icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
9. okt 2011

@daja0760 ahoj, dakujem za prianie, nas Jakubko sa vypytal von 11 dni pred terminom (dobre si to pamatas, aj ja som mala mat termin vo stvrtok)...ja som to nejako nesilila, iba som sa tak dlhodobo "pripravovala" - pila som pravidelne ten malinikovy caj a jedla lanove semiacka...aj ked som dufala ze sa vypyta trosku dopredu, lebo som mala obavy z prenasania (nechcela som rodit po vyvolavacke)...

jana0706
9. okt 2011

@nelynka18 gratulujem velmi k malemu Dominikovi, nech ste zdravucki, stastni a v pohode 🙂
tak nakoniec vas nas Jakubko este o tri dni predbehol 😉 a aky velky sa Dominik narodil?

jana0706
9. okt 2011

@enrikad gratulujem k Nelinke, hlavne vela zdravia a nech vam robi radost 🙂

jana0706
9. okt 2011

@reanda no psychicky aj fyzicky, aj ked psychicka priprava mi isla lepsie 🙂 este den pred porodom (to som netusila ze maly pride uz na druhy den) som bola na takom mini-predporodnom kurze s cvicitelkou gravid jogy ku ktorej som cez leto chodila cvicit...robili sme rozne relaxacie a dychove cvicenia a precvicovali pozitivne myslenie, takze som isla rodit na druhy v takej nejakej absolutnej pohode...k tej fyzickej priprave - kedze som mala pocit ze masaz hradze si nedokazem nejako efektivne robit, zadovazila som si ten balonik Epino co sluzi na rovnaky ucel...urcite to malo svoju zasluhu na mojom porode bez zranenia, ale "trenovanie" neslo celkom bez problemov, podrobnejsie som o tom vcera napisala vo fore Epino, ked chces mozes si to tam najst...

nelynka18
9. okt 2011

dakujem dievcata velmi pekne 🙂
@jana0706 no ten sa vam poponahlal nasemu sa nechcelo ale po vyvolavacke to slo neskutosne rychlo ledva som "dobehla" na porodnu salu 😉a aky je malicky?nas stale spinka zatial 🙂 miery 3660g a 51cm...no unapijal sa plodovky,tak dost grckal,tak schudol na 3,5kila ale uz to ide pomalicky hore,je plno dojceny,tak som rada 🙂

marikac
9. okt 2011

@nelynka18 jeeeeej,tak to uz mas za sebou? gratulujem! 😉

majoslava
9. okt 2011

Ahojte babenky... ja Vám tak závidím že už to máte niektoré za sebou... Ja mám termín 1.novembra ale cítim že to bude skôr... malý je veľký tak budem rodiť cisárskym ...zajtra idem do poradni tak by som chcela aby mi dal Dr. termín lebo už nevládzem... ☹

marikac
9. okt 2011

@majoslava ako velky bude?? ja sa neviem dockat pôrodu a pritom to vyzera,ze mam este kopec casu, ale podla dr. budem prenasat....lebo som totalne zatvorena 😠

nelynka18
9. okt 2011

@marikac no nastastie uz mam,dakujem 😉

marikac
9. okt 2011

@nelynka18 uprimne zavidim!

nelynka18
9. okt 2011

@marikac verim neboj dockas sa 😉 ani neviem ako a uz som doma 🙂

marikac
9. okt 2011

@nelynka18 zatial to tak nevyzera, nie som otvorena ani na spic prsta a akosi sa ani neotvaram...tak som z toho dost smutna....nejako sa moje telo na nic nechysta 😒

majoslava
9. okt 2011

@marikac pred týždnom v poradni mi doky povedal že má vyše 2800 a do termínu určite bude mať 3500... ja som malá tenká a brucho mám ak balon... vôbec sa neotváram...že pôrod budem mať veľmi ťažky 😀 tak mi hned odporučil cisársky... a viem že do termínu nevydržím 😢

jana0706
9. okt 2011

@nelynka18 aj nam to ide s dojcenim skvele, som velmi rada ze sa to hned dobre rozbehlo, lebo tym ze sa narodil s vahou 2920 g a na druhy den schudol na 2710 g, tak pokial by potom nezacal priberat tak by mi ho chceli v porodnici dokrmovat a to som nechcela...ale nastastie sme hned od tretieho dna zacali pekne priberat a vcera ked sme ho doma vazili tak nam vaha ukazovala uz 2917 g, cize ak sme vazili spravne tak sme naspat na porodnej vahe co je super 🙂 je strasne zlatucky, take male chutne klbko, neviem sa na neho vynadivat...tiez vela spinka, iba ked ho tlaci brusko tak sa castejsie zobudi a najlepsie mu to prejde ked mu dam papat, to sa ukludni a zase pekne zaspi 🙂 a sranda je ze je vlasatyyy, ma take chutne jemnucke cierne vlasky (ja som bola straaasne dlho bez vlasov ako babo) - takze v mojom pripade ta povera s palenim zahy sedi 😀

jana0706
9. okt 2011

@marikac u mna nikto neriesil ci sa otvaram/neotvaram, kontrolovali na poradni len ultrazvuk a CTG maleho ci je v poriadku, mna vobec...a Jakubko sa pekne vypytal sam, 11 dni pred terminom...takze kasli na doktorov, pozitivne sa nalad a ono to pride, tvoje babatko vie najlepsie kedy je pre neho dobre sa narodit 🙂

marikac
9. okt 2011

@jana0706 chlapci sa pytaju skor-aj niekde som citala,ze je to vedecky dokazane...samozrejme,ze nie u kazdeho to plati....
v piatok som mala poradnu, zrejme mi dr. uvolnil zatku, lebo som mala vela hnedeho hlienu a mam ho doteraz...
prosim ta, odisla ti zatka a ako vyzerala???

