icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

masinka
20. okt 2011

@jana86 my sme dali nausnicky uz v porodnici, tak isto ako aj prvym dvom.... ma to tyzden a uz je to krasne zahojene
@katulka74 Julke sa pupcek vnutri nechcel hojit, stale to mokvalo, teraz chodime kazde dva dni k chirurgovi a vypaluje jej to nejakou kyselinou. A ma ho tiez cca 5 mm vystupeny, tak detska lekarka nam kazala dat 2 Eura do gazy a to prilepit aby sa pri placi nevytlacal von.... s tym gombikom sa mi to ale viac paci, aj ked som ti mincu vyvarila, predsa len, je to kov...

tinika
20. okt 2011

uz som si aj sprchu dala a ulava ziadna .(

natalii6
21. okt 2011

@katuska_za to pytala strasne vela 😠 ja som mala raz laktacnu u mna doma ta pytala 10 eur a u druhej som bola doma a ta bola zadarmo..ako ja som si po tej prvej povedala ze vyskusam este jednu a uvidim aj mi poradila co mam ako robit ale moj maly vydrzal na prse ani nie minutu a potom odtahoval hlavu a ja som mu ju nemohla predsa nasilu tlacit k prsniku a ked sa stalo este na zaciatku ze bol aj dlhsie na prsniku aj tak som ho dokrmila plnou davkou tak ani neviem ked vypil tolko z flasky ci si odomna aj nieco zobral a ak ano tak urcite len to predne ako je mi luto ze sa mi ani tentox nepodarilo kojit ale co uz....a to ze tvoj maly nevie pit z prsnika a ty mu davas pit z flasky by som si nerobila az taku tazku hlavu dolezitejsie je ze ma tvoje mliecko 😉 a mozno sa raz nauci pit aj z prsa

natalii6
21. okt 2011

@skybaby ahoj ja som skusala si ju dat na snurku alebo som sa obmozala elastickym obvazom to este slo ale dostat tu cievku do ust to bolo nad moje usilie 😠 😀 ako obdivujem zienky co to vedia a este viac tie co si adoptovali deticky a cez cievku sa im spustila laktacia aj ked neporodili svoje vlastne klobuk dole 😉 predtym ako som este nemala deti ked som otakom niecom pocula som tomu neverila ze sa take nieco da ale ako uz viem da sa 😉

kucminka
21. okt 2011

@tinika no ako,bolesti prešli,sa neozývaš dnes,alebo už sa drobec rozhodol prísť medzi nás 😉

misickab3
21. okt 2011

ahojte všetky spolumaminy...a ešte aj čakateľky na svoje bábätká 😉 dlho som tu už nebola a nemám šancu to všetko dočítať, ani zistiť, kto už porodil a kto nie 😀 darmo, ale bábo dá zabrať...aj keď ešte do pondelka je so mnou manžel doma, tak potom už to bude natvrdo...samé dve doma, snáď to už zvládneme... naša malá Emmka je pokladík, pekne papá asi každé tri hodinky- hore dole pol hodiny, ale zatiaľ je viac čulá v noci ako cez deň.. 😔 takže si už od tej druhej- tretej ráno veľmi nepospíme, lebo čo kojenie, to aspoň ďalšia hodina kým zaspí...mám pocit, že ešte ani to trávenie jej nejde na jednotku, lebo sa dlho pučí a preto nevie zaspať. Tak ja dúfam, že to prejde. Inak si už zvykla na kúpkanie, lebo donedávna ešte to bolo plaču a kriku- ale nedivím sa- keď som videla, ako mi ju kúpali v nemocnici, tak jej trochu trvalo, kým si zvykla, že to môže byť aj príjemné 🙂

Tak sa všetky držte....

tunzal
21. okt 2011

@elenaakiko ešte si doma?

rough
21. okt 2011

fu baby, ako zvladate koliky svojich miminiek? my sme vcera zazili prvu a teda ja som sa normalne s nervami zosypala. este ze mam takeho skveleho muza doma, lebo ja som maleho len viac stresovala. co vam zabera? uz mame pripraveny aj espumizan aj sab simplex aj rektalnu trubicku aj pupik, a napriek tomu sa bojim vecera, co ak ho to chyti opat:/ pritom pekne papa adj ho ponosom aby si odgrgol aj sa mojkame...este ze toto stadium trva obvykle "len" 3 mesiace....

