icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lady511
14. okt 2011

@katuska_za Ahoj čítala som niake články čo si napísala velmi ma to zaujalo,,si velmi silná,,a obdivujem ta,,len som troška nepochopilačo presne je maličkému...ale je krásny na tých foto..chcela yb somsa spítat kedy počas tehu ste zistili že s malím nieje niečo ok?dufam že ti to nepríde že ta otravujem,,lebo naozaj to obdivujem ako ste sa k tomu postavili aj napriek svokrovcom 😒
si silná žena klobuk dole

natalii6
14. okt 2011

caute maminy a nastavajuce maminy 😉 vcera sme absolvovali poradnu miery 54 cm a 4490g tak sme za 2 tyzdne narastli 3 cm a pribrali 260g ale to len preto ( si myslim ja) ze dokrmujem..co sa tyka kojenia ide to dole vodou maly sa chvilku prisaje a potom uz ma problem sa prisat zacne plakat alebo si zakloni tak hlavicku ze sa az ohne ☹ ju ako zavidim tym co maju bezproblemove kojenie ☹ a to som si myslela ze kojenie je uplne lahka vec ale u mna asi nie este raz navstivim laktacnu a uvidim co povie a ked to pojde takto dalej kaslem nato a prejdeme iba na umele a maly bude spokojny a ja sa nebudem trapit ci a kolko si odomna vytiahol 😢 a este ma bolia aj krize ked kojim co mi do pohody nepridava

natalii6
14. okt 2011

@tinika tak co sa tyka bolenia hlavy tie som nemala ani raz a to sa bali teraz naposledy ze ich budem mat neznesitelne kedze ma tak dopichali a som rada ze som ich nemala ale zato ma boleli krize 😠

natalii6
14. okt 2011

@rough ahoj a gratulujem a ako citam tak nie sme jediny co mali nad 4 kg my sme mali 4400g a 51 cm 😉

tinika
14. okt 2011

@natalii6 tak ja jedine kasel som mala po celkovej,

natalii6
14. okt 2011

@misic ahoj pokila viem (nic v zlom) ak dieta nema nad 38 sa nema davat nic na znizenei teploty 😉

natalii6
14. okt 2011

@tinika juj kasle aj ja som mala a pekne ma drhlo a nedalo sa poriadne odkaslat koli rane 😠

natalii6
14. okt 2011

zenicky chcem sa vas spytat ked sa maly zacne sponovat a plakat to ho boli brusko? a co je okrem masaze na to dobre?

tinika
14. okt 2011

@natalii6 takze aj pri spinale je kasel??? ja som prv myslela ze dajaka choroba na mna ide a tak sestrička ze to po intubacii je taky kasel, tak som stale vodu pila ked to na mna slo, bo ako vravis des hruza, za bruch som sa drzat musela :D

katulka74
14. okt 2011

natalii6,ja som zacala davat espumisan a feniklovy caj a vyzleciem ho z plienky,otocim na brusko a necham ho polonaheho na brusku,my sa trapime uz tyz,uz som zufala ☹

natalii6
14. okt 2011

@tinika tak ja mam take obdobia sucheho kaslu tak to preto a tiez ked to na mna prislo som si robila srandu ze zase startujem motor 😀 a za brucho som sa drzala aj ja bo som sa bala ze ma roztrhne

katulka74
14. okt 2011

katuska_za,nic si z tych svojich primitivnych svokrovcov nerob,myslim ze kazdej z nas keby sa narodil maly Matusko,tak isto by sme ho milovali a zvladali to,taketo skusky v zivote nam davaju silu,cerpas ju z malinkeho,ktory ti tvoju lasku vrati ovela viac ako dokaze zdrave dieta.Postoj tvojich svokrovcov svedci o tom aky su to ludia,verim tomu ze ani keby maly nemal tuto diagnozu,tak by ich laska nebola taka prava,od srdca,vies o com hovorim,nie vsetky babky a dedkovia miluju bezistne svoje vnucatka.

natalii6
14. okt 2011

@katulka74 no len neveim ci ho boli brusko ale asi ano ked sa tak vystiera a feniklovy caj nemam davat mi vcera povedala sestricka u lekara lebo moj maly prdka si myslim az dost 😀 ... ty uz nekojis ze?

