icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lea1333
2. mar 2011

@lila13 no urcite chcem aj aby sa to dalo tak spravit len som si myslela ze na zimu kupim len hlboky kocik a potom na jar uz sportovi alebo sa mi viac hodi a oplati 3kombinacia?

lea1333
2. mar 2011

@lila13 ano aj mna poslali na ekg!

bettyx
2. mar 2011

@lea1333 mě taky ne ☹ .. ale nuděláme nic... prý je to motivace aby maminy pracovaly, tak nevim co je to za provokace, hlavně že nás teď ještě nutí si spořit na důchody do nekrytých fondů jinak prý budeme jako důchodci na mizině.. zrovna teď na seznamu píšou, jak je hrozný že si čtvrtina čechů nespoří.. tady už se neví na co se platí pojišťovnám.. všude se odvádí víc a navíc platíme u doktorů -to vy taky, že.. a teď budeme platit i některý zákroky chyrurgický -prej... např. umělý klouby.. teď to je 30kč za recept, 30kč za položku na receptu, některý léky už si stejně hradí pacient na 100%, a prvních 14dní pracovní neschopnosti je stejný jako neplacený volno.. ato prý je z důvodů aby se lidem nechtělo marodit!

lea1333
2. mar 2011

@bettyx proste je to ako u debilov hlavne ze oni v parlamente maju 80 000 platy a my???no ja som teraz pn a musela som platit za to ze mi dali pn 2e no je to normalne?

bettyx
2. mar 2011

@lea1333 no tak to je taky vtipný.. to je taky teda poplatek -u nás jsou soutěže o nejabsurdnější poplatky -sice v bankách, ale i tak! tohle by stálo za soutěž a myslím , že by to vyhrálo... Jinak u nás i bylo vtipný že když šly na mateřskou dvě naše poslankyně (děti maji obě s poslancema), tak se ve vládě rozhodlo, že mateřská bude vypočítaná podle výše příjmu a nebude už jednotná a teď dámy mateřksou ukončily -jako úplně.. a mateřskou takhle zkrouhli a vzali i to porodný.. V sousední vesnici se starosta rozhodl že bude maminkám dávat ňákej ten peníz jako dar obce za novýho občánka...

zuzul1310
2. mar 2011

@lea1333 mala som ju vyše dva roky (tri zimy) aj v snehu a ver mi že dobrá je 🙂 Slalom má v mojom okolí strašne veľa báb a sú s ním nadmieru spokojné. Ak potrebuješ tak vieš predné koleso zaaretovať aby sa neotáčalo, ale je to zbytočné, v pohode prejde aj neodhrnutý sneh. Aj mne sa prvý synček narodil na narodeniny
@stanka25 Aj mne sa prvý synček narodil v deň mojich 27. narodenín a druhé bábo sa narodí tiež na naše narodeniny ak to vyjde 🙂
@lea1333 pri prvom priateľ študoval na nete každý týždeň veľkosť, čo už má bábo vyvinuté a keď som mu poslala linky na niečo zaujimavé tak si to pozrel prečíta, teraz to od neho ani neočakávam, má novú robotu a po robote som rada že sa venuje Danielkovi. Ale na 3D ultrazvuk so mnou bol dva krát pri Dankovi a aj na morfologickom ultrazvuku v Blave sme boli spolu a teraz tieto veci tiež absolvujeme spolu možno aj s Dankom. Myslela som si že u vás sa to už dalo do poriadku. Skús mu dať na nete pozrieť nejaké videá aké je už bábo veľké, čo všetko sa už vyvinulo a čo už dokáže (hýbať sa, kopkať nožičkami a hýbať rúčkami) a snáď ho to začne zaujímať.

zuzul1310
2. mar 2011

@lea1333 Môj priateľ mal tiež pred Dankom už jedného syna.

