Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lucy56 asi to netreba az tak prehanat..hmm ale krpec dotoho mi este aj brucho natahuje och to je trdlo moje male 😅 mna to boli od rebier smerom k pupku 😖 ale uz budem radsej iba lezat
@zuzkazv to je zlate ze rok makkeho kozuska, veru populacia sa dviha , mam pocit ze vsetci okolo mna su tiez tehotni
@nelynka18 inak aj ja pijem stale som smadna, prave som 3deci koly vypila co asi nie je najzdravsie, bude sladka ta plodova voda 😀
@lucy56 aj mna boli lonova kost uz asi mesiac, ale len na lavo a ked sa obraciam alebo pri chodzi , doktorka vravela ze to je "normalne" asi vsetko je normal ...
maly v brusku kope a tusim aj tancuje ci co, musim sa pred spanim prejist vzdy poriadne nech ho ucicikam 🙂
Som trošku v pomykove a neistá ohladom stavu tej plodovej vody 😢 Môjmu dr som sa nedovolala, skusím zajtra zavolať ešte raz tej DUbčákovej nech mi povie či je naozaj všetko ok. 😒
TOTO mi odpísala dr. na inom fore
Väčšie množstvo plodovej vody býva obyčajne pri vrodených chybách plodu - tie sa však zisťujú skríningom a UZV v 20.týždni . Ak je napísané ľahký polihydramnio - je to len o niečo viac vody na daný týždeň gravidity a nemusí byť žiadny problém s plodom. Pozrite si ešte raz výsledky skríningu a UZV v 20.týždni .
dakujeme vsetkym neska sme boli s tu moju velku babu na kardio no tak sa predviedla robila tam ako keby sme jej hlavu trhali spotena bola od hlavy k pate ona ja aj sestricka teda toto este nikdy nespravila nuz raz to muselo asi chitit aj ju
rano som sa vytesovala ze mala sa zacina otacat uz mala ritulku hore ale vratila sa spat zase mi tu ta hlavicka trci ona sa uz asi neotoci ☹
@zuzkazv nie pri malej som mala klasicke pampersky a teraz v tehu som sa akosi k tomu na nete dostala a zapacilo sa mi to 🙂 dufam, ze to zvladnem 😀 Este by som brala aj 3. bejby, tak by som ich vyuzila aspon.... a ty mas ake? ja mam aj stvorce aj kapsovky, no vselico mozne a podla potreby dokupim... len uz nechcem velmi kupovat, lebo uvidim, co mi bude najviac vyhovovat 😉
@katuska_za no ja mam aj stvorce aj kapsovky, tie kapsovky sa mi viac pacia, kedze sa NESMU 😀 😀 😀 zehlit 🙂 a tie klasicke stvorce budem zehlit len zo zaciatku... ja sa najviac bojim toho, aby to schlo tak primerane, aby som nemusela cakat dlho na plienky kym vyschnu... ☹ a trosku sa bojim toho, ze budem mat asi stale roztiahnuty susiak v nasom malom byte a este sa pripravujem na pripomienky rodiny, ze co som si vymyslela, nech si aj zliznem, ak sa mi nebude darit zo zaciatku.... 😅 😅 😅
@bv_alexandra nebuď smutná a nestresuj sa.. viem, že to nie je nič príjemné, ale maličké bude zdravučké.. Ak by bol nejaký problém, doktorka Ti to povie hneď na ultrazvuku.. A inak, ak budeš veriť, že je to ok, tak to tak aj bude... Neprivolávaj si zbytočne smútok a stresy, lebo si privoláš pôrod. Neboj, všetko bude ok... 😉
@katy31 ja viem že pozitivne myslenie je základ. 🙂 😉 ale zajtra pre istotu asi zavolam dr. a popýtam sa jej nato. 😒
@bv_alexandra pre vlastný kľud volaj.. ale ver, že keby to bolo vážne, tak si ťa nechajú v nemocnici... Už s tým aj tak nič neurobíš... za pár dní sa narodí bábätko a budeš ho milovať práve také, aké bude... tak hlavu hore... 😉
@bv_alexandra radsej si to prejdi aj s tvojim dr.aby si si bola ista ze je vsetko v poriadku.Ja si ale myslim ze keby bolo nieco zle tak ta neposlu len tak domov.No nie?
joj žienky, tak mám za sebou perný deň....požehlené, povysávané, vypraté, poumývaný záchod aj umývadlo v kúpeľni...vyumývala som už konečne aj vaničku pre našu malú... 🙂 a teraz už len večera a oddych 🙂
nejako mi bábo tlači až niekde pod prsiami či čo...ale verím, že ten večer bude ok...kým mi príde mužíček, tak sa načakám ešte ☹
@misic klobúk dolu, že sa púšťaš do normálnych plienok...mne by sa to teda asi nechcelo 🙂
ahojte..dnes som bola opat na tom ctg a je to vraj ok...netusim ako sa moze stat ze raz to tak skace a potom je to v norme....ale to pozitivne myslenie je naozaj strasne dolezite...citam ze mnohe mate bolesti...a odteka vam ci uz plodovka alebo zatka...a ja akoby som ani tehu nebola...jeden den mi bolo akosi blbo ale inak vobec nic....ziadny naznak porodu...takze zarucene budem mat oktobrovciatko....
inac to okolie je fakt niekedy dost deprimujuce...ked som bola asi tak v 7 mesiaci ..svokra mi vravi ake mam velke brucho a ze ona v tom case este bikiny nosila a moj tato tiez nevie slusne byt ticho..ze brusisko mas riadne tvoja sestra mala ovela mensie...na jednej strane chcu mat zdravych donosenych vnucikov a na druhej aby sme vyzerali ako modelky...sama dufam ze sa ta vaha uz konecne akosi zastavy 😀
@dadusa26 No moj tatko je tiez taky mily :D ako keby som to nevedela tiez mi sem tam povie ze som dost uz priprala ze budem musiet daco zo sebou robit :D:D Su mili no 🙂
@14petulka88 @dadusa26 tak to ja mam skor opacny problem, mam dost male brucho na to ze som uz v deviatom mesiaci a obcas sa ludia cuduju ze ci fakt uz budem za chvilu rodit...ale nasi su mili, hovoria ze ako som zlato pribrala len do brucha, ze budem mat rychlo svoju postavu naspat...akurat mama prizvukuje ze ked budem chciet mat pekne brucho nebudem moct byt leniva cvicit (ona cvicila po mne aj po bratovi a veru brucho ma doteraz velmi pekne)...
@bv_alexandra neboj, keby to bolo nieco nebezpecne tak to urcite riesia a neposlu ta domov - ved babatko je uz dost stare na to aby sa uz aj teraz narodilo tak by to urcite neriskovali a pripadne ti radsej vyvolali porod...ved inak by tie kontroly nemali ziadny zmysel, keby sa len skonstatovalo ze nieco nie je v poriadku a dalej by sa to neriesilo..
Ach zeny som sa prejedla a nemozem ani sediet kvoli tomu..muz isiel po sto rokoch na pivo tak dufam ze na nas nic nepride bo by nas nemal kto zaviest 😀 neviem co ho to pochytilo..vobec na pivo nechodi 😨 aj mala za nim plakala ze ona chce ist s nim 😀
caute kocky prave som zistila ze oholit si nohy je dost velky problem, a to nehovorim o inych partiach 😀 😀 uff pekna makacka 😅

@katuska_za asi si sa presilila, ja som doumyvala okno, zabalila darcek k narodkam drahemu a upratala skrinku s vecami pre maleho a brucho tvrdne jak blaznive, uz radsej lezim na gauci a tiez cakam na mm