tinika
21. okt 2011

@kucminka som v nemocke,opakovali mi ctg,cakam lekarku co povie

mirkaavincko
21. okt 2011

@bettyx Ahoj..tak ja som este stale v celku a vidim,ze aj ty 🙂 bola som v stredu u dr a spomenula som mu ten Hamiltonov hmat o ktorom si mi pisala..Odmietol ni to zrobit,,ze je to zastaraly sposob a ze dnes mame rozne tablety na to aby mi to vyvolalo ten isty efekt a nebolo to take drasticke..vedela som presne ,ze mi to nebude chciet zrobit...meral maleho a do knizky mi napisal cervenym perom,,ze velke dieta 4000g a v pondelok idem do porodnice...neviem ci len na kontrolu,,alebo mi daju vyvolavacku..Dr mi nic nepovedal...Neviem ako to zvladnem ked je taky maco...alebo mi mozu zrobit sekciu?s tebou to ako vyzera?

cutty
21. okt 2011

Ahojte uz mamicky a spolutehulky 🙂 Dlho som tu nebola a ako pozeram väcsina z vas uz ma deticky pri sebe. Ja mam termin dnes ale vooobec nic tomu nenasvedcuje. Bola som dnes na kontrole v nemocke a som otvorena len na jeden prst, coz je nic a dalsia kontrola v nedelu :( Som trosku znepokojena lebo cez tyzden som bola na kontrole aj u svojej gyn. kvoli tomu ze som malicko citila pohyby a ta mi povedala ze to treba uz porodit lebo maly uz tam nema miesta, je tam uz len kustik plodovky a placenta je prezreta. V nemocnici ked som im to povedala tak na mna Dr. cumel ako na prizrak a ze co ako ja od neho teraz chcem. Vraj ano ta placenta uz je taka ale nie je to dovod na vyvolavanie porodu 😠 Dufam ze ma nenechaju dlho prenasat lebo uz teraz som mala odhad vahy na 3700gramov.

annie626
21. okt 2011

@cutty ahoj. Ja som na tom podobne, dnes Mám termín a nic nenasvedcuje tomu Že by sa slecne chcelo ísť von. Našťastie placenta je Ok, ale takto ma asi nechajú dlhšie prenášať... Odhad váhy je 3900, a zjedla by som najradšej aj chladnicku 🙂 Čo bude do týždňa??? Nevieš kedy zvyknú Už robiť cisarsky? Myslím kvôli vahe.

zuzkazv
21. okt 2011

ahojte baby, ako sa máte? @nelustek gratulujem želám vela zdravia 🙂
baby ja som taká unavená ako koník fakt, nejako už vôbec nevládzem, keby som aspon chorá nebola ☹ myslíte že by som mohla aspon pol paralenu? alebo neviete aké lieky sa môžu počas kojenia?? som to chcela zvládnuť bez liekov ale sa to nejak zhoršuje ☹

cutty
21. okt 2011

@annie626 to vobec neviem od akej hmotnosti, asi to zalezi od lekara, nemocnice a aj rozmerov panvy. Fakt neviem. Moja prva dcerka vazila 3980g a rodila som normalne. Avsak tiez mi vyvolavali. Teraz to tiez vyzera tak ze budu vyvolavat. Otazkou vsak je ze do kedy budu cakat. Uz to nejak vydrzim len mam obavy kvoli tej placente a malemu mnozstvu plodovky.

katulka74
21. okt 2011

masinka dakujem za radu ,ja dam gombik asi do gazy a prelepim to,lebo ten elasticky obvez je na prd,ocika si to a bojim sa to zatiahnut ci ho to netlaci

katulka74
21. okt 2011

zuzaxa,ja viem ze by nemal plakat,ale neda sa to,snazim sa aby plakal co najmenej,ale on aj pri bolestiach bruska sa tak sili,cize aj vtedy to namaha

kucminka
21. okt 2011

@tinika tak sa tam drž,nech všetko dobre dopadne.Aj mňa začínajú chytať nejaké bolesti do krížov,uvidíme,či je to len planý poplach.

kucminka
21. okt 2011

@misickab3 gratulujem k malej princezničke.Ako si bola spokojná s nemockou v TN?

lucy56
21. okt 2011

@zuzkazv paralen ako kojaca matka mozes ja som si davala na sitie prvy tyzden po porode a bolo to v pohode,aj v nemocke mi ho odporucili a na maleho to nemalo asi ziadny ucinok

annie626
21. okt 2011

@cutty budem držať palce, nech ta nenechaju veľmi vytrapit. Neviem na Čo lekari u teba čakajú, bratrancova manzelka prenasala 5 dni a placentu mala nefunkcnu posledne dva dni. Malý musel do inkubatora na 5 dni...

