tak to mal byt chlapcek na 3krat jej povedali 2 rozny lekari,ze chlapec a narodila sa nikolka 🙂 takze mozne je vsetko a poznam aj jednu babu co bola na 4D a mal to byt chlapec a narodila sa baska 🙂
@slniecka a ako casto su??radsej by som sla na pohotovst,ak si uz nebola 😕
@zuzinka_26 to je pravda, Babymarket ma super vyber kocikov, my ked sme tam boli tak nam obidvakrat vedel predavac perfektne poradit, bol fakt dobre skoleny...my sme sice rezervovali inde kvoli cene, ale keby som chcela napriklad Teutoniu tak kupim urcite tam..

@bv_alexandra nie nemám to napísané. Mám tam len rozmer hlávky, nožičky a ešte neviem čoho.Aj to len zo začiatku tehu.
@jana0706 v NR v nemocke robia prietoky. Ja tam chodím každý týždeň (v piatok).
@wera.g prístup môjho dr. ma už dlhšiu dobu štve a keby som nebola tehu asi som tam už neni lebo očividne to fláka čo má veľa pacientok a aj sestrička je 😠 s tou som už mala výmenu názorov. A asi ma dal o 2 týždne k nemu lebo každý týždeň chodím do nemocky do rizikovky.
@zuzinr zuzi chodím k Turbovi. V poslednej dobe to fláka čo má veľa pacientok. Tá jeho poznámka ma poriadne prekvapila hoci sám mi napísal v tehu knižke, že odporúča sekciu.
Teraz sa v nemocke pásy nerobia - ideš len na sono na prietoky (ak je normálny dr. tak aj čo to odmeria a odpovie Ti, ale na to nemajú čas) a potom ideš do rizikovej ambulancie. Takto tam stráviš celé doobeda (bývam tam cca od 8.30 do 13h, lebo niet lekárov a ak nejaký je tak len odbehne medzi operáciou alebo sekciou).