lea1333
2. mar 2011

@zuzul1310 ano to som skusala a on sa na to pozrie a povie ze no super a dalej si toci o svojom....podla mna to nema vyznam uz aby som sa ja stale trepila ze jeho to nezaujima najdem si niaku kamaratku ktora je tiez tehu a s nou to budem rozoberat a nie s nim naozaj ja uz nemam na to silu ked ma niekto nezaujem tak ho k tomu neprinutim....
a k tomu kociku tak ked s nim mas dobre skusenosti tak nie je o com vyzorovo sa mi aj tak viac pacia 3kolky

monnika
2. mar 2011

@lindt ja som pracovala pred 1.tehotenstvom, bola som v skusobnej dobe,ked ma z prace museli kvoli tehot.odviezt do nemocky, lebo som zacala krvacat. A po navrate z nemocky ma cakala na stole vypoved, Tak som dostavala matersku od zamestnavatela, lebo som bola v ochrannej lehote. Tym,ze som prestala poberat matersku, som nezamestnana. Takze teraz mam rodicovsky 190€ + prispevok na dieta,to je cca 22€.
Aby som mala lepsiu matersku som si zacala platit. Kedze sme planovali druhe babo. Kolko si platis ty do soc.?

monnika
2. mar 2011

@lea1333 ty budes mat od zamestnavatela matersku? No aj mne sa pozdava ta suma, a inak oni mi ani nepovedali,ze take nieco je. To len MM zistoval, ci je nejaky program pre planovane rodicovstvo...kedze pracuje v stat.sluzbe, tak to obvolal a takto mu poradili.
Inak tento stat je neskutocny na toto...poslanci a vsetci okolo si naplnia vacky pri kazdej prilezitosti, ale nam, co pre svoje deti potrebujeme dost veci nedaju poriadny prispevok..Ja som pri prvom aspon mala moznost, ze mi dali kamosky veci po detoch, a tiez aj z rodiny. Takze sme kupovali len kocik a par drobnosti, aby som mala aj ja nove vecicky...ale priklad, aj postielku sme dostali do daru.
Ale neboj, urcite to bude vsetko ok 🙂 Hlavne nech je ta mala fazulka v brusku v poriadku.

lea1333
2. mar 2011

@monnika hej od zamestnavatela a k tym financiam sa ani nevijadrujem radsej.....ja bohuzial nemam od koho dostat veci tak si ich budem musiet kupit sama ale sak to zvladneme a co sa tyka fazulky tak to je teraz pre mna to naj najdolezitejsie na svete aby bola zdrava....

lindt
2. mar 2011

@monnika no, ono to je nieco strasne tie prispevky na dieta, to je cista chudoba toto...Ja si platim tak ako ty, z najvyssieho mozneho a to robi 49,10€. Aspon nieco, lebo to je nieco strasne...

lea1333
2. mar 2011

@lindt a to teraz ked som tehotna uz sa neda doplatit???

lindt
2. mar 2011

@lea1333 teraz to uz bohuzial nestihas ☹ neviem, ktora mamina tu pisala, ze musis platit min. 270 dni pred porodom, to znamena, ze to nestihas, ked uz si tehotna. najidealnejsie je to zacat platit mesiac pred otehotnenim, aby si sa vtesnala do limitu... :-/

lea1333
2. mar 2011

@lindt 😠 nuz skoda....

berus222
2. mar 2011

@lila13 ja som este na ekg nebola nikdy. ani pri prvom tehu.

berus222
2. mar 2011

@lindt aj ja si platim z maxima. kedy si to planujes zrusit? ci budes platit stale?

enrikad
2. mar 2011

ahojte októbrovky... aj ja sa pripájam do debaty... som teraz v 7tt, a termín pôrodu podľa dr. mi vychádza 17.10.2011.... a tiež ma z tých nenormálnych poplatok bolí hlava... chodím ešte do práce, tak len za priepustku z práce som platila 1,5e, za tehotenskú knižku 2eur, a za lieky -Femibion 14eur... v priebehu jedného dňa som prišla skoro o 20eur, veď toľko za deň nezarobím...☹(( na čo si potom platím nemocenskéé???, tento systém je riadne na h....☹(( nemyslíte?

bettyx
2. mar 2011

@enrikad Jo! souhlas!
blahopřeju k miminku! 😀

enrikad
2. mar 2011

bettyx: ďakujem... bude to moje druhé dieťaťko, tešíme sa naň...