bettyx
21. okt 2011

@tinika nene, první je v únoru... ale oba by byli 21. a to je pěkný! 🙂 .. to by ti to hezky vyšlo! 😀

bettyx
21. okt 2011

@mirkaavincko tak to nevím ejstli ti to můžou udělat -ono bude záležet na rozměru pánevních kostí asi.. fakt nevim...
No a já se teď vrátila z poradny a dopadlo to děsně... rovnou mě poslali na zátěžový test, ten nic neudělal, otevřela jsem se už na dva prsty, čípek mám vstřebaný ale nic se neděje, tak mi udělala Dr pak vyšetření takový aby mě trošku ještě rozdráždila -řvala jsem jak kráva na porážce jak to bolelo a poslal amě domů.. a když nic, tak pondělí též nástup..

tinika
21. okt 2011

@bettyx tak to moj prvy je 26.11.2009a teraz mam termin26.10.2011

mirkaavincko
21. okt 2011

@bettyx fuuu ha az mi zle prislo jak to citam,,co ta trapia a nedaju vyvolavacku...tak budem na teba mysliet v pondelok..aspon budem mat dobry pocit ,ze mam spolutrpitelku 🙂 dufam,ze nam to obom a aj ostatnym cakatelkam cim skor a bez problemov zbehne ...a konecne si budeme moct uzivat nase zlaticka..Drzim palce 🙂

misickab3
21. okt 2011

@kucminka no....veľmi dobrý personál som odchytila pri pôrode- fajn pôrodné asistentky a Dr. Hlaváček bol super- nevedela som kto ma bude rodiť, ale bola som veľmi spokojná 🙂
no a potom na šestonedelí- viac menej som prichádzala do kontaktu častejšie so sestričkami z novorodeneckého- tak...boli tam niektoré veľmi zlaté, niektoré sestričky boli zvláštne alebo nie zrovna príjemné...ale ja som sa snažila nevnímať to zlé a sústrediť sa na bábo- veď každý máme svoj deň...takže v celku som bola spokojná.
Len strava mi nestačila- nejdem hovoriť o chuti, alebo o tom, že tam dali niekedy také veci, čo by sa nemali na začiatok kvôli kojeniu dávať- ale ani množstvo mi nestačilo....celé tehu som jedla 5-krát denne, ale neprejedala som sa. No a zrazu dostaneš jedlo 3-krát denne a ešte aj to také porcie, že kojacej žene to podľa mňa nemôže stačiť...ja som bola stále hladná, tak mi nosil sem tam niečo môj manžel...a samozrejme aj vodu... 🙂

katy31
21. okt 2011

@tinika držíme palce.... 😵

kucminka
21. okt 2011

@misickab3 tak si mala pri porode Hlaváčika?Ževraj je veľký odborník.No tie sestričky,ozaj asi na akú natrafíš,každá máme niečo,alebo nejaký zlý deń.To sa čudujem,že dávajú také jedlá pre mamičky,veď by to mali zohladňovať ,keď žena kojí.Ja keď som tam ležala,tak ozaj strava nič moc,ale zasa si povedzme že zadarmo,čo by sme asi tak chceli,že 🙂

misickab3
21. okt 2011

@kucminka tak tak....ale neboj. bude to určite aj u teba ok 😉 a áno, ja som síce o Hlaváčikovi nevedela veľa, ale bola som spokojná- nemala som síce žiadne komplikácie, tak to neviem takto posúdiť, ale bol super- žartoval, komunikoval so mnou normálne a cítila som sa v dobrých rukách...čo je dôležité 🙂

bettyx
21. okt 2011

@tinika jééé, tak to by bylo hezký.. já už se dnes ničeho nedočkám.. zítěžák neudělal opravdu nic, tak se mi nevyplno ani jedno ze čtyř hezkých dní který by pro nás působili symbolicky, ale tak nevadí.. halvně ať je to mimčo už venku a je zdravý!!!!

bettyx
21. okt 2011

@mirkaavincko přesně! taky na tebe budu myslet až budu v přípravce! taky aby nám to dlouho netrvalo! 😉 .. trochu mě pozitivně naladilo to, že nebudu čekat do tý středy jak jsem předpokládala... tak s hlavou vztyčenou do toho!!