Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
...je tu niekto kto ide rodit do starej lubovni... 🙂
@gianni hmm.. ja idem na kontrolu v utorok s prietokmi.. zatiaľ tam mám z pred dvoch týždňov číslo 0.64. Tak som zvedavá, lebo placentu III mám už od 3O TT.. takže môže sa stať, že prestane fungovať... mne tiež zatiaľ nerobili nič iné, žiadne CTG. Poslednú poradňu mám tiež v utorok... potom neviem čo... 😖
Zajtra rano jarmok tesim tesim 😀
@zuzanamolnarova jednoznacne spinal..... nemenila by som... a dokonca je to aj zazitok, hned pocut babo ako prvykrat zaplace, hned ho vidiet.... a nie je to nic strasne.... a mimochodom po spinali sa lahsie zotavis ako po celkovej narkoze.....
@tinika nam hovorili ze ta migrena sa moze prejavit ako bezny vedlajsi ucinok spinalu, ale asi stale lepsie ako sa zotavovat po celkovej anesteze, ta je spojena s viacerymi rizikami...inak kamosky mali migrenu aj po Epi - je to asi individualne, preto tiez dufam ze pojdem normalne, a ked sa bude dat tak bez Epi, neznasam bolesti hlavy...ale napriklad byt pri vedomi ked ma budu rezat by mi asi vyslovene nevadilo - ved to je vsetko umrtvene a nevidis tam kde ta rezu, urcite bude narocnejsie rodit normalne a vsetko citit 😀 ibaze to zotavovanie po cisarskom je druha vec...
@tinika a este k tomu spinalu ja som ho mala a lezala som 12h ale ti poviem ze potom co prestali ucinkovat lieky tak to som jojkala ako ma ten rez bolel a nohy som si necitila nic prijemne..a co sa tyka cisarskeho rezu aj ked som to vsetko vnimala nic som necitila a sa mi zda ze ma nebolela ani hlava aj ked dneska som citala ze potom spinale hlava boli ako slak ☹ tak som zvedava ako dopadnem teraz..ale mam jeden zazitok ked doviezli jednu babu na 2 den tiez po cisarskom tak asi tak po hodke dvoch sa sama postavila a robila drepy som cumela ako blbec lebo ja som mala aj zo sestrickou co robit kym som sa postavila na nohy ☹ preto sa ani neobavam tej operacie ale toho co bude potom ☹
tu je nieco o spinale a epidurale http://najmama.aktuality.sk/clanok/225122/spina......
@zuzinka_26 sa mi zda ze si vyberat nemozes ze celkovu robia iba ak je nejaky vazny problem..mne povedali hned ze spinalnu aj ked som vtedy tomu rozumela ako hus pivu 😀 ..a pri spinale aspon hned vidis babo nemusis cakat kym sa preberies z celkovej aj ked mne maleho ukazali az ked ho obliekli ale teraz chcem aby mi ho ukazali hned 😉
@zuzanamolnarova urcite spinal ako tu uz niektora pisala skor sa znej zotavis ako po celkovej..ja idem spinalom
@jana0706 jasne ze neuvidis, daju ti tam taku plachtu, ale aj tak, nechcem byt "pri tom" hihi a ja tiez bez epi bo nechcem ani do chrbta pichat, takze ak to vyjde, uzijem si to "so vsetkym" 🙂)) myslim ze horsie bolesti ako boli pri prvom po vyvolavačke nebudu, mozno len to dlhsie bude trvat 🙂
@natalii6 ako mne sa čudovali ze uz rano som chodila a to som rodila poobede ale vraj vsetky vstavaju rano po sc, a kym som chodila pohoda lae zeby som drepy robila tak to isto ne dve noci som spala po sediačky bo som sa nevedela postavit z postele az kym som sa nedohodla ze sestrička rano pride operadlo dvihnut a ja sa vykotim 🙂) a prve rano som asi 10 minut len sedela bo som mala ruky nohy fialove odkrvene a bolo mi divne a najhorsie bol ten kasel to som mala furt pohar vody po ruke a ked to na man slo som sa napila bo desna bolest v bruchu ked sa tie svaly napinali hihi
@tun1ska no a teraz bud mudra ne? take mam najradsej ty sa mas rozhodnut??? ved oni su odbornici
@natalii6 no ja som este tyzden pred tym ako to na mna prislo sa zadusala ze ak mi nahodou oznamia ze sc tak ma asi porazi, ale po tych 6 hodinach brutal kontrakcii som povedala ze mi jedno len ench ho uz nejako vyberu :D
@tinika lekári neradi robia sekciu...ale musia sa rešpektovať...mám z toho depku...pred rokom a pol som mala mimomaternicové, urgent operácia, 3 dni som potom ležala na JIske , zo všetkých otvorov mi viseli hadičky, transfúzia...viem si predstaviť aj tú sekciu..brucho sa hojí najťažšie...mám 15cm jazvu od pupka dole, aj po laparoskopii a teraz po sekcii- no čistý labyrint už budem mať z bruška 😝 😝
@tinika vidis ty si si to odtrpela a ja som pred porodnou salou sledovala mamicky(5h) ake maju bolesti a mne nic nebolo a teraz dopadnem uplne rovnako a akurat dneska som hovorila kamoske ze ako je to mozne ze uz 2 porod a nijake naznaky poslickov ani kontrakcii a ani odtok plodovej vody ja som sai daka cudna
@tinika ja som rodila po 14h a prisli premna nad ranom aby som sa presla ale to bol horor az ked som bola v sprche to bola ako tak ulava...a teraz presne neviem ci na 2 den som potrebovala ist surne cikat tak som zazvonila na sestricku a nikto nechodil tak som pol hodinu skusala vsat uz som myslel ze to spravim do postele a potom som sa horko tazko chytila tej tyce co mi davali kapacku atak som sa postavila juj ked nato teraz spominam hned je mi zle a este neustale tie kapacky a 3 dni bez jedla pokila som nemala vetri...a o tom kasli ani nehovor ta baba vedla telefonovala z frajerom a mu nadavala a rozpravala mu take veci co ma rozosmiali ale nedlo sa bolest ako hovado som ju prosila nech uz prestane lebo sa mi nieco stane 😀
@tinika a preco ti museli porod vyvolavat? si dlho prenasala? ja dufam ze sa babatko vypyta nacas lebo z vyvolavacky mam nervy...ak si odmyslime tie silne kontrakcie na ktore baby nadavaju tak urcite aj kvoli tomu ze vraj vyvolavane porody ovela castejsie vedu ku komplikaciam a cisarskemu rezu v porovnani s takymi co zacali prirodzene...

neviem kolko má byť, ale dačo povedal že 36 je vela ,beriem oxyphyllin tabl. potom mi dávajú výživu a ešte mi pridali tabl. na železo