katulka74
14. okt 2011

natalii6,nekojim-po nekonecnych hod odsavania,vinei,homeopatik,cajov a maly si vytiahol 10 raz za den,katastrofa,je mi to luto a som na nervy z tychto umelych mliek

tinika
14. okt 2011

@natalii6 aha tak to ja na jar a jesen tiez obča stake ze az zaludok idem vykaslat

tinika
14. okt 2011

@katulka74 moja hlavne bud v pohode ty a bude aj babo, aj ja som z toho bola zla ze neviem viac kojit ale vies ako mi potom fajne bolo, mohla som ist kde som chcela aj v zime a nemusela riesit kde sa budem vyzliekat a kojit, nosila som si v termoske teplu vodu a pohoda :D ma to svoje vyhody :D

wewe22
14. okt 2011

ahojte tak mam za sebou predoperacne vysetrenia uz mozem rodit kedy kolvek a nemusim sa bat este som stihla aj kadernicku tak mam novy uces aj manzelikovi som stihla pokupit nejake veci k narodkam kedze ich bude mat 22.10. a nasa princezna ma dojst 21.10. zajtra idem este na prednasku som zvedava kolko tam vydrzim
@katulka74 ak ti mozem poradit espumisan neni tak dobry ako sab simplex je to vlasne to iste akurat ten simplex je ucinnejsi
@tinika uz si objednana na cisarsky alebo budu cakat kym to pride spontane?

michaela18
14. okt 2011

@katuska_za ahoj,citala som tvoje prispevky a chcem vam popriat vsetko dobre.hlavne je, ze vy s manzelom ste s tym vyrovnaní.ja zijem v irsku a tu beru ludi s downom ako uplne zdravych,nemaju problem dostat pracu,ako dospeli ziju sami v domacnostiach,chodia do skoly medzi zdrave deti.nikto sa tu za nimi neotoci.je to uplne normalne..proste ich tu beru ako seberovne a plnohodnotne osobnosti.dufam ,ze aj na slovensku sa stretnete s podobnym pristupom ludi.som zdr.sestra a mozem prehlasit, ze som sa s takymi detickami uz stretla a boli a su uzasne.su velmi srdecne a uprimne.vacsinou uplne sebestacne.tu sa ziadne testy pocas tehu na genetiku a vyvojove vady nerobia,takze my absolutne nevieme do coho ideme.ja by som sa rozhodla rovnako ako vy.je to vase dietatko,cele tehu si ho citila,prihovarala sa mu,on urcite reagoval na vase hlasy a citil vasu lasku.nie som krstena, ani nechodim do kostola ale ja by som si babo nedala vziat.je to nieco zo mna a manzela a narodi sa z lasky a presne take ake ma byt.jedinecne a hlavne NASE 🙂 na svete su strasne choroby pri ktorych deticky trpia.vas drobec bude zit normalny zivot,len bude mat svoj stastny svet.este raz prajem vsetko dobre.drzkajte sa.

lolko_lenka
14. okt 2011

@nelustek ja som mala presne ten istý termín ako ty, 1.10.2011, ale Nelka sa vypýtala 11.9.2011 🙂

tinika
14. okt 2011

@wewe22 nie som objednana, bo v nemocke standardne robia len ctg, keby nevybavujem povodne lekara ze mi kaze utz tak nai sama neviem aku mam jazvu :( teraz uz iem tak sa budem v stredu na ctg pytat čo s tym, lebo lekar oč osm ho mala mat ma volno neviem do kedy a tak bo ma syna vazne choreho

misic
14. okt 2011

@natalii6 ja viem, ale nurofen je aj od bolesti a ked ju davam spat, tak pred spanim jej davam, pretoze v spanku jej to zvykne bez sirupu vyletiet aj vyse 39 😒 teraz mala pred spanim 38,6 tak som jej dala sirup a pozeram ju, ktovie, ci aj zabaly este nebudeme davat 😅 cez den jej davam az ked je teplota nad 38,4 ale pred spanim, ked ju nemozem poriadne ani zmerat tak sa bojim, ze ta teplota je potom velmi vysoka... 😖

zuzaxa
14. okt 2011

@katulka74 No aj my frčíme na espumisane, ale si písala, že dve kvapky, neviem na letáku je, že 25 kvapiek do každej fľašky, ja dávam 20. A my máme aj rektálnu trubičku a s tou ak už je moc zle, tak si poprdká.
Veru aj u nás to už dlho nevydržíme s tým kojením, mne aj to čierne pivo pomáha troška, aj ja závidím v dobrom bezproblémové kojenie, môj si tiež vytiahne minimum odo mňa, ale doktorka povedala, že ona je vďačná za každú kvapku, takže aj ja. Aké dávaš umelé mlieko? My Bebu.
@nelustek To sa mi úplne roztavilo tie vrchnáčiky, a vyhodila som to aj s hrncom. Jáj, že aká dilina som! 😀 😀 😀

bettyx
14. okt 2011

@len_henus no ani nevim, ale ztrhl ji při vyšetření -jenom to louplo, bylo to značně nepříjemný, ale tak většinou odchází sama chvilku před porodem, nebo prostě odejde -poprvé jsem bez ní byla měsíc- a někdy odejde až během porodu

bettyx
14. okt 2011

@nelustek jo, tak přesně tyhle rady mi dal... ať zainteresuju manžela, pak že mám skusit začít s vánočním úklidem, hodně se procházet, nejlíp i po schodech... řek mi to co jsem si přečetla vždycky na internetu -až na dráždění bradavek, pití malinovýho čaje, apod. ... prostě fyzyckou aktivitu.. ale tý mám až dost a nic -taky na mě nic nepůsobí..