zuzinka_26
2. mar 2011

ahojte, tak som sa vratila od lekara - mam 2 fotky 🙂 srdiecko nam krasne bije - neopisatelny pocit vidiet to bijuce srdiecko, krasa 🙂 o 3 tyzdne idem na odbery a dostanem knizku. Mam prestat brat Femibion, mam si kupit a zacat uzivat Acidofolan. Podla MS som dnes 6+6, podla lekara som dnes 6+1.

skybaby
2. mar 2011

babulky ahojte, gratulujem k vsetkym srdieckam 😵
inak to s tou socialkou si zistite poriadne ... ja viem ze moja sesternica platila to dobrovolne len chvilku a stacilo to .... a ja som tiez v takej situacii, ze pojdem z rodicovskej na matersku, ale som szco a aby mi vobec nejaka materska vysla, tak si teraz platim dobrovolne a ta pani mi to vypocitala ze staci si to platit od 8tt

skybaby
2. mar 2011

@lea1333 ty tie kociky nejako skoro riesis 😉 podla mna sa ti urcite oplati trojkombinacia ..... ja mam bumbleride indie trojkolku a je uplne super, ale ma uzku vanicku a preto som dceru uz v styroch mesiacoch davala do sportaku (ale teda ide skoro do uplneho lahu)

zuzinr
2. mar 2011

@zuzinka_26 aj ja uzivam Acidofolan, ked som volala dokimu ze som pravdepodobne tehotna tak mi hned povedala nech si kupim acidofolan, ze femibion ma este viac vitaminov ale pokial sa normalne stravujem tak ze to zas netreba prehanat

zuzinka_26
2. mar 2011

@zuzinr moj doktor zrejme vobec nie je nakloneny Femibionu, lebo ked som mu povedala, ze ho beriem, tak mi povedal, ze mam prestat a mam si kupit ten Acidofolan. Ze sa nemam napchavat chemikaliami, ale len kys. listovu a mam jest radsej vela ovocia a zeleniny, nie Femibion.

enrikad
2. mar 2011

zuzinka_26 : už si absolvovala prvé sono? ... ja sa mám len objednať, tak uvidím, kedy ho budem mať za sebou aj ja...
a mám z toho obavy...

zuzinka_26
2. mar 2011

@enrikad uz mam za sebou druhe sono 🙂 prve som mala 18.2., ale to sme tam videli len 5mm machulku. Dnes sme uz videli mini babatko s blikajucim srdieckom 🙂 neboj sa, vsetko dobre dopadne, treba mysliet pozitivne.

zuzinr
2. mar 2011

@zuzinka_26 to si myslim aj ja, ja som ani pri jednom dietati v tehotenstve nebrala absolutne ziadne ine lieky len kys. litovu, no pri Natalke uz som musela brat aj hormon stitnej zlazy, nakolko ju mam vcelu vyoperovanu a hormon musim mat kazdy v tele - ale to uz budem brat cely zivot. 😢 A deticky sa narodili zdrave a cule, klop, klop, klop.

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 mne dal foto tiež hned, ani som nečakala, že tak skoro 🙂 no na mňa sa mm uraziť nemôže, že som stále na nete, kedže on je tam kolkokrát viac ako ja a ked nie je na nete, tak sa hrá hry...ja mám strach zas z toho, že ho to neprejde ani ked sa mimi narodí...no veci ako kočík a postielku a pod hladáme spolu, kedže máme niekedy problém sa v niečom zhodnúť, ja som rada, že máme aj mená vybrané, lebo to bol tiež problém. a no na gynde so mnou ešte nebol a ani neviem, či niekedy pôjde, ale už teraz hovorí, že pri pôrode chce určite byť...mne zas mama stále hovorí, že na rozhliadanie mám ešte čas...
@monnika ja mám tak preistotu nejakého polroka navyše, takže keby som šla náhodou na PN, tak sa mi to ráta...a neviem či to teraz nie je až 650eur, ja som si doteraz platila niečo cez 35 a od nového roka z maxima, tak mi to hádam na to tú max.materskú vydá...
@lindt veru, keby sa to tak vedelo samé napísať by bolo úplne najideálnejšie 😀
ako sa dnes máte kočky?

lenuska20
2. mar 2011

@lindt alebo aspoň dva mesiace predtým, aby bola preisotu nejaká rezerva, stále sa mimi môže narodiť skôr 😖