marikac
9. okt 2011

@majoslava tak to si ako ja 😀 len mne nic take neodporucili 😒 asi by som to prijala...nasa mala minuly piatok 3200gramov a to som bola 37tt+6, este ma cakaju skoro 2t, ocakavana vaha 3,5-3,60 kg...mame to skoro rovnake. Pridavam foto mojho balona 😢 😀

jana0706
9. okt 2011

@marikac no a mne zase vsetky kamosky hovorili ze budem musiet byt trpezliva lebo chlapci su lenivi, ze to dievcata sa pytaju skor 😀
zatka mi odisla v den porodu ked som uz mala nepravidelne kontrakcie, bola to taka zelatinova hmota, v mojom pripade uz zmiesana s krvou, lebo sa uz uvolnovali plodove obaly (porod uz bol na spadnutie)...vraj ked je zatka cira (bez krvi) tak to este moze do porodu par dni - alebo aj dlhsie - trvat...myslis ze ti mohol dr. tu zatku uvolnit nechtiac? mas pocit ze ten hlien je akoby zelatina?

nelustek
9. okt 2011

@nelynka18 Ahoj Lenka,tak uz aj tebe mozem napisat ako ti zavidim..to sa tu budem trapit coskoro asi sama 🙂 a tak som si myslela ze by to mohlo byt skor.A dotoho nelka zacala soplit tak dufam ze nebude chora ☹
velka gratulacia k Dominikovi 😲

jana0706
9. okt 2011

@marikac ale ved 3,5-3,6 kg nie je tak vela...v porodnici boli teraz take deticky a neboli to ziadni obrici...ani baby co ich rodili neboli nejake velke...moja sesternica porodila prirodzene obidve deticky cez 4 kg, a pri synovi nemala ani nastrih...

marikac
9. okt 2011

@jana0706 v den, ked mi "to" odislo, vyzeralo to ako tehu hlien ale hnedy, napr. ako posledne menstruacne spinenie....ale vcera toho bolo menej, no dnes uz tam vidim kusky"cirej zelatiny" ale bez primesy krvi, stale s hnedym spinenim...neviem co si o tom mysliet.

marikac
9. okt 2011

😖 @jana0706 no ja mam podvedome taky strach z tyych 3,5-3,6kg, ani sama neviem preco...myslim si,ze to nezvladnem

majoslava
9. okt 2011

@marikac ja vyzerám podobne 😀 obvod mám 103 a pribrala som +15kg a to len v utorok budem mať 37tt... Dr. ti vôbec neodporučil cisársky?? ja by som najradšej rodila normálne, ale trápiť sa ked nemusím... a ked to nepojde tak mi ho aj tak spravia... tak nebudem špekulovať....

juliam
9. okt 2011

@marikac to si nesmieš tak hovoriť, jasné, že to zvládneš. a bruško máš krásne 🙂 moja mala vyše 4 kg, keď sa narodila. aj dopredu mi povedali, že to bude väčšie dieťatko, ale vôbec som sa nad tým netrápila. držím palce, neboj 😉

marikac
9. okt 2011

@juliam dakujem, z boku nevidiet ake mam na nom strie....cele brucho dopraskane....a citim,ze este asi praska,lebo ma stipe koza, pritom som poctivo natierala a aj kremami na to urcenymi, drahymi,lacnymi,nic nepomohlo.
Ked uz kamosky tehulky porodili a vidim tie male krasne vonave babatka, tak mi pride nefer cakat az na termin. Sem-tam si aj poplacem. No co, predporodna depresia. 😀
s peknou vahou sa teda slecinka narodila, rovno uz nosila c.56,ci nie?

dianka3
9. okt 2011

@misic Preco je to teda tak? 🙂 aj ja pri chlapcoch som mala mena pre dievcata no dnes ssi ich uz nepametam a ktore aj hej tak sa mi nepacia 😒 booze uz je najvissi cas aby som sa pre jedno rozhodla a ja stale neviem...
To neni meno pre psika ale pre dieta a s tym bude zit cely zivot. Inac pre psicka sucku mam meno uz davno vybrate 😀 Jessika 😀 😀 ale pr dievcatko by som to isto nedala

marikac
9. okt 2011

@majoslava ozaj to potom mame velmi,velmi podobne, meriam 164cm...
ozaj nie, lekar mi nic take neodporucil....a myslim,ze by som to hned prijala 😲 😲 co tam po dalsej jazve, ked uz ich mam na bruchu milion....
mas strie?? a ten krcok sa mi nezmenil od 31tt, videla som "nadsenie" lekara,ze budem trosku komplikovanejsi pripad....este mam aj trombofiliu, picham si injekcie kazdy den...takze sa mi speci musi venovat

juliam
9. okt 2011

@marikac aj mne sa urobili strie, nič si z toho nerob, je to krásna cena za bábätko 😉
veru, zaraz sme mali 56 🙂

majoslava
9. okt 2011

@marikac ja mám 160cm
ja som ho odmietla ale už som si to rozmyslela 😀 zajtra idem do poradni tak mu to poviem 😀
tak to si fakt komplikovaný prípad... len aby ťa nenechali zbytočne trápiť sa a nakoniec ti spravia cisársky....
nie, strie nemám... iba kus na zadku ale v lete som to opálila tak nevidno 🙂 mne sa krčok že vraj kus skrátil ale neotváram sa vôbec... no uvidím zajtra čo mi povie....

marikac
9. okt 2011

@majoslava skoda,ze mam poradnu az v piatok,nooo...jasne ak nepojdem skor- rodit-ale tomu neverim 😀
v piatok ho ukecam snad na nejake rozhodnutie..a nie na cakanie