katulka74
14. okt 2011

zuzaxa,aj my sme na bebe,tych 25 kvapiek je ale davka na den,nie?

katuska_za
15. okt 2011

@tinika na morfologickom sone bolo vzdy vsetko ok, nebolo vidno nic...a tak on ma malicko znakov vyzorovo, len trosku ocks a na pravej rucke malen jednu ryhu miesto dvoch, inak nic.. sak ja by som si to ani nevsimla keby lekary nepovedia... nikto si nevsimol ze jeiny z rodiny ani znamych az ked sme ich upozornili.... k svokrovcom sa radsej nevyjadrujem, len by som sa rozculila.. manzel si ma branil aj s malickym.. ved sme sa na tom spolocne dohodli a dokonca on nechcel aby som sla na amnio a ohrozila drobceka...
@nelustek neutrasie, oni ho proste nechcu do ich idealnej rodiny 😢 , ale mne to nevadi, ja ich k zivotu a stastiu nepotrebujem a ani nas synacik...
@d_anica dakujem, chce to naozaj vela sil a premahania sa... zakazdym co nanho pozeram aky je krasny ked spinka, aj ked sa hneva tak sa mi tlacia slzy do oci.. ale nesmiem on to citi a ja nechcem aby citil ze som smutna a trapim sa.. musi citit ze je milovany a ze sme naozaj statny ze ho mame...
@lady511 zistili sme to na tom prenatalnom skriningu co sa robi.. vysla mi tam pravdepodobnost na downa a odporucali mi amnio, ktoru sme spolocne s manzelom , na morfologickom sone nic neukazalo tak sme verili ze malinky bude v poriadku aj ked vzdy v kutiku duse som sa veeeelmi bala .... Ma dg Q80 co je Downov syndrom
@michaela18 dakujem strasne moc za tak pozitivne slova.... vo vsetkom s tebou suhlasim napisala si to krasne a aj ja dufam ze na SK raz budu ludia na nich pozerat ako na naormalnych a nie ako nieco co na svet nepatri :(

katuska_za
15. okt 2011

@katulka74 oni nemaju radi ani vlastneho syna nie to vnuca este.. su to pokrytci a vsetko chcu kazedemu len linkovat a prikazovat a ked neni po ich je hned zle... :( ale ako som uz pisala k zivotu ich nepotrebujem ja mam svoju uzasnu rodinu, ktora ma podporuje a ma rada.. az ma prekvapili kolki mi volali a podporovali slovami utechy.. kazdy len sklada obdiv ze sme sa tak rozhodli a hned sa ponukol ze ked bude treba cokolvek pomoct nech dam vediet... no a manzelova rodina nas komplet vylucila lebo nie sme podla ich standardov idealny a nezapadame do ich spolocenskych kruhov asi... 😠 ale ja to mam na salame ako nsa hovori.. len manzel bol z toho dost na prasky prve dni, ale odkedy sme z nemocnice doma a ze neni s nimi a nemozu donho stale hucat tak uz je v poho.. strasne ho deptali vsetci kym som bola v nemocnici a chudacik nedokazal sa ani branit pred vsetkymi....

tinika
15. okt 2011

@katuska_za tak to je fajn, ze manzel sa k tom utakto postavil a svokrovcov veru nepotrebujes k zivotu, vystačite si aj sami :D uvidis, ze maly bude u vas stastny a bude ti to davat na javo este viac ako zdrave deti. silno vam drzim prsty, aby ste taketo situacie vzdy zvladli spolu s nadhladom a kaslali na inych

zuzanazuzana
15. okt 2011

@katuska_za .....ahoj......citala som si tvoje prispevky a chcela by som vam popriat vsetko len to najlepsie v zivote....hlavne , aby ste boli vsetci zdravi.......kedysi som robila v zariadeni s tyzdennym pobytom, kde bola trieda aj s detickami s downovym syndrom.....vzdy som sa tam s nimi nasmiala......kopec zazitokov mam s nimi!!!!!!

lady511
15. okt 2011

@katuska_za Ahoj vieš lebo aj mne to vyšlo teda prvý skríning mi vyšiel na downa 1:90 a druhý už bol negat to vyšlo 1:1400 takže aj ja mám strach...tebe vyšli oba pozitívne?lebo viem že ked prvý víjde pozitívne robia aj opakovaný